Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7550 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עוד שרשור לשחרר זעם ואויר וקיטור ומה שתרצו,

כרגיל, לצערי אין חדש תחת השמש, בסרט הזה כבר היינו.

המשטרה דואגת למשפרים ולחובבי הרכב ולא עוצרת את העבריינים האמיתיים, אם השיכור הזה היה נכנס במישהו והיית הולך לתקשורת אז היו מקימים ועדת חקירה. עם יד על הלב כלום לא זז במדינה הזו באף מחלקה. הדבר היחיד שעובד פה זה מס הכנסה ומכס, כל האגפים שנותנים שירותים סליחה על הביטוי שווים ל***.

שאנשים נתקלים באי אהדתי ללובשי הכחולים הם חושבים שאני עבריין תנועה, אני לא מתלהב מהם רק בגלל השירות הגרוע שהם נותנים ושהם לא עושים כלום חוץ מלרבוץ בניידות.

יוסי- מילים כדורבנות, כל מילה אמת חקוקה בסלע

התמונות של הסובארו שלי

http://yonatans-subaru.pic.co.il

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

משטרת ישראל היא גוף מאוד יעיל מבחינה ארגונית ותקציבית. משהו שצה"ל יכול ללמוד ממנו המון.

אבל... כשרוה"מ נמצא כל יום שני וחמישי בחקירה אחרת ("לא בכי ולא נהי") - התקצוב בקרשים.

מה שמוביל לחוסר בציוד, ותקופות ארוכות של הקפאת גיוסים.

בשביל להתמודד עם הצרה ולא להחצין אותה(או שההפך הוא הנכון?), מתנ"א משתמשת בניידות מקרטון. ובמתנדבים.

הבעייה במתנדבים שעם כל הכבוד על כך שהם מקדישים זמן לטובת החברה, זהו לא המקצוע הראשי שלהם. הם חסרי נסיון,

ויש כאלו שכלל לא מתאימים לתפקיד שכזה. במקרה הטוב הם חובבנים, שראו כמה פעמים יותר מדי את בית ספר לשוטרים.

בעייה נוספת היא מח"ש. שוטר יכול לספר לכם מכאן עד מחר שהוא לא מפחד ממח"ש, אבל אם אין לו נטיות אובדניות,

הוא משקשק מהם. לא מהתיק שרוב הסיכויים ייסגר מחוסר ראיות או המסקנות שבגינן ישפט בנזיפה "חמורה",

אלא מהתקופה שהתיק ישאר פתוח. בזמן הזה אין לצאת להכשרות, אין קבלת דרגה, אין קבלת שלב.

לשוטר מתנדב זה לא אמור להזיז...

במקרה הזה, המתנדב החובבן הקטין ראש, ביצע את המשימה שמפקדו אמר לו לעשות בתחילת המשמרת,

והעדיף לבדוק אותך עם רכב ליסינג 2006 מאשר שיכורים באסקורט חבוטה, שאין לו כלים להתמודד איתם.

No worries 8)

פורסם

אם אין לו כלים להתמודד איתה , שלא יציבו אותו שם , ובכלל , מישהו שם לב פה שהתקשרתי לדווח כ 20 דקות לפני שהגענו לצומת ?! מישהו שם לב שעמדה שם ניידת תנועה ארצית (אתם יודעים .. B4) ?!

בקיצור זו הייתה הפעם האחרונה שדיווחתי.

פורסם

בואו נעשה סדר בדברים...

למתנדב בתפקיד יש סמכויות מלאות של שוטר כולל מעצר עיכוב בדיקה הכככלל...

אין דבר כזה שאין למתנדב כלים לטפל בעבירת תנועה.. הוא קורא בקשר לניידת תנועה או ניידת סיור עם דוחות תנועה.. במקרה הכי גרוע אפשר לתת זימון לבוחן תנועה ליום למחרת....

בקשר לפלצפנים שמלכלכים יותר מדי על המשטרה..

יש את השוטרים האהבלים שמתלהבים והם אולי 5% מכלל השוטרים שבאמת עושים את עבודתם מעל ומעבר..

