Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני כשעה, stx כתב:

מה שמחמם את שניהם זה לא המנוע?

בהנחה שכן, זה אומר שהמנוע בטמפ' גבוהה מ-84 מעלות, אז כמה כבר יכול להיות השמן מאחוריו?

שואל באמת, לא בהתרסה.

הרבה.

בזמן שהנוזל קירור מגיע לטמפ עבודה השמן לא שם, ומאחר בעוד איזה 10 דק' כנראה. 

זאת אומרת שהשמן לא בטמפ עבודה, והחלקים הנעים הרכב עדיין לא הגיעו לטמפ עבודה ויש בלאי גבוה יותר בזמן הזה.

לא שב-13K קמ זה כזה קריטי. 

אבל שלא תחשוב שבגגל שהטמפ של הנוזל קירור הגיעה תוך 5 דק' לטמפ עבודה הרכב מוכן לתת בראש

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני 23 דקות, Nakamichi כתב:

בזמן שהנוזל קירור מגיע לטמפ עבודה השמן לא שם, ומאחר בעוד איזה 10 דק' כנראה. 

זאת אומרת שהשמן לא בטמפ עבודה, והחלקים הנעים הרכב עדיין לא הגיעו לטמפ עבודה ויש בלאי גבוה יותר בזמן הזה.

זה לא מה שמלמדים במעבר חום.

המנוע הוא מה שמחמם את נוזל הקירור, שלוקח ממנו את החום.

כשנוזל הקירור 84 מעלות השמן יותר חם בהכרח.

אין עוד גוף חימום במערכת. רק המנוע. נוזל הקירור עובר ולוקח את החום איתו.

אבל יכול להיות שהגזמתי עם ה-3 דקות, אני אעדכן מחר או מחרתיים כמה הטמפ' בדיוק אחרי שאשים סטופר. אחבר OBD ואשים סטופר, ואז אבדוק.

ובכל מקרה מדובר על החורף, שקצר מהקיץ משמעותית.

בנסיעה של 4 ק"מ בתוך העיר, בשעות העומס, נוזל הקירור היה 105 מעלות. אני מניח שהמנוע היה 140 מעלות לפחות. אבל אנחנו מחפשים נסיעה קצרה יותר מזו.

בכל מקרה,

בב"ש 3 ק"מ בבוקר לוקח לנהוג יותר מ-10 דקות.

וגם ב16:00 - 17:00.

במרכז כמובן שייקח יותר זמן.

ככה שגם אם לוקח 4 דקות כדי שהנוזל יהיה על 85 נניח, עדיין רוב הזמן הוא בטמפ' עבודה.

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם
לפני כשעה, BoazB11 כתב:

באותו עניין, הכתבה הזו מעלה נקודה שאני לפחות לא חשבתי עליה...

כבר כתבתי לא פעם שמנסיון במערכות ההיברדיות של טויטה (גם הפלאג-אין) מנוע הבעירה פנימית מונע כמעט בכל נסיעה גם אם הסוללה טעונה במאה אחוז - על מנת להכינו לפעולה במידת הצורך. רק אם לוחצים על כפתור EV בעצם כופים על המנוע הזה להשאר כבוי עד גמר הסוללה.

• אהבתי 2
פורסם

השמן גם יותר קרוב למנוע מאשר נוזל הקירור,

וגם יותר קל לחמם שמן מאשר נוזל קירור.

תבדקו בגוגל מה ערך ה cp (heat) של שמן לעומת 50:50 מים:אתילן גליקול.

ערך cp נמוך יותר הכוונה שקל יותר לחמם את החומר.

שמן המנוע בהכרח חם יותר מנוזל הקירור. אין ספק בזה.

מים, אגב, עם ערך של cp מאד גבוהה בגלל שהמולקולה "משולשת" וקשה לחמם אותה.

• אהבתי 1
פורסם

@גולדן191 מחילה, אבל אתה כותב שטויות בלי ביסוס, לשמן לוקח משמעותית יותר זמן להתחמם מאשר לנוזל קירור. אם יש אצלך ברכב חיישן טמפרטורת שמן תבדוק את זה דרך obd. 

• אהבתי 5

פורד פיאסטה 1.25 ידנית 2012

פורסם (נערך)
לפני 40 דקות, שחר 1 כתב:

@גולדן191 מחילה, אבל אתה כותב שטויות בלי ביסוס, לשמן לוקח משמעותית יותר זמן להתחמם מאשר לנוזל קירור. אם יש אצלך ברכב חיישן טמפרטורת שמן תבדוק את זה דרך obd. 

עריכה: יש מצב שאני טועה. לא מצליח למצוא הסבר מלא, אבל, המנוע בוודאות יותר חם מנוזל הקירור. המנוע מגיע לטמפ' עבודה הרבה יותר מהר מנוזל הקירור, על זה אנחנו מסכימים?

