Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, om2 כתב:

שאל אותו"הרי סגרנו על כך וכך בטלפון. לא?"

החבר צודק, אם הקונה סגר בטלפון על מחיר מסויים ועכשיו חזר בו מהסכמות, גם המוכר לא מחוייב על מה שנסגר וחוזר למחיר המקורי שדרש.

מניסיוני הקטן, כל מי "סוגר" בטלפון ו"עכשיו מגיע עם מזומן" או שבכלל לא מגיע לראות את הרכב, רק בודק ומחפש מציאות, או שרוצה לקבוע מחיר חדש "שלו" לתחילת מו"מ. מי שמתחיל להתמקח בטלפון לפני שראה את הרכב, בשבילי זה סימן שבוודאות הוא לא יקנה.

עריכה אחרונה על ידי EvGriga

לקסוס IS300h, אורה 03 Pro300

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
בתאריך 27.1.2026 בשעה 14:54, EvGriga כתב:

מי שמתחיל להתמקח בטלפון לפני שראה את הרכב, בשבילי זה סימן שבוודאות הוא לא יקנה.

ברחנו מנושא השרשור, אבל הוא די מוצה.

תראה עקרונית אני מניח שאתה צודק. אבל לפעמים יש הצדקה. לפני שנה וקצת חיפשתי רכב לא נפוץ. היה אחד שגר בקצה השני של הארץ, חצי/יום עבודה להגיע, על בדיקה במוסך מוכר לי אין מה לדבר, והמחיר היה בכמה אלפיות מעל הגבול שלי. אז אמרתי לו. ענה: "על כסף מדבר רק ליד הרכב". אמרתי בסדר, לא מחפש לסגור מחיר, רק לדעת שיש גמישות, התקציב שלי ככה וככה ולהגיע אליך זה תיק. ענה: "איך שאנחנו מדברים עוד שיחה מחכה להיכנס". חיכיתי שבוע, התקשרתי כמובן שאף אחד לא בא, קיבלתי איתות ממנו שיש גמישות במחיר, נסעתי לקצה העולם וקניתי את הרכב. 

סוחרים לעומת זאת יודעים בדיוק כמה הם מוכנים לשלם. בקיץ פירסמתי רכב במחיר הוגן מאוד, אותו יום התקשר בחור אמרתי לו בבירור שמראש פרסמתי בהפחתה ואין גמישות שלא יהיו סיפורים, לא היה לי ראש לזה. בערב כבר בחושך באו שניים, בבירור סוחרים. אחד בדק מכאנית עם פנס נזילות וכו', שני העביר צילום של הרישיון רכב למישהו שיבדוק. התעסקו רבע שעה נתנו לי מחיר 30% נמוך ממה שביקשתי. אמרתי תודה לא. היו בשוק, הם רגילים שאם הם מגיעים ומנפנפים לך מול העיניים כסף אחרי שהסבירו כמה הרכב לא ימכר, תמכור. לא זזתי שקל, "חבל חבל" ונפרדנו. הרכב נמכר למחרת למשפחה סימפטית שלא התמקחו בכלל, ולהם הורדתי אלפיה בלי שביקשו רק כי כיבדו את המילה.   

בתאריך 26.1.2026 בשעה 18:40, orankohn כתב:

X1 Xdrive 23d

זוכר שפרסמת... החומה מטאלית. דיגדג לי מאוד באצבעות. מקווה שהיית מרוצה מהמכירה. 

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם
בתאריך 25.1.2026 בשעה 11:46, SurfHigh כתב:

אני מניח שלרוב הגולשים בפורום יש תדמית שלילית על סוחרי/מגרשי רכב, ביחוד הקטנים יותר.

למרות זאת, אני מריץ חיפוש בגוגל מאפס, נניח באיזור הצ'ק פוסט בחיפה, ורואה לא מעט מגרשים כאלו עם עשרות/מאות ביקורות של 4.5+.

למישהו יש הסבר לתופעה?

לא קראתי את כל התגובות, אבל מ20+ שנים של רכישת רכבים התדמית השלילית של הקטנים הוכיחה את עצמה בכל פעם מחדש (פעם אחת אפילו לטובתי).

תראה, המקצוע שלהם זה לקבל הרבה זבל שהגדולים לא רוצים ולמכור אותו ברווח. מה כבר יכול לצאת מזה לטובה עבור הקונה?