אוכלוסיית המתנדבים בנוייה ככה 60% אנשים אדישים / זקנים שאני לא יודע למה עדיין מפעילים אותם...

30% אהבלים ומטומטמים אחרים ו-10% כרישים פטישים תותחים שמשקיעים את הנשמה שלהם בתפקיד ועושים מעל ומעל ומעל למעבר..

כך שאם מישהו מם נפל על מתנדב אידיוט זה רק עניין של זמן עד שתפלו על תותח שתהיו מרוצים ממנו וגם תגידו כל הכבוד וערב טוב..

כך ש.. הערות לא במקום כמו לקרוא למתנדב משועמם.. זה מלוכלך ומגעיל כי זה הבנאדם שנותן מעצמו לחברה בכוונה טובה כל אחד עם המניעים שלו.. את ההערות המקניטות נא לשמור בלב ועל מנת לקבל את הטיפול הכי יפה והולם אפשר לדבר יפה ובנינוחות..

בנוסף..

מי שחושב שהמשטרה לא עושה מספיק או לא מנסה לעשות מספיק.. לכו להתנדב או רק תאזינו לגל של המשטרה ותבינו טוב מאוד למה לא כל אזרח מקבל טיפול אישי מיידי...

פורסם

אין דבר כזה שאין למתנדב כלים לטפל בעבירת תנועה.. הוא קורא בקשר לניידת תנועה או ניידת סיור עם דוחות תנועה..

כלים לטפל בעבירות תנועה כנראה שיש להם, כי אם הם לא היו מכניסים כסף למדינה הם לא היו שם.

לא הבנת את דברי - האם לדעתך במקרה שהשיכורים באסקורט היו תוקפים את המתנדבים (דבר שכלל לא תלוש מהמציאות),

המתנדבים היו מצליחים להשתלט על התקרית עם כשידם על העליונה כמו שוטרים מהמניין? כנראה שלא, ולכן ההקטנת ראש.

No worries 8)

פורסם
בואו נעשה סדר בדברים...

אין דבר כזה שאין למתנדב כלים לטפל בעבירת תנועה.. הוא קורא בקשר לניידת תנועה או ניידת סיור עם דוחות תנועה.. במקרה הכי גרוע אפשר לתת זימון לבוחן תנועה ליום למחרת....

בקשר לפלצפנים שמלכלכים יותר מדי על המשטרה..

יש את השוטרים האהבלים שמתלהבים והם אולי 5% מכלל השוטרים שבאמת עושים את עבודתם מעל ומעבר..

אוכלוסיית המתנדבים בנוייה ככה 60% אנשים אדישים / זקנים שאני לא יודע למה עדיין מפעילים אותם...

30% אהבלים ומטומטמים אחרים ו-10% כרישים פטישים תותחים שמשקיעים את הנשמה שלהם בתפקיד ועושים מעל ומעל ומעל למעבר..

כך שאם מישהו מם נפל על מתנדב אידיוט זה רק עניין של זמן עד שתפלו על תותח שתהיו מרוצים ממנו וגם תגידו כל הכבוד וערב טוב..

כך ש.. הערות לא במקום כמו לקרוא למתנדב משועמם.. זה מלוכלך ומגעיל כי זה הבנאדם שנותן מעצמו לחברה בכוונה טובה כל אחד עם המניעים שלו.. את ההערות המקניטות נא לשמור בלב ועל מנת לקבל את הטיפול הכי יפה והולם אפשר לדבר יפה ובנינוחות..

בנוסף..

מי שחושב שהמשטרה לא עושה מספיק או לא מנסה לעשות מספיק.. לכו להתנדב או רק תאזינו לגל של המשטרה ותבינו טוב מאוד למה לא כל אזרח מקבל טיפול אישי מיידי...

ושוב שאני אשאל , מה לגבי 2 הניידות שהיו יחד עם המתנדב, היו איתו ארבעה שוטרים .. למה אחד מהם לא הלך לעצור את האסקורט ?!

