Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פלאגים מזוייפים - AK24PARTS

פוסטים מומלצים

פורסם

יש בדיקה שראיתי איך לבדוק פלגים אירידיום מזויפים. נראה הגיוני מה שהם הדגימו על המזויפים, אז שווה לך לבדוק. 

לטענתם המזויפים עשויים ממתכת רגילה ולא אירידיום, ולכן בודקים עם מגנט. פלגים אירידיום לא מתמגנטים. אם זה מתמגנט, זה זיוף. אם לא, זה לא זיוף והבעיה לא בפלגים. תבדוק על הדרך שהמרווח זהה בכל הפלגים החדשים.

• מעניין 1
  • תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

עדכונים:

המוסך המורשה של מאזדה טען שמדובר על ממיר אחורי וצריך להחליפו. (חדש מקורי 6500 ש"ח)

המוסך שהותקנו בו הפלאגים בדק את הרכב עכשיו וקיבל קוד תקלה P4021 ולטענתו מדובר בכלל על ממיר קדמי. (משופץ 5000 ש"ח)

עכשיו אני לא יודע מה לעשות ולאן לגשת - אני מבולבל לגמרי (יותר נכון ההורים).

ואגב אני תוהה:

*האם כל זה יכול היה לקרות גם מהתקנה לקוייה של הפלאגים?

*מה בנוגע לחיישן חמצן? (ברור שמוסכים ירצו להחליף את הממיר ולא דברים פשוטים יותר).

*לאיזה מוסך הייתם הולכים ובאיזו אופציה הייתם בוחרים?

*האם תוסף BK44 יכול לעזור?

עריכה אחרונה על ידי kfirg
פורסם

ובהמשך להודעה למעלה:

המורשה טוען שהוא לא זוכר אם זה היה אחורי או קדמי ולהגיע שוב לבדיקה איזה ממנו לא תקין.

בכל אופן יש לי סורק תקלות שקניתי באמזון בזמנו.. אני אסרוק את הרכב בעצמי ואראה איזו תקלה מתקבלת.

בינתיים אני אקנה BK44 ואוסיף על חצי מיכל דלק , לא יודע אם יעזור במשהו אבל נראה. 

אשמח לשמוע את דעתכם בכל הקשור לחיישן חמצן שלדעתי הוא עלול להיכשל..

פורסם (נערך)
לפני 5 שעות, גולדן191 כתב:

מה עשוי מ אירידיום? רק השפיץ של הפלאג שמולחם בלייזר כן? 

שווה לבדוק 

כן, בשפיץ. הבדיקה שאני מכיר ובכל מקרה הייתי בודק איתה זה בדיקת התנגדות עם רב מודד והשוואת ערכים. זה הכי מדויק. אבל יש כל מיני סרטונים לכל חברה מה לחפש בזיופים מול המקורי. אם הפות"ש חושד שזה מזויף שיעשה את כל הבדיקות.

לגביי ממירים חייב לומר משהו. מחליפים בארץ ממירים כמו לחמניות. ברכב שאין בעיה ברמה קיצונית לאורך זמן ארוך, ממיר לא אמור להסתם ולא אמור ללכת גם 20 שנה. הממיר שלי בן 18 וטפו טפו עובר טסטים עם פרמטרים כ"כ טובים ורחוקים מאלו שמכשילים ברמה של רכב חדש מהסוכנות. 

לא מבין איך כל יומיים מגיע לפה מישהו עם רכב 5 שנים על הכביש שנטען שהלך לו ממיר. וגם אם נניח הלך, משהו גרם לזה. ממיר לא נדפק סתם! מוסך שטוען שהלך ממיר אבל לא מחפש ומוצא מה גרם לכך, בעיניי לא מוסך שהייתי מתקרב אליו.לא סומך על אף אחד מאלו שהיית אצלם.

אישית פחות חושב שהבעיה בממיר. עצם זה שהבעיה התחילה אחרי החלפת הפלגים קשה להתעלם ממנה ולומר שאין קשר. צריך לעשות דיאגנוסטיקה ולבדוק  תפקוד חיישני חמצן בקר, חם, סל"ד סרק, ולחיצה חזקה על הגז.  אם יש מיספייר ובאיזה צילינדר, ובדיקת תערובת דלק אם בורחת מהפרמטרים התקינים (STFT, LTFT)

עריכה אחרונה על ידי נירו72
  • אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם

גם לי קשה להאמין שהלך הממיר פתאום ככה.

