Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הרכבת טורבו... (לידע כללי!!)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7529 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני שאתם צועקים, אני לא שואל את זה מתוך ערסיות! :2gunfire:

אני שואל בשביל לדעת כי זה מעניין. :drinking:

בכלליות, כדי להרכיב טורבו על רכב שלא בא במקור עם טורבו, מה צריך?

האם מבחינת רדיאטור, ציריות, גיר, או כל המערכות האחרות, מה צריך לשנות?

האם טורבו גורם לחסכון או לבזבוז דלק? שמעתי לכאן ולכאן.

האם צריך להוסיף לשנות משהו במחשב ניהול מנוע? או שהוא יודע לפצות לבד?

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
כדי להרכיב טורבו על רכב שלא בא במקור עם טורבו, מה צריך?
כסף בתור התחלה, אח"כ גם ידע.

האם מבחינת רדיאטור, ציריות, גיר, או כל המערכות האחרות, מה צריך לשנות?

בכל רכב יש חוליות חלשות אחרות.

יש רכבים שמערכת הקירור שלהם מסוגלת לטפל בעומס בלי הרבה בעיות (סדרה B של הונדה למשל) בגדישה נמוכה עד בינונית ויש מנועים שחייבים טיפול אינטנסיבי במערכת הקירור.

כנ"ל לגבי חוזק ציריות, חוזק גיר ובעצם כל רכיב אחר...

האם טורבו גורם לחסכון או לבזבוז דלק? שמעתי לכאן ולכאן.
המקום היחיד שטורבו _עלול_ לחסוך בו בדלק זה אם המחשב ניהול מנוע שלך מכוון ברמה גבוהה מאוד ואתה בגלישה על כביש מהיר, יש רכבים שיאכלו טיפה פחות דלק במצב הנתון הזה בלבד.

כל שאר הזמן, טורבו אוכל יותר דלק.

המשוואה כאן היא שיא הפשטות -

כדי לייצר יותר כוח צריך לשרוף יותר אויר ויותר דלק, הטורבו מכניס יותר אויר, השלם את החסר בעצמך.

האם צריך להוסיף לשנות משהו במחשב ניהול מנוע? או שהוא יודע לפצות לבד?

תלוי זאיזה רכב, איזה טורבו וכמה גדישה, ב-95% מהמקרים אתה צריך לשנות דברים במחשב, מהחלפה של תוכנה, דרך יחידות שליטה נפרדות בנוסף למחשב (מה שנקרא Piggy back) ועד מחשב ניהול מנוע חדש לגמרי (מה שנקרא Stand alone).

מסקנה, לשבת ולקרוא עוד... חפירות באינטרנט משתלמות.

מוטי

פורסם

ככה.....

מבחינת צריות וכו',תלוי כמה אתה מתכוון לגדוש,אם הטורבו בגדישה נמוכה (לדוגמא 0.5 באר),לרוב לא תאלץ להחליף צריות למחוזקות.

מבחינת גיר,תלוי בגיר שלך,אם יש לך גיר קצר מאוד,אולי יהיה עדיף לעבור לגיר ארוך יותר שיוכל למשוך יותר כדי לנצל את הטורבו בלי להגיע בשנייה למנתק.

מבחינת דלק\מחשב ניהול-צריך ווסת דלק חיצוני על מנת להזרים יותר דלק,כמו כן מומלץ מעבר למשאב דלק חזקה יותר,ובהתאם גם מזרקים מוגדלים.

שינוי סעפת פליטה והתאמה לטורבו,בניית אינטרקולר,צנרת גדישה ומה שמסביב.

פורטינג לסעפת יניקה (הרכב מקבל יותר דלק,ראוי שיקבל יותר אויר).

כמו כן,אני מאמין שכבר עניתי לך על שאלת צריכת הדלק,ואם לא,אז כמובן,צריכת הדלק תעלה, בכמה ?

