Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7636 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

המוכר בחנות שאני קונה בה את השמנים אמר לי שכל העניין עם שמנים בעלי שם הוא ממש שטויות, ועדיף לקנות שמנים זולים כמו "דלק" "פז" ב 30 שח לגלון במקום ב 70 שח ,ולהחליף בפחות מ5000 K כך, הוא אמר, גם יצא לך יותר זול וגם תשמור על המנוע.

קראתי על זה כמה קשקושים בארכיון אבל רציתי לשמוע את דעת המומחים לשמנים על זה.

פנתר אבל לא ורוד

פורסם

מסכים עם אופיר.

האמת שאני מתעסק רק עם סינטטי ומחליף כל 10K.

מעניין איזה אוטו יש למוכר ההוא ומה מצבו.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

אני לא מסכים עם אופיר -

אם היצרן קבע כל עשר אלף - שים את השמן הטוב ביותר פעם ב10 אלף אין טעם להחליף לפני 10 אלף - אלא אם יש הגדרת זמן ואתה עברת אותה נגיד : שנה או עשר אלף....

אין טעם להחליף בחמש סתם ביזבוז כסף רוצה לפנק את הרכב ? ב70 שקל האלו שים לו 3 פחיות של ליקוויד מולי לניקוי אינג'קטורים כל איזה 3 אלף קילומטר

פורסם

היצרן קובע שמן מומלץ לרכב (וחלק מהבחירה של השמן היא פרמטר כלכלי), ועל פי איכות השמן נקבעת תדירות ההחלפה. שמן סינטטי יכול לשרוד יותר זמן בלי לאבד את תכונותיו, ולכן ברכבים עם שמן סינטטי ניתן להאריך את מרווח הטיפולים.

מעבר לכך יש לשמן סינטטי יתרונות נוספים במניעת שחיקה לעומת שמן מינרלי, כך שאני סבור שעדיף שמן סינטטי במרווחים גדולים יותר. בכל מקרה, נחכה שהמומחים לשמנים יכנסו לשרשור.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

שמן סינטטי אורגינלי של חברות מוכרות לא עולה 70 שקל זה בטוח .

המחירים של שמן סינטטי נעים בין 150 ל 300 שקל לגלון .

ברכבים החדשים היום (רכבים שכולןלים גם טורבו צריך ומומלץ לשים שמן סינטטי מלא ) .

שאר הרכבים צריך לשים לפי הוראות יצרן או שמן חצי סינטטי 10W40 (שגם הם עולים בסביבות ה 100 ש"ח) .

כאשר אתה מתכוון לשים במכונית שלך שמן רגיל (20W50 ) אתה מסתכן מאוד בשחיקה מוגברת של המנוע ואפילו השבתת המנוע .

השמן הרגיל "הזול" לא משמן את חלקי המנוע שצריך לא חודר לכל המעברים שצריך לא מנקה כמו שצריך , הפעולה שלו היא סטמית .

בגלל זה לרכבים ישנים ש "אוכלים שמן " ממולץ לשים את השמנים המינרלים למנוע נזילות למינהם .

פורסם

תוספת קטנה לתגובתו של ידידי, עינב:

ברכבי טורבו, שמנים מינרלים עוברים את הטמפרטורה בה הם מסוגלים לתפקד וגורמים לסתימת מעברי השמן בטורבו, לא נעים לטורבו.

פורסם

ברכבים החדשים היום (רכבים שכולןלים גם טורבו צריך ומומלץ לשים שמן סינטטי מלא ) .

שאר הרכבים צריך לשים לפי הוראות יצרן או שמן חצי סינטטי 10W40 (שגם הם עולים בסביבות ה 100 ש"ח) .

אני מנסה להבין מה מקור ההמלצה הזו שראיתי אותה איזה מיליון פעמים בפורום ועדיין לא מצליח.

מדובר בשטות.

כל יצרן קבע מהי צמיגות השמן המומלצת למנוע שלו, ובמידה ומדובר בצמיגות נמוכה יותר, מה הקשר של ה-10W40?!

כאשר אתה מתכוון לשים במכונית שלך שמן רגיל (20W50 ) אתה מסתכן מאוד בשחיקה מוגברת של המנוע ואפילו השבתת המנוע.
ממתי 20W50 זה "שמן רגיל"?!

בקיצור ידידי פותח השרשור, יש המלצות יצרן לגבי צמיגות מומלצת ומרווחי החלפה, אני הייתי ממלא את הצמיגות המומלצת ומחליף במקסימום במרווחי היצרן שלפי מה שאתה אומר הם כל 10K... זה במקסימום זמן.

אני אישית אוהב שמן טרי שלא מספיק לצבור לכלוך וממליץ על החלפה תכופה יותר, 5K הוא מרווח החלפת שמנים מצויין.

ממליץ להחליף שמן לכזה מאיכות טובה, אם היצרן קבע ששמן מינרלי יספיק אתה יכול להשתמש בשמן מינרלי אבל מחברה מוכרת ולא איזה זבל שנמכר תוצרת הונדורס בציר 1968 במבצע לחגים.

