Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 18 שעות, korola כתב:

הבעיה זה רק המחיר לטעינה המהירה, הם משלמים לחברת חשמל 60 אגורות ומוכרים לך ב 2.7 ש"ח. 
יורים לעצמם ברגל..   הם כבר השקיעו בתשתית ובמערכות הטעינה.
אם היו מוכרים 1 קילווואט ב 1.2  או בשקל.. אז היו מוכרים יותר רכבים חשמליים והיה להם תור ליד המטענים המהירים.
והמטענים היו עובדים יותר שעות ביום .. והרווח שלהם היו גדול יותר.  

התגובה מזכירה את היושבים בבית קפה שעושים חישוב "כמה כבר עולה קפה? קילו קפה עולה 120 ש"ח. מקילו קפה מכינים 200 כוסות. כל כוס עולה 60 אגורות. כמה עולה המים? והסוכר? והחלב? גג הכל ביחד 3 שקלים, והנה מוכרים לנו קפה הפוך ב 18 ש"ח". (אותו חישוב לסלט או לארוחת בוקר עם חביתה). 

• אהבתי 1

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
בתאריך 18.2.2026 בשעה 10:26, borsood כתב:

לא כתבת את הסיבה האמתית להחלפה: מה לא טוב לך בהונדה? מעבר להתקף השַדרֶגֶת שיש לך.

אני בכלל לא בטוח שמעבר לסינית, בטח לא משומשת מהווה שדרוג ששווה את זה. ההתלהבות מהמסך הענק שאר הצילצולים תעבור מהר מאד. היצרנים הסינים מתייחסים למכוניות כמו לפלאפונים. כל שנה יוצא דגם "חדש" עם שדרוגים באבזור וטווח הנסיעה. גם אם השיפור הוא מזערי הדגם הקודם מאבד מהאטרקטיביות שלו, בדיוק כמו כשיוצא אייפון חדש. 

בניגוד להרגשה של רוב האנשים  צריכת הדלק למרות שהיא "מכה בכיס" ברציפות היא הגורם השלישי, או הרביעי בסכומי האחזקה הכוללת וצריך לייחס לה חשיבות מופחתת, במיוחד כשהנסועה נמוכה.

ראית הרבה "תומר הדר"....     החזקתי שנה וקצת סינית חשמלית (אמנם מהזן הטיפה יותר איכותי (זיקר) אבל סינית,

איכות נסיעה מצויינת - שקיטה ממש אבל ממש, אחלה מושבים, מאובזרת היטב וכוח מנוע פשוט מטורף פשוט לא חוקי,

יש חסרונות (מתלים אחורים, כיוון פתחי מזגן) אבל הרכב החדש קיה נירו מהדור החדש אישתי אומר שהיא רוצה חזרה את הזיקר שלה (להלן הרחפת מבחינת) ולא עד היום לא עניין אותה בכלל על מה היא נוסעת למעט שיהיה מזגן ואוטומטי,

לאירופאים יש מה ללמוד מהסינים (כמובן בהשוואה של תפוחים לתפוחים רכבים באותו מחיר וסגמנת).

בתאריך 23.2.2026 בשעה 22:28, korola כתב:

יש סיבה שמכירת רכבים חשמליים לא צומחת ל 100% .

1) חשמל ביתי עולה 60 אגורות לקילווואטשעה .. ונותן לך 5-6 ק"מ ,  טעינה מהירה עולה 2.7 ש"ח ל אותם 5-6 ק"מ. 
אם אין לך תחנת טעינה ביתית , אין שום יתרון כספי ברכב חשמלי .