אז נכון שיש יוצאי דופן, אבל רוכש הפשוט שלא מבין מה הוא רואה הוא טרף קל אלא אם במקרה אתה נופל על מגרש של צדיק.

• ספונסר פורום
פורסם
בתאריך 25.1.2026 בשעה 15:56, om2 כתב:

יש גם רכבים טובים במגרשים.

פשוט יתמחרו מאוד יקר. (10-15 מעל המחירון זה לא מילה גסה)

אם אתה חושב שתמחור של 15K מעל מחירון הוא אינדיקטור לכך שהרכב שווה את זה - תחשוב שוב...

בתאריך 25.1.2026 בשעה 15:56, om2 כתב:

אבל יש גם רכבים טובים שם.

פשוט במחיר שרובנו לא נסכים לשלם.

שוב - יש לפעמים רכבים טובים גם במגרשים מפוקפקים, זה פשוט נטול חוקיות

כלשהיא, ועצם המחיר הגבוה לא אומר דבר.

מדובר בכרישים שמסוגלים לשקר ולבלף בלי להניד עפעף. מניסיון.

933126724_WhatsAppImage2021-07-03at20_39_08.thumb.jpeg.64edf5191b8e50ab7f237a75a4828929.jpeg

פורסם

בן 21, הלכנו למגרש של חבר של אבא שלי.

סיאט איביזה שנת 2003, בסך הכל ב20 אלף שקל שזה לבן 35 גרושים, לבן 21 זה הרבה.

בשנה אחת - הלך הגיר, הלכו כל הפלאגים, המצבר כמובן נגמר, כבר לא זוכר מה היה שם עוד.

ביליתי הרבה מאוד במוסך.

עבדתי באותה תקופה בתחנת דלק, ותמיד הרכב היה לי מול העיניים, יום אחד אני מסתכל עליו ותוהה לעצמי למה הלבן של הדלת של הנהג בעלת גוון כהה במקצת משאר הרכב.

לא יכלתי להוכיח את זה אבל מן הסתם עברה צביעה או תיקון אחר.

הבנתי שהוא חסך ממני גילוי נאות על הרכב הזה.

מאידך - רכב שקניתי בטריידמוביל - פשוט מעולה, הכל בו 100% למעט כמובן בעיות שהגיעו עם הזמן אבל זה כמו כל רכב רגיל, הם סך הכל אחסנו אותו - הוא הגיע אליהם ממבוגרת שטיפלה בו במוסך המרכזי כל הזמן.

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם

האם לקחת את הרכב לבדיקה או במוסך לפני הקניה? האם בדקת היסטורית טיפולים?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
בתאריך 26.1.2026 בשעה 08:18, itamarg כתב:

מסקנה: הביקורות בגוגל לא תמיד נכונות/אמינות כפי שכתבו קודמיי. 

אכן, 

יש אתרים שכתוב "קונים ביקורות בגוגל".. 

או שהביקורות מתקופה מוקדמת יותר, והיום תנאים השתנו. 

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

כמעט לא תמצא רכבים פרטיים, ביד 2 אפשר בקלות לזהות, גלילה למטה במודעה והופ "רכבים נוספים מאותה סוכנות". 

בפייסבוק, נכנס לפרופיל במרקט ורואה כמה רכבים הוא מפרסם. 

אז שוב, אין פרטיים כמעט. 

אבל גם הפרטיים שיש, ההוא לא יכול להראות היום. ההוא דבר איתי אחר כך. 

זה לא ביזנס מבחינתו, זה מטרד. 

הסוחר, זה העבודה שלו, "אפשר לבוא עכשיו? כן בוא"

בסוף, הסוחרים משיגים את מרבית הסחורה ממגרשים גדולים וטרייד יבואנים. שלא בא להם להתעסק במה שהם לא מומחים בו, לא מבינים בו, או מעט מפוקפק. הסוחר קונה מחיר. 

הוא לא יודע בעצמו מה הוא קנה, הוא רק יודע מה הוא שילם. 

חובת הבדיקה עלייך. 

לפעמים יש מציאות, ולפעמים לא. 

ההתחייבות לבדיקה היא חרטה בכל אופן, כי בדיוק יש לו מאה קונים על הרכב ומישהו אחר ייקח בלי בדיקה ויילחץ מזה. 

