Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 20 שעות, גולדן191 כתב:

לא מסכים איתך האמת, מנסיון. אחרת לא היה לי מה להגיד.

אם לא היית אומר זה היה עדיף, כי כל מה שאמרת זה הפוך.

העיקר מניסיון.

לפני 17 שעות, גולדן191 כתב:

שמן המנוע בהכרח חם יותר מנוזל הקירור. אין ספק בזה.

הפוך.

אגב, זה שתכתוב שאין בזה ספק לא עושה את זה אוטומטית נכון.

לפני 14 שעות, גולדן191 כתב:

אז לגמרי עדיף בחורף לחכות איזה 2-3 דקות לפני שמתחילים לנהוג. 

ממש לא.

הסבירו לך את זה החברים בהודעות הקודמות ואני רואה שאתה לומד ולא מתווכח לשם הויכוח.

זה מצוין, יש אנשים שממשיכים סתם להתווכח ולא רוצים ללמוד באמת ולהתקדם. נראה שאתה לא כזה.

לנושא השרשור:

אתה לא יכול להסיק שהוא היה בטמפ' עבודה רוב הזמן. יש רכבים שמגיעים לטמפ' עבודה של נוזל קירור ב-5 דק' ויש כאלה שב-15 דק' כמו הליסינג החלופי הנוכחי שלי, אני יכול להגיע בבוקר חורפי מראשון לציון עד למחלף מסובים ורק אז טמפ' נוזל הקירור מתייצבת, אבל טמפ' שמן מנוע וגיר לא. יקח להם עוד 10-15 דקות.

כדי להסיק איך היא נסעה אתה צריך לשאול אותה ולא לשער... ואז למדוד ספציפית על האוטו שלה חום נוזל קירור, שמן מנוע וגיר.

@fastidious1

תתחדש ותהנה! קנית רכב עם ק"מ בין הנמוכים שראיתי לשנים שיש לו על הכביש.

אתה יכול לחלוק איתנו את הסטוריית הטיפולים? מסקרן אותי...

הצמיגים שיש על הטוסון הם המקוריים שהגיעו עם האוטו?

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם (נערך)
לפני 10 דקות, Shmelov כתב:

הסבירו לך את זה החברים בהודעות הקודמות ואני רואה שאתה לומד ולא מתווכח לשם הויכוח.

זה מצוין, יש אנשים שממשיכים סתם להתווכח ולא רוצים ללמוד באמת ולהתקדם. נראה שאתה לא כזה.

כן בסופו של דבר מנהלים דיון, לכן אומרים הרבה פעמים שמי שנוסע 4K ק"מ בשנה חייב להחליף שמן כל שנה, רק בעיר, כי זה בערך שקול ל 10K ק"מ בבינעירוני, בתוך העיר השמן לא תמיד מתחמם לטמפ' גבוהה מספיק.

כשמדברים על נסיעה בתוך העיר, או מכונה שפועלת רק כמה דקות, אפילו 20 דקות, לא מזניחים את ההתחלה. השמן קר יותר מנוזל הקירור.

אני התרגלתי שמדברים על מכונה שפועלת שעות רצוף ומזניחים את ההתחלה.

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם
לפני 40 דקות, Shmelov כתב:

זה שתכתוב שאין בזה ספק לא עושה את זה אוטומטית נכון

אה כי אמרת? (זה של ברלד)

• רעיון טוב! 1
פורסם

תתחדש, נשמח לקרוא סיכום שנתי על הרכב.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

מעדכן שהסיבה שיותר קשה לחמם את השמן מאשר את הנוזל קירור זה בגלל המסה המולרית של השמן ביחס לנוזל קירור.
המסה המולרית של השמן גבוהה לפחות פי 6.

זו התשובה האמיתית.

תודה לכל מי שהשתתף בדיון ותיקן אותי!