הרכב הגיע לטיפול שגרתי של פילטרים ופלאגים ופתאום צצה תקלה של ממיר? הזוי.

אני אסרוק את הקוד תקלה באופן אישי כשיתאפשר לי להגיע אליהם, אבל כמעט בטוח שאקבל P0421

פורסם (נערך)
לפני 54 דקות, kfirg כתב:

גם לי קשה להאמין שהלך הממיר פתאום ככה.

הרכב הגיע לטיפול שגרתי של פילטרים ופלאגים ופתאום צצה תקלה של ממיר? הזוי.

אני אסרוק את הקוד תקלה באופן אישי כשיתאפשר לי להגיע אליהם, אבל כמעט בטוח שאקבל P0421

בדקתי קצת על המנוע. יש לו יחס דחיסה של 1:14 זה גבוה מאוד, יחד עם פליטת מזהמים כמעט 0 שדורש ממנו תקן יורו 6, משאיר מרווח מועט עד לא קיים לטעות בבעירה. יש מצב שהפער במפות ההצתה בין פלג ישן לחדש מעבר לטווח הנסבל של המחשב, ואולי משם נובעות "התקלות" עד שהמפות יסתדרו מחדש. המחשב מקבל דיווח מהחיישני חמצן  שהתערובת לא טובה ומדליק קוד תקלה. הלכתי לבדוק את התאוריה שלי מול הצרצר, וזה מתיישב בול. מסתבר שהמערכת כ"כ רגישה שיצא TSB ועדכון תוכנה שמגדילה את טווח הטעות. זה מה שענה לי לשאלה אם יצא TSB בנושא:

פרטי ה-TSB ועדכון התוכנה
  • מספר בולטין לדוגמה: 01-010/16 (או גרסאות מעודכנות שלו כמו 01-002/19).
  • מהות התקלה: הבולטין מציין כי בחלק מהרכבים נורת ה-Check Engine נדלקת עם קוד P0421 ללא כל סימפטום של זיוף מנוע או ירידה בביצועים.
  • הסיבה: לוגיקת המחשב (Control Logic) מזהה בטעות חריגה ביעילות הממיר בזמן החימום (Warm-up phase), לעיתים בשל קריאה שגויה של חיישן יחס אוויר/דלק (A/F Sensor).
  • הפתרון המומלץ: תכנות מחדש (Reprogramming) של מחשב המנוע עם גרסת תוכנה מעודכנת המרחיבה את טווח הסבילות של המערכת.

זה מתיישב בול עם הבעיות ועם התאוריה שלי. לדעתי תנתק מצבר שיאפס את המפות, תניע ותן לרכב בעמידה על פארקינג להגיע לטמפ' עבודה. תכבה, תניע שוב וצא לסיבוב. הרכב צריך לעשות לפחות כמה עשרות ק"מ כשהמהדרין אומרים בין 100-200 ק"מ. מאמין שהבעיה תיפתר. תבדוק מול החברה גם אם יש עדכון תוכנה. לצערנו היצרנים לא מעדכנים אוטומטית בטיפולים תוכנות, אלא רק אם יש בעיה. זה גם מסביר למה גמגם עם הפלגים החדשים בתחילה, ולא עם הישנים.

• אהבתי 4
פורסם

לגבי ה-TSB , לפי גוגל הבנתי שמדובר על מודלים בין 2014-2016..

רק מוסך מורשה מאזדה יכול לעדכן תוכנה?

האם אפשר לנתק את המצבר ולעשות את מה שאמרת לי מבלי לעדכן תוכנה או שזה must?

פורסם (נערך)
לפני 31 דקות, kfirg כתב:

לגבי ה-TSB , לפי גוגל הבנתי שמדובר על מודלים בין 2014-2016..

רק מוסך מורשה מאזדה יכול לעדכן תוכנה?

האם אפשר לנתק את המצבר ולעשות את מה שאמרת לי מבלי לעדכן תוכנה או שזה must?

