ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,629 נושאים בפורום הזה
-
- 0 תגובות
- 524 צפיות
היי חברים , הדרישה מהרכב : 5 דלתות , אוטומט , נוחות בנסיעות מנהלתיות אבל פלפל וריגוש מידי פעם... הרכב הולך לשמש אותי ליום יום נסיעות של כ 50 ק"מ לכל כיוון , סופשים / במידת הצורך שני מבוגרים ותינוק , בקרוב מתוכננת הרכבת המשפחה ולכן עוברים מ קופה 3 דלתות לרכב גדול יותר. כמובן אחפש רכב כמה שיותר שמור יד נמוכה וק"מ לא מעל 70 אלף ( רצוי כמה שפחות כמובן). מעוניין לרכוש את אחד הרכבים הבאים כאשר חשבתי על לאון FR , אודי A3 (מנועים 1.8 או 2.0T) , גולף GTI משנתונים 2009/11. תקציב באזור ה 100 אלף. אשמח להמלצות , דעות , בעיות שיכולות להיות , חוות דעת למי שיש אחד מהרכבים הנ"ל וכו... כמו כן עד כמה משמעותי ההבדל בין לאון TSI 1.8 לבין ה FR ? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת Jeka.E, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
אני מחפש SX4 4 דלתות ולא מוצא מציאה אבל בטרייד מצאתי. השאלה מה ההבדל בין טרייד מוביל לסתם סוחר רכב? ואיזו יד זו דרכם? תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת chenrp, -
-
- 3 תגובות
- 757 צפיות
שלום חברים פרסום ראשון שלי בפורום אחריי חיפושים מצאתי את הרכב המבוקש - seat ibiza fr 1200tsi לבנה, שנת 2012 - גג פנורמי + סאן רוף,הגה/מושבי ספורט וכל מה שה fr נותן. פרטים יבשים : 31000 קילומטר עלה ב אוקטובר (10) שנת 2012 יד ראשונה נראת במצב חיצוני מעולה ומצב פנימי מעולה. עברה בדיקה ...הכל חיובי. המחיר המבוקש :67,000 . לפי דעתכם המקצועית ? המחיר שווה , יקר ... בכמה אתם מעריכים שהמחיר ייצנח בשנתיים הקרובות. תודה רבה רבה !
הודעה אחרונה מאת CaR MaN, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 28 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום לכולם. לאמא שלי יש "חלום" לקנות "רכב גבוה". לא כי היא צריכה את הפוזה, אלא כי זה נותן לה יותר ביטחון על הכביש שהיא מעט גבוהה מכולם. (למען האמת- אני מסכים איתה). מחפשים רכב חדש אוטומטי נוח מאוד לישיבה (הקריטריון הכי חשוב) לנסיעות קצרות בתוך העיר אבזור לא מעניין (להיפך, התפעול של המזגן והרדיו צריך להיות פשוט. דיבורית Bluetooth שעונים ומנתקים בלחיצה...) עד 130,000 ש"ח נשמח להצעות. תודה!
