Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7562 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השבוע רכשתי "נעליים" חדשות לרכב שלי, 4 גלגלים חדשים, לאחר שאחד מהם נקרע במהלך נסיעה.

לאחר התייעצות עם המוכר החלטתי להחליף את כל הצמיגים כי זמנם הגיע והם כבר היו יבשים.

שאלתי היא:

כיצד לשמור על הצמיגים כך שיחזיקו מעמד לאורך זמן ארוך יותר?

והאם נכון כפי שהתבקשתי מהמוכר לטפל בהם ולהתיז עליהם ספריי סיליקון כדי שלא יתייבשו?

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

אכן, לא צריך ספרי ולא נעליבית...

הצמיג סופג את הספרי, ואח"כ אם תפסיקי זה ייבש אותו יותר...

אגב, הדבר נבדק אישית בלקיחת צמיג של מישלין מיצור מסוים, היה שייך לאדם שאני מכיר, אותו צמיג מאותו יצור, שלא שמו עליו סיליקון, נשמר יותר טוב מבחינת יובש...

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

הדבר הכי טוב שתוכל לעשות זה:

לא להחנות זמן ממושך או להשאיר את הרכב תקופה מסויימת בשמש .

לא להחנות במקומות בהם יש דלק על הכביש או חומר כימי שאוכל את הצמיג.

לא לפרפר ולזרוק תחת .

וכמובן לשמור על כיוון גלגלים תקני .

JDM :twisted:

פורסם

לא לעלות יותר מדי מדרכות או לחנות שחצי צמיג על המדרכה או שניים על הכביש שניים על המדרכה

זאת תוספת למה שנאמר

ברמת העיקרון אין יותר מדי מה לטפל רק לא לעשות מה שנאמר וחשוב לבדוק מעבר לאחזקה אלא למען בטיחות ונהיגה נוחה לחץ אויר בצמיגים אחת לשבוע!

פורסם

אני קניתי בפמצ'ריה בנתניה סיליקון נוזלי על ליטר שילמתי 20 ש"ח ועם מברשת פעם בשבוע אני עובר על הדפנות של הצמיגים .

אחרי שנה וחצי בערך הצמיגים כמו חדשים ונשאר עוד המון חומר , לדעתי זה הרבה יותר עדיף מכל הספריים היקרים שמספיקים מקסימום ל4 פעמים.

פורסם

אכן סיליקון עוזר! אבל יש להתמיד בלמרוח כל שבוע ,אחרת הנזק יותר גדול.

עבודה:טיוטה 4*4 תחביב:הובי איילנד אדוונצר הדבר האמיתי:ספיטפייר mkIII

פורסם

אני לא מבין מה הרעיון למרוח סיליקון על הצד החיצוני של הצמיג, ומה עם הצד הפנימי הוא לא מתייבש? לדעתי מריחה על צד אחד גורמת לחוסר אחידות בחתך הצמיג ולא תורמת מאומה. אולי רק מבחינה וויזואלית

פורסם

מידע כללי:

שום ספריי או נוזל לא ימנעו את התייבשות סולית הצמיג (החלק הנוגע באספלט) כי הספריי/נוזל מקטין את החיכוך ואסור ליישם אותו על הסוליה.

החומרים הללו משמרים את גמישות הדופן ומונעים סדיקה שלה, וכמובן שיש למרוח/להתיז את הספריי משני צידי הגלגל (פנים + חוץ), ולפעולה בתנאים ביתיים יש צורך בפירוק הגלגלים מהרכב.

ככל שהרכב נחשף פחות לקרינת שמש ישירה כך ההתייבשות וההסדקות של הצמיגים מוקטנות, אף כי האוזון שבאוויר גורם גם הוא לתופעות דומות.

רביעית צמיגים מקוריים חייה ונשארה רכה וגמישה ללא שמץ של סדקים נראים לעיין בדפנות במשך 7.5 שנים ברכב החונה בחנייה מקורה, למרות שהוא חנה כ-5 ימים בשבוע למשך חצי יום בכל פעם בשמש.

לדעתי יש טעם בטיפול כזה לרכב הנוסע מעט, כדי לסחוט מהצמיגים עוד תקופת שרות וזאת בתנאי ששומרים על לחץ האוויר, נמנעים ממדרכות ובורות ולא נזקקים למלוא יכולת האחיזה של הצמיגים שפוחתת גם בתנאים אופטימליים עם הזמן.

יוסי

פורסם

בא נתחיל מזה שסט צמיגים לא אמור להיות על אוטו יותר מ50-60K או יותר מ3-4 שנים ( ושני המקרים הם הסחפות והמלצות גנריות ביותר ) , מי שאוהב את הבטיחות שלו ידאג לעצמו... מי שיתקמצן על ה1000 ש"ח האלו , שיהיה לו לבריאות , ושיתפלל הרבה.

בקשר לשמירה על הצמיג , בלי להכנס לויכוחי הספריי והחנייה בשמש.

