Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7511 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ABS זה אחד מהחיישנים הפשוטים ביותר לבדיקה...

סע על שישים ובלום בלימת חירום (כמובן בשטח פתוח ובטוח). אל תפחד "לעמוד" על הדוושה. אם תרגיש שאחד הגלגלים ננעל, הבלימה לא אחידה או שתדלק לך נורת ABS בלוח - אז יש תקלה.

איתמר.

מה זה השטויות האלה.

לאיזו מסקנה אפשר להגיע מכך.

סימל יעקב

מנהל מוסך - מומחה וולוו הונדה

מדריך ירי מעשי בשעות הפנאי.

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כן מר סימל? איפה אתה רואה שטויות?

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
ניתן,גם ניתן לאתר תקלת חיישנים ללא מחשב/סורק.וזאת מתוך נסיון.

כמו שניתן לכוון CO בקרבורטור ללא שעון גזים.

אולי תגלה לנו מה השיטה לכוון CO ללא אנאלייזר 4 גזים....?

רפי ברשותך אתן דוגמא מהשטח(לא מהיינס, ולא מקריאה בספרים)מתוך דוגמאות רבות.

בבדיקת כל החיישנים,ומערכת ההצתה,שבדקתי באוטו של חבר,מאזדה 1800/96/110K

גיליתי נתונים לא נכונים בחיישן הלמבדה.(החבר התלונן על צריכת דלק גבוהה,וסיבובי סרק

לא יציבים)החבר לא קיבל את ההבחנה שלי,זה נראה לו חאפר מדי....

לא הסברת איך בדיוק בדקת חיישנים, מערכת הצתה ונתוני חיישן חמצן ללא סורק??? מעוניין ללמוד (וגם הפורום ישמח לחלוק מנסיונך מהשטח).
פורסם

דניאל ידידי,על כיוון קרבורטר ללא מכשיר כבר כתבתי בפורום.

כנס להודעות שלי,ומצא גם את התגובה של צביקה,"אין מה להוסיף".

גם בקשר לבדיקת חיישנים,כתבתי לפרטיי פרטים.

כתוב איזה אוטו יש לך,מודל/נפח/שנה,ותקבל איך ליבדוק חיישנים ותקלות.

אני עוד כועס עלייך,מהשירשור על המזגן.(לא בסתם):roll: :roll:

בברכה

דוד

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

חיפשתי ולא מצאתי איך מכוונים CO. אולי תפנה אותי להודעה שלך?

O.K מעוניין לדעת איך בודקים חיישן חמצן וחיישן מהירות רכב בפיאט מריאה ללא סורק.

כמו כן איך בודקים חיישן נקישות (KNOCK SENSOR).

פורסם
חיפשתי ולא מצאתי איך מכוונים CO. אולי תפנה אותי להודעה שלך?

O.K מעוניין לדעת איך בודקים חיישן חמצן וחיישן מהירות רכב בפיאט מריאה ללא סורק.

כמו כן איך בודקים חיישן נקישות (KNOCK SENSOR).

ברכב מודרני לא ניתן לכוון CO , מה שניתן לעשות הוא למצוא את הסיבות לCO שאינו תקני.

חיישן חמצן לא ניתן לבדיקה אמיתית ללא אחת מהבדיקות האלה:

א- קריאות נתונים מספריים "קופצים" בסקנר מידע המחובר למחשב הרכב(צריך ניסיון בהבנת הקפיצות ומהירותן, אל מול קריאות קודמות (כאמור נסיון) ברכבים שלא היתה בעיה)

או

חיבור סקופ מעבדה לאיפיון הגל ותחומיו והשינויים בו.

בדיקה פשוטה כדוגמא לשאלה שנשאלה, וניתנה תשובה, נכונה ,בתנאי שיודעים לקרוא את הנתון שיוצא :

How Can I check my o2 sensor?

• Using a digital voltmeter measure the Voltage on the black wire to ground with your engine running, the voltage may range from 10 mvdc to 1 volt depending on the current AFR. (14.7 AFR is about 450 mvdc).

בסקופ מעבדה יש לראות את גל הO2סנסור כך:

OBD_o2_sensor_output1.jpg

חיישן VSS ניתן לבדוק בהתנגדויות וכדו,, אבל שוב צריך סקופ מעבדה לבדיקה אמינה

ובמיוחד בדיקת נתון אמיתי בזמן גלגלים מסתובבים/רכב נוסע דרך מחשב מחובר למחשב ברכב (סקנר ייעודי)- אך כאמור ניתן ל"שחק" גם עם זה.

