Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7476 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תודה דני אני אחשוב על מה שרשמת .

מרק, תגיד מאיפה אתה מצליח להשיג את הקבצים האלו?זה חלק מהיינס?

אתה בטוח שזה אלטרנטור של איסוזו טרופר 99 ,מנוע 3000 סמ"ק, דיזל?

אם כן מה ששלחת ממש יכול לעזור לי.

תודה רבה.

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

פורסם

עמית שלום.

קראתי את התרד', אבל משום מה אינך מוכן לקבל את ההמלצות של דני ורפי, ששניהם ממליצים לך אותו דבר ואומרים לך לגשת לחשמלאי רכב.

כאשר המתח אצלך ברכב עומד על 12V, אזי אומר שאין לך כלל טעינה ברכב, משמע אלטרנטור תקול ואו בעיה בחיבורים שלו למערכת החשמל בכלל ולמצבר בפרט.

לפני שאתה ניגש לשרטוטים ותרשימים וכדומה, גש לחשמלאי רכב(רצוי בהקדם), והוא יוכל לאפיין לך את התקלה ללא כל קושי וללא כל התחייבות.

מכיוון שמתח עבודה תקין ברכב הוא בין 13.6-14.4V, כנראה שאצלך מדובר על אלטרנטור או אפילו רק בעיה בחיבורים.

אין לך רכב זול, גש לבעל מקצוע שיטפל לך בבעיה,חבל שתגרום נזק יותר גדול ממה שכבר יש, אם תמשיך לנסוע כך ברכב, אתה תמצא את עצמך עומד בצידי הדרך בגשם ומחכה לגרר(שאין לך בביטוח...), וחבל על כל שקל מיותר.

וכמובן עצבים מיותרים.

כמוכן כל עוד הרכב מסוגל לנסוע בכוחות עצמו תבצע את הנסיעה לחשמלאי כמה שיותר מהר לפני שמהצבר יתרוקן ותחוייב בשירות גרירה שכמוכן גם הוא עולה כסף.

ועוד המלצה קטנה...תדאג לשירותי גרירה וחילוץ להבא,אין לדעת מתי תזדקק לשירות מסוג זה, אך ביום שזה יקרה אתה מאוד תצטער שאין לך.

במיוחד שמדובר על ג'יפ.

under construction..

פורסם

היי

עכשיו חזרתי הביתה ויש חדשות טובות.

היום אבא שלי נסע לכיוון המוסך ,בלי אורות וצרכנים נוספים, לאחר 5 ק"מ כבו נורות ה4X4 וגם נורת הטעינה ביחד.

בנוסף מד מתח המצבר עלה לכוון ה 14 וולט.

איך אתם מסבירים תופעה זו?

האם ההשערה הראשונה שלי שזה היה רק קצר בלוח שעונים שגרם לנורת ה 4X4 והטעינה לדלוק, ובנוסף לכך , שבתחילת נסיעה מד המתח מראה על מתח באיזור ה 11 וולט(בספר הרכב היה רשום ש בין 10-14 זה תקין) ורק אחר כך עולה לכיוון ה 14.(האם זה אמור להראות בתחילת נסיעה על מתח נמוך?)

תודה רבה לכל מי שעזר למדתי כמה דברים חדשים , ואני מקווה שהתקלה לא תחזור בעזרת השם ,בלי עין הרע,אבל אם כן אז אני יודע מה לעשות.

תודה .

פורסם

התקלה תחזור, זה רק עניין של זמן.

לא הייתי בונה על כך שהרכב תקין , דווקא רחוק מהבית הוא עלול להתקע.

שווה התייחסות ולא התעלמות, וטמינת הראש בחול.

אני לא אוהב להיות איש בשורות , בטח לא הרעות שבהן, אך אני חושב שעדיף שתדע את האמת.

הרבה יותר מסביר, שמהתקלה לא נפטרת.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

גש לחשמלאי רכב ! ! ! !

מה שכן, כ"כ התעצבנתי עליו שהוא לא עונה אז שאלתי אותו אם הוא רוצה למצו# לי אז הוא ענה שהוא נעלב והוא לא מדבר איתי יותר, הזכיר לי את אישתי :lol:
פורסם

מה יש להתפלל? יש סיכוי טוב שהפחמים (שהם חלק מתכלה באופן טבעי) נשחקו והמגע שלהם עם הקולקטור כבר לא טוב. פעם זה עובד, פעם זה לא, ועוד מעט זה כבר יפסיק לעבוד בכלל. פחמים כאלה להיילקס עלו לי לפני שבועיים 23 ש"ח. בשביל זה שווה להיתקע?

לגבי הנורה הנוספת שנדלקת ביחד עם נורת הטעינה? הרבה יצרנים מנצלים את העובדה שנורת הטעינה נדלקת לאחר פתיחת הסוויץ', וכבית לאחר ההתנעה, כדי להדליק איתה עוד נורות על מנת שהנהג יוכל לבדוק אם הן תקינות או לא, לפני ההתנעה. העובדה הזו אכן מבלבלת לפעמים כשיש בעיית טעינה, כי פתאום כל מיני נורות שלא נראות קשורות אחת לשנייה, נדלקות בבת אחת.

אגב, אם הסיפור הזה קרה בסמיכות לנסיעה בשטח, בבוץ ובמים, אז יתכן ששכבת בוץ מפרידה בין הפחמים ובין הקולקטור, או תוקעת את הפחמים מלזוז חופשי במסילות שלהם. במקרה כזה שטיפה ארוכה וטובה במים עם צינור מים נקיים שמכוון ישירות לתוך האלטרנטור מחזירה אותו לחיים ארוכים.

פורסם

היי חנן ,תודה רבה.

זכור לי באמת שרשמת משהו על השטיפה פה בעבר אבל לא הצלחתי למצוא את זה.

בכל מקרה זה קרה אחרי נסיעה בגשם נראה לך שיש קשר? את מה בדיוק צריך לשטוף?

אבל נראה לי שזה באמת הפחמים אין לי בעיה להשקיע כמה עשרות שקלים, השאלה היא האם החלפת הפחמים היא עבודה מסובכת ,אם תוכל לפרט קצת לגבי זה אני אודה לך.

תודה רבה.

פורסם

עמית שלום,

חבל שאתה לא מתבונן בקובץ שצירפתי לך שבוע שעבר.

בקובץ יש הוראות מפורשות איך לבדוק את האלטרנטור וגם להחליף פחמים.

גש לעבודה !!

איזה כייף לי :)

פורסם

עמית, מרק ענה לך.

אני עשיתי את זה להיילקס שלי, לאחר שקיבלתי צילומים של ההיינס הרלוונטי מאחד הגולשים בפורום ג'יפולוג ועל פי זה עבדתי. אין טעם שאני אפרט לך על התהליך מכיוון שמדובר ברכבים שונים. קח את הקובץ שמרק הביא לך ותתחיל לעבוד.

סתם נסיעה בגשם לא אמורה לגרום לבעיות באלטרנטור, ולכן הרעיון שהבאתי לפתרון בעיות לאחר טבילה רצינית בבוץ ומים, לא רלוונטי.

• תוכן חדש...