הודעה אחרונה מאת Mike808, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 724 צפיות
http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?354586-%D7%9B%D7%9C-%D7%94%D7%A9%D7%A8%D7%A9%D7%95%D7%A8%D7%99%D7%9D-%D7%A4%D7%94-%D7%A2%D7%95%D7%A1%D7%A7%D7%99%D7%9D-%D7%91%D7%99%D7%A2%D7%95%D7%A5-%D7%A7%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%AA-%D7%A8%D7%9B%D7%91-%D7%90%D7%99%D7%9F-%D7%A6%D7%95%D7%A8%D7%9A-%D7%9C%D7%A6%D7%99%D7%99%D7%9F-%D7%96%D7%90%D7%AA-%D7%91%D7%9B%D7%95%D7%AA%D7%A8%D7%AA-%D7%9B%D7%AA%D7%91%D7%95-%D7%9B%D7%95%D7%AA%D7%A8%D7%AA-%D7%A2%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%A0%D7%99%D7%AA
הודעה אחרונה מאת Mike Golob, -
-
-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום אני מתעניין ברכב מיני חדש וחסכוני . בנתיים שתי המכוניות שראיתי שהן הכי רלוונטיות אליי הם: 1) סקודה סיטיגו ידני 1.0 2)ניסן מיקרה ידני 1.2 את הסיטיגו אני מכיר וראיתי שהיא נורא חסכונית בהשוואה למכוניות האחרות, אבל המייקרה נראית מדהים מבפנים ומבחוץ ושווה 2000 שקל יותר מהסיטיגו. לכן אני מחפש קצת יותר מידע לגבי המייקרה (מה הצריכת דלק שלה ?, היא רועשת?, וכמה בארך עולה להחזיק אותה ?) אני חייב לציין שבמהלך השוטטות באינטרנט לא ממש ראיתי חוות דעת אמינות לגבי האוטו הזה לכן אני אשמח לעזרה. בנוסף אם אתם מכירים רכבים נוספים שאתם ממליצים תרשמו לי איזה ותפרטו. תודה רבה
הודעה אחרונה מאת big1, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אהלן זקוק להמלצתכם לגבי רכב שני למשפחה, נסועה שנתית כ-18 אלף (בעיקר בינעירוני), רכב אוטומטי. הרכב צריך לשמש את אשתי כרכב שני, עדיפות לבגאז' סביר כדי שעגלת תינוק תוכל להיכנס. חשוב לי שהאוטו יהיה אמין ושיהיה יחסית נוח. חשבתי על מזדה 3, i20. אשמח לשמוע עוד הצעות. תודה
הודעה אחרונה מאת Murzilka, -
-
- 0 תגובות
- 470 צפיות
http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?40880-%D7%A2%D7%91%D7%A8%D7%99%D7%AA-%D7%91%D7%99%D7%A6%D7%94-%D7%A7%D7%A9%D7%94-%D7%90%D7%95-%D7%91%D7%95%D7%90%D7%95-%D7%A0%D7%A2%D7%A9%D7%94-%D7%9C%D7%9B%D7%95%D7%9C%D7%A0%D7%95-%D7%90%D7%AA-%D7%94%D7%97%D7%99%D7%99%D7%9D-%D7%94%D7%A8%D7%91%D7%94-%D7%99%D7%95%D7%AA%D7%A8-%D7%A7%D7%9C%D7%99%D7%9D!&p=1011959&viewfull=1#post1011959
הודעה אחרונה מאת cessna, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 921 צפיות
שלום מה היתרון או החיסרון בקנייה של רכב מנהלים פאר , הרכב יד שלישית . מה צריך לדעת?
הודעה אחרונה מאת shugiflex, -
- 14 תגובות
- 20.5 אלף צפיות
שלום אני מתכנן להביא בלי נדר מאזדה 3 הישנה, אומרים לי שהיא אוכלת ממש דלק ושלא כדאי לי לקנות אותה 1.10 אני נוסע 24 קילומטר ביום שאלה שלי עד כמה היא טוחנת...? זה יגיע למצב שאתדלק 200 שקל כל שבוע?
הודעה אחרונה מאת cars-@-lover, -
- 4 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכם, מחיפשו בפורום לאחר קריאה כאן הבנתי שיש נושא של שרשרת טיימינג משופרת למנוע הזה. 1. האם היתה החלפה יזומה של היצרן לרצועה הזאת? 2. מה הבעיה ברצועה/מותחן מקורי? איך לזהות את הבעיה? 3. האם ברכב שנמצא לקראת סוף שנת האחריות הרביעית - נרכש במרץ 2014 (למיטב הבנתי בזמן הרכישה אפשר היה לרכוש אחריות לשנה רביעית) ניתן לקבל החלפה לרצועה המשופרת במסגרת האחריות? מעבר לנושא הטיימינג/מנוע - מה עוד חשוב לבדוק ברכב (מחלות/בעיות אופינניות)? איכן באזור ת"א - השרון מומלץ לבדוק את הרכב לפני רכישה (מדובר ברכב מבעלות פרטית - מאדם מבוגר ורגוע שהיה נהג יחיד ושאני מכיר וסומך עליו - 55KKM - הוחלפה דלת בשנה הראשונה - מעבר לכך ללא תאונות - מעוניין לבדוק את הרכב בעיקר מה…
