Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 14 שעות, hondacivic02es כתב:

אגב, לגבי הישנים, מה אפשר ללמוד מהם לגבי איכות הדלק שאני מתדלק ומה שקורה בתוך המנוע?

מניסיוני לפי התמונה של הישנים אני לא רואה משהו חריג או שצריך להדאיג אותך לגבי מצב המנוע עצמו,מה שכן , המצתים כבר די וותיקים וזקוקים להחלפה,בהצלחה

לפני 14 שעות, hondacivic02es כתב:

שאר התמונות זה של המצתים החדשים שאני חושד בהם שהם מזוייפים. ולמה? כי התחלתי נסיעה והמנוע התחיל לבעוט, לחרקש, הטורים עלו וירדו בצורה קיצונית, לחיצה קטנה על הגז הקפיצה את המנוע, בקיצור, טוב שנסעתי רק 100 מטר וחזרתי חזרה להחליף לישנים. אחרי ההחלפה לישנים, הבעייה נפתרה.

מזויפים או לא אני לא יודע להגיד בוודאות אבל מה שבטוח זה שהחדשים ככל הנראה לא תקינים.

עריכה אחרונה על ידי Camaro 92
  • אהבתי 1
  • תגובות 93
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 15 שעות, hondacivic02es כתב:

מצתים של בוש שאמורים להיות מקוריים (אני באמת לא יודע), הוזמנו מ-CARS245, לא פעם ראשונה שאני מזמין, בדרך כלל אין בעיות.

לא נתקלתי בסחורה מזוייפת מ CARS245 אבל זה לא אומר שהם לא יכולים ליפול בזה בשגגה.

מה שמטריד אותי בתמונות של המצתים החדשים והישנים זו טבעת האטימה של המצת; היא נראית גדולה מידי וכתוצאה מכך גם דיי רופפות. ברוב הסירטונים שצפיתי בהם הקשורים לנושא, זה היה משהו דיי בולט במצתים שאינם מקוריים - ולמען האמת גם לאורך שנים שכן היו לי רכבי בנזין והייתי מחליף מצתים, הטבעת היתה מאוד מדוייקת ומהודקת לאיזור האטימה.

ייתכן ובדגם שלך היא אמורה להיות כך - אני לא מכיר את המצתים הפופולאריים לדגם שלך.
בתמונות מהאינטרנט מוצאים שאכן טבעת האיטום היא מנחושת אבל ברוב התמונות היא לא חורגת מקוטר המצת עצמו ואצלך היא כן (יכול להיות שבגלל שזה זיוף ויכול להיות בגלל שהמצת עבר כבר התקנה [מעיכה של הטבעת] ולכן היא התרחבה).

עוד דבר מוזר - לפחות ממה שרואים במרשתת - דווקא בפלאגים של NGK (לדגם שלך) יש בד"כ טבעת אטימה מנחושת, ולבוש יש מאלומיניום (כמו ברוב המקרים).

בקיצור - תבדוק מול פלאג מקורי ישירות מהיבואן בארץ או חנות חלפים שמחזיקה מלאי מקורי.

• רעיון טוב! 2

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)
לפני שעה, boli19 כתב:

שאלה למזמין מ-cars245
ולשאר כאן - האם הזמנת פלאגים או סליל הצתה מהאתר הנ"ל תיעצר במכס?
הבנתי שכמעט כל חלק שמזמינים לרכב מחו"ל נעצר במכס וצריך לשלוח להם אישורים?

תודה

זה הראה לי במעקב של הדואר שהיה עיכוב של כמה ימים במכס, אבל הקפדתי מבחינת מחיר לא לעבור את ה75 דולר כולל המשלוח והם שחררו את זה בלי שאשלם משהו נוסף. פשוט העיכוב של הכמה ימים מביא את זה למצב שהמשלוח מהאתר הזה מגיע רק אחרי כמעט חודש.

עריכה אחרונה על ידי hondacivic02es
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 59 דקות, איציק נ. כתב:

לא נתקלתי בסחורה מזוייפת מ CARS245 אבל זה לא אומר שהם לא יכולים ליפול בזה בשגגה.

