Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4146 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אבא שלי רוצה לקנות רכב נוסף בעקבות צרכים משתנים...

יש לנו CX-5 חדשה שאנחנו מאוד מרוצים ממנה (זה הרכב שאיתו בד"כ נוסעים, כל המשפחה).

אבא שלי הסתכל על מאזדה 2 שנת 2012-11 (אוטומט בלבד). ככה שהתקציב הוא כאמור 70 אש"ח.

מה שחשוב זה בטיחות.

אני חיפשתי באינטרנט וראיתי קצת רכבים שאולי שווה לבדוק (?).

i20

סוזוקי סוויפט.

חשוב:

בטיחות. זה רכב שאני ואחותי הקטנה (שכרגע רק בת 16.. יש עוד זמן) ננהג בו. בטיחות זה חשוב מאוד.

אמינות.

צריכת דלק.

דברים כמו "כמה הרכב מגניב" ממש לא מעניין.

הסוזוקי מצאה חן בעייני בגלל ה-7 כריות אוויר ובגלל האיבזור.

מה דעתכם?

פורסם

מזדה 2 כדאי לחפש ברמת איבזור דינמיק ולא אקטיב שלה רק 2 כריות אוויר לעומת דינמיק עם 6.

היונדאי גם אופציה טובה,אמינה,מאובזרת.

קיה ריו מרווחת מהאחרות,בטיחותית.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אני לא יודע אם יש לך רשיון נהיגה למכונית עם גיר ידני, אבל אם כן, זו ממש תהיה טעות לקנות רכב אוטומטי לנהג חדש (אם לא אתה אז עבור אחותך). הכל עדין טרי בראש (תאוריה ולימודיים מעשיים) וההתנסות של נהג חדש עם תיבת הילוכים ידנית עדיפה עשרות מונים על התנסות עם תיבה אוטומטית בלבד.

אז אם אין מגבלה, עדיף לקנות מכונית עם תיבה ידנית. לא משנה כרגע איזו, חברי הפורום יוכלו לעזור לך גם בזה.

פורסם

למה טעות?

במה ההתנסות שונה?

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אני לא יודע אם זאת טעות גדולה אבל בהחלט הייתי שוקל מחדש את עניין האוטומט. זה משהו שעולה הרבה פעמים פה בפורום סתם אבל במקרה הזה אני מסכים עם shlomida, נהיגה על גיר ידני מקנה הרגלים שמשתרשים בהמשך לנהיגה יותר רגועה ומוצלחת.

נהג עם רכב ידני יותר מחובר לכביש ופחות רואה את הגז וברקס בתור כפתורי "סע" ו"עצור" אלא מבין את הקשר שבין הלחיצה והתנועה. במעבר לכך שזה מסגל הרגלי בלימה עם המנוע ולא עם הברקס שיוצרים נהיגה יותר רגועה וחסכונית גם כשמגיעים לאוטומט.

והכי חשוב, לומדים להעריך את סבלם של נהגי הידני בפקקים ולומדים להתחשב.

אני לא טוען שמדובר בטעות קשה כמו שshlomida טוען אבל בכל זאת משהו שצריך לשקול.

פורסם (נערך)

בתור אחד שעשה רישיון על ידני ואחרי זה נהג ישר 7 שנים על אוטומט,ואז על ידני-אין קשר בין גיר ידני להרגלים של נהג טוב או מחובר לכביש.

נהג טוב יהיה טוב על כול גיר.

איך בדיוק צריך להתחשב בנהגים של גיר ידני בפקקים?

עריכה אחרונה על ידי yulianx

פורסם

מחזק את יוליאן. הבנים שלי למדו על ידני, מיד לאחר הטסט עברו לאוטומט, הבן הבכור עלה כעבור 7 שנים על ידני (בחו:ל) ונהג כאילו לא קרה דבר.

היתרון של ידני הוא שתוכל לרכוש רכב יותר חדיש ו\או מאובזר תמורת אותו סכום.

אני נוהג על סויפט 2013 (לצערי אוטומטית, דרישה של האשה) ונהנה ממנה מאד. לשים לב שהדגם הבסיסי (GLS) מאובזר ברמה די ספרטנית. לי זה לא מפריע אבל יש אנשים שאינם מסתפקים בכך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אבא שלי פחות או יותר הטיל וטו על עניין הגיר.

אני בן 22. עם רשיון בערך 5 שנים. כמעט ואף פעם (מלבד השיעורים..) לא נהגתי על גיר ידני.

אבל לעניין -

מישהו יודע להגיד על תקלות נפוצות בסוזוקי? איך רמת האמינות שלה?

אנחנו דיי נעים לכיוון הסוזוקי בגלל הבטיחות.

היא יותר בטוחה מהשאר? (7 כריות אוויר).

כמובן שאנחנו לא מסתכלים בכלל על מזדה 2 אקטיב (בגלל עניין הכריות אוויר).

פורסם

לגבי בטיחות אני מציע לך לקרוא את המבחנים פה:

http://www.euroncap.com/home.aspx

מעבר לכוכבים כדאי גם לקרוא את הסיכומים.

פורסם (נערך)
אבא שלי פחות או יותר הטיל וטו על עניין הגיר.

לא מבין את אבא שלך. תתפלא - גם אני דואג לבנים שלי. לכן דאגתי שילמדו לנהוג על רכב ידני, כך שכל האופציות ישארו פתוחות בפניהם. וכאשר הגיע שעתו של הבכור לנהוג בידני אחרי 7 שנים על אוטומטיות ישבתי לידו, נתתי לו לנהוג במגרש חניה ובאיזה כביש צדדי - סך הכל 1-2 ק"מ, ואחרי שתי החלפות הילוכים היה ברור לי שאין שום בעיה והוא יכול להמשיך בדרכו, ועוד בסביבה הלא מוכרת של פינלנד.

אם אבא שלך דואג לבטיחותך מומלץ שישקיע ברכב בעל דירוג בטיחות גבוה ואולי גם בלימודי נהיגה מתקדמים בשבילך. שישכח מזה שהילוכים ידניים פחות בטוחים מאוטומטיים או מסיחים את דעתו של הנהג - ההפך הוא הנכון, ההילוכים הידניים מחייבים אותך להיות קשוב למצב הדרך, וקל יותר לבחור בהילוך המתאים (במיוחד בירידה) ולהמנע מכשל בלמים בסגנון של הגרנדיס מטבריה.

לגבי הסויפט - ראה מה שכתבתי בשעה 7:04 הבוקר. להרחיב רק בנושא צריכת הדלק - אצלי עומדת על 12-13 קמ"ל במתאר עירוני-פרברי עם הרבה עליות (חיפה), בנסיעות הבין עירוניות הטהורות הבודדות שביצעתי (רוב הבין עירוניות שלי מתבצעות על SX4) - בכבישי עמק יזרעאל, שאינם מהמשובחים - כ-16 קמ"ל. לגבי אמינות קשה לי להגיד משהו אחרי שנה וחצי בלבד, אבל ב-4 דגמי סוזוקי קודמים שהיו לי לא היו בעיות משמעותיות.

ובבקשה הראה לו את הפוסט שלי, למרות שאני מניח שהוא לא ישתכנע ממה שכתב פלוני אלמוני עם ניק מוזר בפורום.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...