הודעה אחרונה מאת eran06, -
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אהלן חברים, בימים האחרונים אני מחפש כמה שיותר מידע על שלושה רכבים לקראת החלפת הרכב הנוכחי שלי(גולף MK4 2.0 אוטו' ג'נריישן 2004), אני מתלבט בין: - אאודי TT 1.8 קוואטרו (בעדיפות קבריולט) 2000/1/2/3, - גולף GTI עד 2004, - אימפרזה WRX/GT/STI עד 2005, יש לא מעט אפשרויות אקטואליות מבחינת היצע בעיקר ביד 2, השאלה שלי מהיא דעתכם על כל אחד מהרכבים הללו הן בהיבט העוצמה (שזה חלק חשוב בעיניי) הן בהיבט האמינות והן בהיבט יוקר החלפים והאחזקה, דעתכם תתקבל בברכה, תודה מראש,
הודעה אחרונה מאת bigmik, -
אחרי 5 שנים של רכבים מיד שניה , החלפת גירים \מנוע ,טיפולים הזויים, ומכירת רכבים לברזל נמאס לי להתעסק עם כל זה ואני רוצה לקנות רכב חדש או כמעט חדש. אני ממש גרוע בקניית רכבים ותמיד עובדים עליי עם רכבים מיד שניה. בקיצור *נוסע לא הרבה ,לרוב בעיר (בית עבודה בעיקר). *אין לי שום הנאה מנהיגה ופונקציות של הרכב לא אכפת לי מזה בכלל. אני נוהג בצורה חסכונית ואיטית. כמה שיותר פשוט יותר טוב, פחות דברים שיתקלקלו בעתיד. *אני רוצה רכב שישרוד אצלי הרבה זמן. טיפולים זולים ,חלקים שלא קשה למצוא, סביר בצריכת דלק ואגרה וכל השיט הזה. *גיר רגיל *עם הקריטריונים האלה חשוב לי גם שיראה טוב (אם יש חיה כזאת??), מראה ספורטיבי \ מעוצב. *תקציב באזור 80K אפשר גם פחות . (עיסקת טרי…
הודעה אחרונה מאת nsw1989, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
רוצה להחליף סונטה חדשה (כך קראו לרכב) שנת 2007 מנוע 2400 למשהו אחר בין שנתיים שלוש בתקציב של 100,000-120,000. הרכב יעשה כ-10,000 ק"מ בשנה. מחפש מנוע חזק, אמין, מעט טיפולים ובלי משאבת דלק צמודה עדיפות ליפניות/ קוריאניות חשבתי על קורולה, מזדה 6 או לעבור לדגמי הקרוסאובר של קיה או יונדאי דעות? רעיונות לכיוונים אחרים בתקציב הזה תודה
הודעה אחרונה מאת gdsr04, -
-
משהו יודע כמה הנחה הם נותנים?
הודעה אחרונה מאת GUGY, -
- 2 תגובות
- 692 צפיות
היי לכולם, החלטנו שאנחנו רוצים לקנות רכב עם מימון (עד 30000) ואנחנו מחפשים מקום אמין לקניית רכב שמציע מימון באיזור באר שבע. האם יש המלצות? על הדרך, נשמח לשוע המלצות בנוגע לאיזה רכב הייתם קונים בתקציב הזה (נסיעות בעיקר בתוך העיר). תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת drsubaru, -
- 0 תגובות
- 469 צפיות
פולקסווגן פולו 2005 אוטומאטי 5 דלתות 1.4, יד שנייה (פרטיים) 223,000 ק''מ. עשיתי בדיקה. למעט פגיעות קלות לא היו תאונות. אין נזילות מים ושמן. נדרשת החלפת צירייה (המוכר יחליף על חשבונו). בבדיקה רשום: "רעש מערכת תזמון ושסתומים", "הפרשי לחץ במנוע" (הוסבר ע''י הבודק שזה עניין שבשגרה והפרשיים לא רציניים - אבל מדי פעם יש להוסיף שמן). גיר: "חופש ונקישות בציריות" (כאמור), "נקישה בשילוב הילוכים" (לא ממש הרגשתי את זה בנסיעה). לדברי הבודק אין אפשרות לבדוק את מצבו של גיר אוטומאטי מעבר לכך ואין אחריות עליו. במוסך שאני מטפל בד''כ, אחד המכונאים אמר שברכב מדגם זה קיימת בעיה ידועה של גיר שלרוב מתקלקל בין 200,000 ו- 250,000 ק''מ ואז הרכב לא שווה תיקון. האם אכן זה המצב וכדאי…