מוטי.

פורסם
אני מנסה להבין מה מקור ההמלצה הזו שראיתי אותה איזה מיליון פעמים בפורום ועדיין לא מצליח.

מדובר בשטות.

כל יצרן קבע מהי צמיגות השמן המומלצת למנוע שלו, ובמידה ומדובר בצמיגות נמוכה יותר, מה הקשר של ה-10W40?!

ממתי 20W50 זה "שמן רגיל"?!

בקיצור ידידי פותח השרשור, יש המלצות יצרן לגבי צמיגות מומלצת ומרווחי החלפה, אני הייתי ממלא את הצמיגות המומלצת ומחליף במקסימום במרווחי היצרן שלפי מה שאתה אומר הם כל 10K... זה במקסימום זמן.

אני אישית אוהב שמן טרי שלא מספיק לצבור לכלוך וממליץ על החלפה תכופה יותר, 5K הוא מרווח החלפת שמנים מצויין.

ממליץ להחליף שמן לכזה מאיכות טובה, אם היצרן קבע ששמן מינרלי יספיק אתה יכול להשתמש בשמן מינרלי אבל מחברה מוכרת ולא איזה זבל שנמכר תוצרת הונדורס בציר 1968 במבצע לחגים.

מוטי.

מכוניות חדשות שכוללות טורבו רק שמן סינטטי מלא (זה לפי הוראות יצרן) .

אתה רוצה לראות את הספרות כדיי להיווחך שאני לא מדבר שטויות ...?

רוב המכוניות כיום ממולץ לשים 10W40 , ובמידה ויש שחיקה במנוע ואכילה של שמן אז שמים 20W50 .

ואני רוצה לראות אותך שם לגולף או לפסאט או לסיוויק או לפיאט או לכל רכב שמעל שנת 95 שמן 20W50 , אם כן , אז תהיה בריא ותמשיך להשקיע המון כסף במכונית שלך .ותתפלא איך היא לא מגיבה כמו שצריך .

פורסם

מכיון שלמוטי יש טורבו במכוניתו, אני מניח שהוא שם שמן סינטטי מלא. :)

פורסם
אני לא מסכים עם אופיר -

אין טעם להחליף בחמש סתם ביזבוז כסף רוצה לפנק את הרכב ? ב70 שקל האלו שים לו 3 פחיות של ליקוויד מולי לניקוי אינג'קטורים כל איזה 3 אלף קילומטר

אתה חושב שפחיות לניקוי אינג'קטורים זה פינוק למנוע ?:roll: אולי להפך ??

JDM :twisted:

פורסם
מכוניות חדשות שכוללות טורבו רק שמן סינטטי מלא (זה לפי הוראות יצרן) .

אתה רוצה לראות את הספרות כדיי להיווחך שאני לא מדבר שטויות ...?

רוב המכוניות כיום ממולץ לשים 10W40 , ובמידה ויש שחיקה במנוע ואכילה של שמן אז שמים 20W50 .

ואני רוצה לראות אותך שם לגולף או לפסאט או לסיוויק או לפיאט או לכל רכב שמעל שנת 95 שמן 20W50 , אם כן , אז תהיה בריא ותמשיך להשקיע המון כסף במכונית שלך .ותתפלא איך היא לא מגיבה כמו שצריך .

את עניין הסינטטי המלא ברכבים מוגדשים אני יודע (היטב, תאמין לי), וזה גם לא מה שסימנתי באדום... למעשה, התשובה שלך לא עונה על השאלות שלי.

* 10W40 הוא לא איזו תרופת פלא לכל הרכבים כמו שהשתמע מדבריך - יש הוראות יצרן והיצרן יודע למה הוא ממליץ על שמנים בצמיגות מסויימת.

מן הסתם רכבים שמומלץ בהם על 10W40 כדאי לעקוב אחרי המלצת היצרן, אבל מה לגבי רכב שמומלץ בו 10W30? או 5W30? האם גם להם תמלא 10W40?

* ממתי 20W50 זה שמן "רגיל"?! 20W50 הוא שמן מאוד צמיג שברוב הרכבים אין מה לחשוב עליו בכלל.

מוטי.

פורסם

אני כנראה לא מספיק ברור בשאלה.

הבנת הנקרא שלי מהמשפט הבא -

שאר הרכבים צריך לשים לפי הוראות יצרן או שמן חצי סינטטי 10W40.
היא ש-

או שאתה עוקב אחרי הוראות היצרן - - - - - או שאתה מתעלם מהוראות היצרן ושם חצי סינטטי 10W40.

אם תקרא את ההודעות שלי מחדש תשים לב שאני אכן ממליץ לעקוב אחרי הוראות היצרן, בדיוק כמו החלק הראשון של המשפט שלך.

החלק השני של המשפט שלך הוא זה שלא מובן לי, האם תואיל להסביר אותו?

מוטי.

• תוכן חדש...