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

לא VSS

חיישן נקישות--

מה הבעיה שאתה צריך לבדוק חיישן נקישות, מה שבד"כ לא עושה בעיות ברכבים?

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

דני,נראה לי שאתה רוצה לעשות לי בחינה,ולא בדיוק יש לך בעיה בפיאט.(לא כתבת כפי שביקשתי נפח/מודל)).נראה שאתה מתעצל לחפס את התגובה שלי על ה- CO

בכל זאת אלך על זה.

סגור את הבורג כיוון של הקרבורטור, כל פעם רבע סיבוב,עד שהמנוע כמעט נכבה.

ואז תתחיל לפתוח,בכל פעם רבע, בין רבע לרבע המתן מס"שניות וראה אם המנוע עובד עגול.

כשיגיע למצב עגול,פתח את הבורג עוד שמינית סיבוב.

אם אתה אדם חולמני(אני יודע שאתה לא) שים חפיסת סיגריות בעמידה על מכסה השסתומים

וראה כשהיא לא מתנדנדת,זה מצב "עגול".

עכשיו סע לבדיקת CO עם שעון.אם ה- CO לא בסדר תקבל ממני קרבורטור חדש חינם.:roll:

מאחר ולא כתבת את הפרטים שביקשתי על האוטו שלך אתן לך דוגמא לבדיקת חיישן (HO2S)

במאזדה מודל 95-00.

פורסם

דוד לא שכנעת אותי ,

בבדיקת סורק אתה מקבל נתונים מכל החיישנים, במהירות ובפס רחב.

בעזרת ניסיון וידע אפשר לנתח את הנתונים המתקבלים ולהסיק את כוון התקלה, אם קיימת.

הבדיקות שפרטת הם רק כאשר אתה מקבל נתון שגוי מחיישן כל שהוא, והינך מעוניין להתמקד בו ספציפית.

ניתן כמובן, לבדוק (כמעט) כל חיישן ברכב בעזרת רב-מודד בלבד. אבל זו עבודה מייגעת, הסורק מאפשר סריקה מהירה של נתוני חיישנים ומפעילים, שלב הבא, כאשר מתקבל נתון שגוי מחיישן כלשהו, אזי נשלוף מארגז הכלים את הרב-מודד, שבעזרתו נבדוק ראשית את החווט ולאחר מכן את החיישן (לדוגמא : הגרף של דני.ז צרף).

טיפ: כדאי תמיד לבדוק חיישנים בחיבור הצמה ליחידת הבקרה, בצורה זו אנו בודקים במכה אחת גם את החווט.

ומפעילים (לדוגמא: מזרק) נבדוק בצד המפעיל, וגם כאן אנו בודקים בבדיקה אחת גם את החווט.

פורסם

דניאל,אתה רותם את "הסוס אחורי העגלה".

נראה שלא הבנת.לא קודם בודקים את כל החיישנים, כדי לאתר תקלה.

קודם קובעים מה התקלה.לדוגמא,אין סחיבה בעומס,או טורים לא יציבים,או צריכת דלק גבוהה

או מנוע נדלק ומיד נכבה,או מנוע לא מניע כשהוא חם,או כשהוא קר.וכו"... עד כאן הבנת?

לכל תקלה מאלה שכתבתי ונוספות,יש את הבדיקה שלה עם מס"מוגבל של חיישנים שצריך לבדוק.

לא בודקים את כל חיישני המנוע,אלא רק את הספציפיים לבעיה שיש.מובן,אפשר להמשיך?

אני מסכים איתך שיותר קל לבדוק במחשב.גם חברי הפורום כתבו לא פעם "התחברתי למחשב

הכל נמצא תקין,והתקלה נמשכת".לא תמיד המחשב עולה על התקלה.

אם עד כאן לא ברור לך אני מוכן להוסיף.

בברכה

דוד

פורסם

אתה מפספס את עיקרון הויכוח האקדמי שלנו.

ניתן, כמו שאמרתי, לבדוק כל חיישן עם רב מודד או סקופ, אך עם סורק תבצע בדיקות אלו בזמן קצר יותר, גם אם מדובר בתקלה שעליה יש צורך לבדוק מספר חיישנים בודדים.

לכן הסורק יהיה תמיד עדיף (ואני חושב שעל זה אין לנו ויכוח).

בו ניקח לדוגמא את הבדיקה ששלחתי לי על חיישן חמצן, התקלה שלי היא זיוף וכיבוי מנוע בסרק.

ע"פ הבדיקה שלך אני מוצא 0 וולט בקירוב בחיישן חמצן, ומה ? אני עלול לחשוב שהחיישן לא תקין, נכון?