@Nakamichi

@שחר1מחילה, טעיתי. השמן כנראה לא מתחמם מהר מנוזל הקירור, אבל המנוע כן מגיע לטמפ' עבודה מהר יותר מנוזל הקירור. ככה שבכל מקרה הרכב שמדברים עליו נסע לרוב בטמפ' עבודה נכון ?

ככל הנראה בגלל שהשמן צמיגי לוקח לו זמן להתחמם. cp נמוך אבל צריך להתחשב בצמיגות.

מבחינתנו, המנוע הוא גוף החימום ולכן הוא Temp Max במערכת.

לפני 3 שעות, Nakamichi כתב:

אבל שלא תחשוב שבגגל שהטמפ של הנוזל קירור הגיעה תוך 5 דק' לטמפ עבודה הרכב מוכן לתת בראש

הבנתי אותך. השמן צמיגי יותר בקור של 12 מעלות צלזיוס בבוקר בחורף. אוקיי לגמרי צדקת וכמו שאמרו לא מעט, בלימודים מלמדים אותך תאוריות ותרגילים ובפועל זה לא רק משוואות וצריך להתחשב בצמיגות הזו.

בגלל שהשמן צמיגי יותר, גם אם המשאבה מעלה אותו למנוע, עדיין הוא פחות מסכך טוב מאשר אם הוא היה חמים יותר. 

אז לגמרי עדיף בחורף לחכות איזה 2-3 דקות לפני שמתחילים לנהוג. 

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם
לפני כשעה, גולדן191 כתב:

אבל, המנוע בוודאות יותר חם מנוזל הקירור.

מה זה "המנוע"?

יש 2 טמפרטורות רלוונטיות - טמפרטורת נוזל הקירור וטמפרטורת השמן. הטמפרטורה בתוך הצילינדרים גבוהה משתיהן בהרבה, אבל היא לא מעניינת. 

מה שמעניין מבחינת יכולת הסיכוך (שזו ההשפעה העיקרית של מנוע קר) זה טמפרטורת השמן. 

לפני כשעה, גולדן191 כתב:

ממש לא. כמו שכבר הוסבר בשרשור מקביל, השמן לא יתחמם מעמידה במקום בסלד סרק. צריך להתחיל לנסוע מיד ופשוט לנהוג בעדינות בלי להעלות סלד בדקות הראשונות. 

• אהבתי 4

פורד פיאסטה 1.25 ידנית 2012

פורסם
לפני 59 דקות, גולדן191 כתב:

גם זה שנוי במחלוקת...

בסרק לוקח למנוע הרבה יותר זמן להתחמם, מאשר בעומס מתון,

לכן דווקא רצוי אחרי כעשר שניות לשלב הילוך ולנהוג רגוע כמה דקות עד הגעה לטמפ' עבודה.

• אהבתי 3
פורסם
לפני 17 דקות, שחר 1 כתב:

מה זה "המנוע"?

יש 2 טמפרטורות רלוונטיות - טמפרטורת נוזל הקירור וטמפרטורת השמן. הטמפרטורה בתוך הצילינדרים גבוהה משתיהן בהרבה, אבל היא לא מעניינת. 

מה שמעניין מבחינת יכולת הסיכוך (שזו ההשפעה העיקרית של מנוע קר) זה טמפרטורת השמן. 

ממש לא. כמו שכבר הוסבר בשרשור מקביל, השמן לא יתחמם מעמידה במקום בסלד סרק. צריך להתחיל לנסוע מיד ופשוט לנהוג בעדינות בלי להעלות סלד בדקות הראשונות. 

הבנתי, לנהוג רגוע בדקות הראשונות, ככה אני משתדל לנהוג.

לגבי עניין טמפ' שמן ונוזל קירור,

אני תמיד צריך להזכיר לעצמי, בלימודים מדברים על מצב עמיד, הרבה פעמים מזניחים את ההתחלה. בסופו של דבר אם מדברים על נסיעה מחיפה לתל אביב ברוב הנסיעה השמן יהיה חם מנוזל הקירור,

אבל בהתחלה, כאמור, 10-20 דקות ראשונות, המצב הפוך..... תודה שהסבת את תשומת ליבי.

לפני 14 דקות, BoazB11 כתב:

גם זה שנוי במחלוקת...

בסרק לוקח למנוע הרבה יותר זמן להתחמם, מאשר בעומס מתון,

לכן דווקא רצוי אחרי כעשר שניות לשלב הילוך ולנהוג רגוע כמה דקות עד הגעה לטמפ' עבודה.

תודה. מעמידה השמן לא יתחמם, לכן חייבים לסוע, מתון.

