Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7573 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תודה לעונים ומספר דברים נוספים שאני מחפש תשובה:

• 1. עדיין לא ברור לי ההבדלים בין גרסאות הלאון הנעה קדמית לעומת הנעה כפולה יתרונות וחסרונות של כל אחת מהן, כמו כן מה ניתן לעשות בכדי לשפר את ההתנהגות של הלאון ועלויות לכך (רצוי ממי שעשה זאת).
  • 2. קראתי היום מספר מבחנים ושרשורים בפורום לגבי האלפא 156 2 ליטר ו 2.5 ליטר, הבנתי ששניהם חזקות כמובן שה 2.5 יותר אך זאת סובלת יותר מתת היגוי, מה שלא ראיתי זה איך הרכבים מבחינת אמינות כרכב יד שניה בן 5 שנים פחות או יותר, אני מהדור שאלפות נחשבו כרכבים לא יותר מידי אמינים וקצת מפחיד אותי לקנות אלפא, לגבי האחיזה ממה שהבנתי האלפא הינו רכב מהנה לנהיגה אבל גם ברכב זה ישנה בעיה מסוימת של תת היגוי אשר מורגשת יותר בגרסה 2.5 ליטר, מהסיבה שאני מעוניין גם ברכב חזק זאת הגרסה שהייתי מעדיף לרכוש אם הייתי בוחר באלפא השאלה עד כמה הנושא בעייתי.
  • 3. האם ישנו מישהו שנהג גם בלאון טורבו וגם באלפא 156 ויש לו חוות דעת לגבי הרכבים מבחינת כוח אחיזה והנאה מהנהיגה (האחרון סביר להניח שיהיה יותר באלפא) וגם איך לא האם יש הבדל משמעותי בעלויות אחזקה
  • 4. דבר נוסף ששכחתי זה נושא הבטיחות אך כמו שכבר ענו לשניהם 4 כוכבים כך שלפחות בנושא הזה אני לא מוטרד

שוב המון תודה לכל חברי הפורום על הנכונות לעזור מי ייתן ובסוף אני ידע איזה רכב אני רוצה ואולי אפילו אמצא אחד כזה :)

נמרוד

פורסם

לפני 6 שנים התלבטתי בדיוק כמוך. בחנתי אז 2 רכבים- 156 ואימפרזה טורבו ולבסוף בחרתי בסובארו ואיני מצטער.

לאלפא עיצוב נהדר, היא כייפית לנסיעה(גם אחותה ה- 147 2 ליטר, שמשום מה לא הוזכרה) אבל לא כמו הסובארו, לא באחיזה ולא בכח המתפרץ, ויש לי נסיון עם 156 ו- 147.

הסובארו רכב אמין ביותר כל עוד מתייחסים בהתאם. אם פתיחות חזקות מענינות אותך, ותרבה בהן, אזי תגמור מהר קלט'ץ וגיר, אחרת לא תהיה לך בעיה. אותי אישית זה לא מעניין או מהנה, וגם כך אני בד"כ ראשון ברמזור.

נוחות- הכסאות מעולים. מחוץ לעיר במהירות גבוהה הרכב נוח, בתוך העיר לומדים איך לנסוע, מתחמקים מבורות, וגם כך מתרגלים והשד לא נורא כ"כ.

הרכב איתי כבר כמעט רבע מליון קילומטר והבעיות שהיו לי עד היום היו:

מד זרימת אויר שהוחלף באחריות, מדחס מזגן, צנורות הגה כח נוזלים, רדיאטור.

הרכב במצב מעולה ומגיע לטיפולים שוטפים בלבד.

העלות השוטפת העיקרית שלי מלבד דלק(ואגיע לזה) היא צמיגים אך זה תלוי בסגנון הנהיגה שלך.

דלק- צריכת הדלק בכביש בין עירוני במהירות ממוצעת של 140-150 קמ"ש הינה 1 ל:9. בנסיעה לטיולים עם חברים הצריכה טובה יותר. בנסיעה חזקה 1 ל: 5-6, אבל זו לא מתרחשת כל יום.

ביטוח- עקב גילי ועברי הנקי אני משלם 2100 ש"ח מקיף לשנה(יש לי גם איתוראן).

גם לי 2 ילדים והאוטו מספק כמו כל אימפרזה רגילה.

בעיה הקיימת בסובארו ולא ברכבים האחרים היא שקט נפשי כאשר הרכב חונה. אוהבים לפרק חלקים מהרכב. אני אישית גר בישוב קטן ואין לי בעיה בלילות. למקומות מסוימים אנו נוסעים עם הרכב של אשתי, או שאני מחפש מקום חניה בטוח יחסית ומכסה את האוטו. לומדים לחיות ולהסתדר עם בעיה זו.

המלצתי אל תתפשר. חפש(אמנם קשה) ותמצא רכב שמור. לטעמי כל חלופה אחרת לא מתקרבת לאימפרזה.

מקווה שעזרתי.

