Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן, קיבלתי דוח אזהרה על השחרת חלונות קדמיים ושמשה אחורית של הרכב.

בעיקרון ראיתי שעל הסעיף עבירה הזה אין נקודות וזה רק קנס 500 שקלים, אז אם תופסים אותי פעם הבאה ככה יכולים לתת לי רק קנס 500 שקלים או גם הורדה מהכביש?

פשוט יש לי מצלמה מודבקת לשמשה האחורית ואין לי כוח להתעסק עם זה כרגע.

תודה.

פורסם

האזהרה פירושה שנרשמה לחובתך עבירת תנועה, ואתה מנוע מלקבל אזהרה על כל עבירהשהיא משך 5 שנים (או תקופה שתקבע בעתיד, נסעיף הזה נוטה להשתנות בתדירות גבוהה.

הורדה מהכביש תעשה רק על ידי בוחן משטרה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 7 דקות, sperial כתב:

האזהרה פירושה שנרשמה לחובתך עבירת תנועה, ואתה מנוע מלקבל אזהרה על כל עבירהשהיא משך 5 שנים (או תקופה שתקבע בעתיד, נסעיף הזה נוטה להשתנות בתדירות גבוהה.

תודה רבה על המענה.

לדעתך כדאי לי להוריד את ההשחרה משני החלונות הקדמיים בלבד ולהשאיר את ההשחרה בשמשה האחורית(כי יש שם מצלמה)?

או לקחת סיכון?

פורסם

אני תמיד בעד המנעות מעבירות תנועה. מלכתחילה לא הייתי מתעסק עם השטות הזו.

• אהבתי 2

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 7 דקות, FuriousLift כתב:

ולהשאיר את ההשחרה בשמשה האחורית(כי יש שם מצלמה)?

למה אתה חייב השחרה כי יש מצלמה?

כדי שלא יראו את המצלמה או כדי להפחית כמות UV שתגיע למצלמה?

פורסם
לפני 10 דקות, גולדן191 כתב:

למה אתה חייב השחרה כי יש מצלמה?

כדי שלא יראו את המצלמה או כדי להפחית כמות UV שתגיע למצלמה?

אני לא חייב את ההשחרה למצלמה, פשוט עשיתי את ההשחרה לפני כמה שנים ואז הדבקתי את המצלמה, זאת אומרת שאם אני מוריד את ההשחרה אני קודם צריך להוריד את המצלמה ואז להדביק אותה בחזרה ואין לי כל כך כוח להתעסק עם זה.

פורסם
לפני כשעה, sperial כתב:

ו/או ניידת בטיחות בדרכים של משרד התחבורה.

לפני שעה, FuriousLift כתב:

אז אם תופסים אותי פעם הבאה ככה יכולים לתת לי רק קנס 500 שקלים או גם הורדה מהכביש?

במלוא הכנות - זאת שאלת תם מבחינתי -> אינני יודע האם זה אמור להשפיע/ להכשיל בעת ביצוע טסט לרכב. ??

פורסם
לפני 20 שעות, guya72 כתב:

במלוא הכנות - זאת שאלת תם מבחינתי -> אינני יודע האם זה אמור להשפיע/ להכשיל בעת ביצוע טסט לרכב. ??

בהחלט כן אם הבוחן יבחין במדבקה

• אהבתי 2
פורסם

פות"ש,

קיבלת המון מידע.

השאלות שעליך לשאול את עצמך:

א. האם יש לך 500 שח עודפים לתרום לקופת המדינה בכל פעם שעוצר אותך שוטר לבדיקה שגרתית (השמנמן העיד שזו עבירה שנכאפת בקנאות).

ב. האם אתה מוכן להיסתכן בהורדת הרכב בבדיקה מקרית על ידי בוחן או ניידת בטיחות בדרכים.

ג. האם אתה מוכן להסתכן בכישלון בטסט בבדיקת הרישוי השנתית הבאה.

ד. האם כל האמור לעיל "שווה" לך את הטרחה של הסרת ההשחרה.

אני יודע מה אני הייתי עושה, אתה תעשה את החשבון שלך

• אהבתי 2
פורסם

זו התשובה לשאלה שלך

תקנה המתירה השחרת חלון אחורי במידה ויש מראות צד ברכב ????

יש תקנה במערכת החוק בישראל שמאפשרת השחרת חלון אחורי בתנאי מסוימים, והיא קשורה לתקנות התעבורה (תקנה 356 ותקנה 27), אך זה לא “פטור מוחלט” בלי תנאים.

📌 העיקר:

• לפי תקנה 356 לתקנות התעבורה, בציפוי/הכהיית שמשות הרכב — חל איסור להכהות את החלונות הקדמיים (חלון הנהג, החלון שליד הנהג ושמשה קדמית). רכב עם כהייה כאלה לא יעבור רישוי טכני.