2) אף אחד לא יודע כמה זמן תחזיק סוללה?  10 שנים?  8 שנים ? 150,000 ק"מ ? 200,000 ?
רכב חשמלי ישן שצריך להחליף סוללה, כנראה יהיה שווה 0... (בטח כבר יהיו עשרות רכבים במצבו .. אז לא בטוח שמישהו יצטרך אותו לחלקים)
3) למרות שמשווקים את הרכבים עם טווח של 400 ק"מ, בפועל הם יכולים לסחוב 300 פלוס מינוס, אבל לאף אחד לא כיף למשוך את הרכב לכיוון ה 10 אחוז סוללה.
אז אפקטיבית מרגישים לחץ לטעינה אחרי 200-250 ק"מ. 
עדיין טווח יפה, למי שגר בקריות וצריך לנסוע עד תל אביב ולחזור באותו יום.. הרכב עושה את זה כמו גדול.. ואז 5 שעות בחנייה בבית ובבוקר הוא כמו חדש על 100%. 
4) ירידת ערך..   זאת אכן בעיה. בגלל כל הסעיפים הקודמים.   אבל עדיין יש שוק לרכבים חשמליים יד 2. 

לסיכום.. אם יש לך אפשרות לעמדת טעינה ביתית בחנייה פרטית -  כזאת שבערב אתה פשוט מחבר את הטעינה וכל בוקר מתחיל עם 100%
ו99% מהנסיעות היומיות שלך לא עוברות את ה 200 ק"מ מצד אחד , אבל אתה עושה לפחות 20,000 או 25,000 ק"מ בשנה (שזה 60 ק"מ ביום בממוצע) 
אז תתייחס כאילו אתה קונה בנק של ק"מ מראש.... 

לדעתי בערך 70% מהאוכלוסייה לא מתאים להם רכב חשמלי 100%..  

ולפני 3 שנים באמת היתה בעיה של מטענים מהירים .. היום כמעט בכל תחנת דלק יש כמה, ולרוב הן ריקות 

מהנסיון שלי על מספר מכוניות סיניות חשמליות:

זיקר X - טווח רישמי 445 ק"מ, בפועל בנסיעה רגילה (עם לחיצות מידי פעם) 360++ ק"מ, בנסיעה רגועה וחסכונית - 400 ללא בעיה.

ג'ילי גאמוטרי 480 - טווח רישמי 480 בפועל בנסיעות שלי 380 בערך.

BYD ATTO3 - רק כאן המצב קשה בפועל 250 ק"מ בערך - למרות שיש מספר מועט של שכנים שטוענים שהם מוצאים 330 בערך.

MG 4 - גם כאן לא נסעתי המון אבל שנסעתי היה בערך 360 ק"מ על הרגילה (לא על הX RANGE).

בפועל מספיק ++ ל95% מהאנשים הסטנדרטים,

יש לך חרדת טווח - תתרגל ותתמודד.

פורסם

נסה את התחשיב הבא בשביל הפרופורציות: מרבית חברות הרכב החשמלי נותנות אחריות של 8 שנים ו 150,000 ק"מ , עכשיו תיקח להשוואה רכב בנזין תואם ותחקור כמה הוא יהיה שווה אחרי 8 שנים/150ק"מ, נניח המסקנה שלך שתהיה 50,000 אז ירידת ערך החריגה על החשמלי תהיה ההבדל בין הערך השיורי שלו לבין 50,000.

נניח רכב חשמלי יהיה שווה 30,000 אז ה"ירידת ערך המטורפת"  של הרכב החשמלי מתכנסת ל 20,000.

עכשיו תשוווה את ה 20,000 מול החיסכון בדלק ובתפעול לתקופה של 8 שנים ותקבל החלטה.

ועוד נתון מעניין, טסלה לדוגמה נותנת הלוואה של 6 שנים בלי ריבית אלא הצמדה בלבד. הטבה ששווה עשרות אלפי ש"ח, הפרדוקס שנוצר שהיום טסלה קונים רק חדשה ולא יד שניה.  תמחור מקצועי מעלה שאם תקנה טסלה מודל 2023-2024 לאורך זמן תשלם יותר כסף מאשר חדשה וזה מעבר לחיסכון באחזקה ובאחריות ולעובדה שאתה נוסע ברכב ישן ולא חדש. מצב הזוי אבל זה המצב.

