ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,629 נושאים בפורום הזה
-
שלום רב, קיבלתי ממגרש מכוניות הצעה בפג'ו 107 שנת 2013, אוטומט, יד 2 עם כ-42,000 ק"מ. יש לי כמה שאלות: - האם הרכב הנ"ל שווה את ההשקעה הכספית? -האם הוא אמין? - הוא יסחוף את העליות הקשות של חיפה? מדובר על רכב לנהגת חדשה תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת Selena, -
- 0 תגובות
- 468 צפיות
http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?354586-%D7%9B%D7%9C-%D7%94%D7%A9%D7%A8%D7%A9%D7%95%D7%A8%D7%99%D7%9D-%D7%A4%D7%94-%D7%A2%D7%95%D7%A1%D7%A7%D7%99%D7%9D-%D7%91%D7%99%D7%A2%D7%95%D7%A5-%D7%A7%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%AA-%D7%A8%D7%9B%D7%91-%D7%90%D7%99%D7%9F-%D7%A6%D7%95%D7%A8%D7%9A-%D7%9C%D7%A6%D7%99%D7%99%D7%9F-%D7%96%D7%90%D7%AA-%D7%91%D7%9B%D7%95%D7%AA%D7%A8%D7%AA-%D7%9B%D7%AA%D7%91%D7%95-%D7%9B%D7%95%D7%AA%D7%A8%D7%AA-%D7%A2%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%A0%D7%99%D7%AA
הודעה אחרונה מאת Aviad Anker, -
- 4 תגובות
- 747 צפיות
תקציב לרכישה - 15 אלף ידני/אוטומט - גיר רגיל נפח מנוע - עד 1600. קטגוריה - סופר מיני שנתון(מאיזה שנה הכלי) - לא ידוע חדש/משומש - לא משנה רק לא יותר מדי משומש ברמה שאני יצטרך לטפל יותר מדי באוטו מספר מקומות ישיבה - 5 דרישות של צריכת דלק - שיהיה חסכוני מאוד כמה ק"מ הרכב צפוי לנסוע בשנה - לא יודע לא מבין בזה אבל שיהיה לכם כיוון אני לא הולך לנסוע כמו מטורף כל הזמן מה הצרכים מהרכב - אוקיי, אז חשוב לי קודם כל שיהיה חסכוני בדלק, נהיגה לרוב בתוך העיר ומדי פעם אני יצא מהעיר, שלא יראה הרבה את המוסך, שהתיקונים שלו יהיו זולים, בכללי שיהיה רכב אמין, שיהיה חזק, וביטוח במחיר זול, שיהיה בו מזגן וחימום טוב חובה, המערכת ABS הזאתי עם הבלון אווי…
הודעה אחרונה מאת zivki, -
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
שלום מאיפה כדאי לרכוש רכב חדש מהחברה עצמה או ביבוא אישי? ומה ההבדל ביניהם ומי יותר זול? תודה
הודעה אחרונה מאת zivki, -
-
- 2 תגובות
- 927 צפיות
שלום חברים, הגטס מהדור הראשון מנוע 1350 סמ“ק ידועה בתור זללנית ודי עגלתית, השאלה שלי האם ההבדל מהותי במנוע 1600 (?) הן מבחינת תצרוכת דלק והן מבחינת סחיבה של הרכב. האם זריזה יותר משמעותית וכדו‘.
הודעה אחרונה מאת CaR MaN, -
- 3 תגובות
- 638 צפיות
אני רוצה לקנות רכב בסכום של עד 20K כך שיהיה יחסית אמין וחסכוני (אני סטודנט) אתם יכולים להמליץ לי על רכבים?
הודעה אחרונה מאת EB-86, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 725 צפיות
שלום חברים, אנחנו מחפשים רכב קטן בתקציב של עד 30000 שח, מה דעתכם על ניסאן מיקרה 2008? האם יש לכם הצעות יותר טובות? לא חשוב הגיר, העיקר האמינות, החסכונות ושתשרוד את העליות לירושלים. תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת Stone, -
-
- 4 תגובות
- 673 צפיות
שלום, רכב לסטודנט עד 10K,חשוב לי שתהיה כמה שיותר חסכונית בדלק, אמין,עמיד ושנתון לא ישן. דבר שאני נורא מעדיף שהרכב לא יהיה יותר מידי קטן,שיהיה מקום לשלושה לפחות. תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת MiKa_P, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 27 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
שלום! אני מעוניינת להחליף את הרכב המשפחתי שלנו, ואחרי שבעלי לא מזיז את הנושא החלטתי לארץ את המושכות מבנה המשפחה: זוג מבוגרים לשני ילדים אחד עם כסא ילד (יחסית רחב של אבנפלו מי שמכיר) ואחד בבוסטר. מחפשת ג'יפ עירוני או רכב משפחתי מרווח שיהיה ניתן לנסוע בו בנוחות ושלא יהיה צפוף, כיום בבעלותינו מאזדה 3. רוב הנסיעות באמצש הינם נסיעות עירוניות לעבודה וחזרה בערך 15 קמ. ובסופש לעיתים נוסעים להורי נסיעה של שעה בערך בהרכב משפחתי מלא כולל כלב קטן (כיום צפוף מאוד ולא נוח) התקציב שחשבנו עליו והוא 100-120k . בכללי אני מעדיפה ג'יפ או מה שנקרא ג'יפון אבל לא על חשבון נוחות כלומר לא אצטופף לי בניסן ג'וק. תודה מראש לעונים!
