Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7585 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הופיעו על גג הפיגו שלי שני חצ'וקונים ממש מגעילים :|

ושניהם מלאי חלודה ומתחתיהם יש לי חור בפח , ואת זה אני יודע כי אחד התפוצץ :?

שאלית היא איך מטפלים בנקודות כאלה עם חלודה שתפחה ????

איך סותמים את החור??? ( עם גבס ??? טיח ??? ) , חשבתי על לשים מדבקה וזהו .. שלא ירד עלי גשם

ואיך מסדרים קצת את הצבע ....

פורסם

מצטרף לשאלה, מה עושים במקרה כזה. אצלי יש גם בפינות השמשות הקמית והאחורית.

מה שעשיתי עד עכשיו היה לשייף את החלודה עד למתכת ולצבוע עם צבע נגד חלודה - לא עזר !

החלודה הסוררת חזרה.

שום צבא שבעולם לא יעצור אותי מלעשות פרצלציה מהפרצוף של הקונצרטינה הזה...

פורסם

גם אני שייפתי היטב וצבעתי עם צבע נגד חלודה (הזה שאמורים לצבוע על חלודה לבית), עד כה אין הופעה חוזרת, כנראה שלא ניקית טוב את מה שהיה/לא צבעת בצורה אטומה מספיק.

...Carpe Diem

פורסם

חברה...ללא ציוד מקצועי אין סיכוי להילחם בחלודה שעברה את הפח.

הפתרון היחידי הוא לחתוך מסביב "לסרטן" ולהלחים טלאי מתכת מלמטה, כל קומבינה חאפרית אחרת של לשפשף תחלודה או ליצור טלאי מפיבר יצור חלודה מחדש בפיבר, עצם יצירת הפיבר יוצר חום על מתכת חשופה והתהליך עצמו יוצר את החלודה.

לפני כחודש שלחתי את ה 306 שלי שלה היו חורים סביב הסאנרוף (מחלה ידועה ב 306 שתי דלתות) לפחח שביצע את העבודה לפי הספר,טלאי מתכת עשוי שאריות כנף של מזדה, טיפה חומר,ליטוש,סיקנס(הפירוש בזרגון המקצועי-בסיס לצבע), וצביעה.

לפי שעה אני מאוד מרוצה, ימים יגידו.

פורסם

חלודה היא כמו סרטן המתפשט בפח הלאה.

עבודה נכונה הנ אצל פחח רכב החותך את הקטע הנגוע בחלודה ומלחים חתיכת פח חדשה, ונותן לה צורה של המקום שנחתך) ולאחר מכן ליטוש, מילוי בחומר הכנה וצביעת כל המשטח (גג, דלת וכו') כדי שלא יראו סימנים של הבדלי צבע. בחלודה מתחת לשמשות אז יש להסיר השמשות ואז תתגלה חלודה רבה יותר מתחת לגומיות השמשה ויש לחתוך הפח החלוד ולבנות חתיכות פח חדש.

זאת התשובה לעבודה מקצועית וכמובן שהיא עולה בכסף.

כל פעולה חובבנית של סתימה בחומרים שונים ומשונים רק תיצור אשליה כי החלודה תמשיך להתקדם הלאה ואז הנזק, מאוחר יותר, יהיה גדול יותר.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

אלו שני חורים בגודל של ציפורן במקרה הטוב ....

שווה בשביל זה שיחתכו לאוטו שלי את הגג ......

אולי נשפוך שם קצת אפוקסי וזהו ???:-P

או חומר לסתימות..... נראה לי נורא עצוב ללכת ולהוציא כסף ויש לי הרגשה שזה יעלה הרבה בגלל שני חורים ... :evil:

כמה אמורה לעלות כזו עבודה ...

רפי אודה לך אם תוכל להמליץ על בעל מקצוע ברעננה... וגם על מחירים לעבודה מהסוג הנ"ל.. האם בגלל זה צריך לפרק את כל החלק התחתון של הגג ??

פורסם

רפי, ברור שאתה צודק, וכפי שתארת תיקון מקצועי הוא עם טלאי, אבל במקרה שיש כל כך קצת חלודה, זה לא נראה לי משתלם. אצלי שייפתי לה כל זכר ואטמתי היטב עם מספר שכבות של צבע נגד חלודה (שאמורים לצבוע איתו על החלודה) כך שבינתיים האיזור מוגן (אבל ממש מכוער).

ברור שיש לשקול לעתיד פחחות+צבע למקום אם רוצים להפתר מהבעיה לגמרי (אך, כשיהיה לי כסף לפחחות+צבע קומפלט אני יהיה שמח... כחול מטאלי... :( )

צביקה

...Carpe Diem

פורסם

ישנו חומר שנקרא מחט (ממיר חלודה).

הוא מאוד יעיל! הוא מתרכב עם החלודה והופך לצבע יסוד... כל פעם שמתעסקים בחלודה רצויי להשתמש בו!

מנקים את החלודה הרופפת, לא משפשפים יותר מדי, צובעים עם המחט (אני חושב שזה מחט ולא מחת אין לי כוח לבדוק על בקבוק), אחרי כשעה, כל מה שהיה חלוד הופך לשחור (!) כל השאר נשאר ללא שינויי. אחרכך אפשר לעשות מה שרוצים כנראה שהחלודה לא תחזור, לי יש נסיון טוב מאוד עם החומר הזה!

בברכה נדב

הפרוייקט הקטן(גדול) שלי למכירה, מכונית מרוץ ישראלית(לחצו כאן)

פורסם

חומר מפורסם אכן, אבל מעולם לא השתמשתי ולכן לא המלצתי.

בכל חנות רצינית של צבע/חומרי בנין. תוכל גם לחפש בפורום יש דיונים מענינים על זה...

...Carpe Diem

פורסם

המממ ... עם אני אשתמש בחומר זה יפתור לי את החלודה .. אני אנסה את זה ..

אבל מה לעשות עם החור ...

פורסם

יצא לי לעבוד עם זה קצת. צריך לשפשף את החלודה (שלא תשארנה חתיכות רופפות) להרטיב את המקום (הכי טוב בבקבוק ספרי כמו של עציצים) ולמרוח. אחרי התייבשות אפשר לשים עוד שכבה. אני על זה צבעתי המרייט (רצפה של חיפושית) ועד כה (כשנה) זה נראה מעולה.

חשוב מאוד להוציא כל פעם לכלי קטן ולהשתמש. אסור למברשת לגעת בחלודה ואח"כ בחומר. הוא מאבד מיעילותו.

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

פורסם

מח"ט זה פשוט ראשי תיבות של "ממיר חלודה טמבור".

אם לא רוצים לעשות טלאים ולחתוך את החלודה החוצה (שזה מה שעושים בעבודה לפי הספר) אז לפחות לשפשף עם מברשת פלדה או פליז את כל החלודה שאפשר להוציא, על מה שלא יצא לשים מח"ט ואז צבע יסוד עשיר באבץ למתכת (לא המרייט אם צובעים מעליו, המרייט הוא עם רכיב סיליקוני ולא תופס צבע טוב) וצבע עליון.

את כל זה כדאי לעשות אצל פחח ולא לבד אם מדובר בחלק גלוי לעין.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

• תוכן חדש...