Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתה רואה את עצמך מתמיד עם זה לאורך זמן? 

זה נראה לי עינוי.

אתה רואה את עצמך מתמיד עם זה לאורך זמן? 

זה נראה לי עינוי.

פורסם

עינוי? יש מצב טוב, כן. 

השאלה היא המוטיבציה. ומי שמוכן לעבור את זה, יש לו מוטיבציה. ואני מוריד את הכובע בפניו על ההתמדה. 

• רעיון טוב! 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

מהניסיון שלי ושל כל "שמן" סטנדרטי, להוריד במשקל זה החלק הקל, לשמור על זה זה האתגר.

ירידה בשיטה קיצונית שקשה ליישום ארוך טווח כמעט בוודאות תוביל לכישלון.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

לגבי הצום, אני מזכיר שוב, יש הבדל בין מי שצם ללא אלקטרוליטים ומי שצם ולוקח אלקטרוליטים. זה עוזר.

כמובן חשוב לשתות הרבה מים.

לגבי מגמת הירידה שלי והשמירה:

אני במגמת ירידה במשקל מנובמבר 2021. מהרגע שהתחלתי לצרוך כ 120 גרם חלבון ביום. בימים של אימון, היו גם ימים של 160 גרם חלבון אני חושב. לא זול, אבל אלה החיים. אני תמיד מזכיר את זה, חשוב גם לשתות הרבה מים.

הסיכוי שלי להיכשל ולעלות במשקל נמוך כל עוד אמשיך לצרוך חלבון. חלבון משביע אותי משמעותית. גם אם אני חוטא, אני לא חוטא באלפי קלוריות כמו פעם ביום,

אני חוטא במאות קלוריות. אני לא נותן לעצמי ליפול.

אחרי הצום, אני לא נותן לעצמי ארוחה כבדה מדי כי אני מרגיש עייף וגרוע אחרי זה.

דיברנו על זה לפני כמה ימים, אני לא מאמין שאני אוכל יותר מ 1,800 קלוריות ביום של צום. אני לא נמנע מפחמימות ושומנים, אלא פשוט מנסה להיות מתחת ל 2,000 קלוריות באותה יממה (כמובן שאני פעיל, מסדר מנקה את הבית וכדומה)

אם אני רעב אחרי הצום, המטרה היא לאכול חלבון וירקות. וככה שבעים.

כן, אני שונא ללכת רעב, אז יכול להיות שאני אוכל 2 יופלה גו או דנונה פרו לפני שינה, אבל עדיין אני לא נופל לפחמימות ושומנים.

היו לי נפילות, אבל לא נפילות של 8 משולשי פיצה ביום = נפילה של 2,400 קלוריות. לא קרה.

היו נפילות של בערך 600 קלוריות (2 גלידות קטנות ועוד קצת שוקולד)

אבל זה הגיוני ליפול מדי פעם, השאלה איך. יש ליפול ב 600 ויש ליפול ב 2,400. 

התמונות מראות שינוי רציני. תמונה לפני היא מנובמבר 2025, תמונה אחרי מלפני כמה ימים.

image.png.5b4829a0c6697b891e855597bce1f10c.png

image.png.6e05b4ef951d454131f68aaf53c59eb8.png

לפני 21 דקות, yd b-4 כתב:

מהניסיון שלי ושל כל "שמן" סטנדרטי, להוריד במשקל זה החלק הקל, לשמור על זה זה האתגר.

שמע, אני במגמת ירידה מנובמבר 2021, ככה שאני שומר תקופה.

הייתי 140 ק"ג. אפילו קצת יותר, לא נשקלתי. 

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם (נערך)

בנוסף,

ברגע שאתה משלים עם זה שאתה עם נטייה להשמנה, נטייה ליפול לאוכל, אני לא חושב שיש לך אופציה אחרת מאשר לאכול כמות מוגברת של חלבון עד סוף ימיך (כמובן לדאוג לשתות מעל 2.5 ליטר מים ביום)

הטרנד של מעדני החלבון בסופר לא הגיע סתם. הכמויות שיש בסופר מטורפות. מדפים שלמים.

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

התחלתי עם הזריקות בפברואר. בינתיים ירדתי 14 קילו. יש עוד לאן לרדת, אבל זה בהחלט עובד. מה שמדהים זה השקט בראש. להבדיל מכל דיאטה אחרת שעשיתי כל החיים. אתה פשוט מפסיק לחשוב על אוכל. זה עולם אחר.

• אהבתי 3
פורסם

זה עובד לי כבר פעם שניה:)

ירדתי כבר 6 קילו מפסח (עם מינון חצי מ"ג באזמפיק יש לי מרשם ל1 מ"ג אבל אני לא עומד בתופעוות לוואי)

בעקבות השרשור למדתי משהו והתחלתי לשלב יותר חלבון בתזונה מקווה שזה ישמור על מסת שריר.

