Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

משפחתית : 1600 סמ"ק לעומת 2000 סמ"ק

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4158 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש ברשותי ניסאן מיקרה. בחיפושיי אחרי משפחתית (2010: טויוטה קורולה או מזדה 3 )

חבר הציע לי מזדה 6, אני נרתעתי בגלל גודל המנוע, אך הוא טען שהפרש בצריכת הדלק היא מזערית. הוא טוען שהסיבה היא שרכב 2000 סמק פחות "מתאמץ" מאשר רכב 1600.

האם לדעתכם זה הגיוני?

לי זה קצת נשמע מוזר,בכל זאת, ממה שאני יודע בכל זמן נתון רכב עם מנוע גדול "ישרוף" יותר דלק.

מה דעתכם?

תודה על העזרה.

פורסם

באופן כללי, רכב בעל נפח גדול שורף יותר דלק מרכב בעל נפח קטן.

אם הרכב מיועד לנסיעות בהן רכב בעל נפח קטן יתאמץ מאוד, למשל עליות תלולות, יתכן שבמקרה כזה רכב בעל נפח מנוע גדול יותר יצרוך פחות דלק.

לדעתי ברוב המוחלט של המקרים רכב בעל נפח קטן יותר יצרוך פחות דלק.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

רוב הנסיעות שלי הן :

בכל יום נתניה- כפר סבא

פעמיים בחודש נתניה קרית שמונה, כרגע הרכב די מתאמץ ( ניסאן מיקרה, 1400 סמ"ק)

ברור לי ש1600 סמ"ק יתאמץ פחות.

פשוט יש לי הצעה אטרקטיבית למזדה 6.

פורסם

היום,שברכבים עם מנועי 1.2 הביצועים חזקים יותר מרכבים עם מנוע 2.0,לנפח המנוע אין שום חשיבות

פה אתה מדבר על שני רכבים מקבוצות שונות לגמרי,וגם המשקל שלהם שונה לחלוטין,בגדול החבר צודק,יכול להיות רכב כמו מאזדה 6 שיצרוך דלק כמעט כמו רכב הרבה יותר קטן,כמו קיה ריו.

פורסם

ברור שמנוע המאזדה 6 מתאמץ פחות, בעיקר בטווח נתניה-קרית שמונה. מצד שני, בנסיעות בתוך העיר או פקקים הוא יבזבז הרבה יותר דלק. בנסיעות בינעירוניות הפער די יצטמצם. אבל מעבר לזה, ההסתייגויות שלי הן:

1. הברירות הן לאו דווקא בין 1.4 ל- 2.0. יש היום הרבה מאוד רכבים עם מנועי טורבו קטנים שייתנו לך ביצועים של 1.8 ומעלה עם צריכת דלק חסכונית יותר.

2. ההבדל בין מאזדה 6 למיקרה אינו רק במנוע - מדובר בסגמנט שונה לחלוטין המיועד לצרכים אחרים. ה- 6 מרווחת הרבה יותר ומאובזרת הרבה יותר, השאלה אם הצרכים שלך שווים את הפער במחיר ובעלויות האחרות.

-----------------------------

לא אפוי, לא כפוי, לא צפוי, לא רפוי ולא שפוי 

פורסם

הסיבה שאני מחליף את הרכב לרכב משפחתי היא מכיוון שיצטרף אלינו בעתיד הקרוב תינוק והניסאן כבר לא מספיקה (מה גם שעשתה קילומטראז' גבוה)

ההתלבטות היא בין מזדה 3 לטויוטה קורולה, שתיהן 2010.

ואז באה לי ההצעה של מזדה 6

בכל מקרה, גם אם אקח את המזדה 6 זה רק בהנחה שההצעה תהיה ממש אטרקטיבית. (זה עדיין במו"מ)

פורסם

זה מאוד תלוי באופי הנסיעות שלך.

בנסיעות עירוניות פקוקות צריכת הדלק של מנועי ה-2.0 ליטר תהיה גבוהה יותר, צפה לסדר גודל של 7-8-9 קילומטרים לליטר במאזדה 6 לעומת 9-10-11 בקורולה או במאזדה 3.