מה שמטריד אותי בתמונות של המצתים החדשים והישנים זו טבעת האטימה של המצת; היא נראית גדולה מידי וכתוצאה מכך גם דיי רופפות. ברוב הסירטונים שצפיתי בהם הקשורים לנושא, זה היה משהו דיי בולט במצתים שאינם מקוריים - ולמען האמת גם לאורך שנים שכן היו לי רכבי בנזין והייתי מחליף מצתים, הטבעת היתה מאוד מדוייקת ומהודקת לאיזור האטימה.

ייתכן ובדגם שלך היא אמורה להיות כך - אני לא מכיר את המצתים הפופולאריים לדגם שלך.
בתמונות מהאינטרנט מוצאים שאכן טבעת האיטום היא מנחושת אבל ברוב התמונות היא לא חורגת מקוטר המצת עצמו ואצלך היא כן (יכול להיות שבגלל שזה זיוף ויכול להיות בגלל שהמצת עבר כבר התקנה [מעיכה של הטבעת] ולכן היא התרחבה).

עוד דבר מוזר - לפחות ממה שרואים במרשתת - דווקא בפלאגים של NGK (לדגם שלך) יש בד"כ טבעת אטימה מנחושת, ולבוש יש מאלומיניום (כמו ברוב המקרים).

בקיצור - תבדוק מול פלאג מקורי ישירות מהיבואן בארץ או חנות חלפים שמחזיקה מלאי מקורי.

https://alvadi.co.il/spare-parts/seat/ibiza-2017/spark-plug-1979/3816311-seat-ibiza-mk-v-kj1-kjg-1-0-tsi-85kw-petrol-2017-petrol

הסתכלתי פה חיפשתי מצתים של בוש להזמין, לא מצאתי, אבל בתמונות של המצתים האחרים, באמת רואים שהטבעת יושבת צמוד ולא רופפת או משחקת. מעניין. אני פשוט לא זוכר איך זה היה אצלי בסטים של המצתים הקודמים.

פורסם

יש אחד יעקוב בטיקטוק בעל מוסך באשקלון. מדבר הרבה על שמנים ופלגים מזוייפים. 

הבדיקה הפשוטה שהוא מציע-לקחת מגנט וליראות מהשפיץ של הפלג מהצד שניכנס למנוע-נידבק למגנט=מזוייף. לא נידבק=לא מזוייף

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 3 שעות, דובצע כתב:

יש אחד יעקוב בטיקטוק בעל מוסך באשקלון. מדבר הרבה על שמנים ופלגים מזוייפים. 

הבדיקה הפשוטה שהוא מציע-לקחת מגנט וליראות מהשפיץ של הפלג מהצד שניכנס למנוע-נידבק למגנט=מזוייף. לא נידבק=לא מזוייף

מכיר את הבדיקה הזו, עשיתי, המגנט נדבק בלמעלה של המצת איפה שהאלקטרודה נמצאת. אבל שמעתי על הבדיקה הזו שהיא לא ב-100 אחוז מוכיחה שהמצת מזוייף.

פורסם

בכל מקרה מחכה עדיין לתשובה מהשירות לקוחות של האתר, אמורים לחזור אליי. מקווה שלא יסחבו אותי יותר מידי וישלחו מצתים חדשים תקינים. קשה לי להאמין שהם שלחו מזוייפים.

לפני 21 שעות, דובצע כתב:

וכן לבדוק שאין סדק 

IMG_1070.png

פלאג מזוייף המגנט נידבק 

IMG_1072.png

אם היית יודע איזה פדנט משוגע אני בכל מה שקשור לרכב, היית יודע שאין סיכוי א פילו של 1 אחוז שארכיב ברכב (במיוחד במנוע) חלק שיש בו סדק, או משהו ברור שיכול לגרו לנזק.. :)  לגבי המגנט כבר רשמתי. זה כן מתמגנט אבל הבנתי שלא תמיד המבחן הזה אמין. 