אז מי שיודע לבדוק לבד הרוויח. ומי שלא, נלחץ ומהמר

• אהבתי 1
פורסם
לפני 5 שעות, GTאי כתב:

מ20+ שנים של רכישת רכבים התדמית השלילית של הקטנים הוכיחה את עצמה בכל פעם מחדש (פעם אחת אפילו לטובתי).

משהו לא לוגי במשפט הזה.

פורסם (נערך)

אני היחידי שקרא את הכותרת בתור: 'האם התרמית מוצדקת'? 🫣

הביקורות בגוגל בד"כ נכתבות סמוך למעמד הקניה. כידוע, את הקליינט הישראלי הממוצע קונים בקפה ועוגה, גם אם זיינו אותו במחיר והרכב התפרק לאטומים בדרך הביתה מהסוכנות. אנחנו גם יודעים איך בעלי עסקים בארץ אוהבים להשתיק אנשים שרושמים עליהם ביקורות שליליות עם מכתבי איומים בהוצאת דיבה ולשון הרע... בקיצור, אין ברייטינג הזה שום דבר מפתיע, אבל גם שום דבר אמין.

עריכה אחרונה על ידי Derish
פורסם
לפני 21 שעות, yulianx כתב:

האם לקחת את הרכב לבדיקה או במוסך לפני הקניה? האם בדקת היסטורית טיפולים?

זה חבר של אבא שלי, למה שנטרח לקחת אותו לבדיקה, הוא בוודאי הוגן.

זאת המחשבה שליוותה אותי בתור צעיר תמים.

מה שכן, את ההונדה אקורד משנת 95 שעלתה 10 אלף שקל מאישה מבוגרת כן לקחתי לבדיקה חודש לפני כן 😕, כי מי מכיר אותה (במקום רצועה היה שם צעיף, לא ברור איך הרכב בכלל הגיע לקומפיוטסט)

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם

הזכרת לי שקראתי לפני הרבה שנים במגזין הגה כשעוד היה חיי, על מסע איסוזו צאלנג בהדרכה של ישראלים, נקרעה רצועה ושמו גרביון או משהו כזה, באיסוזו שלחו מהנדסים בשביל לראות את זה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

להשכלה כללית, יש חברות/אנשים שמקבלים כסף על קידום חברה, וזה כולל פברוק ביקורות המלצה. אפשר לשלם גם רק על פברוק ביקורות. ואני לא מדבר על הכמה ביקורות של עובדי המוסך הנשים שלהם והשכנים, אלא על עשרות מאות ואלפי ביקורות מפוברקות. זו תופעה כ"כ קשה שנלחמים בה גם בחו"ל והגיעה אפילו לאמזון. ככה שאל תבנו על ביקורות כקנה מידה. דווקא הנוכלים משלמים להם הכי הרבה ומסיבות מובנות. העשר ביקורות האמיתיות נבלעות בין שלל הביקורות "המדהימות".

ולגביי מגרשי רכב. כדי להוציא עסקה טובה והגונה, ולא לבזבז זמן וכסף על בדיקות רכב, צריך שילוב של נסיבות כמעט בלתי אפשרי. מזל, ידע, יכולת מו"מ, סבלנות ואנרגיה ובטח שכחתי עוד כמה. הסבירות להוציא עסקה טובה ומוצלחת היא כ"כ נמוכה ומורכבת, שפשוט לא שווה את זה. 99% מהאנשים שיקנו יידפקו, במיוחד אלו שמבינים הכי פחות כי את הלימונים ינסו להשחיל להם. גם הכלל שלקלוט מי מולך לא עובד על סוחרי רכב. הם כ"כ טובים בלשדר אמינות  שאתה מסוגל לחתום להם משכנתא ובסוף לגלות שנפלת על נוכל.

• אהבתי 1
פורסם

אולי צריך לערב את המועצה לצרכנות הנלחמת בשחיתויות מעיו אלה?

אין להם ''שיניים'' משפטיים אבל יש להם תקציבי ממשלה להסברה ציבורית (כמו למשל אתרים ברשת שדופקים לקוחות)

אנשים תמימים שאינם מודעים ממשיכים להידפק..

משתדל לעזור

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...