פורסם

אמנם המים מתחממים יותר מהר משמן אבל ספציפית ברכב יש תרמוסטט שסוגר את סירקולציית המים לראש מנוע ולכן המים מתחממים בכמה דקות וזה שהחיישן מראה 80 מעלות לא אומר שהמנוע בטמפ' עבודה

פורסם (נערך)
לפני 4 דקות, high way כתב:

המנוע בטמפ' עבודה

המנוע מגיע לטמפ' עבודה מהר, השמן לא מגיע לטמפ' עבודה ב-10 דקות הראשונות בערך, ולכן הוא יותר צמיגי ממה שצריך, ויותר קר ממה שצריך, וצריך לסוע רגוע עם הרכב בדקות הראשונות. ב-10 דקות הראשונות או יותר.

יש 3 טמפ' שדיברנו עליהם, טמפ' מנוע, טמפ' שמן מנוע, טמפ' נוזל קירור.

ככל שהשמן יותר חם, כך הוא פחות צמיגי וזורם יותר בחופשיות.

פורסם
לפני 29 דקות, high way כתב:

שמן שלא הגיע לטמפ' עבודה=מנוע שלא הגיע לטמפ' עבודה

לא בטוח, אם המנוע הרים את הטמפ' של נוזל הקירור מ-15 ל-85 תוך כמה דקות, תחשוב איזה חם המנוע.

מה שכנראה בטוח, שהשמן לא מסכך מספיק טוב ב-10 דקות הראשונות ולכן ההמלצה לסוע רגוע בלי לתת יותר מדי גז.

בדקות הראשונות יש יותר חיכוך במנוע בגלל שהשמן צמיגי יותר וקר יותר.

פורסם
לפני 24 דקות, גולדן191 כתב:

לא בטוח, אם המנוע הרים את הטמפ' של נוזל הקירור מ-15 ל-85 תוך כמה דקות, תחשוב איזה חם המנוע.

מה שכנראה בטוח, שהשמן לא מסכך מספיק טוב ב-10 דקות הראשונות ולכן ההמלצה לסוע רגוע בלי לתת יותר מדי גז.

בדקות הראשונות יש יותר חיכוך במנוע בגלל שהשמן צמיגי יותר וקר יותר.

בטוח מאוד. סע במכוניות עם מד טמפ' שמן ותראה בעצמך.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם (נערך)
לפני 10 דקות, amosbmw כתב:

בטוח מאוד. סע במכוניות עם מד טמפ' שמן ותראה בעצמך.

אמרתי כנראה בטוח כי אני לא בטוח על מספר הדקות, אבל כמו שאמרת, מאד הגיוני שיקח לשמן פי 2 זמן להגיע ל 100 מעלות לעומת נוזל הקירור.

הרבה יותר כבד ממנו.

פורסם
לפני 19 שעות, Shmelov כתב:

אתה יכול לחלוק איתנו את הסטוריית הטיפולים? מסקרן אותי...

הצמיגים שיש על הטוסון הם המקוריים שהגיעו עם האוטו?

ביקשתי את ההיסטוריה בקרוב ישלחו לי.

הצמיגים הקדמיים הוחלפו בסוף 23 והאחוריים עדיין של היצרן אני הולך במיידי להחליף אותם.

כדאי לעשות רוטציה? שהחדש עכשיו יהיה קדימה? 

פורסם

חדש עדיף שיהיה מאחורה.

לגבי העניין עם השמן - צילמתי כמה תמונות מהנסיעה היום.

טמפ עבודה של נוזל קירור (שעון ימני) אצלי היא ב80 מעלות

טמפרטורת שמן (שעון שמאלי) היא בין 80 ל90. בנסיעה מאומצת ויום חם גם 105-110.

הנסיעה הייתה בתנועה בין עירונית עם רמזורים. לאחר 10 דקות נוזל הקירור הגיע לטמפ עבודה, ורק אז טמפ השמן התחילה לעלות.

לקח לשמן עוד 7 דקות כדי להגיע לאיזור ה80 מעלןת. בשיוט המחוג של השמן נשאר באיזור ה80, והתקרב ל90 בהאצות אבל אף פעם לא הגיע ל90.

20260114_093618.jpg

20260114_104211.jpg

20260114_104613.jpg

20260114_105502.jpg

• אהבתי 2

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...