ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,629 נושאים בפורום הזה
-
- 3 תגובות
- 996 צפיות
הייחבר'ה מחפש לקנות רכב פולסווגאן שירוקו אוטומטית, 2012 122 כ"ס, אשמח לדעת פרטים על בעיות , מחירים מה ההבדלים בין המנועים DSG TSI? האם כדי לרדת בשנה עבור יותר כ"ס 160? -ראיתי במקום שהם פחות אמינים. בעיות מנוע? מה דעתכם תודה.
הודעה אחרונה מאת שומאכר, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 799 צפיות
היי אני חייל סדיר, משרת בצה"ל יומיות במרחק של כ20 ק"מ מבית, אני גר בשטחים ותוצאה מזה אין לי תחבורה ציבורית רק ב6וחצי בבוקר, ו5וחצי בערב חזרה הביתה, ולרוב אני יוצא בשעה 14:30-15:00 ומחכה לאוטובוס עד חמש וחצי, הענין הוא כזה עד לפני כשלוש חודש היה לי פג"ו 106 שהלכה לעולמה, ומאז אני נסחב באוטובוסים כל יום גיליתי שאני יכול לקחת הלוואה מבנק, של עד 9,500 לרכב כולל ביטוח ישור קו והכל ולהתחיל לעבוד אחר כך בשביל עבודה אני חייב רכב בגלל חוסר בתחבורה ציבורית, הענין שאני עוד 5וחצי חודש משתחרר אם שווה לעשות את הצעד הזה ולקנות רכב? או לחכות לשיחרור ולקנות רכב, גם בשיחרור אקנה רכב במעט כסף, כי כמו שאמרתי בשביל לעבוד חייב רכב אני גר בישוב בעיתי מאוד והלוואה היא על חשבון המענק.
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 885 צפיות
שלום, אשתי ואני מחפשים רכב חסכוני עד כמה שניתן ושיהיה גם בטיחותי ולא צעצוע כמו הסיריון. חשבנו על הסקודה פאביה 2010-2012 או על הטויוטה יאריס באותם שנים. הייתי מעוניין לדעת איזה בעיות יש לדגמים הנ"ל והאם הם מומלצים . בנוסף אם יש רכב אחר באותו סגנון ששווה בדיקה אשמח גם אם תשתפו אותי לגביו (יתרונות\חסרונות). גיל.
הודעה אחרונה מאת TheSaint, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 883 צפיות
שלום, אבא שלי רוצה לקנות רכב נוסף בעקבות צרכים משתנים... יש לנו CX-5 חדשה שאנחנו מאוד מרוצים ממנה (זה הרכב שאיתו בד"כ נוסעים, כל המשפחה). אבא שלי הסתכל על מאזדה 2 שנת 2012-11 (אוטומט בלבד). ככה שהתקציב הוא כאמור 70 אש"ח. מה שחשוב זה בטיחות. אני חיפשתי באינטרנט וראיתי קצת רכבים שאולי שווה לבדוק (?). i20 סוזוקי סוויפט. חשוב: בטיחות. זה רכב שאני ואחותי הקטנה (שכרגע רק בת 16.. יש עוד זמן) ננהג בו. בטיחות זה חשוב מאוד. אמינות. צריכת דלק. דברים כמו "כמה הרכב מגניב" ממש לא מעניין. הסוזוקי מצאה חן בעייני בגלל ה-7 כריות אוויר ובגלל האיבזור. מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
- 0 תגובות
- 752 צפיות
אשמח לקבל שמות של מכוני בדיקה מומלצים.