תלוי בנהיגה שלך-טורבו לא פועל בכל טווח סל"ד,אלא נכנס לפעולה החל מסל"ד מסויים (לרוב באיזור 3000-3500 סל"ד),ככל שתסע חזק יותר,כך תיסע פחות עד התדלוק הבא.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

עידן, הסיבה שלא נכנסתי לנושא הציריות / גיר / מערכת דלק / שסתומים וכו' היא שזה פשוט מאוד מאוד שונה מרכב לרכב...

לדוגמא אתה מדבר פה על ציריות מחוזקות אחרי 0.5 באר כשאצלי במיאטה אפשר לגדוש גם 2 באר על ציריות מקוריות, ועוד לא דיברנו בכלל על איזה טורבינה... זה מאוד מאוד שונה.

מוטי

פורסם

אוקי תודה!

אבל,

דיברתם על הרכבת טורבו בקצה העליון של הסקאלה, אני מדבר על הרכבת טורבו בלחץ נמוך יחסית, על מנוע משפחתית כמו הקסנטיה. (לא שיש לי משפחה עדיין אבל!)

ועל פניו נראה שמערכת הקירור חזקה. (על פניו!)

טורבו בלחץ נמוך ובלי להכנס ליותר מידי ציוד נלווה.

באופן הפשוט ביותר.

ו...אורך חיי המנוע בגדישת לחץ נמוך, יתקצר משמעותית? ונניח המנוע 8 שסתומים.

עושים דברים כאלה? ניתן?

פורסם

כמובן שיש רכבים שגם בגדישה של 2 באר יכולים להשאר על מכלולים מקוריים, רק ציינתי שבחלק ניכר מהרכבים,בגדישה נמוכה מאוד לא צריך להחליף צריות למחוזקות,וברור שהכל משתנה מרכב לרכב, ובכל רכב ישנן נקודות תורפה שונות, לכן חשוב שהבחור עוד לפני שמשפר את הרכב ו"זורק" בתוכו טורבו, קודם שיכיר את הנקודות החלשות של הרכב,שיבנה פלטפורמה מתאימה לשיפורים,ומשם ימשיך הלאה.

לדוגמא,עוד לפני הטורבו,תוודא שהרכב יודע לעצור.......

פורסם

כמובן שיש רכבים שגם בגדישה של 2 באר יכולים להשאר על מכלולים מקוריים, רק ציינתי שבחלק ניכר מהרכבים,בגדישה נמוכה מאוד לא צריך להחליף צריות למחוזקות,וברור שהכל משתנה מרכב לרכב, ובכל רכב ישנן נקודות תורפה שונות, לכן חשוב שהבחור עוד לפני שמשפר את הרכב ו"זורק" בתוכו טורבו, קודם שיכיר את הנקודות החלשות של הרכב,שיבנה פלטפורמה מתאימה לשיפורים,ומשם ימשיך הלאה.

לדוגמא,עוד לפני הטורבו,תוודא שהרכב יודע לבלום.......

פורסם

עם 8 שסתומים המנוע שלך נושם רק בטורים נמוכים יחסית,..

לא חושב שכדאי לך בכלל להכנס לסרט הזה עם המנוע שלך.

למכירה : סט מזרקים דנסו בהספק 230CC במחיר שפויי , ניתן לפנות בה"פ.

פורסם

ההבדל בין טורבו בגדישה גבוהה (מה שאתה קורא-סקאלה גבוהה) לבין גדישה נמוכה הוא בכמות המכלולים שמסביב שצריך להחליף -ככל שהגדישה חזקה יותר משמע מנוע עובד חזק יותר,שזה גורם בלאי גבוה יותר.

כמו כן,ככל שהגדישה גבוה יותר,אתה צריך מזרקים גדולים יותר שישקו את המנוע בהתאם,ואתה צריך מערכת ניהול מנוע חזקה ויציבה יותר.

הבסיס של טורבו בגדישה נמוכה וגבוה (מבחינת המערכת טורבו עצמה) הינו אותו בסיס בגדול, ההבדל הוא ב"מסביב".

