Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חריטת מנוע.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7574 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בעיקרון מדובר בהורדת שבב מתוך הצילינדר, היכן שנעה הבוכנה. זאת לצורך גילוי שטח חדש והורדת השריטות או האובליות. שוב בעיקרון - ניתן לבצע בכול מנוע. ישנם מנועים שיותר זול להחליף את הצילינדר, אם מדובר בשרוול "רטוב".

פורסם
ניתן לחרוט כל מנוע בגבולות האובר סייז שלו......

יש גם אואנינג אבל זה רק החלקה של פני השטח בערך

Honing...

והיא ממש לא החלקת השטח של הצילינדר,צילינדר חלק הוא חסר ערך.

כשנעשה נכונה, אמורה להיווצר תבנית שתי-וערב שעוזרת בשמירת סיכוך השמן בצילינדר ואטימה ראויה.

ולא כל מנוע ניתן לחרוט,יש מנועים שכבר נמצאים בגבול.

די... מספיק. נגמרה התקופה הזאת.

פורסם

אז שאלה תאורטית..

יש לי אופנוע 50 סמ"ק {אפריליה rs} , אני רוצה לעשות לו חריטה..האם ניתן?

ומה יהיו ההשלכות והביצועים של המנוע?

והאם ניתן לגלות זאת בטסט?

פורסם
אז שאלה תאורטית..

האם ניתן לגלות זאת בטסט?

בצד ימין של הראש יש כפתור סודי, שלא הרבה גילו אותו, הוא מפעיל את קו המחשבה, אם אתה היית הבוחן, היית עולה על זה...? תכנס לנעלי הבוחן. שאני בטוח שיש מבריקים ממנו... ואני יכול לחשוב על כמה מיליארדים של אנשים.

דבר שני השאלה שלך לא תאורתית הרבה עושים את זה, אבל לחברים שלי שעשו את זה לפני כמה שנים הלך מנוע, גם היה ב50 סמ"ק.

פורסם
לא חורטים מנועים עם סליבים.

שמר אתה מפוטר!!!

תתביש לך !!!

צריך להרוג את המורה שלך :-) !!!

אגב כן חורטים סילבים :-P .

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

SLEEVE = שרוול מתכת , עם קדח גלילי בתוכו. במקום להרכיב את הבוכנה ישירות בבלוק , ואחרי שחיקה לחרוט - מרכיבים את השרוול בבלוק - ובתוכו את הבוכנה.

שימושי מאוד במנועי אלומיניום (קדח באלומיניום יחזיק בערך רבע שעה) ,או כאשר משתמשים בשרוול מצופה ניקסיל (חומר עמיד יותר מברזל , אך לא ניתן לחריטה) , וגם סתם במנועי ברזל אותם מתכננים בצורה זו.

חסרונות ? יקר , יותר חלקים.

פורסם
אוקיי זה מעניין, בני - למה לחרוט סליב, אי אפשר פשוט להוציא אותו מהבלוק ולדחוף חדש ?

שלום.

רשימה חלקית של מנועים שניתן וגם חורטים סליבים.

VW קרור אויר, ומים , פזו' 404 ,504, 505 ,וכו' סוברו 1400 ,1300, 1200 ,1100, מודלים ישנים. ועוד הרבה מנועים החישוב כלכלי טהור הרבה מקרים יותר זול בהרבה לחרוט צילנדר ולהרכיב בוכנה אוברסיז מאשר לקנות סליבים חדשים.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם
אולי מישהו יגיד מזה סליב?
ישנם שני סוגי בלוק מנוע (גוף המנוע , עשוי מיציקת פלדה או אלומיניום): 1. מלא הכולל את הצילינדרים אותם חורטים בקדח מדויק ומלטשים בצורה מיוחדת, בדרך כלל בלוק מפלדה. 2. ריק, בו משחילים שרוולים (SLEEVES) מקודדים ומלוטשים .

מכנית התוצאה שווה בשני המקרים ויש מכוניות בהן המנועים ניראים זהים חיצונית אולם פנימית ,אחד יהיה עם שרוולים והאחר לא. כמו מנועי TU של פג'ו. הסיבות להבדל ולבחירה של היצרן הן הנדסיות ומחושבות היטב ולא אנסה לפרט.

נוסע רגוע, חסכוני וגם בטוח:wave2:

• תוכן חדש...