פורסם
לפני 28 דקות, hondacivic02es כתב:

בכל מקרה מחכה עדיין לתשובה מהשירות לקוחות של האתר, אמורים לחזור אליי. מקווה שלא יסחבו אותי יותר מידי וישלחו מצתים חדשים תקינים. קשה לי להאמין שהם שלחו מזוייפים.

מעבר לבדיקת מגנט (שלא תמיד מוכיחה משהו), הדבר היחידי שעדיין מדליק כאן נורות אדומות זו הטבעת אטימה של המצת.

הצצתי גם בסירטונים של חבר'ה עם איביזה 1.0 שעושים טיפולים (יוטיוב) וגם שם לא ראיתי אפילו מצת אחד שהטבעת אטימה שלו חורגת מקוטר המצת עצמו, גם לאחר פירוק (הרוב מקורי או NGK שזה כנראה ה OEM שלהם).
מספיק לי להסתכל על התמונות שהעלאת שוב בשביל להבין שמשהו עם הטבעות אטימה לא תקין.

איציק

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, איציק נ. כתב:

מעבר לבדיקת מגנט (שלא תמיד מוכיחה משהו), הדבר היחידי שעדיין מדליק כאן נורות אדומות זו הטבעת אטימה של המצת.

הצצתי גם בסירטונים של חבר'ה עם איביזה 1.0 שעושים טיפולים (יוטיוב) וגם שם לא ראיתי אפילו מצת אחד שהטבעת אטימה שלו חורגת מקוטר המצת עצמו, גם לאחר פירוק (הרוב מקורי או NGK שזה כנראה ה OEM שלהם).
מספיק לי להסתכל על התמונות שהעלאת שוב בשביל להבין שמשהו עם הטבעות אטימה לא תקין.

איציק

יכול להיות שהטבעת צריכה ממש להיות צמודה ולא לשחק ככה? או שפשוט להיות בקוטר המתאים ולא קוטר יותר גדול כמו שבאמת רואים בתמונה?

אתה צודק , בתמונה הזו אפשר לראות את זה הכי בולט -

Screenshot_20260524_003815_Photos.jpg

עריכה אחרונה על ידי hondacivic02es
פורסם

מדהים כמה מומחים יש פה שמנחשים אם הטבעת היא כזו או אחרת אבל לבדוק עם רב מודד התנגדות גוף אלקטרודה במצת פשוט חולף על פני כולם

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 16 דקות, Alberrto כתב:

מדהים כמה מומחים יש פה שמנחשים אם הטבעת היא כזו או אחרת אבל לבדוק עם רב מודד התנגדות גוף אלקטרודה במצת פשוט חולף על פני כולם

הציעו את זה כבר

בתאריך 22.5.2026 בשעה 00:22, Alberrto כתב:

למה לא לבדוק עם רב מודד אתה ההתנגדות מהאלקטרודה לקצה ?

אבל בנתיים אין לו כניראה רב מודד

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 7 שעות, hondacivic02es כתב:

יכול להיות שהטבעת צריכה ממש להיות צמודה ולא לשחק ככה? או שפשוט להיות בקוטר המתאים ולא קוטר יותר גדול כמו שבאמת רואים בתמונה?

1. גם הקוטר נראה גדול מידי

2. גם קיים חופש גדול מידי באיזור בו היא מותקנת

3. גם ב"בוש", לפי תמונות מרשתת, הטבעת היא מאלומיניום.

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 11 שעות, איציק נ. כתב:

1. גם הקוטר נראה גדול מידי

2. גם קיים חופש גדול מידי באיזור בו היא מותקנת

3. גם ב"בוש", לפי תמונות מרשתת, הטבעת היא מאלומיניום.

זתומרת זיוף אחד גדול מה ששלחו לי?

פורסם
Just now, hondacivic02es כתב:

זתומרת זיוף אחד גדול מה ששלחו לי?

לא אמרתי את זה - אבל אלו הן בהחלט 3 נקודות (ספציפית לעניין אחד בלבד בתמונות) שמדליק לי נורה אדומה. אולי אני טועה ואולי לא - לכן אני ממליץ לבדוק מול חלק מקורי במוסך מורשה או חנות חלפים.

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

1.6
HDi 100Hp Automatic

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...