Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7570 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני חושב שקראתי כל שירשור בפורום לגבי הלאון טורבו והאימפרזה טורבו ועדיין יש לי מספר שאלות

אני מעונין ברכב משפחתי (נשוי + 1 ובקרוב + 2), חשוב שיהיה 4 או 5 דלתות, שיהיה אמין כמה שניתן, שהאחזקה תהיה יחסית שפויה (ביטוח טיפולים וצריכת דלק) לא מחפש עלות של יפנית משפחתית 1600 אוטומטית אבל שפויה, חובה שיהיה מהנה לנהיגה במעט שאני נוסע לבד.

ידוע שהאימפרזה טובה יותר בכל הקריטריונים פרט לאחזקה (אשמח לשמוע דעה אחרת בנושא עם יש למישהו)

השאלה היא אם הלאון טורבו מאכזבת בסיבובים ובכח מפני שזה די מה שהיבנתי מהשירשורים, והאם יש הבדל משמעותי בין הדגם עם ההנעה הכפולה לא קבועה לדגם עם ההנעה הקידמית בלבד באחיזת כביש והנאה מנהיגה בכלל (לא ראיתי כלל היתיחסות לנושא זה).

דבר שמאוד מטריד אותי זה לקנות רכב ספורטיבי בן 4-6 שנים כמו האימפרזה מבחינת מה שעבר אליו שבאותו מחיר ניתן לקנות לאון חדשה יותר בשנתיים (שסביר שעבר עליה פחות), מצד שני לא רוצה לקנות ולהתאכזב מהרכב לא מבחינת אמינות ולא מבחינת הנאה בנהיגה.

ראש פתוח להצעות על רכבים שלא חשבתי אליהם (רצוי שנתון כמה שיותר גבוה).

תקציב בעיקרון סביב ה 85 אלף, אבל אפשרי לעלות גם ל 100 אלף ואולי גם קצת יותר עם יהיה כדאי משמעותי.

תודה מראש לכל העונים ושנה טובה לכולם.

פורסם

אנסה לעזור.

קודם כל, בין הלאון לאימפרזה יש הבדל משמעותי. האימפרזה היא הרבה יותר הארד-קור, פחות מתפשרת, יותר אקשן. היא יקרה יותר לאחזקה, גם בצריכת הדלק וגם בטיפולים שוטפים. פחות נעימה ליום יום ויותר קשה למצוא אחת טובה, שכן מי שקנה אותן עשה זאת למטרה מאוד ספציפית. עם זאת - היא מהנה הרבה יותר לנהיגה ומתגמלת משמעותית יותר את חובב ההגה.

הלאון נהנית מיכולת יומיומית טובה לא פחות מבחינת מרווח, נוחות ופרקטיות, ומספקת גם עלויות אחזקה זולות יותר ברוב המקרים. היא נופלת משמעותית בסעיף ההתנהגות, ולטעמי איננה מהנה בהנעה קדמית (לא ניסיתי הנעה כפולה, אבל שמעתי שהיא אף פחות טובה). עם זאת, שינויים מסוימים (כפי שביצעו כאן בפורום אנשים בעלי מכונית כזו, לדוגמא החלפת צמיגים ובולמים) משפיעים לטובה. מלבד זאת שילוב המנוע+גיר של הלאון נהדר ויתן לך הרבה מאוד הנאה מתאוצות (אמנם לא כמו האימפרזה, אבל בהחלט מספק).

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אני גם אנסה לעזור.

האימפרזה- כמו שרשמת אתה רוצה אחזקה שפויה ונוחות יומיומית סבירה, היא לא בשבילך.

הליאון- יש לה 2 מגרעות יחידות לדעתי ולדעת בעלי לאון טורבו אחרים, המנוע בסל"ד גבוה לא "נושם

כ"כ טוב" וההגה שלא מתקשר בינך לבין הכביש.

האחיזה של הליאון היא מעולה (כמובן לא כמו אימפרזה, אני לא משווה), אתה יכול לקבל מהאוטו הזה

המון FUN ואז 5 דקות אח"כ לנסוע מנהלתי רגיל, ויהיה לך נוח בדיוק כמו מנוע 1800 רגיל.

היא יחסית נוחה, קצת צפוף מאחורה, אבל לא משהו רציני.

כיסאות קדמיים תומכים היטב בגוף, הגה ומושב ניתן לכיוונון שזה מקנה תנוחת נהיגה טובה מאוד.

המומנט מתקבל בסל"ד מאוד נמוך, דבר שמקנה לך יכולת האצה בגלגול טובה מאוד (לעקיפה למשל).

נאמר במגזין "הגה" נראה לי לפני שנה או יותר, במבחן דרכים בין הליאון 4X4 לבין אימפרזה וקליאו ספורט,

שבגלגול "האימפרזה הייתה צריכה למתוח איברים בכדי לעקוף את הליאון בקצת".

הליאון מהווה פשרה טובה מאוד בין רכב ספורט לרכב נינוח ליום יום.

פורסם

פאסאט 1.8 טורבו,רכב מהיר לא בשמיים האחזקה כמו האודי,מרווח ,אמין(לי היתה 2001 בלי בעיות בכלל),בקיצור הרכב שהכי משתלם לקנות במחיר שלו היום.