בנוסף , האם זה שהתקשרת למוקד 100 שווה לקליפת השום ?!

אם כך, יש לי זכות מ-ל-א-ה , להגיד , שהמשטרה שלנו שווה גם היא כקליפת השום.

פורסם

אני מאזין מדי פעם לגל המשטרתי. מוקד 100 פשוט לא סופר את הניידת של המתנדבים.

התפקיד העיקרי שלה הוא להסתובב עם צ'קהלקה דולקת ולהראות נוכחות.

אולי העניינים נראים אחרת במתנ"א , ביח' המחוזיות זה כך.

פורסם

תרשו לי להכניס את ה 2 גרוש שלי לעניין, כאחד שמקורב למשטרה, מתנדב , חברים שוטרים וכו', דוקא במתנא למתנדבים יש כח עצום, הרבה פעמים אתה נעצר ע"י שוטר אשר מטפל בך בצורה המקצועית ביותר ואפילו אתה לא יודע שבכלל מדובר במתנדב, הרי כל אור ירוק הוא אירגון של מתנדבים.

משטרת ישראל לא משתמשת במתנדבים בכדי " להכניס כסף למדינה", ההפך!

היא משתמשת במיתנדבים כדי לחסוך בכח אדם ולפנות את השוטרים לעיסוקים יותר חשובים מאשר (סתם לדוגמא) לכוון תנועה בצומת שהרמזור בו לא עובד.

לידיעתכם, ביס"מ יש יחידות מתנדבים שלרוב הם יותר מורעלים מכל השוטרים ביחד.

כל מיני חברה שרואים חוק וסדר ומחליטים להתנדב ליס"מ. בהחלט המיטב שבבניינו.

כמו כן יש יחידת "בני-נער" שמורכבת כולה ממתנדבים שעוברים הכשרה פסיכולוגית מתאימה וכל תפקידם לצאת לאזורי ריכוז של בני נוער (בעיקר בליילות סופ"ש) ולטפל בבעיות אלימות/זנות/ אלכוהול וכו' בבני נוער בלבד. הם לא לובשי מדים, הם לא עוצרים, לא מחלקים דוחות, תפקידם הוא אחד בלבד... לעזור לקהילה.

כשגרתי בת"א והתנדבתי ביחידה הזאת, מרבית העבודה שלנו הייתה ללוות בני נוער שיכורים הבייתה:-P

ועכשיו, לפרטי העניין, משטרת ישראל על כל אגפיה עובדת עבורך, אבל לא אצלך.

אין כמעט שום אפשרות להקפיץ ככה ניידת למקום ארוע (אלא אם מדובר באמת באמת במשהוא חמור).

השוטרים קורעים תחת העומס, אין מספיק שוטרים, אין מספיק ניידות והם לא יפסיקו את שיגרת יומם על עבירת תנועה פעוטה (נכון, אני מקצין, אבל זאת המציאות! ).

אתה מתאר לך כמה שיחות כמו שלך נכנסות למוקד כל דקה?

כל שוטר באמצע תפקיד יפסיק את עבודתו על קריאה כזאת?

בוא נגיד שמישהוא היה נענה לקריאה הזאת ובא נגיד שהדביל שישב באוטו סתם השתולל ולא היה שיכור (כי אתה הרי לא יודע בודאות), אז על מה הוא היה נותן לו דוח? נהיגה בפראות? נסיעה ללא שמירה על נתיב הנסיעה?

בשביל זה הוא הפסיק את מה שהוא עשה?

נקודה נוספת. ברור שבמקרה הזה אתה לא אשם, אבל מרבית הטענות/ תירוצים ששוטרי מתנ"א שומעים בשניה שהם עוצרים מישהוא הם בסגנון שלך:"אותי אתם עוצרים? חכו תראו איזה מופרע מגיע עוד שניה...." הם כבר רגילים לתירוץ הזה ויכול להיות שפשוט לא האמינו לך.

הערה אחרונה לסיום, אם היו עוצרים אותו,ושופטים אותו, היית מוכן להפסיד יום עבודה ולבוא להעיד במשפט?