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 5.9 אלף צפיות
בוקר טוב לכולם, אשמח מאוד לקבל המלצות/הסתייגויות ברכישת אלפא ג'ולייטה. מודל 2013 ידני 1.4 170 כ"ס. ממה לחשוש ברכישה? מה המחלות של הרכב? (הזהירו אותי במשרד מפני מערכת החשמל...הכצעקתה?) האם שנתון נמוך יותר אמין יותר או להיפך? תודה לכולם נ.ב אני עובר מגולף ידנית כמובן
הודעה אחרונה מאת יניב alfa, -
-
- 8 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
מה הנסיון שיש לכם עם הרכב הזה? המנוע מקולל? אמנם זה לא טווין צ'רגר אבל עדיין אני חושש מהמנוע 1.4 TSI.
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 670 צפיות
אני מעביר ציוד גדול ברכב (גלשן נגיד) הפורטה תהיה מסוגלת להתמודד עם זה? מעדיף לשמוע כאן דעות מאשר איש מכירות שם שיגיד לי הכל כדי למכור.
הודעה אחרונה מאת shugiflex, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 926 צפיות
אפשר חוות דעת על המנוע מבחינת אמינות?
הודעה אחרונה מאת G T R, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 812 צפיות
שלום לכולם, מחפש עסקת ליסינג פרטית שאוכל לשים מקדמה נוחה, ותשלום חודשי קבוע סביר מאוד (כמובן אין לי הון אישי לרכב כרגע) הנסועה שלי היא כ2800 ק"מ בחודש ומעלה 30K ק"מ בשנה. המשפחה הולכת להתרחב לזוג + 1 וכלבה בינונית שאני לוקח בחשבון. בהתחלה חשבתי לכיוון הסופר מיני, אח אני חושש מדי שזה יהיה "בול" וקצת צפוף. קיבלתי הצעה מאלבר, על קיה פורטה 2015 EX מקדמה של 8000 ש"ח ותשלום חודשי של 1460 ש"ח כולל מע"מ ותשלום חד פעמי של אגרת רישוי של 1700 ש"ח לצורך השוואה בלבד קיבלתי הצעה על מאזדה 2 2015 (הצורה הישנה) מקדמה 8000 ש"ח ותשלום חודשי קבוע 850 ש"ח כולל מע"מ ואגרת רישוי 1000 ש"ח. אני יודע שהרכבים לא מאותו סיגמנט אך רציתי לקבל פורפורציה, סה"כ אני קראת…
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם..ברצוני לרכוש רכב מליסינג פרטי הרכב. קיה סיד. שנת 2009 190.000 k"m בסכום של 15.000 מקדמה תשלום חודשי של 250 ש"ח למשך 36 חודשים . ולאחר 3 שנים אם ברצוני להמשיך עם הרכב עוד 16.000 בסוף התקופה אם לא אז להחזיר את הרכב הנ"ל ולהתקדם לרכב הבא. סכ"ה כל העיסקה 40.000. האם כדאי?
הודעה אחרונה מאת razi_pazi, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
בחיפושים אחר הרכב הבא (שאני עוד אחסוך אליו עוד כמה חודשים) אני לא פעם מוצא את עצמי מהרהר על מהם הבעיות הידועות בדגמים שאני שוקל - הרי ברכב שירדתי ממנו הכרתי אותן באופן אישי דרך המוסך וכך לאט לאט גם גיליתי שהן בעיות שכל מי שהחזיק ברכב מכיר... האם יש אתר שמרכז את אותן או יכול להשליך על אמינות הרכב לפי דגם?
הודעה אחרונה מאת MoonKnight, -
-
- 2 תגובות
- 747 צפיות
שלום! אני מחפש רכב שיעמוד בדרישות הבאות: באורך 4 מטר לפחות (צריך להעמיס עליו גלשן אוויר באורך 6 מטר) רכב אמין (נדרש לעלות להר תבור/גלבוע כמעט בכל סופ"ש) חסכוני בדלק עדיפות לידני מחיר עד 40K (אחרי חריגה) תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 634 צפיות
אני מחפש מכון בדיקה לפני קניה. אשמח להמלצות.