פורסם
לפני 6 שנים התלבטתי בדיוק כמוך. בחנתי אז 2 רכבים- 156 ואימפרזה טורבו ולבסוף בחרתי בסובארו ואיני מצטער.

לאלפא עיצוב נהדר, היא כייפית לנסיעה(גם אחותה ה- 147 2 ליטר, שמשום מה לא הוזכרה) אבל לא כמו הסובארו, לא באחיזה ולא בכח המתפרץ, ויש לי נסיון עם 156 ו- 147.

הסובארו רכב אמין ביותר כל עוד מתייחסים בהתאם. אם פתיחות חזקות מענינות אותך, ותרבה בהן, אזי תגמור מהר קלט'ץ וגיר, אחרת לא תהיה לך בעיה. אותי אישית זה לא מעניין או מהנה, וגם כך אני בד"כ ראשון ברמזור.

נוחות- הכסאות מעולים. מחוץ לעיר במהירות גבוהה הרכב נוח, בתוך העיר לומדים איך לנסוע, מתחמקים מבורות, וגם כך מתרגלים והשד לא נורא כ"כ.

הרכב איתי כבר כמעט רבע מליון קילומטר והבעיות שהיו לי עד היום היו:

מד זרימת אויר שהוחלף באחריות, מדחס מזגן, צנורות הגה כח נוזלים, רדיאטור.

הרכב במצב מעולה ומגיע לטיפולים שוטפים בלבד.

העלות השוטפת העיקרית שלי מלבד דלק(ואגיע לזה) היא צמיגים אך זה תלוי בסגנון הנהיגה שלך.

דלק- צריכת הדלק בכביש בין עירוני במהירות ממוצעת של 140-150 קמ"ש הינה 1 ל:9. בנסיעה לטיולים עם חברים הצריכה טובה יותר. בנסיעה חזקה 1 ל: 5-6, אבל זו לא מתרחשת כל יום.

ביטוח- עקב גילי ועברי הנקי אני משלם 2100 ש"ח מקיף לשנה(יש לי גם איתוראן).

גם לי 2 ילדים והאוטו מספק כמו כל אימפרזה רגילה.

בעיה הקיימת בסובארו ולא ברכבים האחרים היא שקט נפשי כאשר הרכב חונה. אוהבים לפרק חלקים מהרכב. אני אישית גר בישוב קטן ואין לי בעיה בלילות. למקומות מסוימים אנו נוסעים עם הרכב של אשתי, או שאני מחפש מקום חניה בטוח יחסית ומכסה את האוטו. לומדים לחיות ולהסתדר עם בעיה זו.

המלצתי אל תתפשר. חפש(אמנם קשה) ותמצא רכב שמור. לטעמי כל חלופה אחרת לא מתקרבת לאימפרזה.

מקווה שעזרתי.

כל מילה בסלע - (אני משלם 3100 ביטוח, בן 27 וגם לי יש איתורן. 2100 זה ממש זול...)

STI 2004

פורסם

אלפא רומיאו 156 2.0 ts

באיזה עוד מכונית תקבל גם נהיגה נינוחה , וגם הגה קצר של 2.2 סיבובים מנעילה לנעילה , 152 כ"ס, האצה סבירה של ~ 8 שניות למאה , סביבת נהג איכותית ומפנקת , צריכת דלק סבירה , הצתה כפולה

החיסרון היחידי שאני מוצא הוא שבעשרת אלפים תצטרך להחליף 8 פלאגים במקום 4

כל שאר האופציות פשוט להקיא מהצורה שלהן

חבל שיש לאנשים עדיין סטיגמות לגבי האלפות

A MACHINE , KEPT ALIVE BY HIS LOVE

פורסם

תודה לכולם עזרתם לי מאוד,

אומנם אני עדיין לא סגור על רכב (אני גם לא לחוץ) אבל גיליתי עוד אופציה שלא חשבתי עליה האלפא 156 (אופציה בהחלט מעניינת), שהאמפרזה אולי יקרה יותר אבל לא בטוח שבאופן משמעותי (אם מוצאים אחת במצב טוב) ושאנשים לא יודעים מה ההבדל בין הלאון כפולת ההנעה להנעה הקדמית .:)

בסופו של דבר אני אתפשר על משהוא וכנראה יחפש אחת מהשלש

אולי זה ייקח קצת זמן אבל מבטיח לעדכן.

נמרוד

פורסם

קצת באיחור אבל להלן דעתי-

בשנת 2002 בחנתי לאון 4 ומאד התאכזבתי ואף ביטלתי את הזמנתי בחברה

הרכב חזק אבל לא מרגש עם התנהגות כבדה משהו ומאד "משפחתית"

כאשר התלבטתי שוב מה לקנות סיבוב ארוך בגולף גי-טי-אי 2001 משופרת מהיסוד ועד הגג {בולמים,קפיצים,מוטות,ברמבוס,צמיגים וחישוקי-18 וכמובן מנוע עם 367 כ"ס בדוקים!}החלטתי לתת צאנס ללאון הנעה קידמית חדשה.