פורסם
לפני 12 שעות, גולדן191 כתב:

לא מסכים איתך האמת, מנסיון. אחרת לא היה לי מה להגיד.

אני קיבלתי את שלי 7 שנים אחרי שהבעלים של הרכב קנה, היה עם 6K ק"מ, כשאני נוהג 3 דקות (בחורף) נוזל הקירור כבר על 84 מעלות צלזיוס לפי ה OBD, ז"א שאם נסעו ברכב הזה 7 ק"מ כל 3 ימים ממוצע, עם רמזורים, כיכרות ועומסי תנועה בתוך העיר בטוח שהרכב נסע בעיקר בטמפ' עבודה.

נכון שה-84 שאני רואה זה רק בדרך לטמפ' עבודה, אבל זה משקף בערך את המצב. כשהמנוע בטמפ' עבודה הנוזל בערך על 95-105.

13,000 ק"מ

5,500 ימים בערך

תחלק ותראה 2.36 ק"מ ליום

אך יש להניח שהוא לא נסע כל יום

גם לא כל יומיים

אני עבדתי שנה וחצי במרחק 3 ק"מ מהבית,

הגעתי קבוע לטמפ' עבודה, לא היה לי OBD, אבל אני בטוח בזה. והעיר פחות פקוקה מהמרכז.

לדעתי, לחטוף. 

אצלי ברכב יש מד טמפרטורה בנפרד לנוזל קירור, לשמן מנוע ושמן גיר. 

הטמפרטורה של הנוזל מנוע מגיע תוך מספר דקות בודדות ל90(טמפרטורת עבודה) אך השמן במנוע לוקח לו זמן עד שהוא מגיע לטמפרטורת עבודה ולפעמים גם מעל 10-15 דקות - תלוי במזג אוויר. 

השמן גיר בכלל יכול לקחת לו 20-30 דקות. 

פורסם
לפני 13 שעות, stx כתב:

מה שמחמם את שניהם זה לא המנוע?

בהנחה שכן, זה אומר שהמנוע בטמפ' גבוהה מ-84 מעלות, אז כמה כבר יכול להיות השמן מאחוריו?

שואל באמת, לא בהתרסה.

כלל האצבע הוא שלשמן לוקח פי 2 זמן להתחמם (או להתקרר) ממים.

לשאלת פות"ש. אם הייתי מלכתחילה בשוק ומחפש טוסון, הייתי קונה את הרכב הזה. אם זה דגם שבכלל לא היית מסתכל אליו בלי להתקל באחד הזה, אז זה לא מעניין. תתמקד בדגם הרכב שבאמת חיפשת.

• רעיון טוב! 2

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני 15 שעות, גולדן191 כתב:

לא מסכים איתך האמת, מנסיון. אחרת לא היה לי מה להגיד.

אני קיבלתי את שלי 7 שנים אחרי שהבעלים של הרכב קנה, היה עם 6K ק"מ, כשאני נוהג 3 דקות (בחורף) נוזל הקירור כבר על 84 מעלות צלזיוס לפי ה OBD, ז"א שאם נסעו ברכב הזה 7 ק"מ כל 3 ימים ממוצע, עם רמזורים, כיכרות ועומסי תנועה בתוך העיר בטוח שהרכב נסע בעיקר בטמפ' עבודה.

נכון שה-84 שאני רואה זה רק בדרך לטמפ' עבודה, אבל זה משקף בערך את המצב. כשהמנוע בטמפ' עבודה הנוזל בערך על 95-105.

13,000 ק"מ

5,500 ימים בערך

תחלק ותראה 2.36 ק"מ ליום

אך יש להניח שהוא לא נסע כל יום

גם לא כל יומיים

אני עבדתי שנה וחצי במרחק 3 ק"מ מהבית,

הגעתי קבוע לטמפ' עבודה, לא היה לי OBD, אבל אני בטוח בזה. והעיר פחות פקוקה מהמרכז.

לדעתי, לחטוף. 

כשהמחוג טמפ נוזל קירור אצלי מגיע לטמפ עבודה, טמפ השמן רק מתחילה לעלות מהחלק התחתון של השעון...

זה לא אינדיקטיבי. לשמן לוקח עוד כמה דקות להתחמם

• רעיון טוב! 1
פורסם

תודה חברים קניתי את הרכב. 
אני אשיג בקרוב היסטוריית טיפולים אבל הוא טופל בזמן במוסך מורשה יבואן. 

אגב משהו ששמתי לב אתמול שיש רעש ורעידות בהילוך שהרכב לא בנסיעה, צירפתי סרטון. 

מה זה יכול להיות לדעתכם? 

מתכנן בכל מקרה לעבור במוסך ליישור קו אחרי שיהיה לי את ההיסטוריית טיפולים. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...