Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פלאגים מזוייפים - AK24PARTS

פוסטים מומלצים

פורסם

סבבה, מה לגבי הistop? 

הבנתי שגם הוא דורש לימוד מסויים.

אגב אם יש קודנית ברכב צריך להקיש את הקוד לפני הפעלת סוויץ או שהקודנית זה רק לפני הנעה?

תודב על העזרה

• תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני שעתיים, kfirg כתב:

סבבה, מה לגבי הistop? 

הבנתי שגם הוא דורש לימוד מסויים.

אגב אם יש קודנית ברכב צריך להקיש את הקוד לפני הפעלת סוויץ או שהקודנית זה רק לפני הנעה?

בגדול מערכת ה ISTOP אמורה ללמוד מחדש תוך כדי נסיעה את הכיול הנכון, ולעבוד בסנכרון עם שאר המערכות. קח בחשבון מנסיון ובלי להבהל, שלעתים רכבים  לא חדשים לאחר איפוס נוסעים פחות טוב ויכולים לצוץ כל מיני שיהוקים וגיהוקים קלים שעלולים להפחיד מי שלא מנוסה. וזה בזמן שהמחשב לומד לסנכרן ולהתאים את כל העסק. לאחר 100 ק"מ ו/או כמה התנעות זה חוזר למצב הקודם ולעתים יותר טוב. לגביי קודנית זה תלוי בדגם. במקרה שלך כדי לעזור לרכב ללמוד מחדש את כל המערכות ללא בעיות, עדיף להכניס את הקוד לפני הפעלת סוויץ', וגם הייתי משאיר על ON כחצי דקה עד שמניע.

פורסם (נערך)

בנוגע ל-ISTOP , הם תמיד מבטלים אותה לפני נסיעה ככה שזה לא קריטי אבל הבנתי שאחרי איפוס הנורה הזאת מהבהבת בלוח שעונים וזה מעצבן.

מה שהבנתי זה שצריך לשים על ON ואז להחזיק את הכפתור של הISTOP מס' שניות עד שהוא הופך לירוק ורק אז להניע.

אז בקיצור לפני כל לחיצה על כפתור ההנעה אני אקיש את הקוד.

בשביל להיכנס למצב ON צריך ללחוץ 2 לחיצות בכפתור נכון? מקווה שלא יהיו לי פאדיחות עם זה, אני רוצה להגיע מוכן לכל תרחיש.

*אגב בחלק מהמצברים אני רואה שלחלקם מחובר חיישן לכבל של המינוס ואני רואה שהם מפרקים את החיישן קודם לפני שהם משחררים את הבורג מהמצבר, נראה לי שזה קשור למערכת של ה-ISTOP..

תודה רבה על העזרה והסבלנות!

עריכה אחרונה על ידי kfirg
פורסם (נערך)

מעדכן שאיפסתי את המצבר למשך 30 דקות.

לאחר מכן האוטו היה מונע בסרק כ- 25 דקות. (אגב כאן היה ריח חזק של דלק)

כיביתי מנוע ל-2 דקות והנעתי שוב ויצאתי לנסיעה.

נסעתי כ-25 ק"מ בינתיים ללא נורה.

אעדכן כמובן.

@נירו72

עריכה אחרונה על ידי kfirg
  • רעיון טוב! 2
פורסם

אבל אין דרך לבדוק האם הממיר לא סדוק או משהו וניתן לתיקון?

הרי ממיר זה משהו מאד חם, אולי פשוט נסדק ובר תיקון?

המליצו פה על רוני אגזוזים ברחובות. שווה לנסות, אני הייתי מנסה.

פורסם

אני מאיזור הקריות אז פחות רלוונטי..

ננסה להוסיף bg 44k  אבל קשה לי להאמין שיועיל.

אתמול בסרק בזמן הלימוד באמת הרכב הוציא ריח חזק אז יכול להיות באמת שהממיר סיים את חייו.

פורסם

יש פה איזו בעיה, לא בטוח שהממיר. נכנסתי רק לקטנה, אחשוב על זה ואפרט יותר בהמשך. אבל איפוס מחשב רכב לא אמור להוביל לריח של דלק. במיוחד ברכב בתקן יורו 6. זה אומר שהתערובת מאוד אבל מאוד עשירה, ומגיעה לממיר. ממיר לא אמור לטפל בדלק לא שרוף, זה לא תפקידו, ולכן סביר להניח שגם תפקודו ייפגע עד רמה שיותך ויכול להדליק מנורות. יכול להיות שהוא נפגם, אבל זה כפי שכבר אמרתי כתוצאה מבעיה כלשהי. החלפתו לא תפתור את הבעיה ותוך שנתיים תצטרך החלפה נוספת. 

מסביר לי למה נע בין הממירים, כל פעם חיישן אחר מדווח על התערובת. זה גם מסביר למה לפלגים יש כזו השפעה. משהו במערכת הבעירה לא תקין. דורש דיאגנוסטיקה וכנראה שאתה לא תוכל לעשות זאת גם אם אסביר לך. אבל משהו שקפץ לי לראש. אמרת שהרכב הזה נוסע בעיקר נסיעות קצרות, זה רכב מנוע הזרקה ישירה. הכיוון שלי הוא יותר לכיוון פיח שנבנה בכמות כזו שמשבשת את הניצוץ והתערובת. תנסה לשים K44 על רבע מיכל, תעשה נסיעה מאומצת מאוד, קרי מצב ספורט ולמשוך הילוכים עד המנתק. תראה אם יש שיפור.

אם לא עזר תמצא מכון דיאגנוסטיקה טוב שזו המקצועיות שלו, ותספר שהרכב נוסע בעיקר נסיעות קצרות. זה ייתן להם כיוון די ברור. גם ממיר חדש לא יכול לספוח שאריות דלק, ועצם זה שיש ריח של דלק מצביע שיש בעיה נוספת מלבד הממיר, או שהבעיה כלל לא בו.

פורסם (נערך)

סיכוי קלוש שזו בעיה של ממיר.

פלאגים הם מקור הבעיה, הוחלפו ומשום כל הבעיה צצה.
לבדוק פלאגים מוזייפם אפשר ברוב המוחלט של המיקרים עם בדיקת התנגדות בפשטות רבה עם אבו...

פלאגים מזוייפם יש סטייה רבה בהתנגדות יותר מ10% בין הפלאגים.

מקוריים שומרים מאוד על הטווח, באחרונים שבדקתי בסדרה שהייתי לי כולם נמדדו בין 5000-5200 ohm 

שתדע בפלאגים מאוד חשוב מרווח נכון, יש רכבים מאוד בעייתים בעניין הזה ולפני המלצה של @נירו72 לדעתי הכיוון שלו נכון.

לקנות פלאגים מקוריים זאת לא בעיה אבל זה לא מספיק, צריך גם לבדוק להם מרווח אלקטרודה לפי הוראות היצרן.
לאחר שאתה מוודא ב100 אחוז שהפלאגים מקוריים ובדוק מרווח אלקטרודה, עושים איפוס כמו שנירו אמר ומתקדמים האלה לבדיקה

פלאג מקורי לא תמיד מגיע עם מרווח אלקטרודה תקין, היה פה מישהו בפורום שראיתי בעבר שהחליף פלאגים כארבע פעמים עד שהרכב חזר לעבודה כשורה

עריכה אחרונה על ידי Alberrto

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...