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום, אני מחפשת רכב חסכוני, אמין והכי חשוב בטיחותי! רכב אוטומט משומש נפח מנוע - לא משנה שנה - 2000 ואילך ק"מ צפוי - בערך 20 בממוצע ליום תקציב - עד 15,000 (+ 5,000 אם התוספת מאוד משתלמת ואין משו אחר יותר זול) מראה - לא אכפת לי איך הרכב נראה, מצידי שיראה כמו גרוטאה. כעקרון התקציב היה 10,000 אבל אני מבינה שבסכום כזה הסיכוי למצוא רכב בטיחותי הוא כמעט אפסי. מוכנה להשקיע קצת יותר מה15,000 אם בעוד כשנתיים בערך אוכל למכור את הרכב בסכום של בערך 10,000 ולא אתקע איתו. תודה רבה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת colauti 9, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
אני מחפש סופרמיני ידנית שתשמש אותי בנסיעות לעבודה (60 ק"מ לפעמים גם בפקקים). כיום אני נוסע ביונדאי גטס 2003 ידנית ששימשה אותי נאמנה בעשר שנים האחרונות עם מעט תקלות וצריכת דלק של 1:14 בממוצע. לאחר מספר בדיקות (שבניהן גם פסלתי את הסנדרו של דאצ'יה) אני מתלבט כעת בין MG3 קומפורט (69900 ש"ח) לבין איביזה AM5 שבמבצע ( 80000 ש"ח). הסיבות להתלבטות היא האבזור הגבוה ב MG3 לעומת חוסר אבזור בסיאט,החוסר ודאות לגבי תיבת ההילוכים של סיאט, שנתיים אחריות לעומת 3+2 ב MG וכן ה 10000 ש"ח הבדל בניהן. מצד שני הסיאט נוסעת נהדר עם צריכת דלק טובה משל ה MG3, רכב אמין (בהנחה שסידרו אצת הבעיה בתיבת הילוכים) וששומר על ערכו. אני כרגע נוטה לכיוון ה MG3 והייתי רוצה לשמוע חוות דעת ממי שמבין יותר ממנ…
הודעה אחרונה מאת KeyTech, -
-
- 6 תגובות
- 931 צפיות
חברים יקרים אני מחפש רכב בנרות וכמובן שכל אחד אומר משהו אחר הייתי שמח לדעה שלכם כאן, חברה של אחותי טסה לחול והציעה לי לקנות את הרכב שלה מאזדה לאנטיס 323 שנתון 2001 מנוע 1800 סמק.. המחיר הוא טוב השאלה שלי על צריכת הדלק ואם ההבדל במחיר ביטוח יהיה משמעותי בין מנןע 1800 למנוע 1600 הרכב גם עשה לא מעט 190 אלף.. אבל אני סומך עליה הרכ ב אצלה כשנתיים איך נשמע לכם?
הודעה אחרונה מאת Omri Buhbut, -
בעיקרון התקציב שלי זה עד 120-130K חשוב לי מאוד מאוד שרכב יהיה מאובזר חשוב לי שהיה לא זללן (זאת אומרת שהוא לא חייב להיות הרכב הכי חסכוני בשוק אבל גם שלא יזלול) הנהיגה שלי היא לא ממש מתונה אני מאיץ ומשתמש בברקסים על ימין ועל שמאל חשוב לי שההחזקה הכוללת תיהיה נסבלת חשוב לי מאוד שיראה טוב ושיראה פרימיום +ההרגשה בנסיעה אני נוסע 4 פעמים בשבוע נתניה כפ"ס הלוך חזור לעבודה ומדי פעם יוצא הרכבים שעומדים + מינוס בתקציב הם הקליאו GT לאון החדשה ניסן גו'ק החדשה או ולוסטר מי נראה לכם שבתמורה למחיר יספק את הצרכים שלי גם לטווח הארוך מה אתם ממליצים?
הודעה אחרונה מאת IdoCuper, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
רציתי לשאול איך האוטו הזה בדגם הידני.. האם יש מחלות נפוצות באוטו , איך ההתנהגות שלו על הכביש , צריכת דלק , אמינות ובגדול כמה שיותר פרטים יותר טוב אשמח לעזרה ותודה מראש לעוזרים!
