Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 6 דקות, Night Driver כתב:

גירעון קלורי כל כך גדול ומרוכז לא פוגע בגוף?
הגוף מסוגל להשלים רק מפירוק שומן או שהוא מפרק גם דברים אחרים?

מה שקורה ב12 השעות הראשונות ללא מזון, להבנתי, הגוף מסיים את מאגרי הגליקוגן

אחרי 12 שעות בערך, הוא עובר למאגרי השומן. אולי 14 שעות, אבל זה קורה.

פורסם

שטויות במיץ

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

באיזה גיל הם מתו?

ושים לב שאני לא קובע שזה גורם נזק אלא שואל. אני לא רופא ולא תזונאי והקשר שלי לנושא הוא רק שאני אוהב לאכול.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

הגוף להבנתי בנוי לאתגרים וזה אתגר שהוא גם עושה מצב רוח סבבה בסה"כ. אחרי כ 16 שעות בצום לפעמים ממש רעבים אבל מים סוגרים פינה.

אחרי 18 שעות זה משתפר, לא יצא לי לצום מעל 24 שעות עדיין.

פורסם
לפני 5 דקות, Night Driver כתב:

באיזה גיל הם מתו?

עד ממש ממש לא מזמן אנשים (וילדים) מתו מוקדם בגלל שטויות שהיום אתה עובר בלי למצמץ. אז זה לא נחשב. יש לך ממוצע של מוות בגיל 40 אבל חלק מזה זה כי נשרטת לא טוב. אתה נגיד ספציפית עם כול הפציעות שלך לא היית מתקרב לחצי מהגיל שלך...

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 10 דקות, Night Driver כתב:

בתקופה ההיא אנשים מתו בגיל 30.

מיסקונספציה של חוסר הבנה בסטטיסטיקה: 

מי שעבר את גיל 21 חי לרוב עד גיל 60-70 (לא כזה רחוק מהיום).

מה שהיה מעוות את הסטטיסטיקה זה מוות בגיל צעיר, בד"כ בשנים הראשונות שבהן קשה להתמודד עם מחלות זיהומים ותנאים קשים - מי שעבר את גיל 5 סטטיסטית לרוב זכה להגיע לגיל 60.

• מעניין 1
פורסם
לפני 18 דקות, David32 כתב:

עד ממש ממש לא מזמן אנשים (וילדים) מתו מוקדם בגלל שטויות שהיום אתה עובר בלי למצמץ. אז זה לא נחשב. יש לך ממוצע של מוות בגיל 40 אבל חלק מזה זה כי נשרטת לא טוב. אתה נגיד ספציפית עם כול הפציעות שלך לא היית מתקרב לחצי מהגיל שלך...

אני עם הכישרון שלי לא הייתי שורד את הילדות.

נושא הגיל לא בא לטעון שהם מתוכתוצאה מהצום אלא שאנחנו לא יודעים איזה נזקים לטווח ארוך הוא גרם.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אנחנו יודעים אבל טוב מאוד אילו נזקים לטווח ארוך גורם שפע האוכל של ה 30-40-50 שנה האחרונות. 

תסיק את המסקנות לבד.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם (נערך)

יודעים אותם כבר מעל עשור, אולי 20 שנה זה ברור להמון אנשים.

אני חושב שזו הסיבה שברוממה בחיפה סגרו את הברגר קינג (ממש אהבתי וופר שום) ופתחו YELLOW כבר לפני איזה 15 שנה או יותר.

אנשים פחות צורכים ג'אנק פוד, כי ברור ששילוב של פחמימות ושומנים והעובדה שזה סופר מעובד לא בריאים.

הייתה תקופה לפני 30 שנה ומעלה שאנשים פחות היו מודעים והיו אנשים שטורפים המון ואז הגיעו הצרות. 

גם היום יש המון שמנים, אבל כשאני נוסע ברכבת נניח ב"ש - ת"א נדיר לראות שמנים בדרך כלל. נראה שהרבה מודעים היום.