• לגבי השחרת החלון האחורי – התקנה אינה אוסרת על כך. אבל התקנה קובעת שברכב עם חלון אחורי כהה חייבים להיות מותקנים שני מראות חיצוניות תקינות — ימין ושמאל. זו דרישה כדי למלא את שדה הראייה החסר עקב כהיית השמשה האחורית.

🔎 כלומר:
✔️ מותר להשחיר את השמשה/חלון האחורי ברכב פרטי.
אך התנאי הוא שהרכב יהיה מצויד בשני מראות צד תקינות. אם אין – מבחן הרישוי לא יעבור והרכב ייחשב לא תקין.

💡 חשוב לדעת:

• זה לא משנה איזו רמת כהות תבחר (בהקשר הזה) – החוק מתייחס בעיקר לעניין הראייה ולקיום המראות.

• השחרה בחלונות הצד האחוריים (אחוריים לצד הנהג) גם כן נתונה להגבלות חוקיות אחרות.

• אהבתי 1
  • רעיון גרוע 1
פורסם

אני חושב שהנ"ל הוא פרשנות של עו"ד כזה או אחר. האם הוכר רשמית ע"י בית המשפט?

וזאת מבלי להיכנס לכל ענין הרכבים שבהם מגיע כך (מוכהה) במקור או שיש מסך שניתן לכסות איתו את השמשה האחורית או שפשוט אין בכלל שמשה/ות אחורית (מסחריות למיניהן).

תקנה 356 - שמשות (הסעיפים הרלוונטיים) אומרת כך:

(א)  ברכב מנועי יותקנו שמשות כמפורט בחלק ג' בתוספת השניה, שיהיו במצב תקין ושיאפשרו ראייה ברורה דרכן.

(ד)  לא יירשם רכב ולא יחודש רשיונו של רכב שהשמשה הקדמית והאחורית והשמשות שליד המושבים הקדמיים המותקנות בו, כולן או מקצתן, צופו בחומר ציפוי, בין בהתזה, בין בהדבקה ובין בכל דרך אחרת.

תקנה 27 - מצב כללי של הרכב (הסעיפים הרלוונטיים) אומרת כך:

(ב)  לא ינהג אדם רכב אלא אם מבנהו של הרכב, ציודו, אבזריו, סימונו ונשיאת מטענו הם בהתאם להוראות הפקודה או תקנות אלה, לרבות תנאים בהיתר וברשיון.

(ד)  לא ינהג אדם רכב שבו הוגבלה בכל אופן שהוא, למעט הגבלה זניחה, יכולתו לראות את הדרך והתנועה בה מן השמשה הקדמית של הרכב או האחורית או זו שלצד הנהג או זו שלצד הנוסע במושב הקדמי.

(ה)  על אף האמור בתקנת משנה (ד) מותר לנהוג ברכב שבו קיימת הגבלת ראות מן השמשה האחורית, אם מותקנות ברכב, מכל שנת ייצור, מראות תשקיף.

ובחנ"א ישנה הפרדה בין המקרים/תקנות:

image.thumb.png.5b0b2e54a95fb1d80b26685faae896c6.png

• רעיון טוב! 2
פורסם

הניסוח די ברור - בתקנה 27 אין היתר להכהיית החלון האחורי, אלא להגבלת ראיה הנובעת ממבנה הרכב.

חייב לומר שמשך שנים רבות היה מקובל להתקין בחלון האחורי וילונות (חצי שקופים או מחוררים), גם אני חטאתי בכך ומעולם לא העירו לי על כך, גם כאשר נעצרתי לבדיקת רישיונות. למעשה התקנת וילונות כאלה היתה מקובלת לפני מסירת רכב חדש. אחרי שנקרע לי וילון וגיליתי את נפלאות החלון הפתוח גללתי את הוילון גם ברכב השני והפסקתי את המנהג..

• רעיון טוב! 1

פורסם

כן, גם לי היה וילון כנ”ל בחלון האחורי. הסרתי אותו כאשר הבנתי את החשיבות של לראות מבעד החלון האחורי של הרכב שמלפני, מה קורה בהמשך הדרך.

אז ממש לא איכפת לי שמי שנוהג ברכב שמאחורי ייראה מה קורה בתוך הרכב שלי, כאשר הוא גם רואה את הרכב שמלפני ויכול לתכנן צעד קדימה מראש של בלימה או סטייה.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 3
פורסם

תקנה 27 שהובאה לעיל היא תקנה כללית.

תקנה 356 היא תקנה ספציפית לעניין הכהיית חלונות/שמשות.

על פי דיני הפרשנות, תקנה ספציפית גוברת על תקנה כללית. ומתוך המובא מתקנה 356, קיים איסור על הכהיית חלונות/שמשות.

לעניין הוילונות, ומכיוון שאין מדובר בהכהיית החלון/שמשה, תקנה 356 אינה רלוונטית, וההיתר לשימוש בהם נגזר מהאמור בתקנה 27 (בדגש על "הגבלה זניחה" לעניין וילונות מחוררים, שהרי וילון אטום לחלוטין - אסור).

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...