הודעה אחרונה מאת Benor, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 836 צפיות
הרכב ישמש ללימודים בקרוב, צפויה נסועה של 60 קילומטר ביום לפחות, רוב רובה תהיה בכביש 4. לצערי הרב אני לא מצליח להתפקס, מצטער זהו פוסט שני שלי, הפוסט הראשון לפני 4-6 חודשים, הקפאתי את הרכישה מאז מסיבות כאלה ואחרות, כרגע הזמן דוחק ואני צריך רכב במיידי. הייתי רוצה סיאט MII, אבל המחירים שלה עלו משמעותית מאז שחיפשתי, בעבור היה ניתן למצוא אקזמפלר לא רע ב40K ואפילו מעט פחות, היום הכי נמוך מתחיל מ46.5K. פונטו איבו, מתקשה למצוא רכב טוב, כמעט וסגרתי עם אדם לפני 4-6 חודשים, אך היו תקלות ולא מעט הרמות גבה כך שויתרתי ואז זנחתי את החיפוש . הצרכים שלי? בראש ובראשונה רכב כלכלי, השאיפה היא להשאר איתו לאורך כל הלימודים (4 שנים), שיהיה חסכני כמה שניתן. וזה בא לידי ביטוי בערך בהכל…
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 24 תגובות
- 5.3 אלף צפיות
שלום חברים אבא שלי מחפש רכב פנאי גבוהה, מתלבט בין הקיה סול לסוזוקי קרוסאובר, קיבלנו הצעה של 119 מסוזוקי לדגם GLX ללא מסך מולטימדיה, למרות שהמוכרת אמרה שאולי יהיה אפשרי להוסיף אם נתקדם עוד... את הקאיה סול EX נלך לראות מחר באולם תצוגה, מחירה כמו שראיתי באתר הוא 131,900. אבא שלי יורד מטויוטה קורולה 2011 GLI התקציב הוא 140,000 ולא שקל יותר. הדרישות הם: רכב גבוהה במעט, חיישני לחץ אוויר בצמיגים חשוב לו משום מה, חסכוני כמה שאפשר (הקורולה יותר חסכונית משניהם לדעתי), טיפולים במחירים סבירים, אמינות(!), נוחות נסיעה, בקרית שיוט, USB, ושירגיש מהיר וזריז כמו הקורולה אם לא יותר. מה דעתכם על הרכבים? אני נוטה לגמרי לכיוון הקאיה. ידוע לכם צריכת הדלק האמיתית של רכבים א…
הודעה אחרונה מאת Casper, -
-
- 0 תגובות
- 644 צפיות
שלום, ברצוני לקבל עצה לפני רכישת רכב חדש. הקריטריונים שלי זה האצ׳בק ידני וספורטיבי (עד כמה שאפשר להגיד...). כרגע ננעלתי על ההונדה סיויק החדשה שזה גם כך הולך להיות שדרוג ענק מאקסנט ישנה, אבל אשמח לשמוע עוד על רכבים נוספים בקריטריונים האלה. תודה והמשך יום טוב
הודעה אחרונה מאת dmx3, -
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מה ההבדלים שעשו במאזדה בשנתונים הנ"ל ? זה לא רכב בשבילי . התקציב הוא עד 45,000 . מחפש בעיקר אמינות , כוח , בטיחות ק"מ ממוצע בשנה : 10,000 . האם ק"מ שכזה בשנה צריך להכניס פה סעיף של צריכת דלק ? ( אני טענתי שלא *)
הודעה אחרונה מאת david10000, -
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 853 צפיות
אז ככה אני חייל משוחרר שמחפש רכב ראיתי פיאט פונטו 2006 גיר רציף, הבנתי שהגיר הרציף מומלץ, הרכב יד 1 טופל במורשה והכל מה אתם אומרים חברים שווה את הכסף? סביבות 17 אלף הרכב עשה 118 אלף.תודה מראש
הודעה אחרונה מאת drsubaru, -
-
- 8 תגובות
- 1 אלף צפיות
אפשרויות שנראות שונות לגמרי , אבל ... אני מחפשת רכב מרווח ככל האפשר (ואני אשמח לגבוה !), אמין וחסכוני בדלק. המליצו לי על סקודה רומסטר אך לא התרשמתי שמרווחת במידה מספקת. עכשיו עלו עוד שני רעיונות : טויוטה ספייס ורסו ויונדאי I30WC. אשמח להמלצות, תודה !
