Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אצל אמי במטבח יש כיריים הלוגן ותיקים מאוד, שקצת מזייפים מדי פעם, מעט שחוקים, ויש כוונה להחליף.

גז לא בא בחשבון.

האופציות הן קרמי/הלוגן או אינדוקציה, כשברשת הדעות ברובן המוחלט בעד אינדוקציה, כמו גם בדיוני עבר כאן בפורום.

כמה שאלות:

א. איך מבדילים בין כיריים קרמיות להלוגן?  בפרסומים השונים קשה לדעת מה הטכנולוגיה, גוף חימום ספירלי או נורת הלוגן.

ב. בחלק מהאינדוקציות כתוב שיש לאפשר איוורור מתחת לכיריים, ואצלנו המצב שיש מגירה צמודה ממש מתחת לכיריים.

ג. בחלק מהאינדוקציות החד-פאזיות, יש המלצות להשחיל חוט חשמל עבה יותר אל הלוח, ולשים מאמ"ת תואם.

המצב הקיים הוא שקע חד פאזי, כנראה עם אמפראז' גבוה, כי את ההלוגן הוא מזין ללא בעייה כבר מעל 20 שנה.

אין עניין להביא חשמלאי כדי לסלול קו חדש, גם בגלל הבלגן וההוצאות, וגם כי בעבר השחילו כבלים נוספים למצלמות, והיה קצת בעייתי.

האם לדעתכם יש היתכנות לאינדוקציה במצב הקיים? כשיש מגירה צמודה מלמטה, ועל השקע הקיים.

Un555titled.jpg

• מעניין 1
פורסם

אני כבר שנתיים וחצי עם אינדוקציה חד פאזית של מידאה, הדגם עם 2 כירות שמניחים על משטח (עץ במקרה שלי) ולא כאלו שנכנסות לתוך המרובע הייעודי בשיש והן עובדות מעולה ולא היו לי בעיות.

פורסם

אינדוקציה צריך 3 פאזות רק בגלל צריכת חשמל גבוהה.  אין שם שום אלמנט תלת פאזי למעשה.

כל הכיריים של 4 להבות שנתקלתי בהן, בכלל יושבות על שתי פאזות ולא 3...  ברמת העקרון, אפשר להעביר משקע תלת פאזי לשקע בודד במקרה הזה.

זה מוריד אחריות כמובן, כנראה לא חוקי, וגם מסוכן.

אני חושב ולא בטוח שיש כל מיני כיריים חד פאזיות שבעצם מורידות את הצריכה כאשר מפעילים יותר משתי להבות. לא בטוח בזה.

חפש איזה מפרט של בוש חד פאזי, בדוק מה ההספקים של כל הלהבות, תשווה למשהו תלת פאזי דומה.

למיטב הבנתי האיוורור למטה חשוב. יש מאוורר שעובד בהספקים גבוהים כדי לקרר, מניח שלקרר את המגמנומטר או מה שלא יהיה.

בלי איוורור, מניח שהמאוורר יעבוד יותר ויש מצב שזה יכול להשפיע על אורך החיים או לגרום לכיבוי של הכיריים עקב מפסק בטיחות תרמי שאני מניח שקיים, מניח, לא חקרתי.

כדי מאוד להבין איזה מאמט יש על הכיריים היום, ומה החתך של הכבלים (בשאיפה "שקע כח" רק לכיריים , בדוק את זה, עם כיריים גז זה שקע רק למצת)

פורסם

המטבח שלי תוכנן עי מעצבת, הייתי לפני זה גם אצל חברת מטבחים. אף אחד לא תכנן איוורור חיצוני.

המעצבת כן השאירה עוד כמה סמ - כלומר החזית של המגירה גבוהה אבל הצדדים שלה יותר נמוכים. וזה יחידת מגירות אחת בלי חוצצים ביניהם, ככה שהאיוורור זה לכל החלל הזה, שהוא לא ענק סהכ.

זה לדעתי היתה הנחיית היצרנים לפני כמה שנים. לא זוכר שהמתקין העיר משהו ואני בטוח שהם אלופים בלתת הערות להתקנה שחורגת מהוראות יצרן ואולי לציין את זה ברישום שלהם. אגב, פעם אחריות יצרן היתב רק 1 שנה של בוש. אז לדעתי כמעט ולא היו מבצעים של הארכת אחריות בכלל לאינדוקציה. רק מלמד משהו. בדוק מה הולך היום.

