Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הרכבת טורבו... (לידע כללי!!)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7545 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני שואל סתם כדי לדעת אם אפשר לעשות שיפור קל ומעניין בלי להכנס לסדנאות.

פספסת את המשפט הראשון שלי בתגובה הראשונה שלי -

כדי להרכיב טורבו על רכב שלא בא במקור עם טורבו, מה צריך?
כסף בתור התחלה
מאיפה הסקת שזה עלול להיות שיפור קל ומעניין בלי להכנס לסדנאות, אלוהים יודע.

מוטי

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני לא יודיע איך אתם מגיעים עם טורבו ללחצים של 2 באר !! רק מגדש על במירוצי דראג יכול להגיע לכזה דבר או יותר.

אני קרעתי את הטורבו שהרכבתי באופל שבניתי הכל ביד זה היה טורבו של מגנום עם 48 מניפות הגיע ל 1.4 BAR

מבחינת מנועים שמתאימים לטורבו בלי שינויים אכן המנועים הגרמניים כמעט כולם עם טווח בטחון גדול מאוד ביחס למנועים יפניים שלו מומליץ להרכיב עליהם טורבו, כי הם מנועים תת ריבועיים בעלי מהלך קצר.

מבחינת אקסנטיה , אני וחבר הרכבנו על מנוע של ZX טורבו , השתמשנו במזרקים של T5 והרכב עדיין נוסיע כמו שור מדובר לפני 3 שנים :)

אז אני חושב שזה אותו דבר באקסנטיה.

פורסם

מה אתם אומרים על B-Turbo !!!

כלומר, שני מגדשי טורבו בגדלים שונים, אחד קטן והשני קצת יותר גדול.

היתרון זה שמגדשים קטנים נכנסים לפעולה בסל"ד יותר נמוך, אך בסל"ד גבוה הם מאבדים מיעילותם, מצד שני, מגדשי טורבו גדולים בכלל לא גודשים בסל"ד נמוך(אבל הטורבינות שלהם אכן מסתובבות), אך בסל"ד גבוה הם מחוללים נפלאות. icon_twisted.gif

מה עשו? לקחו מגדש קטן, לקחו מגדש גדול, התקינו כל אחד מהם בצורה היעילה ביותר. כל אחד מהם כמובן שמכוון להכנס בסל"ד מסויים, כך שלמעשה פעולת הגדישה מתמשכת לכל אורך רצועת הסל"ד, רעיון טוב, הא icon_question.gif

יש גם את המושג Twin-Turbo, שזה פשוט שני מגדשי טורבו שגודשים ביחד, לא במקביל אחד לשני כמו בB-Turbo.

פורסם
שינוי יחס דחיסה\קמשפט\בוכנות\סעפת, אני בטוח שאתה יודע יותר טוב ממני, לך יש מכונית ספורט.
יש לי מכונית מירוץ מוגדשת על מנוע עם יחס דחיסה יותר גבוה מהמקורי במעט, קאמשאפטים מקוריים, בוכנות מקוריות, טלטלים מקוריים, קראנקשאפט מקורי והדבר היחיד שחייבים לשנות הוא סעפת הפליטה ולא בשביל לחזק אותה אלא בגלל שטורבו פשוט מתחבר לסעפת שונה...

מסקנה - נא להמנע מניחושים אם אתה לא יודע את התשובה, אין שום סיבה שאי אפשר יהיה להרכיב טורבו על כל מנוע שהוא אם מתחשבים במגבלות שלו.

מוטי.

פורסם
אני לא יודיע איך אתם מגיעים עם טורבו ללחצים של 2 באר !! רק מגדש על במירוצי דראג יכול להגיע לכזה דבר או יותר.
שלילי, עם החיזוקים הפנימיים המתאימים יש מנועים שמסוגלים לעמוד בגדישות של 2 באר בלי בעיות מיוחדות, נגיד 4G63 של מיצובישי שקיים באיבו, אקליפס ובגאלאנט VR4... זה אפילו לא ממש מסובך או יקר לבניה.

מה אתם אומרים על B-Turbo !!!

כלומר, שני מגדשי טורבו בגדלים שונים, אחד קטן והשני קצת יותר גדול.