הודעה אחרונה מאת markb205, -
שלום רב במזל טוב גדלנו והג'אז שלנו קצת קטן עלינו מחפש 7 מקומות אמין וחסכוני בסביבות 80K+ אני שוקל להשאיר את הגאז לנסיעות שלא מצריכות 7 מקומות היא חסכונית וטובה אבל כשיוצאים כל המשפחה צריך משהוא אחר מה דעתכם על מיצובישי אאוטלאנדר ? יש הצעות נוספות ?
הודעה אחרונה מאת guy244, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכולם, אתמול הייתי באולם תצוגה וקיבלתי הצעת מחיר לפיאסטה חדשה 2015 99,500 ש"ח על הכביש. ההצעה כוללת: דגם TREND כולל מערכת מולטימדיה, GPS, מצלמת נסיעה לאחור) קודן + עלוקה חיישני רוורס ואגרת רישוי. תכלס אני די סגור על הדגם הזה, השאלה האם המחיר המוצע הוא טוב או שיש מצב להוציא מהם עוד דברים? תודה לעונים!
הודעה אחרונה מאת shimib1977, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אם רשום ברשיון רכב השכרה/החכרה, איך אני יודע אם זה ליסינג או השכרה? אני מעוניין לקנות רכב כזה, כשאני אמכור איך אני יכול להוכיח לקונה שזה היה ליסינג? תודה
הודעה אחרונה מאת colauti 9, -
-
- 8 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היי שלום לכולם , אשמח לקבל ייעוץ/חוות דעת , ברצוני לרכוש סקודה ייטי מודל 2012 צבע שחור , Ambition אוט' 1.2 (105 כ"ס) פרטים על הרכב , בעלות נוכחית יד 2 (כחודשיים אצל המוכר) , בעלות מקורית ליסינג בהרץ נהג יחיד , הרכב עשה 90 אלף ק"מ , יש נגיעות קוסמטיות כלות בפח , ללא תאונות , יש בדיקה , המוכר מוכן לשלם על הטסט הבא שחל בעוד כחודש , המוכר החליף ברקסים , וביצע איזון גלגלים לאחרונה , אוכל להגיע לכ 75 אלף ש"ח בקניה , ושאלותיי הן , מה דעתכם על הרכב באופן כללי , דגשים , המלצות , ממה להזהר ? מה המחיר הראלי לרכב כזה בהסתמך על הפרטים לעיל ? מה הטיפלים והאחזקה הנדרשת במשך ה 3 שנים הבאות ? טיימינג ? מה ירידת הערך של הרכב בשנה בממוצע ? מה הסחירות של …
הודעה אחרונה מאת colauti 9, -
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שוקלת לרכוש סיאט לאון מהחברה מנוע 1800 טורבו. אשמח לקבל מידע לגבי, מחירי טיפולים, איך הרכב מכנית וכל מה שחשוב לדעת לפני רכישת הרכב.
הודעה אחרונה מאת sihproma, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 2 אלף צפיות
לקחתי היום מאזדה 3 לבדיקה, אשמח לשמוע חוות דעת שלכם על הבדיקה. קצת על הרכב, מאזדה ספיריט 3 2008 מנוע 2000, יד 02 ברשיון עברה 140,000 ק"מ (לא טופלה במורשה) קומפרסיה יצאה - צילינדר הראשון והרביעי 100%, השני 97% והשלישי 96% אין פגיעות שאסי, רק תיקוני פח לא רציניים (עפ"י הבוחן) לגבי החלונות, החלון שליד הנהג ואחורי נפתח אך לא נסגר מהשליטה של הנהג (אך מהכפתורים שלהם הוא נפתח ונסגר) לגבי הצמיגים, הבוחן אמר שהם עוברים טסט אבל רצוי להחליף, למעט קדמי שמאלי שיש דפיקה ועדיפות גבוהה להחליף. הפנסים האחוריים, הפלסטיק שרוף (מחלה של מאזדה - שהפנסים שורפים את הפלסטיק) תושבת צריך להחליף , גם מחלה של מאזדה. להלן הטופס. תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת ChaoscripT, -
-
היי מצאתי רכב שאני מעוניין בו , יד נהדרת , ק"מ נמוך, הכל נהדר אבל...צבע אדום בוהק ובולט.. )-: לא שאכפת לי לגמרי מה יגידו אחרים , אבל זה איפשהו קצת נראה כמו רכב של כוסיות בלשון עדינה.. מדובר במאזדה 3 ( אם היתה פרארי או פורשה לא הייתי מדבר (-: ) אבל רכב משפחתי בצבע אדום!? פוחד שזה גם יכול להשפיע על מכירה עתידית. מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת vitek15, -
- 7 תגובות
- 1 אלף צפיות
אני כרגע מתלבט בין כמה רכבים: *Seat Ibiza 2015 - רציתי גם לדעת אם זה נכון שהמחירון שלה יורד בצורה דרסטית מדי שנה *Honda Accord 2009ְ~10 *Volkswagen Golf 2009~10 רציתי לשמוע קצת יתרונות וחסרונות בדברים החשובים ביותר וגם בדברים הקטנים, איזה רכב עדיף בסופו של דבר? בנוסף, לשמוע הצעות לרכב עד 75,000 שקלים .