בדוק מה המרווח אצלך, בהנחה שלא משאירים שום דבר בולט מהמתקן סכום. ובדוק מה הגובה של הכיריים הנוכחיות.

פורסם

אין לי נסיון על כריים חשמליות, אז אני לא יכול להשוות ישירות אליהם. 

אבל כול החיים הייתי עם כיריים גז ובשנה האחרונה עברנו לכיריים אינדוקציה חד פאזיות. 

הבעיה היחידה איתם, והיא בעיה מהותית היא, שהם לא שומרות על הספק גבוה לאורך זמן. כניראה מנגנון הגנה.  הם יראו לך שהם עובדות בעוצמה הכי גבוהה שיש אבל בפועל אחרי X דקות תהיה ירידה חדה בהספק. תירצה להמשיך לבשל על עוצמה גבוהה? תעבור לכירה שלצידה. 

זאת אומרת אם אמא שלך רגילה לבשל על מחבת אוכל שמצריך טמפרטורה גבוהה ואחידה לאורך זמן - שניצלים, ציפס, שאר מטוגנים, זה יהווה בעיה. 

לשאר הדברים שאינם כאלה- עובד מעולה. 

לי בסוף זה הסתדר בסדר כי זה הכריח אותי לקנות AIR FRYER, והדבר הזה נוח פי כמה מכול פלטת חימום לאוכל שאני מכין. אבל עד שקניתי, זה תסכל אותי מאוד. 

חד פאזי איז א ביץ'. 

פורסם

אתה מדבר על הפחתת עוצמה גם בשימוש בלהבה בודדת?

זה מה שקורה לדעתי בשימוש בכמה להבות ביחד. כי לדעתי חלק גדול מהחד פאזי זה כיריים תלת פאזי (דו למעשה) ששמו להם מגביל זרם. כי למיטב זכרוני סכום ההספקים גבוה מדי...

פורסם

ביום יום השימוש מתון מאוד, ללא טיגונים ארוכים וכדו'.

אבל מדי פעם יש פיקים של אירוח בהם יש שימוש בכ-ל אמצעי החימום במקביל,

כולל כל 'להבות' הכיריים, תנור, מיקרוגל, טוסטר-אובן, למשך כשעה-שעתיים.

כיום עם כיריים הלוגן (שגם הם צרכן לא קטן של חשמל), מעולם לא קפץ החשמל ולא היה סימן של עומס יתר.

קיים חשמל תלת-פאזי בדירה, אבל מפסק תלת פאזי בלוח יש רק אחד בשימוש המזגן המרכזי.

אני אעשה עוד שיעורי בית, אנסה לבדוק את חלוקת הפאזות במטבח, ואת העובי של הכיריים הקיימים (מעריך כ-5-6 ס"מ),

אבל אחדד שאלה אחת מנסיונכם עם אינדוקציה:

כמה השראת חום כלפי מטה, כלומר לתוך הארון, קיימת באינדוקציה?

בכיריים גז, ובהלוגן הקיים זה כמעט אפס. לא מורגשת התחממות ממשית במגירה הצמודה לתחתית הכיריים.

פורסם
לפני 20 דקות, KipodYam כתב:

אתה מדבר על הפחתת עוצמה גם בשימוש בלהבה בודדת?

אכן כן. 

שימוש בכמה להבות הוא אוטומטית מגביל אותך מראש, אבל יש הגבלה גם אחרי שימוש בלהבה בודדת. 

זה קורה רק בעוצמות הכי גבוהות שיש, וההורדה היא לא ממש ממש דרסטית, אבל היא מספיק דרסטית בטיגון שניצלים ששם הוספת שניצלים טריים מורידה משמעותית את הטמפרטורה של השמן. 

מקריאה באינטרנט וגם עם AI, זוהי הנהגות טיפוסית לכירי אינדוקציה חד פאזיים. אולי ביקרים יותר זה פחות מורגש, אבל עדיין זה טיפוסי

לפני 18 דקות, BoazB11 כתב:

לא שמתי לב כי אצלי הארון מתחת פנוי, אבל אבדוק היום. 