הודעה אחרונה מאת lalexand11, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
היי חברים. הגעתו למסקנה שקונים מיצובישי לנסר החדשה. יש התלבטויות רבות בנושא של נפח. נא עזרתכם בהחלטה דרישה של אוטו שיסע יותר טוב מפוקוס 100 כ"ס שיש לנו כרגע. מה ההבדלים בין הדגמים ובמיוחד בין 1.8 ספורטבאק לבין 1.8 סדאן. ומה הבדל בין 1.5 ו1.6. נסיעות ללא עליות מנהריה עד לחיפה והרבה בתוך העיר. מדובר על שנתון 2010+ תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת markb205, -
-
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 956 צפיות
שלום לכולם, אני מחפש רכב חדש מקבוצת הסופר מיני בתקציב של עד 100 אש"ח. בדקתי לא מעט בקבוצה הזאת ונשארתי עם התלבטות בין 3 דגמים: 1. טויוטה יאריס (דגם סטייל) 104500 ₪. 2. סיאט איביזה AM5 במחיר 86400 ₪. 3. סקודה פאביה (דגם אמבישיין)99000 ₪. כולן אוטו' עם מע' מולטימדיה. אשמח לשמוע חוו"ד ו"אזהרות" אם משהו יודע. תודה מראש לעוזרים!
הודעה אחרונה מאת בוני03, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום! יש ברשותנו כלבים גדולים -ואנו מחפשים רכב שיוכלו להכנס אליו בכיף בתא המטען. בתחילה חשבנו ללכת על סכום של פי 2, אך הדרישות בסך הכל לא גבוהות (חסכוני, בטיחותי ואמין) - אז לא רואים סיבה להשקיע בשנתונים המתקדמים בעוד 20 אלף ₪ (תקנו אותי אם טועה). יש המלצות? תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת עומר ב, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 984 צפיות
שלום. אנחנו נוסעים היום על סיריון 99. עייפנו מהתקלות של רכב בן 16... מחפשים המלצה לרכב עם המאפיינים הבאים: בטיחות חסכוני בדלק תא מטען "לא פצפון". שהרכב יהיה מתאים גם כשיגיע הילד השלישי ב"ה. התקציב שלנו כ- 40K . אם יש איזה רכב סופר-מיני מספיק מרווח אז אני מניח שנוכל(בגלל המחיר הנמוך של הקטגוריה) לקנות רכב עם קילומטרא'ז יחסית נמוך.
הודעה אחרונה מאת itamarg, -
-
- 0 תגובות
- 645 צפיות
שלום לכולם אני מחפש המלצחה לרכב בשביל קרוב משפחה בסביבות 120K(קצת גמיש) לא פחות משנתון 2010 חשוב שיהיה מאוד נח לאדם גדול גוף עם מרווח טוב גם מאחור שיהיה חזק ואמין הוא בכיוון של אאודי/וולוו/מרצדס אך לא סגור על דגמים אשמח להמלצות לאיזה כיוון ללכת מבחינת דגמים שיכנסו בתקציב תודה מראש לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת ReDDx, -
- 11 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
שלום לכולם, אנחנו מתכוונים לרכוש רכב 7 מקומות בתקציב של כ-100,000 ש"ח ולקו הסיום הגיעו 2 אופציות: שברולט אורלנדו 2012 או סיטרואן C4 פיקאסו 2012. נשמח לשמוע המלצות למי שמכיר את הרכבים הללו (בשנתונים הללו). בעיקר מעניין אותנו אמינות הרכב, עלות תיקונים וצריכת דלק. אם מישהו מכם חושב שישנה אופציה עדיפה על הרכבים הללו גם כן נשמח לשמוע. תודה!
הודעה אחרונה מאת עומר ב, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 715 צפיות
החלום בגדר מציאות היה ה POLO GTI, אבל אני רואה שיש והיו לה המון בעיות עם ה DSG7 קלאצים וכו'.. אז אני די נוטה לכיוון האאודי A1, יש רכב אחר שאתם מציעים לי שנמצא באותה קטגורייה? פולו,איביזה,איי1 וכאלה?
