Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

ככל שהזמן עובר, מתבהרת המסקנה שדווקא הפורסטר היא הבחירה שהכי מתאימה כאן. אמנם הגעתי למסקנה הזו גם בעצמי, אבל היה לי חשוב לבדוק שאני לא מפספס משהו בדרך.

הקטנוע, עם כ-1,000 ק"מ בחודש, לא באמת משנה את התמונה הכוללת מבחינת עלויות, אבל הוא בהחלט ממלא יפה את המשבצת של דו־גלגלי לקפיצות קצרות מאז שהקורקינט הוחלף.

הטנדר, מצדו, משמש כמעט רק לירידות לחוף, כך שגם שם העלויות זניחות יחסית. כשנוסעים כ-2,000 ק"מ בשנה בלבד, תדלוק פעם בחודשיים כמעט לא מורגש.

האלפא נוסעת בערך 8,000–10,000 ק"מ בשנה, עם צריכה מדודה במשאבה של כ-12 ק"מ לליטר, כך שגם שם המצב סביר לגמרי.

לעומת זאת, אם עכשיו אשתי תעבור לפורסטר עם צריכה עירונית שאני מעריך בכ-5–7 ק"מ לליטר, ובנסועה של כ-15,000 ק"מ בשנה, כבר מדובר בהוצאה שנתית של סדר גודל של כ-20 אלף ש"ח. מול זה, רכב כמו טריוס שיכול להגיע גם ל-10–11 ק"מ לליטר יוריד את העלות לכ-11 אלף ש"ח בשנה. בשלב הזה פערי הצריכה כבר הופכים לשיקול משמעותי הרבה יותר.

אני מודע לכך שזו לא הבחירה הכי כלכלית, ובאופן תיאורטי הפתרון הטוב ביותר היה פשוט לתת לה לנהוג באלפא. אבל בפועל זה פשוט לא מתאים לה. בפעמים המעטות שנסענו יחד, סגנון הנהיגה ה"עירוני" של להידחף, לעקוף רגע לפני רמזור, ולהיצמד למדרכות בשילוב עם רכב שיודע להאיץ- מרגיש לי כמו מתכון לסיכון מיותר שלה ושל הילדים. לכן, מבחינתי, גם לאופי הרכב ולתחושת הביטחון שהוא משרה יש משקל בהחלטה.

Putting a rear-spoiler on a front-wheel drive car. Yeah, that's gonna help

פורסם (נערך)

הטנדר זה לא רק דלק. זה רישוי, זה ביטוח, זה טיפולים ותיקונים כאלה או אחרים - כמה אלפי ש״ח בשנה. אולי גם ירידת ערך, לא ציינת איזה טנדר ובן כמה הוא.

גם לגבי האלפא הזכרת זיקנה, אם כי לא פירטת. רכב ישן גורר הוצאות אחזקה - אתה יודע כמה - ובסופו של יום יורד מהכביש תמורת כמה מאות ש״ח. שוב - בהעדר פרטים אי אפשר לחשב, אבל אתה יודע מה מצבה ומה תחזית השימוש שלך.

כפי שכתב @hans - תעשה חישוב כולל ואז קבל את ההחלטה הנדרשת במסגרת מצבך הכללי והכלכלי. לפעמים צריך לקבל החלטה שכלתנית, גם אם כרוכה בכאב בטן. ואני חוזר על מה שכתבתי הבוקר - תן לבטיחות ולנוחות של האישה והילדים את המקום הראוי בשיקולים. ויתור על אחד הפינוקים ישחרר לך לא מעט כסף כדי לרכוש רכב יותר חדיש, שעומד בתקני בטיחות יותר מודרניים.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 5 דקות, Muzic4Ever כתב:

פורסטר עם צריכה עירונית שאני מעריך בכ-5–7 ק"מ לליטר

הערכה מוגזמת בעליל.

בנהיגה רגועה 9 בעיר, 11 מחוץ לעיר. ככה אצלי עם האאוטבק

וככה בערך אצל חבר שהחזיק פורסטר בעבר וכעת XV.

ומכל בחינה אחרת, טריוס לא בר השוואה לפורסטר. גודל, נוחות, בטיחות, איכות חיים...