היתרון זה שמגדשים קטנים נכנסים לפעולה בסל"ד יותר נמוך, אך בסל"ד גבוה הם מאבדים מיעילותם, מצד שני, מגדשי טורבו גדולים בכלל לא גודשים בסל"ד נמוך(אבל הטורבינות שלהם אכן מסתובבות), אך בסל"ד גבוה הם מחוללים נפלאות. icon_twisted.gif

מה עשו? לקחו מגדש קטן, לקחו מגדש גדול, התקינו כל אחד מהם בצורה היעילה ביותר. כל אחד מהם כמובן שמכוון להכנס בסל"ד מסויים, כך שלמעשה פעולת הגדישה מתמשכת לכל אורך רצועת הסל"ד, רעיון טוב, הא icon_question.gif

יש גם את המושג Twin-Turbo, שזה פשוט שני מגדשי טורבו שגודשים ביחד, לא במקביל אחד לשני כמו בB-Turbo.

יש כמה שיטות שונות לגדוש בכפול -

Twin turbo - מנוע כפול מגדשים נורמלי שבו שני המגדשים זהים ונכנסים לפעולה באותו הזמן (כמו בטויוטה סופרה, אודי S4, ניסאן סקייליין..).

Twin Squential Turbo - שני מגדשים בגדלים שונים שנכנסים לפעולה אחד אחרי השני, מגדש קטן מכניס מגדש יותר גדול לפעולה (מאזדה RX7 דור שלישי)

Twin charging - גדישה בשני סוגי מגדשים על אותו המנוע, טורבו וסופרצ'ארג'ר בדיוק מאותה הסיבה - סופרצ'ארג'ר מכניס לפעולה טורבו גדול (לאנצ'יה דלתא S4, טויוטה MR2 דור ראשון עם קיט של HKS)

על מנוע 4 צילינדר ניתן לומר שכמעט כולם מיותרים אולי חוץ מגדישה בטורבו וסופרצ'ארג'ר ביחד וגם זה רק אם הרכב הוא מכונית מירוץ אחרת התסבוכת המכאנית הזו ממש מיותרת.

מוטי.

פורסם

מוטי עם כל הכבוד שיש לך רכב ספורט

מומולץ בחום להחליף בוכנות לבוכנות מחוזקות מיסבים וכל שאר החלקים הפנימיים על מנת להרכיב טורבו על מנוע אטמוספרי רגיל לחלוטין שלא בנוי ללחצים הנ'ל.

אין חכם כבעל ניסיון!!

פורסם

שטויות במיץ :?.

מומלץ לחקור לפני שבונים, להציב מטרות מדויקות ולהפעיל הכל תחת מערכת ניהול מנוע מכוונת היטב.

כמעט ואין מכוניות שאי אפשר לגדוש אותן ל-0.3-0.4 באר בלי להחליף כלום.

מוטי

פורסם

לארז!

אתה מוזמן להגיע אליי ולהציץ במנוע שלי.

תתפלא כמה דברים שונים בין המנועים שלנו...

אני משער שזה יספיק לך כדי לרדת מהעניין!

התא מנוע בקסנטיה לחוץ גם ככה ,כשיש בפנים מנוע טורבו (כמו אצלי) המצב הרבה יותר גרוע!

מערכת יניקה שונה,אינטרקולר,מערכת פליטה עם כל מכלולי הטורבו,מחשב שונה וכ"ו,וכ"ו...

שלא נדבר על המערכת ההדראולית ששונה אצלי(הידרואקטיב 2)...

לא כדאי אפילו לחשוב על זה ברכב מהסוג הספציפי.

ד"א: יש רק 2 קסנטיות טורבו בארץ...

ג.

• על ארבע: ALFA 156 TS + GOLF GTI MK2 8V 19E+GTV 916
    על 2 עם קליפאונים:HONDA VTR-SP2 + YAMAHA YZF-R1 5JJ + SUZUKI RGV250+R750SRAD+ducati 1098++ZX7R+ZXR750
    My pride and joy: 1989 GSXR750RK ONE OF 500-unit limited-edition homologation for World Superbike competition

•  

פורסם

1.PASPARTO צודק. אחת בורדו שהיתה של המנכ"ל שלי (כלומר מנכ"ל פיז'ו סיטרואן) ואחת שלו.

