Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4186 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפותח השרשור- אני במקומך הייתי קונה יונדאי I20 מליסינג/השכרה עם היסטוריית טיפולים מלאה מחברה גדולה ומוכרת (אלדן, שלמה סיקסט, אוטוסנטר וכו') בתקציב של גג 45K ונישאר עם עודף. חבל על הכסף שלך, באמת.

לנו יש I20 שנת 2009, הרכב מאוד מרווח יחסית לסופרמיני, אמין (מתקרב בצעדי ענק ל 144K), חלקים לא יקרים, ביטוח לא יקר, אני חושב שבשביל בחור צעיר זו אחלה עסקה.

אנחנו נוסעים בה כל יום משהו כמו 120 ק"מ והיא בהחלט מספיקה, אני לא חושב למכור אותה בכלל כי היא עושה את העבודה בצורה מעולה.

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
הסתכלתי על השוואות שונות ובינתיים הגעתי לזה

קיה ריו -יקרה יותר ,7 שנים אחריות,רמת בטיחות טובה (לא חשבתי על זה בהודעה המקורית אבל בטיחות גם פקטור),סבבה בדלק *(על הנייר), לגבי חלקים וטיפולים אני מניח שיותר יקרה גם מהשאר.

רנו קליו- הכי טובה בדלק * ,בטיחות בסדר, יקרה מהשאר.

יונדאי i10- בטיחות על הפנים, הכי זולה והחלקים גם זולים בעקבות זות.

פורד פיאסטה- בטיחות לא טובה, פחות טובה בדלק יחסית לכל השאר*,אחריות רק שנתיים.

קיה פיקנטו- בטיחות סבבה,לפי מה שאמרו דיי זולה ו צריכת דלק סבבה,אחריות שנתיים.

אוהב את המראה של כולם חוץ מi10 .

לא יודע אם זה בכלל רלוונטי להשוות מהאתר הזה נתונים יבשים?. וכמובן לגבי האמינות לא יודע לגבי השאר קראתי דברים טובים על קיה.

בנוסף אמרו להתרחק מרנו בגלל נושא האמינות וכנ"ל גם על פג'ו ... אוליי זה דעות קדומות אבל אני בוחר להתרחק מפג'ו.(אני מבין שלחלק זה ישמע דבילי):confused:

בינתיים אני פוזל יותר לכיוון הקיה ריו או פיקנטו.. מה דעתכם לגבי הרשום.

ד"א תודה ענקית לכל המשתתפים ;)

לינק לעמוד ההשואה של יד 2 עם הרכבים שציינתי(ללא ה i10).

http://pricelist.yad2.co.il/CarCompare.php?Compare=27062_2015_6889_61_1.26658_2015_5997_58_1.26070_2015_4710_51_1.26046_2015_4511_58_1

אתה רשמת דברים כל כך שגויים,שברור לי עם כל הכבוד שרכבים זה לא הצד החזק שלך.

פורסם
הסתכלתי על השוואות שונות ובינתיים הגעתי לזה

קיה ריו -יקרה יותר ,7 שנים אחריות,רמת בטיחות טובה (לא חשבתי על זה בהודעה המקורית אבל בטיחות גם פקטור),סבבה בדלק *(על הנייר), לגבי חלקים וטיפולים אני מניח שיותר יקרה גם מהשאר. 5 כוכבי בטיחות, צריכת דלק 1 ל16 (1ל15 בקיץ עם מזגן) בנסיעה משולבת ורגועה, טיפולים זולים (יש לי ידנית האצ').

רנו קליו- הכי טובה בדלק * ,בטיחות בסדר, יקרה מהשאר. 5 כוכבי בטיחות, לפי מבחני דרכים צריכת הדלק ממוצעת לקטגוריה (ומטה במנועים החזקים יותר).

יונדאי i10- בטיחות על הפנים, הכי זולה והחלקים גם זולים בעקבות זות. 4 כוכבי בטיחות.