נוסע בפריוס 2008

פורסם

יש פה 2 סוגיות - לטוב ולרע - שלא ראיתי שהרבה התייחסו:

ראשית רוב הרכבים הם סיניים -  כמו בכל מוצר אלקטרוני שלהם, הם מוציאים המון שדרוגים, ואחרי נאמר 5 שנים קיים סיכוי שהם הוציאו כבר 10-12 דגמים, מה שאומר שהרכב יהיה כבר "מיושן" למדיי.

מהצד השני, אכן בלא מעט דגמים חשמליים יש אחריות על הסוללה ל 7-8 שנים, כך שאם אתה מתכוון להחזיק רכב לתקופה ארוכה יש לך ראש שקט יחסית.

סימן השאלה הגדול הוא מה יהיה עוד 8 שנים - אם ימצאו פתרון טכנולוגי להחלפת סוללה או לתיקון במחיר זול , אז הערך צפוי להישמר והשחיקה במחיר אף צריכה להיות קטנה יותר מרכבי בנזין.

לעומת זאת, אם לא ימצא פתרון, לא יהיה הרבה ערך לרכב..

פורסם
לפני שעה, esebl כתב:

ראשית רוב הרכבים הם סיניים -  כמו בכל מוצר אלקטרוני שלהם, הם מוציאים המון שדרוגים, ואחרי נאמר 5 שנים קיים סיכוי שהם הוציאו כבר 10-12 דגמים, מה שאומר שהרכב יהיה כבר "מיושן" למדיי

אני לא חושב שב 2031 רכב סיני מ 2026 ירגיש יותר מיושן  מרכב יפני/אירופי משנת 2026 רק בגלל שהסיני עבר 10 שדרוגים והיפני/אירופי 3.

לפני שעה, esebl כתב:

סימן השאלה הגדול הוא מה יהיה עוד 8 שנים - אם ימצאו פתרון טכנולוגי להחלפת סוללה או לתיקון במחיר זול , אז הערך צפוי להישמר והשחיקה במחיר אף צריכה להיות קטנה יותר מרכבי בנזין.

לעומת זאת, אם לא ימצא פתרון, לא יהיה הרבה ערך לרכב..

אחרי 8 שנים רכבים מאבדים את רוב ערכם. 

מי שמחזיק את הרכב 8 שנים כנראה יחסוך לעצמו בזמן הזה יותר ממה שיפסיד בערך הרכב בהשוואה לחלופה שאינה חשמלית.

כמובן שזו אמירה כללית ותלויית שימוש ובעיות אחרות. אבל בגדול התרסקות ערך של חשמלי (ושל עוד רכבים) מטרידה יותר את מי שרוצה להתחדש כל 3 שנים מאשר כל 10 שנים.

• רעיון טוב! 1
פורסם
בתאריך 17.2.2026 בשעה 01:28, המגיב כתב:

מאיזור השומרון - עמנואל

מבלי להיכנס לפוליטיקה, כנראה שבחלק הזה של המדינה עדיף להימנע מסיכוני היתקעות מיותרים ולהישאר עם רכב היברידי או בנזין/דיזל של פעם. עדיפות למשהו שלא יוצר באירופה, עם צמיג רזרבי ובוסטר התנעה. 

• רעיון טוב! 2
פורסם (נערך)
לפני 16 שעות, razi_pazi כתב:

אחרי 8 שנים רכבים מאבדים את רוב ערכם. 

מי שמחזיק את הרכב 8 שנים כנראה יחסוך לעצמו בזמן הזה יותר ממה שיפסיד בערך הרכב בהשוואה לחלופה שאינה חשמלית.

אני לא בטוח שזה נכון. רכב בן 8 עדיין שווה משהו, זה לא סוס מת ששווה 5 אלף שקל. 

אין לי השוואה ל-8 שנים, כי לא באמת יש פה רכבים חשמליים במאסה בגיל הזה. 

