Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7638 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם לדעכתם עדיף לקנות רכב חדש ישר מהסוכנות נניח ב 130000 ש"ח ולאבד עליו עשרות אלפי שקלים בשנים הראשונות אך מצד שני לחסוך עלויות תיקונים ותקלות לעומת יד שנייה?

נניח שמחזיקים רכב חדש 8 שנים ומאבדים עליו פחת מהמחירון לעומת יד שנייה שמפסידים עליו פחות מאחר ומחריו נמוך יותר ואז מחזיקים אותו נניח רק 5 שנים ומשלמים באחזקה גבוהה עקב בעיות ותקלות שלא לדבר על הפן של הנוחות שמקנה אוטו חדש.

מה דעתכם מההיבט הכלכלי כמובן.

ערן.

Mitsubishi Super Lancer GLXI 95 Automatic

פורסם

כלכלית רכב חדש לא משתלם.

אם אתה מוטרד מאמינות אפשר לרכוש רכב אמין (או אחד שאמור להיות אמין).

כלכלית כדאי לקנות רכב בן שנה שנתיים. הוא אחרי ירידת ערך יפה ועדיין עם אחריות יצרן (ברוב המקרים) לשנה +. בנוסף לא צריכה להיות בעיה גדולה למצוא רכב כזה עם ק"מ נמוך , יד ראשונה וללא תאונות.

גיא

פורסם

תמיד חלמתי ללכת לחברה, לבחור את הרכב שאני מעוניין לקנות, דגם ספציפי, צבע, איכות. אני בחרתי והאוטו יהיה ככה עד שיגרס. (כמובן גם שיש את עניין האחריות).

אבל אם להיות ריאלים, ההבדלים יכולים להגיע לעשרות אלפי שקלים, הייתי מעדיף לקנות את אותו הרכב כשהוא בן שנתיים והוא עדיין במצב טוב, מאשר ללכת לחברה ולהוסיף עוד כמה אלפי שקלים בשביל לקבל את הרכב כשהוא חדש.

כמובן שחייבים להתפשר, אבל בסופו של עניין זה משתלם. במיוחד אם לא נולדת בעל ממון.

יוסי.

I should win a fucking AWARD for being me

פורסם

אוטו משפחתי חדש יעלה בממוצע 130000 ש"ח!!

קח בחשבון ירידת ערך ממוצאת של כ- 12 אחוז בשנה ז"א שאם תחזיק את האוטו 4 שנים מחירו יהיה כ-80000 ש"ח ואז כדי לקנות שוב רכב דומה תיהיה זקוק ליותר מ- 50000 ש"ח כדי להוסיף ולקנות חדש שוב.

מעבר לפחת כל שנה וכ"ו אתה תצטרך לפתוח תכנית חיסכון איך שתקנה את האוטו כדי שתוכל לקנות בקלות שוב חדש לאחר מספר שנים:-D

מה שלא יהיה עדיף משומשת בת שנתיים שלוש.

בהצלחה אורן

VOLVO 740 2.0 1988 since 2002

CITROEN C-3 PICASO-2011 since 2011

CHEVROLET CAVALIER 2.2 1996 SINCE 2013

SKODA FABIA SPORT 2011 SINCE 2013

פורסם

בגלל שהשאלה שלך מתייחסת רק להיבט הכלכלי, אז בכלל אין פה שאלה.

כדי שזה לא יישתלם, הרכב המשומש שתקנה חייב להתקלקל באופן די רציני או לגרום לך נזק שרכב חדש לא היה גורם. וזה דווקא אפשרי, אם לוקחים בחשבון תאונות ורמת בטיחות עדיפה של רכב חדש. אבל זה נדיר וזניח.

לטובת רכב משומש (מעט) ניתן לומר כמה דברים:

1. ביטוח מקיף זול יותר, לפעמים עד כדי מניעת הצורך להתקין איתורן. יכול לחסוך לפחות אלף שקלים בשנה.

2. השקעת הון קטנה יותר, שעשויה להניב כאלף שקלים ויותר בשנה.

3. אבזור שמגיע עם הרכב ועליו לא מתחשבנים איתך כמו אזעקה, צבע מטלי, דיסק.

פורסם

מבחינה כלכלית משתלם יותר לפתוח תוכנית חיסכון בבנק.

אוטו זה לא דבר כלכלי-זה רק הוצאות נטו! ואצל רובנו אוטו זה עניין אמוציונלי ולא רציונלי ככה שאי אפשר לעשות חשבונאות.

פורסם

אם אתה פועל רק לפי אמוציות אז אתה במצב לא טוב....

ברור שברכב הרגש קובע אבל להגיד שרק הרגש זה כבר שטות,חייב להכניס היגיון כמו בכל דבר בחיים(למשל בחורות...).

יש אנשים שגבו כספים מהשוק האפור כדי ללכת עם האמוציות שלהם ולקנות איזדה פורש,והיום מקבלים קיצבת נכות בביטוח לאומי,בגלל כמה איברים שבורים.

ולפי דעתי יש רכבים משומשים שעולים חצי ממקורולה חדשה, שהיו מרגשים אותי יותר מאשר היא תוכל אי פעם......