לדאוג כל שבוע ללחץ אוויר תקין ( לחץ לא תקין מעלה הרבה מאוד עומסים על הצמיג , וגם כבד"א משפיע על צריכת הדלק ) , ופעם בחצי שנה - שנה לעשות רוטציה בין הצמיגים קדימה אחורה ( רוב הצמיגים החדשים הם אה-סימטרים - אי אפשר להפוך צדדים בהצלבות כמו פעם , ובטח שאסור להחליף כיוון נסיעה ).

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

לחץ אויר בצמיגים אחת לשבוע!

לכל סוג צמיג ובהתאם לאופן השימוש בו יש שוני בין הזמן שהוא צריך מילוי מחדש.אצלי בפיאט ז"ל היה צריך למלא אוויר פעם בשלושה שבועות.הבדיקה הכי טובה?-למלא פעם בשבוע(פעמיים ראשונות),אחרי זה פעם בשבועיים ואחרי זה אם יש צורך פעם ב-3 שבועות.ככה תוכלי לקבוע בדיוק מתי הצמיג שלך צריך מילוי.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

למה לחכות כל 3 שבועות ?

אתה מתדלק פעם בשבוע תבדוק , לוקח בדיוק דקה, איך שאומרים - better be safe then sorry , ואם אתה ממלא אפילו PSI אחד כל פעם שחסר , כבר חסכת קצת בחיים של הצמיגים והעלת את האחיזה והורדת את צריכת הדלק.

במעט , אבל דקה זה שווה.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

אין הרבה מה להוסיף לדבריו של yosi05. זהו בדיוק ההסבר וכל הענין על רגל אחת. ב"אגד" גם הגיעו למסקנות דומות לאחר הרבה מחקרים. שוב, לא מדובר ב"סיליקון", אלא בחומר אחר. רוב הנזקים לגומי באוטו אכן נגרמים מהשמש ומהאוזון.

פורסם

אני גר באילת, התזתי חומר ספריי להגנה על הצמיגים רק על גלגל אחד, התוצאה התייבשות מהירה של הציג תוך

החלפת צבע לצהבהב , בעוד שאר הצמיגים התייבשו בקצב איטי יותר . ( צד הצמיג החיצוני )

ידוע לי כי בצבא נוהגים להגן על גומי של סירות או חלקי גומי באמצעות חומר ששמו "גליצרין"

הבעיה שאני לא מצליח להשיג את החומר. בעיית התייבשות צידי הצמיג מואצת מאוד עקב שמש ישירה שאין להמנע

ממנה במשך היום גם אם האוטו חונה בד"כ בחניה מקורה .

אז אם מישהו יודע איפה משיגים " גליצרין " שיודיע , או אם זה לא יעיל ! שיביע את דעתו .

תודה למתייבשים .

פורסם

לכותב לפני - חצי אמת גרועה משקר. אינני טוען שאתה מעגל אמיתות במכוון, אבל כדאי לדייק - ברכב משומש שקניתי פעם ושחנה במרוצת מרבית שעות היום בחנייה מקורה ופנימית היה צמיג אחורי אחד שהתייבש לפני כל היתר, כי בחנייה בבית צמיג זה נחשף בסופי שבוע באופן שיטתי לשמש - האין זה המצב גם בצמיג עליו אתה מתלונן?

החומר בו השתמשתי במשך 7 שנים ויותר היה ספריי קצף אמריקאי כלשהו שנמכר בחנות חלפים. 4 פעמים בשנה פורקו כל הצמיגים מהרכב המדובר (כמובן לא כולם בו זמנית), נרחצו היטב במים וסבון, ניתן להם להתייבש כליל ואז הם קיבלו ציפוי יסודי ושיטתי של קצף הגנה משני הצדדים. החומר דרך אגב מכתים מאד ועדיף להניח לו ליזול על אספלט או על שכבת עיתונים וכדומה. הדפנות נשארו רכות, ללא סדקים ושמנוניות למגע, אלא שזה לא מנע מהסוליה להסדק ומהצמיגים לחרוק בסיבובים מה שמעיד על תאחיזה ירודה. לרכב הננהג בזהירות מופלגת זה מספיק, אבל בודאי שזה לא משביע רצון לפותחים ולמתחרים למיניהם, וכמו כן ההתעסקות גם היא רבה ולא בטוח שכדאית.

כמובן שאם הצמיגים אינם טריים ויש בהם סדקים מראש, הספריי אינו מעלים אותם.

תפקיד חומרי הקסם הוא למנוע התנדפות של ממסים המוחדרים לגומי בתהליך הייצור והמונעים מהשרשרות של המולקולות ליצור יותר מדי קשרים צולבים הפוגמים בגמישות. פוטונים מקרינת השמש או אוזון מאיצים את התנדפות הממסים הללו, נוצרים קשרים צולבים שמלבד הקשחה גם משנים את נפח הגומי ויוצרים סדקים כי חלקי דופן נמשכים הן ימינה והן שמאלה ללא יכולת ממשית לרצות את שני התהליכים, ואז החומר מתבקע.

יוסי

• תוכן חדש...