Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

החשש הוא למה מראש רכב כזה הגיע למגרש קטן.

יש רכבים שבאמת אין להם שוק והמחיר הריאלי שלהם נמוך משמעותית מהמחירון. אולי באמת הבעלים ניסה למכור כמה זמן ולא הצליח, בסוף "זרק" את הרכב לסוחר. 

אם זה דגם ספציפי ונדיר שאתה מחפש, לא הייתי שולל בדיקת רכב של סוחר. אבל אם יש מוכר פרטי, עדיף.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מובנית ההעדפה הכללית לרכישה מפרטי אבל זו כמובן לא ערובה לשום דבר. 
בנוסף דווקא ברכבים נישתיים שאין להם שוק הרבה פעמים מוכר פרטי "עף על עצמו" ושם מחיר גבוה מאוד. יבוא פראייר וישלם - יופי, לא הולך - נישאר עם הרכב. 
מגרש קטן חי בלוגיקה עיסקית שמחייבת מחזור מהיר. רכב שלא נמכר זמן רב תופס מקום של רכב אחר שעשוי להמכר הרבה יותר מהר וריווחי. עדיף  לסוחר להיפטר מרכב לא מבוקש גם ברווח נמוך או בכלל בלי להרוויח ולשים במקומו חלופה ברת רווח. 

פורסם

@orankohn אתה לא הקונה הממוצע. יש לך הבנה בתחום והרבה יותר קשה לעבוד עליך - וקרוב לודאי שהסוחר קולט את זה במשפט השני ומכוון עצמו בהתאם.

שלח אותי למגרש ואצא עם רכב משוחזר.

• אהבתי 2
  • מצחיק 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

דיבורים כמו חול, ואין מה לאכול...

אחזור ואומר - אין כללי אצבע. המכנה המשותף לכל הסוחרים גדולים כקטנים (עם כוכבית קטנה לחברות הליסינג)

הם מספרים לך מה שהם היו רוצים שיהיה מצב הרכב כאשר המידע בפועל שיש להם הוא מאד מוגבל, אם בכלל.

כל רכב לגופו. יש לנקוט ב"כבדהו וחשדהו" ולבדוק כל רכב בשבע עיניים.

קניתי בחיים עשרות מפרטיים, מסוחרים קטנים ומסוחרים גדולים. נפלתי לא פעם, ומצאתי גם הרבה מציאות. זה לא תלויה בגודל המגרש, זה תלוי ברוכש שצריך לנקוט בכל אמצעי הזהירות, ולא משנה מול מי הוא מתנהל.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
לפני שעה, zvit כתב:

מספרים לך מה שהם היו רוצים שיהיה מצב הרכב כאשר המידע בפועל שיש להם הוא מאד מוגבל, אם בכלל

בינו

למשל רכב שאוכל שמן והלקוח שעשה טרייד אין מילא עד למעלה ושם במגרש

אין לסוחר דרך לדעת זאת גם אם הוא ישר כמו סרגל

כה’’ל לגבי נוזל קירור..

לעומת פרטי שאם הוא הגון הוא יהיה שקוף איתך על הכל..

בינגו*

משתדל לעזור

פורסם

מכירים את המשחק ברחוב שבו יש אדם עם שלוש כוסות הפוכות ומסביבו אנשים שמהמרים וזוכים במלא כסף?

מי שאוהב להמר שם מוזמן להכנס למגרש של סוחר רכב בכל מקום שיחפוץ. הוא בטוח יהנה.

מי שמתרחק מהמשחק הזה כנראה הבין את הפואנטה

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם

3 עמודים, לא קראתי... אבל אם עוד לא נכתב, זה הזמן:

"אתה רוצה לראות את הג'וק, ניסן?"

...

"למה לא? כפרה. למה לא?......"

• מצחיק 4
  • לא הבנתי... 1
פורסם

אישית לא מתעסק בכלל עם מגרשים קטנים. הסיכוי שיגיע לשם רכב טוב הוא אפסי לדעתי. מי שיש לו רכב טוב מוכר לרוב לבד או מבצע טרייד אין והרכב מגיע למגרש גדול. ברור שקיים סיכוי שהמגרש הקטן קנה מהמגרש הגדול אבל אז כנראה הוא עושה סיבוב לא קטן מבחינת מחיר. תיאורטית יש מצב שבעלים של רכב טוב התפתה לאיזה רכב ממגרש קטן והשאיר שם רכב טוב, אבל אם הוא לכשעצמו צרכן לא מבריק, זה גם מקטין את הסיכוי שהרכב היוצא היה מוצלח...

בנוסף, מגרש קטן ידע להחביא היטב תקלות שבעלים פרטי או מגרש גדול לא יתעסק איתן, כמו לאפס נורת תקלה, למלא גז במזגן וכו' וכמובן שלא למסור את הקבלות על כך.

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם

אני נזכר כעת שהמגרש הקטן הגרוע שקניתי ממנו ונפלתי בפח, שם בקבוק מי ברז בבגא’ז כנראה היה חוסר בנוזל קירור, שאלתי מה זה הוא ’’הרגיע’’ אותי שזה סתם לשתיה (כנראה שכח שם המסכן..) ובמוסך נאמר לי שעורבבו מים רגילים עם הירוקים וגרמו לקורוזיה.. שבסוף הלך מנוע..

אחד הסימנים לכך אגב הוא מיכל עיבוי מלוכלך מאוד וחום עקב החלודה שצפה מהמנוע והרדיאטור

משתדל לעזור

פורסם

פעם מכרתי 2 רכבים בו זמנית.