פורסם

תודה רבה לעונים,

כמו שקודמי כתב, לא נראה לי שהפסאט היא ספורטיבית כמו גם האודי A6 במחיר שיש לי להוציא, הסיאט נראית לי כבחירה ההגיונית יותר

... היא נופלת משמעותית בסעיף ההתנהגות, ולטעמי איננה מהנה בהנעה קדמית (לא ניסיתי הנעה כפולה, אבל שמעתי שהיא אף פחות טובה). עם זאת, שינויים מסוימים (כפי שביצעו כאן בפורום אנשים בעלי מכונית כזו, לדוגמא החלפת צמיגים ובולמים) משפיעים לטובה.

רוני

... הליאון- יש לה 2 מגרעות יחידות לדעתי ולדעת בעלי לאון טורבו אחרים, המנוע בסל"ד גבוה לא "נושם

כ"כ טוב" וההגה שלא מתקשר בינך לבין הכביש.

האחיזה של הליאון היא מעולה (כמובן לא כמו אימפרזה, אני לא משווה), אתה יכול לקבל מהאוטו הזה

המון FUN ... הליאון מהווה פשרה טובה מאוד בין רכב ספורט לרכב נינוח ליום יום.

שאלות לגבי הלאון, ההנעה הכפולה אמורה להיות יציבה יותר, מהנאה יותר, ממה שרוני ענה וגם ממה שניתקלתי בחיפושים לא כך הדבר, יש למישהו חוות דעת מנהיגה בשני סוגי הרכבים? מה ההבדל בנהיגה בין שני הרכבים הללו

אילו שינויים (ובאיזה סוג הנעה) ביצעו כאן אנשים בכדי לשפר את האחיזה של הרכב ואם אפשר גם עלויות.

המון תודה

נמרוד

(אני מקווה שהשאלה עדיין מתאימה לפורום זה)

פורסם

דבר אחד אני יכול להגיד בלי להבין יותר מדי.

ההנאה הכפולה תיהיה יקרה יותר לאחזקה, האוטו יצרוך יותר דלק בהפרש די משמעותי.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

זה שטויות, כל כמה זמן אתה מחליף 4X4?, לא קורה, מערכת אמינה מאוד, תשאל עוד בעלי ליאון טורבו 4X4 אם הם החליפו את מערכת ההלדקס (נדיר מאוד).

צריכת הדלק נשארת אותו הדבר, ההבדל אינו מורגש (שוב מדיבור עם בעל ליאון טורבו 2X4).

את אומר מניסיון שצריכת הדלק יותר גבוה? אני לא חושב.

בקשר לשאלה של נימי, אני לא יכול לענות לך כי לא נהגתי על ה2X4.

אבל, התאוצה לא משתנה, תחשוב על זה ככה:

ה4X4 בקושי מפרפרת בגלל ה4X4, אבל היא יותר כבדה ב-100 קילו +- אז זה אמור להאט טיפה.

בקשר לאחיזה ה4X4 נכנס כדי שלא תחליק ככה שהיא פחות נושכת מה2X4 וחלק יפרשו את זה כפחות מהנה, אני מפרש כיותר בטוחה ;).

פורסם

אתה ראית אותי אתה יודע שמאה קילו לא משמעותי אצלי

:)

לפי מה שאתה אומר (וגם לפי מה שההיגיון שלי אומר) הכפולת הנעה צריכה להיות מהירה יותר בסיבובים אם חלוקת כח טובה יותר, בעיקרון היא צריכה לסבול פחות מתת היגוי, האם כך הדבר? ושוב מה ניתן לעשות בכדי לשפר את האחיזה ברכב (רצוי מבעלי ניסיון עם לאון טורבו)

פורסם
מה דעתך על 156? גרסת ה2 ליטר אומנם לא בליגת התאוצות של האימפרזה, אבל גרסת ה V6 יכולה להיות מעניינת עבורך..

נמרוד

לא יודע... אני ראיתי פעם אחת סרטון ריסוק של ה156.... את המשפחה שלי לא הייתי רוצה להכניס לשם.

פורסם

מה דעתך על 156? גרסת ה2 ליטר אומנם לא בליגת התאוצות של האימפרזה, אבל גרסת ה V6 יכולה להיות מעניינת עבורך..

נמרוד
לא חשבתי כלל בכיוון, קצת מפחיד אותי השם אלפא בנושא האמינות, כמו כן המחיר שלה די גבוה אולי גבוה אפילו מהאימפרזה מה שאומר שנתון ישן יותר, בקיצור תודה על ההמלצה עכשיו אני צריך להמשיך לעשות שעורי בית על הלאון וגם על האלפא

נמרוד

פורסם
לא יודע... אני ראיתי פעם אחת סרטון ריסוק של ה156.... את המשפחה שלי לא הייתי רוצה להכניס לשם.
4 כוכבי בטיחות. בדיוק כמו בלאון. לא יודע כמה הסובארו קיבלה.. לא יותר מ-4 זה בטוח.
  • תוכן חדש...