• אהבתי 1
פורסם

מה בעצם הבעיה להמשיך עם הלוגן, אם אמא כבר רגילה להשתמש בו ויודעת למה לצפות?

יש מלא אנשים שעוברים לאינדוקציה ומוכרים את הכיריים הישנות שלהם במצב טוב ובמחיר של כמה מאות שקלים - פלאג אנד פליי ואמא משודרגת לשנתיים-חמש הבאות. 

אם היא לא מרוצה מההלוגן ומחפשת שיפור ספציפי שהאינדוקציה אולי יכולה לתת אז זה דיון אחר, אבל בינתיים נראה שאתה מסבך לה ולעצמך את החיים ללא שום צורך. 

שינוי מערכת החשמל, סירים חדשים, אופן פעולה אחר... בשביל מה לכם הכאב ראש הזה והעלויות הנלוות?

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 3
פורסם

בול מה שחשבתי אחרי שקראתי קצת על הנושא ברשת. 

עצם העובדה שחלק מהחברות ממליצות על מקום אוורור ולך אין, אמור להדליק לך נורה אדומה. או הלוגן.

ממה שהבנתי האינדוקציה מגיבות שונה, מצריך הסתגלות- למבוגרים זה יכול להיות לא הכי נחמד ונוח.

תתחדשו עם הלוגן נחמד וזהו, הכי פשוט בעולם, לא צריך הכנות מסובכות\קשות\בלתי אפשריות. הכל כבר מוכן ומותאם לזה. וזהו. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 16 דקות, Derish כתב:

יש מלא אנשים שעוברים לאינדוקציה ומוכרים את הכיריים הישנות שלהם במצב טוב ובמחיר של כמה מאות שקלים - פלאג אנד פליי ואמא משודרגת לשנתיים-חמש הבאות. 

אם היא לא מרוצה מההלוגן ומחפשת שיפור ספציפי שהאינדוקציה אולי יכולה לתת אז זה דיון אחר, אבל בינתיים נראה שאתה מסבך לה ולעצמך את החיים ללא שום צורך. 

שינוי מערכת החשמל, סירים חדשים, אופן פעולה אחר... בשביל מה לכם הכאב ראש הזה והעלויות הנלוות?

הוצאת לי את המילים מהמקלדת, אישית אני גם מסתדר עם קרמיות אז אולי אני לא דוגמה, אבל אם היא כבר רגילה לעבוד עם הלוגן...

פורסם
לפני 4 שעות, BoazB11 כתב:

אז אחרי בישול של 10 דק', ניראה שאין חימום שיוצא מלמטה כלל, הפתחים בחלק התחתון משמשים רק להכנסת אוויר שכניראה מיועד לקירור הפלטה. 

אבל זה מ-10 דקות, אם תירצה משהו קצת יותר מקיף של סביב השעתיים עבודה, זה יהיה רק ביום שישי לצערי. 

פורסם
לפני 30 דקות, davemustaine87 כתב:

משהו קצת יותר מקיף של סביב השעתיים עבודה, זה יהיה רק ביום שישי

תודה רבה. מעריך את הנכונות וההשקעה. לא ממהרים עם זה...

לפני שעתיים, Derish כתב:

כי... היום "כולם" עושים אינדוקציה, וברשת וגם כאן בעבר הלא רחוק יש המלצה גורפת לאינדוקציה,

אבל תכלס היא לגמרי מרוצה ומסתדרת עם ההלוגן.

היום אין כיריים כאלה שנקראות "הלוגן", אבל לפי מה שהבנתי הקרמיות תפסו את מקומן

והטכנולוגיה שלהן אפילו עדיפה מבחינת אמינות, עמידות, ומהירות פעולה.

אז בהחלט הכיוון הזה מסתמן כעדיף על אינדוקציה בנסיבות הקיימות.

לפני שעה, ברווז כתב:

מצריך הסתגלות- למבוגרים זה יכול להיות לא הכי נחמד ונוח.

התמזלנו והתברכנו באמא חדה וסקרנית, ובדירת אירוח בחו"ל הסתדרה מצוין עם האינדוקציה שהייתה שם,

אז מהבחינה הזו זה לא שיקול. דווקא אני ואשתי שמרנים בכיוון הזה, ואוהבים אש אמיתית...

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...