אבל יש השוואה ל-6 שנים 

בשנת 2020 היית קונה MG ZS חשמלית, היא הייתה עולה לך 129 אלף. היום היא שווה בהערכה גסה סביב ה-45 אלף. ירידת ערך של 84 אלף שקל. 

אם היית בוחר לקנות קורולה היברידית, היא הייתה עולה 135 אלף, והיום היא שווה סביב ה-90 אלף(ואולי גם יותר) - ירידת ערך של 45 אלף שקל. 

בהינתן נסועה רגילה, החיסכון בעלויות הטעינה לא יתקרב לפיצוי על הירידת ערך. 

לא מאמין שזה ישתנה דרמטית ברכב בן 8. 

עריכה אחרונה על ידי davemustaine87
פורסם
לפני שעתיים, davemustaine87 כתב:

אני לא בטוח שזה נכון. רכב בן 8 עדיין שווה משהו, זה לא סוס מת ששווה 5 אלף שקל

לא כתבתי את זה.

מה שכתבתי תופס גם אם רכב לא חשמלי שווה אחרי 8 שנים 40,000 מול חשמלית ששווה 10,000 שח.

ברוב המקרים הפער בתחזוקה והתדלוק לאורך 8 שנים יהיה מעל 30,000.

שוב, זו הערכה גסה ומאוד שונה בין רכב לרכב ובין משתמשים שונים.

המשתנה העקרי הוא הנסועה. מי שנוסע הרבה (נניח 30,000 קמ בשנה) וטוען בבית/עבודה יהנה מחסכון דרמטי לאורך 8 שנים. גם אם בסופן הרכב החשמלי נגרט ללא כל ערך.

כמובן שזה מאוד משתנה אם הוא מחליף רכב כל שנתיים שלוש. אז ירידת הערך תנגוס דרמטית בחסכון בתדלוק

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, davemustaine87 כתב:

בשנת 2020 היית קונה MG ZS חשמלית, היא הייתה עולה לך 129 אלף. היום היא שווה בהערכה גסה סביב ה-45 אלף. ירידת ערך של 84 אלף שקל. 

אם היית בוחר לקנות קורולה היברידית, היא הייתה עולה 135 אלף, והיום היא שווה סביב ה-90 אלף(ואולי גם יותר) - ירידת ערך של 45 אלף שקל. 

בהינתן נסועה רגילה, החיסכון בעלויות הטעינה לא יתקרב לפיצוי על הירידת ערך. 

לא מאמין שזה ישתנה דרמטית ברכב בן 8. 

השוואה לא נכונה בכלל.

לקחת את מלכת שמירת הערך מול רכב סיני פשוט.

גם אם תשווה קורולה ל mg zs בנזין תקבל פער מטורף אחרי 5 שנים.

בהשוואה של רכבים זהים או כמעט זהים, חשמלי מול בנזין הפער יהיה נמוך משמעותית.

להערכתי יהיה הרבה הרבה פחות מדלק וטיפולים.

עריכה אחרונה על ידי - XM -
  • רעיון טוב! 1

מי שחי לפי הספר - סופו שימות מטעות דפוס (ר' משה שפירא)

פורסם

אין בזה שום הגיון.

יש לי תקציב X כלשהו ואני בוחר מה לקנות בו. אם המטרה שלי היא לחסוך כמה שיותר תוך קניה של רכב חדש, אני אלך על הרכב שהיסטורית מביא את השילוב הכי טוב של ירידת ערך נמוכה וחסכון בדלק. 

אין לי חוקיות שמחייבת אותי להצמד דווקא לגרסת מנוע בעירה של אותו רכב. 

אתה יכול לטעון שבררתי סלקטיבית דווקא את ה-ZS EV, שאולי הירידת ערך שלה היא מאוד חריגה לרעה לעומת שאר החשמליות של אותה שנה. 

אולי.

יכול להיות שלפלא המוטורי שנקרא GAC GE3 תהיה ירידת ערך נמוכה יותר. לא בדקתי. 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...