אולי כן, אולי לא . אני יכול להגיד לך שרוב אלה שאומרים כן, לא מגיעים למשפט כי הרבה יותר קל לשבת בבית רגל על רגל ולהתלונן במקום לקום ולהתריח את עצמך ולעשות משהוא כמו לתת עדות או להמנדב למתנ"א.

וחומר למחשבה נוסף, הייתה ניידת תנועה בצד השני שלא נענתה לקריאה?

מה אתה יודע, אולי מישהוא אחר התקשר ואמר שעקף אותו EVO 8 (שנראה כמו פרארי) על 208 קמ"ש והוא ארב לו?

בברכה,יניב

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
אני מאזין מדי פעם לגל המשטרתי. מוקד 100 פשוט לא סופר את הניידת של המתנדבים.

התפקיד העיקרי שלה הוא להסתובב עם צ'קהלקה דולקת ולהראות נוכחות.

אולי העניינים נראים אחרת במתנ"א , ביח' המחוזיות זה כך.

אני יכול לדבר רק על האזור בו אני מתנדב אבל אני אניח שזה דומה במקומות אחרים.

אצלנו, ניידת של שני מתנדבים זקנים שמעבירים את המשמרת בהעלת זיכרונות ממלחמת העצמאות(רציני לגמרי) ובקושי יודעים לדבר בקשר(שומעים הרבה דברים בסיגנון "הלו, משטרה, שומעים אותי???" וכדומה), אכן המוקד לא סופר אותם והם אף פעם לא יקבלו אירוע.

לעומת זאת, אם מפעילים את הניידת מתנדבים צעירים או לפחות צעירים בנפש ורציניים(ולא חסרים כאלה), ההתייחסות היא שונה לחלוטין. אם המוקד לא יעביר להם אירועים, אז הקצין תורן או אחת מניידות הסיור ידאגו לזה.

פורסם
ועכשיו, לפרטי העניין, משטרת ישראל על כל אגפיה עובדת עבורך, אבל לא אצלך.

אין כמעט שום אפשרות להקפיץ ככה ניידת למקום ארוע (אלא אם מדובר באמת באמת במשהוא חמור).

השוטרים קורעים תחת העומס, אין מספיק שוטרים, אין מספיק ניידות והם לא יפסיקו את שיגרת יומם על עבירת תנועה פעוטה (נכון, אני מקצין, אבל זאת המציאות! ).

אתה מתאר לך כמה שיחות כמו שלך נכנסות למוקד כל דקה?

בברכה,יניב

תרשה לי להגיב לחלק הזה:

ברור לי שיש מליון איש כמוני , ברור לי שאין מספיק ניידות, ברור לי שאין מספיק שוטרים.

ברור לי.

אבל , הבקשה שלי , לא הייתה מסובכת,

והריי לך 2 עובדות:

1. בצומת פלוגות , בערך כ40-50 מטר דרומה, עמדו 2 ניידות תנועה ארצית , 3 שוטרים ישבו בחוץ, ציחקקו (כן , שמעו אותם בברור) , ונראים כאילו "מעבירים ת'זמן"

2. האידיוט שעצר אותי, יכל באותה קלות לקרוא לשוטר, שיעצור גם את האסקורט, הריי שאם שיקרתי , יתן לי תלונה על הפרעה לשוטר במילוי תפקידו, זה שעצר אותי זה יופי וטופי, לא ביקשתי "שחרר אותי וקח את האסקורט בתמורה" , ביקשתי שיעצור גם אותם , היה עוד ארבעה שוטרים יחד איתו, שישבו על הספספל והסתכלו עליו, ועוד שוטר שעמד איתו ועם פנס ועצר את הרכב השני אחרי האסקורט , אז כאילו .. מה הייתה הבעיה אישית שלו לעצור את האסקורט, לבדוק, וואלה אם סתם אמרתי לו כדי לעצבן את נהג האסקורט , שיתן לי דוח על הפרעה או משהו, אבל תאמין לי שקשה לי להאמין שמישהו יעשה את זה סתם.

• תוכן חדש...