ובכן מה ההבדלים-2002

הנעה כפולה "מזדמנת" אשר מכבידה על האוטו במאה ארבעים קילו,בקרת יציבות ואחיזה שאם אינן מנותקות מבטלות כל כיף בנהיגה ,מוטות מיצבים דקים יותר,חישוקים-16 אינצ, מגדש טורבו מוגבל יותר ואדיש יותר לציפינג,איבזור דל יותר והאוטו נראה כמו כל לאון רגילה

2003-05

הנעה קידמית ללא בקרת יציבות רק אחיזה אל-לה-אודי /גולף/טיטי,מוטות מיצבים עבים יותר,צמיגים רחבים יותר וחישוקי-17,פחות 140 קילו,מגדש k03 sport שנושם טוב יותר ואהב ציפים,איבזור עשיר יותר ונו טוב גם שעונים לבנים נחמד, האוטו נראה ספורטבי ו"בוטצי" ושונה מסתם לאון

בנהיגה ה03 יותר מהירה ,המנוע נושם ומחזיק גדישה עד 6000 סל"ד לעומת 4500 ב-02 , אחרי המנוע של הפיאט קופה -5 צילנדר שהיתה לי פעם.... זה המנוע הקטן הכי טוב שאני מכיר ולמרות שזה לא אימפרזה האוטו קל יותר למשחקים וטוב יותר כבסיס מהגולף והאודי אי-3

נהגתי גם ב156 2 ליטר, היא לא פחות מהירה בתחושה אבל בפועל כן, צליל המנוע שווה לפחות כמה אלפים במחיר אבל ההתנהגות היתה רכה אם כי טובה , האלפא הרבה יותר -"יוקרתית" גם במחירי האחזקה וגם בהרגשה בתוך האוטו

לסיכום אחד המרכיבים שעזרו לי להחליט לקנות את הלאון היה פוטנציאל השיפורים העצום שיש בה

תסכל על התמונה בצד ימין ואתה רואה לאון עם 240 כ"ס ו-32 קג"מ זמינים מ1800 סל"ד ועד 6500

סלד על טורבו מקורי,מונמכת מוקשחת ומכוילת כדין, עם ברקסים ברמבו גי-טי,חישוקי-18, קוויק שיפט,ריקרוס וכו

במפרט הזה הלאון גם היתה יותר חזקה מסובארו סטאנדרטית,גם מהירה כמו איוו סט-אי בהאצות ביינים{משקל הלאון-1300 קג} מאד אוחזת ומתנהגת טוב מאד בשביל הנעה קידמית חזקה ובסה"כ כייף ענק,,,,,,,,,,,ועדיין משפחתית קטנה ולא יקרה לאחזקה.

מצד אחד זה לא אימפרזה ולא איוו אבל מצד שני גם לא תיסע אם צינור של תחנת דלק מאחור מחובר בתידלוק חם והרכב כחדש עולה כמעט חצי מאיוו וכמשומש הוא כמעט בחינם

כל אחד ודעתו מקווה שעזרתי

הלאון נמכרה הפיאט חזרה והפעם לתמיד!.....למה?

400 קמ.....40 מעלות בצל....ארבעה אנשים....שלש שעות......10/1ק"מ.....קאפיש!

פורסם

בהחלט עוזר המידע הנוסף על הלאון אילו דברים שלא ידעתי, לאון שנת 2003 יהיה לי קצת יקר, כנראה שאני אנסה למצוא סובארו במצב טוב (אפילו שאני קצת חושש) או סביר להניח אלפא, קצת מתלבט בין ה 2.0 ל 2.5 (אחיזה עדיפה מול מנוע עדיף) אולי בסוף אקנה 2.0 והוסיף קצת שיפורים.

תודה לכל מי שהגיב ובהחלט עזר לי להחליט ,אפילו שעדיין אין לי החלטה סופית אבל זה כבר חלק מהכייף לבחור את הרכב הבא

פורסם

לא ממש רכב ספורטיבי אך ה 406 עם מנוע 2000 (או אף יותר) היא מכונית שבה שילוב מהנה של רכב משפחתי נוח ומרווח (מאד) יחד עם הנאה רבה מהנהיגה. היה ברשותי רכב כזה במשך כשנה וחצי (מעל 100 אלף ק"מ) אומנם הוא לא ברמה ספורטיבית של חורכות הצמיגים שחלקן הוזכר אך הוא שילוב מנצח של פרקטיות עם הנאה. וללא בעיות מיוחדות (בניגוד לתדמית הידועה של פיז'ו)

פורסם

לא ממש רכב ספורטיבי אך הרנו מגאן דיזל 1900 נוסעת למכולת בהצלחה. אני נוסע על כזאת עם רבע מיליון ק"מ בצבא, ולמרות שאינה חורכת צמיגים כמו האימפרזה - היא נוסעת. (את מי זה מעניין 0-100 ב-30 שניות? תגידו תודה... פעם היו נוסעים על חמורים).

• תוכן חדש...