פורסם

קצת תמוהה, היתה לנו במשפחה B4 2010 המון שנים, חבר מחזיק כזו עד היום סטיישן מאותה שנה וזה המספרים שאני והוא מכירים. 

שוב, צריך לבדוק קצת יותר לעומק מהיכן נובע הפער. גיר שונה?( פלנטרי לעומת רציף) להערכתי במנועים לא צריך להיות כל כך הבדל. 

אבל 9 ק"מ בעיר למנוע בוקסר בנפח 2 ליטר לי אישית נשמע על גבול הדמיוני. 

פורסם

טוב, לא יודע. אולי הוא יותר חסכוני ממנוע 2.0.

בכל מקרה, אם קוראים קצת ברחבי הרשת מוצאים כי יש צריכה גבוה בממוצע של 30% מנתוני יצרן.

כך או כך- אתה מכיר משהו אחר מנסיון אישי. אין מה להתווכח. כנראה שאתה יודע איך לנהוג כדי להשיג צריכה כזו. (האצה, האטה, לחץ אוויר בצמיגים, שמירת מרחק וכו', מזגן, מנוע חם\קר וכו')

אבל היא בטח לא תושג אצל כל נהג ובטח ובטח לא אצל אישה חסרת ניסיון.

נכון שזה נשמע "אוי אוי אוי" אבל יש הבדל בין להוציא 1200 ש"ח על דלק בחודש לבין להוציא 600-700. וזה בערך הפער. מכאן צריכים לחשוב על איזה כיוון הולכים.

פורסם
לפני שעתיים, Muzic4Ever כתב:

כנראה שאתה יודע איך לנהוג כדי להשיג צריכה כזו.

אני לא כל כך מוכוון צריכת דלק באופי הנהיגה שלי,

אבל...

אני כן מוכוון לשמור על הגיר, כי כשקניתי את האוטו לפני כ-5 שנים, בבדיקה היה X גדול ושחור על הגיר

וכתבו בהערות "גיר חלש, רועד, קופץ, השהייה בשילוב" ועוד כמה תופינים מהסוג הזה.

הבנתי שחלק גדול מזה כסת"ח, אבל עדיין הייתה לזה השפעה על היחס שלי לרכב. 

הוא היה בן 9 עם 175K ק"מ, ואני נהגתי ונוהג בו בהתאם. הגיר אגב מתפקד מצוין, ויודע 'להרביץ' כשצריך ומתבקש.

עקבתי לאורך השנים אחרי 4 רכבי סובארו של חברים,

2 XV 2.0L, פורסטר 2.0L, (גיר רציף), ואימפרזה 1.5 עם גיר פלנטרי.

האימפרזה הייתה השתיינית הגדולה מביניהן - 8-9 קמ"ל, ודרשה רגל כבדה על הגז רוב הזמן כדי לזוז באופן סביר.

3 מנועי ה-2.0 הנ"ל היו עם צריכת דלק טובה יותר של כ-10 קמ"ל בממוצע,

בזכות הגיר הרציף מן הסתם, וגם היו בעלי אופי נמרץ שביקש לחיצה טובה על הדוושה.

האאוטבק שלי עם מנוע ה-2.5 כבר עם אופי "אמריקאי" יותר, ומספיק ליטוף עדין של הדוושה כדי לזוז יפה,

כלומר במקביל למנועי ה-2.0 הוא תמיד יהיה בסל"ד נמוך יותר. בעיר זה בין 1.5-2.5K טורים,

ומחוץ לעיר באלפיים סל"ד הוא משייט במישור על 120+ קצת.

הנתונים שאני מזכיר הם מניסיון אישי ושל חברים, אבל מלפני כמה שנים.

בתידלוק הבא אאפס את הטריפמטר, ובתידלוק שאחריו אוכל לתת מידע קשיח ועדכני יותר.

בכל מקרה - גם מחיפושים ברשת מתקבלים נתונים דומים, בטח לא בכיוון של 5-7 קמ"ל.

כנראה שהיה משהו תקול ב-B4 שהזכרת, שאגב גם שם היה כבר גיר רציף ב-2010.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...