Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 14 דקות, ברווז כתב:

החומר הפעיל בזריקות האלו, זה משהו ביולוגי? ולא כימי נטו? הצורך בקירור, למשל, חיזק לי את הצורך לשאול. 

דוגמא לביולוגיה זה שבהתחלה יש DNA, אחר כך mRNA ובסוף חלבון. 

בזריקות האלה יש כימיה שכנראה מדמה ביולוגיה, ויש כל מיני חלבונים ששומרים על היעילות או המבנה שלהם בטמפ' של 2 עד 8 מעלות צלזיוס.

לפני 12 דקות, sperial כתב:

התצפיות שלך הן תחושה בלבד, ומטעה.

יש סקר של הלמ״ס שמראה שלא חל שינוי באחוזי השמנת היתר בין 2010 ל-2023.

אם אני זוכר את זה, אתה בטוח זוכר את זה:

אתה זוכר שלפני 20 שנה המדף של קוטג' 5% ו-3% היה מפוצץ? ולא היה בכלל כמובן מעדני חלבון? יופלה GO, דנונה פרו?

לא היה בכלל.

אבקות חלבון היו להשיג, היה ישראלבודי וכאלה. אבל מעדני חלבון לא.

היום, יש כל כך הרבה מעדני חלבון, בקטע שלא היה מצב שסיימתי עם המדף ולא נשארו לפחות עוד 30-40 כאלה בסופר גדול.

קוטג'? 3%? איפה? נעלם.

5% קיים מעט. גם הולך ונעלם.

עכשיו למה אני  בכלל כותב על זה? כי יש להניח שמי שפותח דנונה PRO אחד, אוכל את הכל במכה אחת.
לא יכולת להגיד את זה על קוטג' 5% למשל. מורחים על פרוסה ולא בטוח שתהיה עוד פרוסה.

ז"א אנשים שואפים לאכול יותר חלבון, לא?

מהפכת החלבון לגמרי יוצרת אנשים ששומרים על המשקל, בשילוב זה כמובן, שצוחקים על שמנים, מקניטים וכו', וגם כל מה שקשור לדייטינג, עדיף לא להיות שמן.

והכי חשוב כנראה הבריאות.. קשר ישיר בין השמנה למחלות וכו'.

לפני 12 דקות, sperial כתב:

@ברווז התרופות הן נגזרות של הורמון חלבוני. אגב, אפשר לתת גם ככדורים, אבל רקבלסכרת.

וולטר וייט, כשהוא פוצץ את הבניין של טוקו, הוא אמר " A little tweak of Chemistry "

אז גם התרופות האלה זה קצת A little tweak of Chemistry לא? מדובר בכימיה שמדמה ביולוגיה סוג של.

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם
לפני 14 דקות, sperial כתב:

התרופות הן נגזרות של הורמון חלבוני.

הניחוש שלי היה במקום אם ככה, זה ביולוגי. זה יכול להסביר את השונות בתחושות וב- בהיעדר מונח טוב יותר, בקבלה של התרופה ע"י הגוף.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 29 דקות, David32 כתב:

אנחנו יודעים אבל טוב מאוד אילו נזקים לטווח ארוך גורם שפע האוכל של ה 30-40-50 שנה האחרונות. 

תסיק את המסקנות לבד.

מצד אחד יש נזקים לאכילת יתר ומהצד השני יש יתרונות מוכחים לתזונה מאוזנת. בגלל זה אני שואל ובמקום לענות לעניין אתם עונים מסביב. 

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

לא חושב שזה מוגדר ביולוגיה בשום שלב. זה משהו שמדמה ביולוגיה אולי. "טריק" כלשהו.

לפני 1 דקה, Night Driver כתב:

מצד אחד יש נזקים לאכילת יתר ומהצד השני יש יתרונות מוכחים לתזונה מאוזנת. בגלל זה אני שואל ובמקום לענות לעניין אתם עונים מסביב. 

מה הכוונה בתזונה מאוזנת? תזונה שמכילה מספיק סיבים וחלבונים גם? מעבר לפחמימות ושומנים שנמצאים בכל מקום?

פורסם
לפני 2 דקות, גולדן191 כתב:

מה הכוונה בתזונה מאוזנת? תזונה שמכילה מספיק סיבים וחלבונים גם? מעבר לפחמימות ושומנים שנמצאים בכל מקום?

מאוזנת שמספקת את כל המינרלים, ויטמינים, חלבונים ושאר הדברים שהגוף צריך.

והשאלה היא אם הצום הזה לא משבש את כל האיזון של הגוף ו/או גורם לפירוק רקמת שריר למשל.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 3 דקות, גולדן191 כתב:

דוגמא לביולוגיה זה שבהתחלה יש DNA, אחר כך mRNA ובסוף חלבון.

כמה שזה 1975. תחשוב על וירוס הקורונה.

אתה זוכר שלפני 20 שנה המדף של קוטג' 5% ו-3% היה מפוצץ? ולא היה בכלל כמובן מעדני חלבון? יופלה GO, דנונה פרו?

זכרון סלקטיבי. ההפך הוא הנכון - מוצרי ה״דיאט/לייט״ הם היותר חדשים.בחלק מהם בעייתיים כי במקום שומן יש בהם יותר סוכרים. בשביל זה יש על כל אריזה סימון תזונתי.