הודעה אחרונה מאת Idan Bin-Nun, -
- 2 עוקבים
- 18 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום לכולם, אני רוצה לרכוש סופר מיני חדשה (מניילונים) עד 90K. מתלבט בין מאזדה 2 (יד ראשונה מליסינג "0 ק"מ") לבין אופל קורסה (מבצע של בהצדעה). מה עדיף? כמו כן המלצות על רכבים אחרים יתקבלו בברכה
הודעה אחרונה מאת Murzilka, -
- 16 תגובות
- 7.6 אלף צפיות
יש ברשותי ניסאן מיקרה. בחיפושיי אחרי משפחתית (2010: טויוטה קורולה או מזדה 3 ) חבר הציע לי מזדה 6, אני נרתעתי בגלל גודל המנוע, אך הוא טען שהפרש בצריכת הדלק היא מזערית. הוא טוען שהסיבה היא שרכב 2000 סמק פחות "מתאמץ" מאשר רכב 1600. האם לדעתכם זה הגיוני? לי זה קצת נשמע מוזר,בכל זאת, ממה שאני יודע בכל זמן נתון רכב עם מנוע גדול "ישרוף" יותר דלק. מה דעתכם? תודה על העזרה.
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 868 צפיות
שלום לכולם, 14 שנים עברו מאז שהלכתי בפעם הקודמת לבן אדם פרטי לראות מכונית משומשת. ואז השחילו אותי חזק - הצליחו למכור לי מכונית שעברה תאונה קשה... הלקח נלמד, בפעמים האחרונות קניתי מחברות ליסינג. אבל להן יש רק אוטומטיות והמכנית הבאה שלי תהיה ידנית אז אני נאלץ לקנות מפרטי. קבעתי עם מישהי לבוא לראות את המכונית שלה. לפי המודעה המכונית עלתה לכביש במאי 2013 ויש לה 32 אלף ק"מ. ברור לי שצריך לבחון את רשיון הרכב ולהשוות את נתוני הבעלים לתעודת זהות. אבל מעבר לזה, על מה להסתכל במכונית עצמה? אני לא מבין בזה כלום... אני לא מדבר כמובן על מכות ושריטות שזה קל לראות אלא על מה שמעבר. תודה על כל עזרה, שלמה
הודעה אחרונה מאת SLS, -
-
אני לקראת לקחת ליסינג בעבודה, מחפש מה באמת עדיף האם סקודה אוקטביה 2015 או פולקסווגן ג'טה 2015 ? לא מעניין אותי ההבדל בדלק או האמינות יותר מדיי (הרכב רק ל 3 שנים, דלק מהעבודה). שני הרכבים בדגם הבסיסי עם מנוע TSI 1.2 אשמח להמלצה ופירוט, תודה מראש נ.ב אשמח שחוץ מההבדלים גם תרשמו מה אתם הייתם בוחרים
הודעה אחרונה מאת GUGY, -
- 1 תגובות
- 614 צפיות
מתעניין באאודי A4 שנתון 2007 מנוע 2000 130 סוסונים.... רציתי לדעת מה כדאי לבדוק ברכב לפני הקניה מה הבעיות הנפוצות המלצות וכו תודה מראש לעונים
הודעה אחרונה מאת shugiflex, -
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מאחר ולא הצלחתי למצוא קורולה או סיויק ידניות התחלתי לפזול לכיוון ארופאיות. ראיתי את הרכב הנ"ל ביד 2, אפשר חוות דעת על הדגם הזה? לחיוב ולשלילה, הרכב 3 דלתות ידני ומיד 1, והבעלים דורש מחירון סביבות 35k. הרכב מפורסם תקופה ארוכה בלוח. אני יודע שהסחירות שלו על הפנים, כמה נהוג להוריד מהמחיר במידה והאקזמפלר במצב טוב? תודה רבה ושבת שלום לכולם
הודעה אחרונה מאת momozal,
-
מי מחובר 28 משתמשים רשומים, 9 אנונימיים, 435 אורחים (הצג רשימה מלאה)