פורד פיאסטה- בטיחות לא טובה, פחות טובה בדלק יחסית לכל השאר*,אחריות רק שנתיים. 5 כוכבי בטיחות, 3 שנות אחריות.

קיה פיקנטו- בטיחות סבבה,לפי מה שאמרו דיי זולה ו צריכת דלק סבבה,אחריות שנתיים. 4 כוכבי בטיחות, 7 שנות אחריות, אומרים שצריכת הדלק לא משהו בגירסת הליטר וב1.25 אוטומט. אם תקח 1.25 ידנית (כמו בריו) צריכת הדלק תהיה טובה (כאמור, טובה מהריו בגלל אותו שילוב גיר-מנוע ומשקל נמוך יותר).

אוהב את המראה של כולם חוץ מi10 .

לא יודע אם זה בכלל רלוונטי להשוות מהאתר הזה נתונים יבשים?. וכמובן לגבי האמינות לא יודע לגבי השאר קראתי דברים טובים על קיה.

בנוסף אמרו להתרחק מרנו בגלל נושא האמינות וכנ"ל גם על פג'ו ... אוליי זה דעות קדומות אבל אני בוחר להתרחק מפג'ו.(אני מבין שלחלק זה ישמע דבילי):confused:

בינתיים אני פוזל יותר לכיוון הקיה ריו או פיקנטו.. מה דעתכם לגבי הרשום.

ד"א תודה ענקית לכל המשתתפים ;)

לינק לעמוד ההשואה של יד 2 עם הרכבים שציינתי(ללא ה i10).

http://pricelist.yad2.co.il/CarCompare.php?Compare=27062_2015_6889_61_1.26658_2015_5997_58_1.26070_2015_4710_51_1.26046_2015_4511_58_1

כמו שכבר הומלץ לך - קח רכב עם רקורד אמינות טוב, או לפחות מיצרן עם רקורד אמינות טוב. בלי רכיבים בעייתיים. אתה יכול להתחיל כאן:

דו"ח שגריר או כאן: consumer report 2014 ויש עוד המון מידע ברשת - אבל כבר עשו לך ספויילר לגבי אילו יצרנים יובילו את הדו"חות שתמצא.

לגבי בטיחות, מעבר לכוכבים שווה להתעמק קצת יותר (הכל זמין באתר של NCAP), כי הכוכבים מורכבים גם מדברים כמו התראות על אי חגירת חגורת בטיחות וכו'. כלל, מכוניות מיני (i10, פיקנטו וכו') פחות בטיחותיות ממכוניות סופר מיני (ריו, קליו וכו') - מיני עם 5 כוכבי בטיחות תהיה, ככלל, בטיחותית פחות מסופר מיני עם 5 כוכבי בטיחות. תתעמק בתוצאות של המכוניות שאתה שוקל.

פורסם

אם אפשר להוסיף לך עוד אספקט לבדיקה- תבדוק כמה הרכבים שאתה מברר עליהם מאבדים מערכם.

אחת הסיבות שקניתי פיקנטו זה בגלל שהיא יחסית פחות מאבדת מערכה (בהשוואה למיני) ושהביקוש למיני גדל.

לפי מה שאתה מספר על עצמך- אתה ורכב זה לא בדיוק חתונה קתולית

פורסם

מצטרף להמלצה לקנות רכב "חדש" יד שניה (עד שנתיים על הכביש) - ככה גם תרוויח את ירידת הערך וגם עדיין תהנה מאחריות יצרן ליתרת השנים

-פולו 16V 6N שנת 2000, -סקודה אוקטביה  2015, גולף 2018,  סופרב 2020

-איוניק 5 עלית

פורסם

אני ממליץ לך בעקבות נסיונך המר כן לקנות רכב חדש מהחברה. נכון, יהיה איבוד ערך אבל זה שווה את השקט הנפשי שלך.

לא סתם אבא שלי כבר 30 שנה קונה רכבים רק חדשים מהחברה. הפעם היחידה שקנה רכב יד 2 הייתה לפני 20 שנה וגם הוא היה ברשות אבי חצי שנה ונמכר והוחלף ברכב חדש. אין מחיר לשקט הנפשי של רכב חדש.