פורסם

ללא ספק רכב משומש.

אבל..... לא חייב להיות רכב בן שנתיים-שלוש.

ירידת הערך הגדולה ביותר לכל רכב מתרחשת בשניה שחתמת על טופס ההזמנה!

בשניה שהוא יצא מהסוכנות הוא כבר איזה 15% (תלוי ביצרן ובדגם,כמובן)פחות מרכב חדש, בנוסף לכך, אנשים אשר מוכרים רכבים חדשים לחלוטין (חודשיים שלושה על הכביש)הם בדר"כ בצרות כלכליות. הבנק אישר את ההלואה, אבל מה עושים כשאין כסף להחזיר אותה?

מוכרים ומהר.

לא צריכה להיות בעיה גדולה למצוא רכב חדש לחלוטין במחיר שנמוך מהסוכנות ב 15-20% !

רק לפתוח את העיתון ולחפש. נכון שאתה לא בוחר את הצבע,הגימור, התוספות.

נכון שזה לא אתה שמוריד את הניילונים מהכסאות, אבל..... עדיין יש אחריות יצרן לכמה שנים, ואם מדובר על רכב שכחדש עולה 130K, אתה יכול לקנות אותו בקצת מעל 100K, אפילו שהוא עדייו בשנתון של רכב חדש. בשביל 25K+-, אני מעדיף את הכסף ולא להוריד את הניילונים בעצמי.

סתם לשם העיניין וללא חו"ח שום רמיזות על מצבו הכלכלי של המפרסם (אני לא מכיר אותו), כנס לקישור הזה, ושאל מחיר. תראה כמה תוספות אתה מקבל במחיר המחירון ותשווה את המחירון למחיר רכב חדש.

הנתונים כבר ידברו בעד עצמם.

בברכה,יניב

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

חבר'ה,

תודה רבה לכולכם - אחל'ה תשובות.

סגרתם לי את הפינה הזאת ואני הולך על אוטו בן שנתיים שלוש ולא על חדש.

ערן.

Mitsubishi Super Lancer GLXI 95 Automatic

פורסם
בוא נאמר אוטו בן שנתיים שלוש עדיף על חד ובינינו אוטו נורמלי לא יתקלקל ויכנס יום יום למוסך על תיקונים.

אני אישית חושב שאוטו בן 4 זה אידיאלי

לי נראה שדווקא רכב בגיל ארבע זה אוטו שמתחיל להראות סימנים של בלאי.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם
כלכלית רכב חדש לא משתלם.

אם אתה מוטרד מאמינות אפשר לרכוש רכב אמין (או אחד שאמור להיות אמין).

כלכלית כדאי לקנות רכב בן שנה שנתיים. הוא אחרי ירידת ערך יפה ועדיין עם אחריות יצרן (ברוב המקרים) לשנה +. בנוסף לא צריכה להיות בעיה גדולה למצוא רכב כזה עם ק"מ נמוך , יד ראשונה וללא תאונות.

גיא

גיא מסכים עם כל מילה שלך.אבל תרשה לי לספר לך, חלק מהיבואנים חותמים איתך שהאחריות על הרכב היא רק מול מי שרכש את הרכב (צריך לקרוא את האותיות הקטנות),למעשה רק מי שרכש את האוטו הוא זה שחתום על חוזה האחריות.לכן,בחלק מן המקרים האחריות תפוג אם העברת הבעלות.בכול מקרה זה לא אמור לשנות את העובדה,מבחינה כלכלית רכב בן שנתיים תמיד יהיה כלכלי יותר מרכב חדש!

הדלתא חוזרת! (לא הרומנית, האמיתית)

פורסם

אוטו בן ארבע הוא לרוב מדגם שנמצא בסוף חייו, בהתבסס על תוחלת חיים של חמש שנים לדגם, בממוצע.

הדגמים החדשים מוצלחים יותר, מאובזרים יותר ובמיוחד בטוחים יותר.

למשל, מאזדה 3 אפשר להשיג בת שנתיים (כלומר שתי שנות דגם, 2004).

משנת 2002, אפשר להשיג מאזדה 323, וההבדל ביניהן תהומי.

קורולה כנ"ל, מאזדה 6 כנ"ל, וכו'. קשה למצוא מכוניות משנת 2002 שעדיין נמכרות ללא שינוי, לפחות מתיחת פנים (ה307 לדוגמא).

החסכון בין שנתיים לארבע אינו משמעותי כמו החסכון בן חדש לשנתיים, ואוטו בן ארבע יהיה כבר הרבה מחוץ לאחריות.

אישית, אם הייתי שוקל משהו משומש, זה היה בן שנה עד שנתיים, לא מעבר - ואם אין כסף, להסתפק במשהו זול מעט יותר.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

אני חושב שבגדול אפשר לסכם את זה, שירידת הערך של רכב בן שנתיים לא תואמת את הבלאי (אני מדבר רק על הבלאי) המכאני והקוסמטי שלו. יש ירידת ערך דרסטית בשנים הראשונות של הרכב. לכן לדעתי, מי שרוצה לחסוך עדיף לו לקנות רכב משומש.

I should win a fucking AWARD for being me

• תוכן חדש...