הודעה אחרונה מאת itamarg, -
- 0 תגובות
- 605 צפיות
אני אודה אם תוכלו לעזור לי בחיפוש ג'יפ אני מחפש ג'יפ בתקציב של 150K אם מקום לשלושה ילדים קטנים מאחורה. הרכב הקודם שלי היה לנד קרוזר פרדו קצר 2002 אני מחפש רכב אמין שיחזיק מעמד הרבה שנים. הפוזה גם חשובה אבל לא קריטית. חשוב שיהיו לו יכולות שטח בסיסיות, כלומר שיוכל לעבור מסלולים רציניים במדבר גם יקח אם קצת יותר זמן, אבל לא ברמה של אקסטרים. תודה.
הודעה אחרונה מאת Idan Rosenberg, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
תקציב 10 אלף(מקסימום חריגה ב2000) אני מחפש רכב שיאכל כמה שפחות דלק(מנוע קטן) שחלקי החילוף כמה שיותר זולים במקרה של קילקול, ושיהיה אמין מבחינת דגם... כמובן שיהיה יד שניה+ + מה האופציות שעומדות בפניי?
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם, הגיע זמני לרכוש רכב. עד היום לא היה רכב בבעלותי ומודה שאני לא מבין בזה כלום נכון להיום אני נוסע ביונדאי גטס 2003 שאני משאיל מאמא שלי עיקר הנסיעות שלי הן ירושלים-תל אביב-הוד השרון (גר בהוד השרון, עובד בתל אביב, נוסע לירושלים וחוזר 2-3 בשבוע. בקרוב מאוד הצפי הוא לעשות את זה הרבה יותר. כנראה עובר לגור בירושלים ונשאר לעבוד בתל אביב) נכון להיום הוצאות הדלק שלי הן באיזור 2000 בחודש. הגעתי למסקנה שאם אקנה רכב חסכוני מספיק, ואקח מימון שאיתו אשלם באיזור ה 700-800 בחודש, הוצאות הדלק והרכב יתקזזו וככה אפילו אולי אחסוך קצת... ההתלבטויות הן: א. האם לחפש בגלל הקילומטראז' הגבוה שצפוי רכב 2015 ופשוט לקחת עסקה מול היבואן שאוכל להחזיר להם בתום 3 שנים ולחדש את …
הודעה אחרונה מאת Asher Yazdi, -
-
- 2 תגובות
- 882 צפיות
שלום, אני רוצה לבדוק רכב, שנמצא בב"ש, ואני מחפש מקום אמין וישר לבדיקה בב"ש. עדיפות גם למוסך שמבין בVAG. מדובר בסיאט קורדובה. יש המלצות? תודה.
הודעה אחרונה מאת itamarg, -
- 4 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום, אני מעוניין לרכוש בקרוב רכב יד 2 והפולו 2010 מאוד משכה אותי אבל יש לי כמה דברים שאני צריך לדעת.. א. אני מעוניין באוטומט בלבד. האם יש גיר אוטומט שהוא לא dsg בפולו? הבנתי שיש לגיר בעיות אמינות והתחזוקה יקרה. ב. חוות דעת על הרכב מאנשים תעזור לי מאוד. ג. האם המנוע (לא ה tsi) נחשב חסכוני? לפחות בגרסת 1.4 ל.. תודה לעוזרים!