בנסיעות בין עירוניות רגועות מה שכתבת נכון. מנוע 2.0 ליטר יכול לעבוד בדרך כלל בסל"ד שיוט נמוך יותר ולכן לספק צריכת דלק דומה לזאת של ה-1.6 ליטר.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אם אתה לא נוסע מרחק חריג במיוחד בשנה, ההפרש, אם בכלל, יהיה ממש לא משמעותי.

לכן לדעתי צריכת הדלק לא צריכה להיות פאקטור משמעותי.

לדעתי הענייה, במחירי מכוניות המנהלים המשומשות של היום, אין כל סיבה אמיתית לרכוש רכב משפחתי רגיל, ולא לרדת שנתון אחד (וגם זה לא תמיד) ולרכוש רכב שנותן תחושה שונה לגמרי, ובדגמים היפניים לפחות - גם לא עולה הרבה יותר במוסך או בתחנת הדלק או בביטוח.

בקיצור, לטעמי לך על המאזדה 6.

פורסם

העניין הוא שאני כן נוסע מרחק חריג.

אני מגיע בשנה לכ 30,000 ק"מ.

בתקווה שבעוד שנה זה יירד ל 20-25 א' קמ

פורסם

אתה לא בכיוון.

בקילומטראז׳ שנתי כזה - או דיזל או היברידי. בטח שלא רכב בנזין עם מנוע 2.0 ליטר.

אלא אם אתה קרוב משפחה של צדיק בינו, ואז זה סבבה לשני הצדדים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

לילד אחד, ובנסועה שלך, מבלי להיכנס למנועים מורכבים או רכבים יקרים, הייתי ממליץ לך לשקול לקחת קיה ריאו 1.2 ידנית מליסינג (שלם 40 והשאר בתשלומים).

אמנם הרכב לא ענקי, אך משמעותית יותר גדול מהמיקרה ומאוד חסכוני. אני לא בטוח אם יש את המנוע הזה גם בתצורת סדאן שתהיה נהדרת בשבילך.

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

צריכת דלק היא קודם כל פונקציה של משקל הרכב, והספק המנוע (לא בהכרח נפח).

נכון שבשיוט במהירות קבועה הבדלי הצריכה לא יהיו גדולים, אבל בסה"כ זו המשוואה;

מכונית כבדה יותר (מאזדה 6) תצרוך יותר מקטנה יותר (מאזדה 3) עם מנוע זהה.

מכונית עם מנוע חזק יותר (2.0 של מאזדה) תצרוך יותר ממכונית זהה עם מנוע חלש יותר (1.6 של מאזדה), כנ"ל גם לגבי מנוע 1.6T מול מנוע 1.6 וכו'.

תמיד יש חשיבות לפרמטרים נוספים כמו יחסי העברה מתאימים, גודל צמיגים, אופי נהיגה וכו', אבל בגדול אלא כללי האצבע.

פורסם

עם נסועה כזו עדיף דיזל. כך בחשבון שלמאזדה 6 עלויות מעט גבוהות יותר (ביטוח, טיפולים). אבל נראה שהכל תלוי בעסקה שיש לך על המאזדה 6.

פורסם

ראשית, תודה לכל המגיבים.

האמת היא שאני די נרתע מדיזל, (נסעתי בעבר על פולו דיזל) ולא הייתי מסוגל לשמוע את הרעש של המונית....

על אף שביצועי המנוע היו טובים וצריכת דלק של 1:17.

בגדול רציתי מזדה/טויוטה מבחינה עיצובית וגם שוק (שאוכל למכור אותה).

דבר שני, אני עושה טרייד אין על הרכב שלי במגרש, לא חושב שאוכל למצוא רנו פלואנס במגרש מכוניות. (אוכל דיזל אחר)

דבר שלישי, כל הזמו אני שומע לא לנגוע בצרפתיות, אז מה האמת?

• תוכן חדש...