2. כבר לפני כשנתיים היו לנו הרבה ויכוחים בתחום- כל שבוע היה נכנס מישהו (גיל ממוצע 21) ושואל כמה יעלה לשים טורבו או סופרצ'ארג'ר או וונקל (המועמדת- הרכב של אימא). אחרי עמודים על גבי עמודים של הסברים, ויכוחים לגבי יחס דחיסה נכון והיתרונות של קראנק סכינים ובוכנות מחוסמות ,אותו ילד היה נכנס וכותב משהו כמו "תודה רבה,החלטתי לרדת מהפרוייקט".אז בנקודה כלשהיא פשוט החלטנו להפסיק עם השטויות האלה. זה כמו מישהו שכתב לפני כמה ימים בטכני על יתרונות של ווסת לחץ דלק- ישר התחילו לענות לו מיליון איש- רובם מעולם לא התקינו ווסת:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=89804

מה שהוביל כמובן לדיון סוער על נפחים וכיו"ב.בסוף הסתבר שלבחור יש פיאט אונו.

אז אם יש למישהו שאלה כמו "סתם בשביל ידע כללי- איך מתקינים טורבו"- שסתם בשביל ידע כללי יקנה ספרים על הנושא באמזון וסתם בשביל הידע הכללי ישב איזה חודש לקרוא אותם (ישבתי על זה .400 עמודים מרתקים על שינוי יחסי הכוח במנוע)- כולל גראפים וסכמות.

אם אחר כך יש שאלות נוספות,יותר ממוקדות- כל אחד כאן מאוד ישמח לענות.

גברים ממאדים ונשים מפגרות על כל השכל.

פורסם

תומר אני רואה שהחזרת את החתימה...:mm_yeah:

ג.

• על ארבע: ALFA 156 TS + GOLF GTI MK2 8V 19E+GTV 916
    על 2 עם קליפאונים:HONDA VTR-SP2 + YAMAHA YZF-R1 5JJ + SUZUKI RGV250+R750SRAD+ducati 1098++ZX7R+ZXR750
    My pride and joy: 1989 GSXR750RK ONE OF 500-unit limited-edition homologation for World Superbike competition

•  

פורסם

זה מתחיל בזה שאתה רוצה משהו בקטנה , ואז זה הולך ומסתבך יותר ויותר עם ריתוכים וסעפות ומזרקים ומשאבות ובלמים וחיישנים וכו',ואז זה עלול להסתכם בהמון כסף ומה שהכי גרוע זה שאין בארץ הרבה אנשים שבאמת יודעים איך לעשות את העבודה הזאת כמו שצריך

אני עוקב כבר כמה חודשים אחרי חבר בפורום אחר באנגליה שבונה טורבו על אסקורט אראס2300 4X4 , אחרי השקעה של 7 אלף פאונד בכל המכלולים .........:shock:

לא עדיף לקנות כבר קוזוורת'?! :idea:

בקיצור זה לא שווה את זה , (אלא אם כן יש לך סיויק,או מיאטה :wink:)

A MACHINE , KEPT ALIVE BY HIS LOVE

פורסם

שלום

חבר התקין לי התקן הדומה לוורטק ב- KIA SEPIA LEO 1800CC , ההקנה הייתה פשוט קלה ומאז גם המכונית מגיבה בהרבה יותר קלילות, ההילוכים האוטומטיים עוברים חלק יותר ולפי ההנחיות שלו אני מתחיל לחוש בחיסכון בדל.

אתמול הוא חיבר לי , לצורך המחשה, מד תתלחץ וכאשר בדקנו את הנסיעה עם ובלי ההתקן, הנתונים היו פשוט שונים, , בלי, תת הלחץ ירד לרמות מאד נמוכות כל פעם בו לחצתי על דוושת הגז, עם ההתקן, המחוג ירד פחות וחזר ל 11-12 BAR ברגע בו יצבתי את מהירות השיוט, דבר אשר לא קרה בלי ההתקן.

בכל מקרה אתמול עליתי לחיפה בפרויד, ממש שונה..

מושי מושי = הלו הלו ביפנית:multi: :multi: :multi: :multi:

• תוכן חדש...