ואם באומרך "סקאלה נמוכה" אתה מתכוון לטורבו שפועל בסל"ד נמוך,אז כאן אתה בכלל מדבר על סופרצ'ארג'ר (או בעברית-מגדש על),שזה מגדש שיעיל יותר לסל"ד נמוך (בניגוד למגדש רגיל שיעיל בסל"ד גבוה).

בדגם הספורטיבי החדש של הגולף,לדוגמא,פולקסוואגן עושה שימוש בטכנולוגיית טווין טורבו,מגדש כפול- סופרצ'ארג'ר לסל"ד הנמוך,ומיד לאחר שהוא מתחיל לאבד מיעילותו נכנס לפעולה טורבו רגיל שמושך אותה בסל"ד גבוה.

פורסם

תשמע עידן, זה פשוט לא נכון.

סע בכל VAG עם הטורבינה הקטנה ותראה לבד מה זו תגובת דוושה מעולה.. והטורבו של ה-VAG בכלל מרגיש כאילו הוא מת בסל"ד גבוה.

יש הרבה יותר מה לדעת בתחום לפני ששמים סטיגמות כמו זו שכרגע כתבת -

ואם באומרך "סקאלה נמוכה" אתה מתכוון לטורבו שפועל בסל"ד נמוך,אז כאן אתה בכלל מדבר על סופרצ'ארג'ר (או בעברית-מגדש על),שזה מגדש שיעיל יותר לסל"ד נמוך (בניגוד למגדש רגיל שיעיל בסל"ד גבוה).
וגם שאתה מדבר על סופרצ'ארג'ר, לאיזה משלושת הסוגים אתה מתייחס? כי גם להם יש תחומי יעילות שונים לגמרי ונפחים שונים בדיוק כמו שיש טורבינות קטנות וטורבינות גדולות.

ארז, קנה קסנטיה טורבו.

מוטי.

פורסם

המנוע של הקסנטיה לא יעמוד בטורבו,גם אם הוא בלחץ נמוך, ישנם מנועים שיכולים לעמוד בלחצים ללא כל שינוי לדוגמה הונדה סיוויק או קורולה או סובארו, אלו מנועים שבנויים טוב ויכולים לעמוד בלחצים הרבה יותר חזקים מאשר המצב הסטנדרטי שאליו תיכנן היצרן את המנוע, יש להם הרבה "ספאר" כמו שאומרים, המנוע לא מנוצל עד תום, יש עוד המון מה לנצל, כמובן שהבלאי יעלה עם התקנת טורבו על מנועים אלו אך עדיין, הם יוכלו לעמוד בלחצים ללא כל שינוי.

פורסם

שמץי עין על של ג'ורג' אבל אם אני לא יספיק לקנות אותה כמה כאלה כבר יש בארץ... מה, נרד מהניטרוג'ן? בעיה...

אני שואל סתם כדי לדעת אם אפשר לעשות שיפור קל ומעניין בלי להכנס לסדנאות.

לא באתי בגישה של "אני הולך לשים מנוע של ונדורה עם ניטרו ובלה בלה בלה כמה יעלה לי..."

זה מעניין האם זה אפשרי והאם שווה להתעסק... לא חובה!

פורסם
המנוע של הקסנטיה לא יעמוד בטורבו,גם אם הוא בלחץ נמוך.

ראש המנוע שלי מפלדה, זה משנה? על סמך מה אתה יודע שהוא לא יעמוד? בוודאות?

פורסם

אני יודע כי עבדתי על כמה מכוניות משופרות בעבר, המנועים היפניים ברובם יעמדו בעומסים עם שינויים קלים בתיעול קירור המנוע כמו הוספת\שינוי מאוורר נוסף \ו\או הורדת הטמ"פ ע"י שינוי\חירור טרמוסטט ו\או יוניט חום וכו....

לגבי קסנטיה, ללא חיזוקים בתוך המנוע, זה לא יילך.

המנועים היפניים פשוט יותר עמידים, לא יעזור.כמובן שעדיף גם בהם לבצע שינויים וחיזוקים גם כן, אך בחלק מהמקרים זה לא חובה.

• תוכן חדש...