כעת: יונדאי i10 שנת 2015, 1.0, ידנית.

בעבר: יונדאי אקסנט שנת 2005, 1.5, אוטומט.

פורסם

אתה רוצה רכב חדש? תקנה חדש אחרת תצטער כל פעם שתראה את הרכב בחניה. מבין כל האופציות הייתי קונה סופרמני איכותית כמו פיג'ו 208 או פורד פיאסטה.

פורסם

אנשים מתפתים לקנות רכב חדש ואחרי זה מתפלאים שלא נשאר להם כסף בכיס. היונדאי I20 שלי שנת 2009 מליסינג לשעבר עם היסטוריית טיפולים, כבר גמעה מעל 143000 ק"מ בלי בעיות מיוחדות והיד עוד נטויוה. הרכב נוסע מעולה מעל 100 ק"מ ביום.

זה שהריבית היום נמוכה לא אומר שצריך לרוץ ולבזבז את הכסף.

חושב שרכב חדש יביא לך שקט? ניראה אותך אם הרכב יקבל מכה ותהיה ירידת ערך של 6% אפילו, אתה לא תצליח למכור אותו גם ב 30% מתחת למחירון כשתרצה/תצטרך את הכסף למטרה אחרת.

פורסם

אל תעבוד קשה, פתח יד 2 חפש סיאט איביזה 1400 2013, הם נמכרו במבצע ב 70 אש"ח בזמנו, היום הן שוות בערך 50 יש שם לא מעט כאלה ,המחירון עומד על 53 K ניתן למצוא אחת ב 50 אלף שח, האיביזה תחזיק בשקט עוד 5 6 שנים בלי מחלות רציניות הרכב דיי בסיסי ולכן אמין, צריכת דלק 1-14 במשולב, שמור את ה 30 אלף הנוספים בצד, חבל להשקיע סכום כזה גדול על רכב.

ובהצלחה!

פורסם
אתה רוצה רכב חדש? תקנה חדש אחרת תצטער כל פעם שתראה את הרכב בחניה. מבין כל האופציות הייתי קונה סופרמני איכותית כמו פיג'ו 208 או פורד פיאסטה.

מצטרף להמלצה. אתה הרי רוצה חדש.

חושב שרכב חדש יביא לך שקט? ניראה אותך אם הרכב יקבל מכה ותהיה ירידת ערך של 6% אפילו, אתה לא תצליח למכור אותו גם ב 30% מתחת למחירון כשתרצה/תצטרך את הכסף למטרה אחרת.

גם רכב משומש עם ירידת ערך של 6% יהיה קשה למכור.

וגם לדעתי סופרמני איכותית כמו פיג'ו 208 או פורד פיאסטה, הן אופציות טובות.

פורסם
מצטרף להמלצה. אתה הרי רוצה חדש.

גם רכב משומש עם ירידת ערך של 6% יהיה קשה למכור.

וגם לדעתי סופרמני איכותית כמו פיג'ו 208 או פורד פיאסטה, הן אופציות טובות.

אני ממליץ בהחלט לפותח השרשור לקנות רכב שיש לו "שוק ער"-יונדאי, קיה,יפניות וזאת כדי שירצה למכור את הרכב יהיה לו ביקוש.

עבדתי בעבר בחברת ליסינג ולכל חברת ליסינג יש דף "נפגעים בפייסבוק" שמספר מה הייתה להם הבעיה עם חברת הליסינג. מנסיוני, החברות ליסינג מחזיקות תחזוקה מינימאלית ומשתמשות בתחליפים נחותים. ברגע הבעיה השירות שהן נותנות על הפנים. עדיף להשקיע יותר, לקנות רכב חדש, שקט נפשי ובלי תקלות. במקרה הכי גרוע יש אחריות על הרכב.

בהצלחה.

כעת: יונדאי i10 שנת 2015, 1.0, ידנית.

בעבר: יונדאי אקסנט שנת 2005, 1.5, אוטומט.

• תוכן חדש...