היום, יש כל כך הרבה מעדני חלבון, בקטע שלא היה מצב שסיימתי עם המדף ולא נשארו לפחות עוד 30-40 כאלה בסופר גדול

לא רלוונטי. אלה מוצרי נישה יקרים

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 25 דקות, sperial כתב:

2023

בגלל זה אמרתי לך, כשרק 43% מהאוכלוסייה תחת משקל תקין, להגיד שבעלי עודף משקל זה לא אנשים "רגילים" זה פשוט שגוי.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

@גולדן191 יש לך כאן בדיוק אותה בעיה שיש לך בהמלצות על עבודה עצמית בפורום הטיפולים ברכב: אתה משליך מעצמך על כולם. זה ממש לא פועל כך. אני בכלל לא מבין  מה זו ״מהפיכת החלבון״. זה משהו שאולי מתאים לך, סוגי דיאטות יש הרבה,סלבודדות מהן יש בסיס מדעי.

@David32 לא הבנתי אותך. בגיל 60 לפחות ל-60% מהאוכלוסיה אפשר להוכיח קיום טרשת עורקים. כן, אנשים ״רגילים״ כמוני וכמוך. אז לא תטפל באנשים ה״רגילים״ האלה כדי למנוע או לעכב סיבוכים?

אגב התהליך הזה מתחיל בגיל שנה, השאלה מתי מתחילים לחפש אותו, כמה מתאמצים ומתי הוא מתחיל לעשות צרות.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 26 דקות, sperial כתב:

לא רלוונטי. אלה מוצרי נישה יקרים

למה יקרים?

אתה משלם פה על 20 גרם חלבון 5 ש"ח (סופר גדול, 4 יחידות ב20 ש"ח)

לפני 20 שנה שילמת על 25 גרם חלבון כ 5 ש"ח גם כן. ההבדל לא רציני.

אתה לא בשוק העבודה כמה שנים? אני רואה אנשים אוכלים כאלה בכמויות. כל אחד כמעט.

פורסם (נערך)

עדיין אלה מוצרי נישה. מיועדים לקהל מטרה ספציפי. והמבצעים המתמשכים לאו דווקא מעידים על הצלחה מסחרית. אבל, כמובן, אין לי גישה לספרי החשבונות של תנובה ושטראוס.

״זול״ ו״יקר״ זה דבר יחסי. למה אתה משווה? ליוגורט? לגבינה? לאשל? לסל הקניות של גברת כהן מסביון? לסל הקניות של גב׳ כהן ממודיעין עילית?

אגב, אתה מודע לכך שהערכים הקלוריים של חלבון ושל פחמימות זהים?

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם (נערך)

הערכים הקלוריים של חלבון ופחמימה לא זהים מבחינתנו. האפקט התרמי של חלבון גבוה פי כמה מפחמימה, בוודאות. משתחרר יותר חום בפירוק ועיכול החלבון, לכן יש את ההייפ על חלבון. בלי זה, לא היית רואה כמות עצומה של מעדנים על המדף. 

זה זהה רק על הנייר.

בפורום תמיד מסתכלים על תהליכים.

😅

לפני 5 דקות, sperial כתב:

״זול״ ו״יקר״ זה דבר יחסי. למה אתה משווה? ליוגורט? לגבינה? לאשל? לסל הקניות של גברת כהן מסביון? לסל הקניות של גב׳ כהן ממודיעין עילית?

אני משווה את מה שקורה היום ביחס למה שהיה לפני 20 שנה.

שילמתי על כ 25 גרם חלבון 5 ש"ח, היום אני משלם כ 5 ש"ח על 20 גרם חלבון. סבבה. לא יקר מדי בתחום הזה.

אבקות חלבון, המחיר ירד. כי התחרות עלתה. אבל זה עדיין לא טעים, צריך להוסיף פירות או שוקולית וכו'.

תוספת לגבי החלבון, ההייפ על חלבון הוא אמיתי. הוא חי ובועט וכמובן שהגיע מ USA, אבל הוא חי חזק בארץ.

גם תנובה וגם טרה מייצרות אבקות חלבון לפי הידוע לי. כבר לא מעט שנים.

לפני 20 שנה? לא היו קרובים לזה. מי שמע על זה בכלל אז?

רק מי שהזמין מישראלבודי או אתר בחו"ל.

פורסם

הייפ זו מילה נכונה. אל תלך לקרוא אצל כל מיני גורואים. לך לקרוא מדע בדוק. אז, כן דיאטות מבוססות חלבון יעילות - אבל לא יותר מאחרות.

גרם חלבון הוא 4 קלוריות. גרם פחמימה הוא 4 קלוריות. ואם אתה לא אוכל אותם ביחס הנכון הגוף מפרק את החלבון ומנצל אותו כמקור אנרגיה.

פורסם

תקרא על protein thermic effect לעומת פחמימה או שומן. כשמסתכלים על סך כל התהליך חלבון גורם לגוף להשקיע יותר אנרגיה בפירוק, וגם משביע יותר.

זה 4 קלוריות רק על הנייר.

פורסם
לפני 20 דקות, גולדן191 כתב:

אבקות חלבון, המחיר ירד. כי התחרות עלתה. אבל זה עדיין לא טעים, צריך להוסיף פירות או שוקולית וכו'.

אלבומין בiherb במחיר סביר לגמרי. חסר טעם. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• תוכן חדש...