כמעט כל המטלפנים היו בטוחים שאני סוחר כי שאלתי "איזה רכב?"

למדתי לשאול: הוולוו או המאזדה? ולהסביר שאני מוכר 2 רכבים. לאלו שלא האמינו וניסו לדחוק אותי לפינה אמרתי שאני סבור כי המקצוע של סוחרי הרכב הוא מוערך ונחשק בעיני אך לא זכיתי.

בעיקר אהבתי את האלו שמבקשים: "ספר לי על הרכב" כאילו יש איזה סיפור מרגש מאחורי מאזדה 6. הייתי שואל יפה אם קראו את המודעה (המפורטת). אם כן, אז מה השאלה? ואם לא, הייתי שולח אותם לקרוא את המודעה או נותן להם תקציר ענייני.

• מצחיק 2
פורסם (נערך)
לפני 9 שעות, NAPOLEON כתב:

בעיקר אהבתי את האלו שמבקשים: "ספר לי על הרכב" כאילו יש איזה סיפור מרגש מאחורי מאזדה 6. הייתי שואל יפה אם קראו את המודעה (המפורטת). אם כן, אז מה השאלה? 

זה לא באמת שאלה.

"ספר לי על הרכב" = "איזה מידע אני יכול להוציא ממך כבר מהתחלה שאפשר להשתמש בו נגדך כדי להוריד אותך, בלי קשר למחיר שאותו אתה מבקש, ובד"כ גם לפני שראיתי את הרכב".

טופינים נוספים:

1) "אתה יודע שאתה מבקש גבוה"  
2) "למה אתה מבקש מעל המחירון של הרכב"
3) "אני סוגר איתך (סכום מונפץ) עכשיו" 

בשורה התחתונה כל השיחות האלו נועדו להבין כמה המוכר לחוץ/בוק, כדי לדעת אם ימכור את הרכב ב20% / ב30% / 40% מתחת לשווי שלו.

עריכה אחרונה על ידי MRobot
  • אהבתי 1
  • מצחיק 1
פורסם
לפני 9 שעות, NAPOLEON כתב:

בעיקר אהבתי את האלו שמבקשים: "ספר לי על הרכב" כאילו יש איזה סיפור מרגש מאחורי מאזדה 6. הייתי שואל יפה אם קראו את המודעה (המפורטת). אם כן, אז מה השאלה? ואם לא, הייתי שולח אותם לקרוא את המודעה או נותן להם תקציר ענייני.

במידה והמודעה אכן מפורטת, כדאי לשאול שאלות ספציפיות על מידע שחסר.

במידה והמודעה לא מפורטת, השאלה במקום ואני דווקא לא אוהב מודעות בהן הפירוט בא לידי ביטוי רק בנתונים יבשים שבדרך כלל חוזרים על עצמם מספר פעמים במודעה (פעם אחת בתמונות, פעם אחת בשדות המובנים במודעה ופעם נוספת בטקסט החופשי). הכוונה לפרטים כמו צבע, יד, קמ, אפילו סוג הרכב ונתונים "מפרטיים" לדוגמא:

קיה ספורטאז יד 3 מנוע 2000 חלונות חשמל מערכת מולטימדיה ווו גרירה

בזבוז של מלל, לא אומר שום דבר יחודי לאקזמפלר המפורסם. כשאני מבקש עוד פרטים על הרכב אז אני מצפה לקבל היסטוריית טיפולים, לפחות לתקופה הבעלות הנוכחית. גילוי נאות האם ישנם דברים שלא עובדים וצריך לסדר וכדומה.

לגבי ה"לא הבנתי" שהגבת לי בתגובה הקודמת, מזמין אותך להשלים, זה מצחיק:

https://www.instagram.com/reel/DUASMJsEZOT/?igsh=MTE4ZDVleWExMnNzOQ==

פורסם
לפני כשעה, MRobot כתב:

"

3) "אני סוגר איתך (סכום מונפץ) עכשיו" 

בשורה התחתונה כל השיחות האלו נועדו להבין כמה המוכר לחוץ/בוק, כדי לדעת אם ימכור את הרכב ב20% / ב30% / 40% מתחת לשווי שלו.

מזכיר לי סיפור של חבר.

היה לו רכב מאוד שמור. 

ביקש 10 מעל המחירון,

התקשר אליו סוחר מספר פעמים. שיגע אותו שימכור לו את הרכב 

אמר לו שהוא בא עכשיו עם מזומן וסוגר איתו על מחיר מסוים (לדעתי 3-4 מעל המחירון)

כמובן שהגיע הסוחר,

ניסה להוריד את המחיר באינטנסיביות 

החבר לא התבלבל.

התחיל להעלות לו את המחיר.

הסוחר לא הבין את הטקטיקה 

שאל אותו"הרי סגרנו על כך וכך בטלפון. לא?"

"רצית לסגור על המחיר הזה בלי לראות את הרכב. לא ידעת אפילו שהרכב מניע. תראה עכשיו איזה שמור הרכב. מגיע לי יותר ממה שסיכמנו"

הוא אמר שלי שחבל שלא היה עליו מצלמת גוף לתעד את הפרצוף של הסוחר 🤣

הרכב לא נמכר לאותו סוחר.

• מצחיק 9

.

פורסם

בטח החבר הייטקיסט.

או שהרכב ליטרלי יד ראשונה מרופא.

איזה כישרון מבוזבז.

• מצחיק 2
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...