הודעה אחרונה מאת nerner5509, -
שלום, אני משתעשע ברעיון של החלפת האוטו. אני יודע מה דעת רוב האנשים כאן על סוחרי רכב אבל לי אישית אין את הרצון להתעסק עם אנשים ולמכור את את הרכב באופן פרטי למרות שכך אני אקבל אעליו את מירב התמורה הכספית. אני מעדיף ללכת למגרש רכב, למצוא רכב שמתאים לי, להשאיר את הישן ולקחת את החדש. שאלתי היא כמה אני אקבל בטרייד אין (פחות או יותר) על מאזדה 2010, 120K ק"מ, יד 2 מהשכרה בהנחה שהרכב במצב טוב מכל הבחינות, חיצונית ומכנית (והוא אכן כזה), כלומר כמה יורידו לי מהמחיר של הרכב החדש שאני אקח? תודה.
הודעה אחרונה מאת windsurfer, -
- 26 תגובות
- 5 אלף צפיות
שלום, אני מתלבט אם לקנות סיאט איביזה חדשה, הדבר שדיי מונע ממני זה האם עדיין יש בעיה בגיר שלה? כי שמעתי (בעיקר מסוכני מכירות) שעדיין קיימות שם בעיות. מה אתם אומרים? בנוסף אם מישהו חושב שכדאי מכונית אחרת אשמח לשמוע הצעות, התקציב הוא עד 80 אלף רכב חדש הנסיעות שלי הם בעיקר בעיר עם מידי פעם טיולים ויחסית לשאר המכוניות בקטגוריה שהנהיגה תיהיה מהנה תודה מראש, אוהד
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 674 צפיות
שלום ותודה מראש לכולם, מחפש רכב מנהלים מרווח, תקציב 20K +-, חשבתי על סקודה סופרב 2005/6, מה דעתכם על רכב זה/ איזה גירסה מומלצת ואיזה רכבים אמינים מומלצים גם כן?
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
אשמח לעזרה - מצאתי אחלה של רכב - סוויפט 2013 יד ראשונה. הרכב משועבד ללאומי קארד. סיכמנו על מחיר, עשינו זכרון דברים כדי שהוא לא יראה יותר את האוטו ואני התחייבתי על מחיר ונתתי מקדמה סמלית של 500 ש"ח. מה עושים עכשיו? המוכר טוען שלוקח יום על מנת להסיר את השעבוד והוא צריך את הכסף כדי לשחרר את השעבוד, ורק אז נעשה העברת בעלות. לי אישית נראה מגוחך כמובן לתת את הכסף לפני שאני מקבל איזושהי התחייבות ממנו/מהבנק. לשנינו חשבונות בנק בלאומי (האם זה משנה משהו?) אני כן אציין שהמוכר עושה רושם מאוד אמין, אבל זה לא משנה, מדובר בעשרות אלפי שקלים.... מה עושים במקרה הזה?
הודעה אחרונה מאת בוני03, -
-
- 1 תגובות
- 837 צפיות
מעוניין לשמוע את דעתכם על הרכב הבא.. תודה
הודעה אחרונה מאת Mjko, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
איזה רכב יותר מומלץ מבחינת הכל, אחזקה, טיפולים, אמינות, שוק, נוחות נסיעה,מחלות,אמינות גיר, צריכת דלק,וכו'. מדובר על מנוע 2.0 ב-2 המכוניות. זה הרבה ק''מ 200 אלף לרכבים האלה? תודה.
הודעה אחרונה מאת subaru_loyale, -
-
מי מחובר 55 משתמשים רשומים, 10 אנונימיים, 1,008 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Tal7
- dj_dani
- Shay Shd Dave
- ArikB
- Avia
- אורי מ.
- amosbmw
- om2
- Rongaflugen
- lanosforce
- ronrobin
- natco