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 9 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום אז ככה , לפני שבוע רכשתי פורד פיאסטה 2001 וקצר חשמלי גרם לשריפת האוטו שהיה בשימוש 5 ימים... עכשיו לעניין , ראיתי ברחוב במבט חטוף כריזמה למכירה שנת 99 , עצרתי דיברתי עם הבחור הרכב נראה במצב טוב , מכנית נראה נקי מעבר לזה באמת שאני לא יודע , הכריזמה המדוברת היא הדגם המפואר (star) מבקשים עליה 6 אלף , בגלל הניסיון המר שהיה לי עם הפיאסטה אני לא רוצה עוד פעם להכנס לבור בלי תחתית אני חייל משוחרר ובואו נגיד שזה די גמר לי את הכסף ואני חייב להיות נייד בגלל העבודה שלי ומקום המגורים שלי ככה שאין לי יותר מידי זמן להתמהמה.... יש לאוטו 255K , השאלות שלי האם כדי לרכוש את הרכב הזה? מה החסרונות שלו ההיתרונות שלו והשאלה הכי גדולה היא אם הקילומטראז הזה לא מוגזם? אני פשוט עושה נסיע…
הודעה אחרונה מאת itamarg, -
- 0 תגובות
- 458 צפיות
מישהו יכול בבקשה להגיד לי איזה רכב כדאי יותר לקנות? שני הרכבים במצב טוב תודה!
הודעה אחרונה מאת Adi Kariti, -
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
איך הפולו 2002 1.4 BASIC לעומת הפונטו ספייס 2002 1.3 ELX . אני יודע שלספייס מחלת התחממות מנוע, אבל על הפולו עוד לא שמעתי שום דבר דומה. בסה"כ רכב גרמני איכותי, אבל אחזקה יקרה יותר וצריכת דלק פחות או יותר שווה.
הודעה אחרונה מאת LuppiK, -
- 0 תגובות
- 474 צפיות
איך הרכב מבחינת אמינות מחלות ידועות ואיך הוא בכללי
הודעה אחרונה מאת henhaim564, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 968 צפיות
שלום, אני מבין קטן מאוד במכוניות ומכר שלי (אמין לדעתי) מוכר את הרכבים האלו בשל מעבר לחול. אני מתלבט בין שני רכבים: 1. קורלה runx 2005 קילומטרז 150000 יד ראשונה יתרון - לא גדול מידי, מחיר? חסרון אפשרי - דלק 2. קורולה gli plus 2008 (רובוטית) 90 קמ׳ יד שניה יתרון - שנה/קילומטרז חסרון - קצת גדול מידי (רווק) , מחיר? אשמח לשמוע על יתרונות, חסרונות מחירי טיפולים וכיוונים שכדאי לי לשקול באופן כללי. השימוש הוא לעיר בד״כ ונסיעה אחת או שתים לכל היותר בשבוע לטווח של 200קמ. התקציב שלי כ45,000 אז ה2005 כנראה סבבה מבחינת המחיר וה2008 טיפה גבוה. בקצרה, איזה רכב נשמע קניה טובה יותר. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת itamarg, -
-
- 0 תגובות
- 456 צפיות
אני מתכנן לקנות רכב בתקציב הנ"ל בחודשים הקרובים, ידני, מהנה לנהיגה, אמין ובעל פוטנציאל לשיפורים (מנוע טורבו). רציתי לשמוע על דגמים מתאימים וגם על כדאיות של שיפור רכב בתקציב כזה שמן הסתם לא יהיה חדש (לא שיפורים קיצוניים, צ'יפ ואולי עוד כמה דברים קטנים) תודה רבה לעוזרים!
הודעה אחרונה מאת moshehay, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 784 צפיות
שלום יש לי חבר מהעבודה שמוכר את הניסן מיקרה שלו שנת 2013 עם 10 קילומטרז .הוא מוכר כי הוא נוסע לשליחות בחו"ל. וקפצתי על המציעה. השאלה שלי היא כזאת. לרכב הייתה פגיעה בכנף שמאל קדמית וקצת בפגוש מקדימה( תאונה בפקק במהירות ממש ממש אפסית) מה שהצריך להכניס את הרכב למוסך ולהפעיל את הביטוח.. המוסך החליף את כנף שמאל מקדימה בכנף מקורית. ואת הפגוש החליפו גם בפגוש מקורי. אציין שלא רואים כלום כאילו הכל חדש.. אין הבדלים בצבע אין כלום.. נראה ממש טוב כאילו לא היה כלום!! השמאי בדוח שלו לא רשם שיש ירידת ערך על ההחלפת כנף והפגוש. רק רשם שיש 1 אחוז ירידת ערך על עבודות צבע. וזהו. רשום כמובן בדוח שהוחלפו פגוש וכנף בחלקים מקוריים! השאלה שלי היא האם בבדיקת רכב לפני קנייה הבודק יכול לראו…
הודעה אחרונה מאת sronis, -
-
מי מחובר 28 משתמשים רשומים, 9 אנונימיים, 435 אורחים (הצג רשימה מלאה)