• אהבתי 1
פורסם

תהיות עם עצמי, אני בד"כ אוהב לחקור ממש לעומק כל נושא אבל הפעם אין לי ממש זמן.

באמת כל מוצרי החלבון  כמו יוגורטים ומשקאות "מספקרים את הסחורה" לגוף שלנו? הרבה יותר קל לשתות שוקו מאשר לאכול 4 ביצים או כמות מכובדת של עוף, מצד שני אינטואיטיבית זה לא נראה לי שווה ערך.

אם מאן שהוא כאן חקר את הנושא אשמח להכוונה:)

פורסם (נערך)

----

סוגי חלבון שונים, קודם כל.

ביוגורט חלבון יש בעיקר קזאין. חלבון איטי. זה טוב לשובע כנראה.

טונה נחשב חלבון מהיר.

חזה עוף לא מהיר ולאאיטי -  באמצע כזה.

ביצים גם באמצע כזה.

קוטג' קזאין בעיקר.

גם גבנ"צ.

WHEY כמובן כאבקה חלבון מהיר.

----

ההייפ על החלבון הוא גם בגלל ה TEF הגבוה, בגלל שזה עוזר לשמור על מסת שריר ובגלל שזה נותן תחושת שבוע מוגברת לעומת פחמימות או שומן.

יש אנשים שיגידו שעדיף לאכול 200 גרם חזה עוף אפילו פעמיים ביום ולא את היוגורטים בגלל שהיוגורטים האלה עושים יותר פלוצים ויותר מסריחים. יש מצב שזה נכון. 

לפי הכמויות שיש על המדפים, אני מניח שיש אנשים שקונים 10-30 יחידות של מעדני חלבון/יוגורטים/משקאות בביקור אחד בסופר. אני אחד מהם. 

באחד הסופרים הגדולים בעיר, בשנה האחרונה, יש בערך פי 5-10 יותר מעדני חלבון יופלה GO או דנונה PRO ביחס לקוטג' 5%.

ביצים עושים פלוצים מסריחים (גופרית וכו') אז לא יודע להגיד לך.

אנשים שעושים צום לסירוגין אוכלים חלבון בכמות מוגברת כי זה תורם לשובע. ברור ש TEF משחק פה תפקיד גם כן.

פורסם (נערך)

נניח מישהו צריך 100 גרם חלבון ביום, אם הוא יאכל 5 מעדני יופלה GO או דנונה PRO לא יקרה כלום, הכל טוב, חלבון מלא. אבל כנראה שיהיו לו יותר נפיחות ויותר מסריחות מאשר אם היה אוכל רק 3 מעדנים, ו-2 מנות חלבון אחרות היו מורכבות מ-150 גרם חזה ומקופסת טונה.

פורסם (נערך)

קודם כל אין בהם רק רכיבים שמקורם בחלב. 

לחלב יש pH בערך של 6.5 

ליוגורט חלבון יש pH בערך של 4.5

מוסיפים לחלב חיידקים כלשהם שגורמים ל pH לרדת. החיידקים אוכלים את הסוכר ומשחררים חומצה לקטית, וה pH יורד.

בחלב ב-100 גרם יש כ 3 גרם חלבון, עושים איזשהו סינון או אידוי ככה שהמים יצאו, וככה שב 150 גרם יוגורט בערך יש 20 גרם חלבון.

אני לא בטוח שזה מה שגורם לנפיחות, אלא החלבון עצמו שיש לו חומצות אמינו שהחיידקים במעי שלנו אוהבות, או את תוצרי הפירוק שלהן, והן משחררות גז שיש בו גופרית ברמה כזו או אחרת.

יכול להיות שזה אינדיוידואלי וכמו שטונה או חזה עוף לי לא עושה נפיחות, למישהו אחר כן.

אני לא היחיד שקונה 20 מעדני GO או PRO בסופר וזה מחזיק לי פחות משבוע.

אתה אוכל רק 1 ביום?

עריכה:

צריך לקרוא מאמרים בגוגל לפי החיפוש why milk after fermentation cause farts

יש מצב שנשאר קצת לקטוז ואז יש נפיחות בגלל זה

צריך לחקור על זה, מעניין

פורסם

היצרנים מחויבים לרשום את הרכיבים שקיימים במוצר.

תקרא איזה רכיבים יש במוצרים של שטראוס, תנובה, טרה ותעשה את הבחירות שלך.

תזונה זה תמיד אישי.

אני משתדל לאכול שני גרם חלבון לקילוגרם משקל גוף. נוהג לשתות/לאכול שניים ביום.

• תוכן חדש...