נתחיל מהקל לכבד. נאפס את מפות הדלק למצב מפעל, מה שיותר תואם פלגים חדשים, ונראה. אם מסתדר, יכול לדחות את ה TSB עד לבירור העניין מול היבואן.

בעיקרון הבנתי שיש לך מאזדה, וגם להורים. יכול לעדכן ולבדוק עם תוכנת forscan  למחשב נייד. רשיון עולה משהו כמו 20-25$ לשנה. צריך בשביל זה מתאם שמתאים לפורד מאזדה. הזול והידוע ביותר זה vgate vlinker fs. אבל מבין שהעניין דחוף ומחו"ל יקח כחודש. תנסה מה שאמרתי לך, אם נפתרה הבעיה לכרגע, יהיה לך זמן לחכות לרכיב מחו"ל. אם לא, תעדכן, אעזור לך.

פורסם (נערך)

אוקיי, אני אנסה לנתק את המצבר, אין לי מה להפסיד..
לנתק רק את המינוס ל-15 דקות?
מה צפוי לי לאחר מכן - רדיו מתאפס וחלונות חשמל לא עובדים?
איך אני מלמד את החלונות חשמל לפעול שוב?

*לגבי העדכון, פחות מתלהב מהרעיון של התוכנה, מעדיף שמוסך יעשה לי את זה בעתיד.

*לאחר ניתוק המצבר הנורת מנוע מתאפסת או שאני חייב לאפס אותה קודם עם הסורק שלי, לאפס אותה ורק אז לנתק את המצבר ולהתחיל את הלימוד?

עריכה אחרונה על ידי kfirg
פורסם (נערך)
לפני שעתיים, kfirg כתב:

לנתק רק את המינוס ל-15 דקות?
מה צפוי לי לאחר מכן - רדיו מתאפס וחלונות חשמל לא עובדים?
איך אני מלמד את החלונות חשמל לפעול שוב?

הרוב ממליצים משהו כזה, ברכב שלי לוקח שעות עד שנמחק לגמרי. נתקלתי בפורומים בעוד רכבים כאלו שגם שעה לא הספיקה למחיקה מלאה. לכן יש שיטה לריקון מיידי. מפרקים את כבל המינוס מהמצבר, ומחברים רק את הכבל לפלוס. בגלל שלא רוצה שבטעות תחבר לי את המינוס והפלוס במצבר עצמו, אעלה סרטון שתבין בוודאות למה מתכוון. בשיטה הזו 5 דקות יספיקו.

התקלות יתאפסו, הרדיו יתאפס וכנראה גם החלונות. לימוד חלונות זה לסגור כל חלון וכשהוא סגור להחזיק לחוץ את הכפתור שסוגר אותו 2 שניות ושומעים מעין תקתוק. זה מסדר את עניין לימוד החלונות. יש רכבים שצריך לבצע את זה לכל חלון מהכפתור על הדלת עצמה, ויש רכבים שאפשר לכל החלונות מהבקר בצד הנהג. 

פורסם

האמת שאני מעדיף ללכת על השיטה הקלאסית של ניתוק המינוס בלבד בשביל להימנע מסיכונים מיוצרים.

אני מקווה שחצי שעה, גג שעה יספיקו

• אהבתי 1
פורסם
לפני 10 דקות, kfirg כתב:

האמת שאני מעדיף ללכת על השיטה הקלאסית של ניתוק המינוס בלבד בשביל להימנע מסיכונים מיוצרים.

אני מקווה שחצי שעה, גג שעה יספיקו

אוקיי. אז לעזור למחשב לפרוק עצמו תחזיק את הצופר לחוץ כשהמינוס מנותק כ 10 שניות. זה אמור לעשות את העבודה

פורסם

הבנתי גם שדוושת בלם לחוצה 10 שניות יכולה להועיל.

אגב בהחזרת הכבל למינוס יהיו ניצוצות?

מקווה שלא אסתבך עם זה למרות שזה נראה ממש פשוט

פורסם (נערך)
לפני 5 דקות, kfirg כתב:

אגב בהחזרת הכבל למינוס יהיו ניצוצות?

רק אם הכבל ינוע על הקוטב השלילי או ייצור מגע יתנתק וייצור שוב. אם תשים אותו במכה אחת יציב על המינוס של המצבר לא יהיה ניצוץ.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...