Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7475 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום .

נסענו כ 5 דקות ונורת הטעינה לא כבתה גם לאחר מספר הנעות ומשחקים כאלו ואחרים.

יש ברכב בנוסף לנורה ,גם מד מתח של המצבר והמחוג שלו עומד על 12וולט.

השאלה היא מה הקשר בין הנורה למד מתח, והאם זה אומר שהלך האלטרנטור(בדקנו את הרצועה והיא במקום שלה).

תודה

אה ועוד משהו ,גם נורת ה 4X4 לא נכבית לאחר ההנעה, למי שמכיר, ההנעה הכפולה בטרופר נכנסת בלחיצת כפתור חשמלי (בלי מוט הילוכים).

יכול להיות שיש איזשהו קצר בלוח שעונים שגורם לשתי הנורות לדלוק? ואם כן איזו בדיקה ניתן לבצע כדי לוודא שהאלטרנטור באמת לא תקין.

תודה רבה.

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

פורסם

מכיון שמד המתח עומד על 12 וולט ולא עולה לערך של כ 14 וולט, כשהמנוע פועל, אז זה מעיד שהאלטרנטור אינו טוען. אתה נוסע כעת על חשבון זרם מהמצבר וזאת עד לפריקתו ואז הרכב לא יניע.

יש לגשת לחשמלאי רכב לבדיקה ואם כל חוטי החשמל מחוברים כראוי אז התקלה הנה מהאלטרנטור.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

מצטרף לדעתו של רפי לין, ומדגיש, אל תסע כך עם הרכב, אתה תתקע!!!!!!!!

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

תודה רבה רפי ודני.

אז אתם לא חושבים שיש קשר בין אי יכולת לכבות את נורת ה 4X4 לבין נורת הטעינה?

קראתי בספר רכב עכשיו ורשום שם:"המד מורה על מתח המצבר כאשר מתג ההתנעה במצב מופעל.מתח העבודה הרגיל הוא 10 עד 14 וולט."

בהמשך נרשם שם:

"אם מחוג מד המתח אינו נמצא בתחום 10-14 כשהמנוע פועל ,יתכן שקיימת תקלה במערכת החשמל. פנה למוסך מורשה....בהקדם..."

זה סותר את מה שאמרתם ?או שלפי מה שתיארתי אני אגיע לרמה של פחות מ 10 בנסיעה ארוכה.?

שוב תודה רבה.

פורסם

היי,

תעשה בדיקה נוספת.

תניע את הרכב תמתין שתי דקות ותפעיל את הצרכנים הכבדים כגון:

1.מגבים

2.מפשיר אדים

3.אורות ראשיים

האם המתח יורד מתחת ל-12V ?

איזה כייף לי :)

פורסם

כשתגיע ל 10 וולט.... לא תגיע רחוק.

אם אתה מתכוון לנסוע עם הרכב אפילו עד למוסך, עשה זאת ללא צרכנים (ללא מאוורר פנימי לחימום, ללא מזגן להפשרת אדים וכו....) וקודם יש לטעון את המצבר מררכב אחר עם קבלים, מה שאיני ממליץ לביצוע לאדם שזהו אינו מקצועו, שכן חיבור לא נכון או קפיצת מתח , עלולה להתגלות כיותר יקרה מהזמנת מוסך אליך הביתה או הזמנת גרירה 5 כוכבים... ובהרבה.

דני

עוסק בנדל"ן.

פורסם

טוב תודה לכולם.

דני רק רציתי לשאול אותך, איך אני יכול לבצע את הטעינה מרכב אחר לפני הנסיעה למוסך?

יש לי פיזו 205 אני יכול לחבר זמנית את המצבר של הטרופר לפיזו(ולנתק את של הפיזו) להניע ולהמתין שהוא יטען?

האם האלטרנטור של הפיזו יעשה את העבודה או שזה לא יילך?

האם ישנה דרך אחרת?

תודה.

פורסם

זה מה שאני (כחשמלאי רכב) הייתי עושה באוטו שלי בבעיה דומה

מחבר מינוס למינוס.

מחבר פלוס לפלוס.

מניע את הרכב העוזר.

הרכב שצריך לטעון את מצברו , מנועו כבוי במשך כל התהליך.

"מחזיק" טורים כ 1500 סלד למשך 1/2 שעה לפחות (זאת בתנאי שהרכב עם המצבר הפרוק, עדיין אינו פרוק לחלוטין, כלומר מסוגל להניע גם אם בקושי את עצמו ולא, יש לטעון ליותר זמן.)

לאחר מכן, זמן נסיעה קצר מאוד ישיר למוסך באותו העיר ולא רחוק מידי, ולא בפקקים, ללא אורות וכו..

אני מזהיר אותך שוב, שחיבור כבלי עזר עלול לגרום נזק ונזק יקר לרכב העוזר ולרכב שלך, ואסור בכללותו הנזק יכול להיות כספי ועצום!!

עדיף להזמין גרר למוסך.

דני

עוסק בנדל"ן.

פורסם

היי דני.

שוב תודה רבה ,על ההסבר וגם על האזהרה.

לפי מה שאתה אומר פעולת ההתנעה בעזרת כבלים אינה מסוכנת אבל זה כן מסוכן לטעון כך מצבר?

חשבתי על אפשרות נוספת למרות שגם היא אולי יכול לגרום נזק כלשהו .

אולי אני אנתק את המצבר של ה 205 ואסע עם המצבר של הטרופר ב 205(יש לי נסיעה של 40 ק"מ לכל כיוון)

לפי מה שאני זוכר יש למצבר של הטרופר 100 אמפר זה יכול לגרום לנזק בפיזו שלי? ,מה אתה אומר בכלליות על השיטה?

לילה טוב.

פורסם

האם הטרופר במצב שהוא עדיין מניע בכוחות עצמו?

הבעיה היא בזמן החיבור בלבד. לא לפני, ובדכ לא בזמן הניתוק.

בכל אופן ומבלי לפגוע באזהרות והאיסור לבצע זאת שלא על ידי בעל מקצוע , שגם הוא אינו חסין מושלם מפני נזק אפשרי, השיטה היא בסוף לנתק את הפלוסים קודם ואחכ את המינוסים.

יש לוודא שלא מתבלבלים בין קטבי המצבר, מינוס למינוס ופלוס לפלוס. בלבול הקטן ביותר גם הוא נזק של מאות עד אלפי שח.

הדרך הזולה יוצאת לעיתים היקרה ביותר.

דני

עוסק בנדל"ן.

פורסם

הטרופר עדיין מניע בכוחות עצמו, למה אתה שואל?

לא אמרת לי מה אתה חושב על הנסיעה בפיזו עם המצבר של הטרופר(בהנחה שאני אמצא לו מקום בתא המנוע,כי הוא גדול).

מה לגבי האפשרות שאני אחליף את האלטרנטור לבד? זו עבודה מסובכת מידי?

תודה רבה

פורסם

אני שואל , כי אם הוא מניע בכוחות עצמו אז יספיק טעינה של 1/2 שעה ב 1500סלד מהרכב המניע ושל הרכב המניע כאשר המנוע שלך כבוי.

לא נראה לי הח' מצברים.

לא יודע מה הכישורים שלך להחליף אלטרנטור לבד, זו עבודה לבעל מקצוע.

צריך גם לבדוק קודם את החיוט של האלטרנטור טרם החלפתו, מתחים וכו.

דני

עוסק בנדל"ן.

• תוכן חדש...