Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

MAZDA 2 VS SWIFT

eldadra
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4140 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מחפש רכב קטן לאישתי מה מבינהם עדיף?

אשמח לפירוט לגבי נוחות,תקלות, עלות טיפולים וצריכת דלק מאנשים שהיה או שעדיין יש להם את הרכבים

תודה מראש אלדד

פורסם

איזה דגם ושנתון? מה מתאר השימוש?

לגבי הסויפט - שים לב שהדגם שלפני 2010 והדגם שהופיע ב-2011 שונים לחלוטין, למעט דמיון עיצובי חיצוני. גם למאזדה 2 יש וראיציות, למשל דגם בעלתא מטען נפרד וגדול יחסית מול דגם 5 דלתות.

לגבי סויפט - אני מחזיק בסויפט בן שנה וחצי, צריכת הדלק סביב 13 קמ"ל במתאר של נסיעות בחיפה והקריות, יש כאן משתמשת שלאביה רכב דומה (ברמת גימור יותר גבוהה) והיא מדווחת על צריכת הדלק טובה אף יותר. חסרונותיו העיקריים של הסויפט הוא אבזור מועט (לפחות בדגם הבסיסי, שבו אני מחזיק) ותא מטען זעיר. מבחינת "סחיבה" לא חסר לי כלום, כולל בעליות של חיפה, אם כי בהחלט לא מדובר ברכב חזק במיוחד.

אם אתה מתכוון לרכוש רכב חדש שים לב ששני הדגמים אמורים לצאת בדגמים חדשים, כאשר בסויפט מדובר על מנוע עם הספק מעט מופחת וטיפה יותר מומנט, אבל אמור להיות חסכוני ביותר. צריך לברר מתי הדגם החדש יכנס לשוק.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הסוויפט "צורה ישנה" (כלומר לפני 2011) ממש לא נוחה. הייתה לנו כזאת בליסינג והיא ממש התקשתה להתמודד עם הבמפרים של תל אביב, במיוחד כשהיו נוסעים מאחורה. הבולם פשוט היה נסגר.

בנוסף לדברי הטעם שכתב ספריאל שים לב גם לרמות האבזור שמשפיעות על רמת הבטיחות של הרכבים. למאזדה היו דגמים עם 2 כריות אוויר בלבד, בסוויפט צורה ישנה היו דגמים ללא ESP ופחות כריות אוויר.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

גם המאזדה לא הכי נוחה שיש. היא לא חסכונית כלכך בדלק (1ל-11+- ממוצע). מאוד אבל מאוד אמינה, בלי שום תקלה ב-5 וחצי שנים שהיה לי אותה. מה שכן, במוסכים מורשים של היבואן עושקים במחירי הטיפולים (טיפול גדול ב-45 אלף עלה לי 2500+ ש"ח).

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם
איזה דגם ושנתון? מה מתאר השימוש?

לגבי הסויפט - שים לב שהדגם שלפני 2010 והדגם שהופיע ב-2011 שונים לחלוטין, למעט דמיון עיצובי חיצוני. גם למאזדה 2 יש וראיציות, למשל דגם בעלתא מטען נפרד וגדול יחסית מול דגם 5 דלתות.

לגבי סויפט - אני מחזיק בסויפט בן שנה וחצי, צריכת הדלק סביב 13 קמ"ל במתאר של נסיעות בחיפה והקריות, יש כאן משתמשת שלאביה רכב דומה (ברמת גימור יותר גבוהה) והיא מדווחת על צריכת הדלק טובה אף יותר. חסרונותיו העיקריים של הסויפט הוא אבזור מועט (לפחות בדגם הבסיסי, שבו אני מחזיק) ותא מטען זעיר. מבחינת "סחיבה" לא חסר לי כלום, כולל בעליות של חיפה, אם כי בהחלט לא מדובר ברכב חזק במיוחד.

אם אתה מתכוון לרכוש רכב חדש שים לב ששני הדגמים אמורים לצאת בדגמים חדשים, כאשר בסויפט מדובר על מנוע עם הספק מעט מופחת וטיפה יותר מומנט, אבל אמור להיות חסכוני ביותר. צריך לברר מתי הדגם החדש יכנס לשוק.

אתה יודע שהסוויפט יוצא בדגם חדש אחרי 4.5 שנים ארוכות ואתה שואל אותי למה אני אומר שהסוויפט מיושן?!..נו באמת.

פורסם

היה לי סוויפט במשך 7 שנים ולאחרונה רכשתי את מאזדה 2 כך שאני יכול להשוות ביניהם.

אבל כמו שהעירו לפני לא אמרת מה התקציב או במילים אחרות באיזה סוויפט מדובר. סוויפט מ-2011 זה אכן רכב שונה בתכלית.

אז אם אתה מעוניין בהשוואה בין הרכבים עד השנתון המדובר, אוכל לפרוס כאן את השוואה המפורטת בכל הרבדים.

פורסם
אתה יודע שהסוויפט יוצא בדגם חדש אחרי 4.5 שנים ארוכות ואתה שואל אותי למה אני אומר שהסוויפט מיושן?!..נו באמת.