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם

יש טענה שהדור הנוכחי (לא הבנתי האם זה הדור של הורי או הדור שלי) הוא דור השיא מבחינת תוחלת החיים, ושמעכשיו היא תתחיל לרדת.

@גולדן191 יש בסטטיסטיקה קונצפט של תוחלת כאשרהמתקיים תנאי מסויים. למשל - בכל מקום מפרסמים את תוחלת החיים בלידה. אבל מי לשעבר גיל מסויים תוחלת חיים לגיל יותר גבוה. הלמ״ס מפרסמת את תוחלת החיים בקבוצות של 5 שנים. למשל - בטבלה שקישרתי, מעודכנת ל-2021, לילד (זכר) שנולד תוחלת חיים 80.7 שנים, אבל לגבר שהגיע לגיל 75 עוד 8.9 שנים (כלומר צפוי להגיע לגיל 84).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

שאלה. 

החומר הפעיל בזריקות האלו, זה משהו ביולוגי? ולא כימי נטו? הצורך בקירור, למשל, חיזק לי את הצורך לשאול. 

ואני שואל, מאחר ורכשתי מנה חדשה לחודש זה, והזריקה הראשונה עושה לי יותר בעיות מאשר הזריקה הקודמת. תופעות לוואי מטרידות ומורגשות, כשעם הקודמת זה היה הרבה יותר חלק. 

המינון נותר זהה. סוג התרופה גם כן. התזונה כבר השתנתה בהתאם למה שאני מרגיש\רוצה\יכול עם הזריקה.

אין שינוי מורגש בהרגלים בין המנה האחרונה של הזריקה הקודמת לזו החדשה. 

הסבר אפשרי אחד שחשבתי עליו הוא שזה חומר מבוסס ביולוגי ולא נטו סינתוז כימי.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)

@גולדן191 התצפיות שלך הן תחושה בלבד, ומטעה.

יש סקר של הלמ״ס שמראה שלא חל שינוי באחוזי השמנת היתר בין 2010 ל-2023.

image.thumb.png.2c3387de9a887744a206e716108cec58.png

אגב, לגבי הג׳אנק פוד, הבעיה היא שהוא דווקא המזון הזול, ולכן בעיית השמנת היתר קשה יותר בשכבות האוכלוסיה החלשות.

@ברווז התרופות הן נגזרות של הורמון חלבוני. אגב, אפשר לתת גם ככדורים, אבל רקבלסכרת.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לא יודע 

לפני 2 דקות, ברווז כתב:

שאלה. 

החומר הפעיל בזריקות האלו, זה משהו ביולוגי? ולא כימי נטו? הצורך בקירור, למשל, חיזק לי את הצורך לשאול. 

ואני שואל, מאחר ורכשתי מנה חדשה לחודש זה, והזריקה הראשונה עושה לי יותר בעיות מאשר הזריקה הקודמת. תופעות לוואי מטרידות ומורגשות, כשעם הקודמת זה היה הרבה יותר חלק. 

המינון נותר זהה. סוג התרופה גם כן. התזונה כבר השתנתה בהתאם למה שאני מרגיש\רוצה\יכול עם הזריקה.

אין שינוי מורגש בהרגלים בין המנה האחרונה של הזריקה הקודמת לזו החדשה. 

הסבר אפשרי אחד שחשבתי עליו הוא שזה חומר מבוסס ביולוגי ולא נטו סינתוז כימי.

לא יודע לענות לך, אבל כן יכול לענות לך שלאורך זמן התופעות לוואי יכולות לגדול, לקטון, ולעבור בכל הספקטרום-

מה שמשפיע לרוב זה כמות האוכל (תאכל הרבה- תסבול הרבה).

אבל גם בלי קשר לכמות האוכל אין ספק שלתרופה הזו יש מצבי רוח.

• מעניין 1
פורסם
לפני 5 דקות, sperial כתב:

הזול

בישראל 2026 גם זה יחסי.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תוכן חדש...