מחליף חיישן, ואופס, אותם התוצאות, בדיקת סורק זריזה תגלה פולס מזרק מעט נמוך מהרגיל, וגם נתוניי חיישן כמות אויר נמוכים מהדרוש עקב חיישן תקול, שגרמו לתערובת ענייה מידי בסיבובי סרק.

סורק מקצר, מכמת נתונים, וחוסך זמן, ושוב הכל תלוי בידי המשתמש, כי עדיין מדובר בכלי עבודה שטכני/מכונאי מפעיל , בלי ידע נסיון ויכולת ניתוח ,הסורק לא יעזור בכלום, וגם הרב-מודד.

פורסם
לא תמיד המחשב עולה על התקלה.

תוספת לדבריו של דוד: ...ולא תמיד המחשב מדווח על התקלה הנכונה. מי שלא מתמצא בזה בכלל, יחפש את התקלה במקום הלא נכון. דיאגנוסטיקאי טוב עם ניסיון בתחום יידע בדיוק לאן ללכת לפי קוד התקלה שמוצג בפניו (וגם אם אין כזה - הוא ידע איפה לחפש).

מצטרף לדבריו של דוד: חיישנים מסויימים ניתן לבדוק ע"י וולט-מטר/אוהם-מטר אך לא צריך להסתמך ב 100% על הבדיקה הזו. חיישנים מסויימים יכולים לזייף או לא לתפקד ב 100% כאשר הם מתחממים או בסיטואציות כאלה ואחרות (מי שזוכר את המקרה שהיה לי עם החיישן מהירות אצלי ברכב - יודע בדיוק על מה אני מדבר... להזכירכם: גובה הגלים שהחיישן היה שולח כאשר הוא מתחמם היו נמוכים מהרצוי, המחשב לא קיבל חיווי על מהירות הרכב והספידומטר עבד רק ממהירות מסויימת ולעיתים לסרוגין במהירויות נמוכות. המחשב בכלל הודיע על תקלה אקראית בחיישן מצב מצערת...).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
המחשב לא קיבל חיווי על מהירות הרכב והספידומטר עבד רק ממהירות מסויימת ולעיתים לסרוגין במהירויות נמוכות. המחשב בכלל הודיע על תקלה אקראית בחיישן מצב מצערת...).

כמה פשוט היה לאתר את התקלה, אם היית נוסע נסיעת מיבחן ארוכה עם סורק מחובר, עד להופעת התקלה???

איך תבצע נסיעת מיבחן כאשר אתה רוצה למדוד 3 חיישנים, 3 רבי-מודדים???

פורסם
כמה פשוט היה לאתר את התקלה, אם היית נוסע נסיעת מיבחן ארוכה עם סורק מחובר, עד להופעת התקלה???

איך תבצע נסיעת מיבחן כאשר אתה רוצה למדוד 3 חיישנים, 3 רבי-מודדים???

נו - ומה בדיוק אמרתי ?

יש בדיקות בסיסיות שאפשר עם רב-מודד - ויש כאלה שעם סורק אתה עולה עליהן תוך דקה-שתיים... ברור שבמקרה הזה בדיקה עם רב-מודד לא נתנה הרבה פרט לעבודה שהחיישן "עובד".

אני אומר דבר פשוט - אפשר לחלק את זה ל-2 קבוצות:

1. עבור תקלה "קבועה" ולא "אקראית" - ברוב המקרים אין בעיה מיוחדת למצוא חיישן "מת", ואת זה אפשר לעשות דיי בקלות עם רב מודד ונורת ביקורת.

2. עבור תקלה "אקראית" כמו זו שהיתה אצלי - חייבים סורק בשביל לראות בדיוק מהיכן היא מגיעה ברגע שהיא מתרחשת.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

חיישן החמצן לא משתתף "בחגיגה" של מנוע נכבה,אבל בכל זאת אתייחס אליו.

לא נראה לי שקראת טוב את הקובץ ששלחתי לך,אם תגלה מתח בקרוב 0 על הנקודות

המצויינות בציור.סימן שעשית חצי בדיקה,קודם לפי הכתוב,צריך לחמם את המנוע לטמפר"

העבודה.ואחר כך להיתחבר ולתת גז,ולראות אם המתח(שהוא למעשה הסיגנל שנשלח מהחיישן

למחשב) נע בין 01-09 בקרוב.

אלה הוראות ייצרן אתה ואני לא נוכל לשנות אותם.

דניאל, בבקשה אל תצפה ממני לויכוח אקדמי,כל חיי שכבתי מתחת למכוניות.היגעתי רק

לתעודת בגרות ,שכבר החלידה מעומס השנים.

דוד

• תוכן חדש...