אורך החיים של דגם ממוצע במרבית החברות הוא 8 שנים, עם מתיחת פנים באמצע התקופה. זה מעמדו של הסויפט: לא חדש לגמרי, כבר מוכר ובעל ניסיון, מחלות הילדות כבר טופלו אבל עדיין לא ישן מדי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אורך החיים של דגם ממוצע במרבית החברות הוא 8 שנים, עם מתיחת פנים באמצע התקופה. זה מעמדו של הסויפט: לא חדש לגמרי, כבר מוכר ובעל ניסיון, מחלות הילדות כבר טופלו אבל עדיין לא ישן מדי.

8 שנים?

אולי בסוזוקי..:mm_yeah:

פורסם
מדובר על תקציב של 50K

ושנתון 08-09

כן, רכב כזה החזקתי. אז בבקשה:

מרחב פנימי - חד משמעית המאזדה הרבה יותר מרווחת, אפילו אפשר להגיד שהיא על הגבול של משפחתית קומפקטית. לעומת זאת בסוויפט על המושב האחורי ניתן להושיב בנחת רק את הילדים.

תא המטען - הוא לא גדול בשניהם אבל בסוויפט הוא קטן במיוחד כך שלא תמיד נכנסו לי לשם כל הקניות מהסופר.

איכות החומרים - סבירה, לא נראה הכי יוקרתי אבל גם לא מזעזעת

נוחות הנסיעה - הייתי אומר די דומה. לא הכי נוח אבל סביר בהחלט לנסיעות עד שעה - שעה וחצי.

אבזור - גם כן די דומה. לשני הרכבים שתי רמות אבזור/גימור. יש טיפה הבדלים, למשל ברמת גימור ACTIVE (מאזדה) אין מחשב הדרך בכלל

בטיחות - גם כן דומה. ברמת הגימור הבסיסית שתי כריות אוויר בלבד.

עלות הטיפולים - אמנם עדיין לא עשיתי טיפולים למאזדה אבל לפי הפורום אני מתרשם שבמוסכים מורשי יבואן עלות הטיפולים של סוזוקי יותר נמוכה. אני חושב שבמוסכים אחרים (מורשים מטעם משרד התחבורה) העלות תהיה דומה.

אמינות - שוב, המאזדה שלי חדשה ואני שומע שהרכב די אמין.... אבל וזה ההבדל, האמינות של סוזוקי היא (לפחות מבחינתי) אבסולוטית. זה לא שהתקלות הן נדירות ולא שגרתיות אלא מדובר ב - 0 (אפס במילים) תקלות בשבע שנים + 0 תקלות ברכב השני שלי SX4 ב-4 שנים. רק טיפולים פעם בשנה וזהו.

ביצועים והתנהגות בכביש - שני הרכבים זריזים מאוד וכיפיים לנהיגה. אבל אני אישית פחות אהבתי את ההתנהגות של המאזדה עם הקיקים הלא נחוצים שלה. בסוויפט כאשר אתה מאיץ הרכב לא מבצע קיק (מוריד הילוך) אלא אם כן אתה רוצה את זה, וזה נותן תחושה של שליטה ברכב. לעומת זאת כל לחיצה לא זהירה במאזדה מביאה לקיק וכתוצאה לזינוק גם כאשר לא כל כך מעוניינים בו.

זה די בולט בנהיגה אגרסיבית בפקקים (כאשר אתה לא רוצה שכולם יכנסו לפניך). אגב מצאתי לזה פתרון והוא נהיגה במצב HOLD (שאין אותו בסוויפט).

יציבות והתנהגות בעקומות - לא יודע עד כמה זה רלבנטי לאשתו של פ"ש אבל סוויפט מרגישה מחוברת יותר לכביש ויציבה בעקומות. במילים אחרות המהירות המקסימלית בעקומה שעדיין מקנה בטחון מוחלט בסוויפט תהיה טיפה יותר גבוהה לעומת מאזדה.

בולמי זעזועים - בשני הרכבים בולמי זעזועים לא משהו אבל סוויפט קופצנית במיוחד. מרגישים את זה טוב במעבר מעל פסי האטה.

צריכת הדלק - שני הרכבים בעלי מנוע 1500 ולא מצטיינים בחיסכון. בנהיגה רגועה ממש הצריכה תהיה די דומה ובמשולב 1:13.5 הינה בהישג יד. אבל ככל שהנהיגה הופכת להיות יותר אגרסיבית כך נפתח הפער בצריכה הולך וגדל לטובת הסוויפט וזה מן הסתם בגלל הקיקים הרבים במאזדה.

===============================================

בגדול זה הכל. יש הרבה היצע ביד 2. בממוצע המחירים של הסוויפט יותר גבוהים וחשוב לשים לב על רמת גימור ועבר הליסינג שרלבנטי בעיקר למאזדות .

פורסם

אחדד לגבי המאזדה - גם אמינות מוחלטת. 5 וחצי שנים כמו שציינתי ושום תקלה.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

• תוכן חדש...