Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 7 שעות, chrono כתב:

בשרשור נשאל על נסועה של 2500 ק"מ בשנה, והנחת היסוד הייתה שהשמן הוחלף מתישהו. אז בהחלפה הזו אתה שואל מה מצב הבלמים, ומשם אתה כבר יודע איך להתקדם - אם אמרו לך שהבלמים גמורים וכדאי להחליף בקרוב* - אולי תחליף בעוד שנה. בכל אופן לא משנה איך אתה נוהג, אם אמרו לך שהבלמים בסדר - לא תצליח לשחוק אותם עד הברזלים ב-5,000 ק"מ. מה גם שבלמים, לפני שיגיעו לברזלים ויעילותם תנחת, יתחילו לשרוק ולהרעיש. כך שאם אתה נהג שקשוב לרכב שלך, אתה ממש לא חייב מוסך פעם בשנה כדי להגיד לך מה מצב הבלמים.

* ומוסכים מאוד אוהבים להפחיד לגבי הבלמים, כי זה כסף טוב ואנשים מפחדים שהרכב פתאום יפסיק לבלום להם. יצא לי לקחת רכב לטיפול בו אמרו לי שהבלמים כבר שחוקים ואצטרך להחליף אותם ממש בקרוב - והם שרתו אותי נאמנה עוד 30-40 אלף קילומטר (וגם אז היה עליהם עוד בשר, החלפתי סתם כי רציתי ללמוד איך עושים את זה).

אתה צודק

אבלבגיל מסוים כבר לא שומעים את השריקה של האינדיקטור :)

• מצחיק 1
פורסם (נערך)

בסרטון הבא המפרסם מסביר שהוא נהג כ 12,000 ק"מ ב5 חודשים, הבדיקה של השמן יצאה תקינה במעבדה, ואז הוסיף רק כ-240 ק"מ ב-20 החודשים שלאחר מכן, והשמן יצא תקין לגמרי.

אני מניח שה12K ק"מ שהוא נסע הם בעיקר בינעירוני כמובן.

תיקון קטן לגבי שמן המנוע, @ברווזאתה צודק לא הסברתי טוב, השמן נניח אצלי במנוע הוא 100% סינטטי, זה מדמה את השמן שהיו מזקקים מהנפט ומדובר בחומר אורגני פשוט שלא מגיע מהטבע, לא מגיע מנפט. מיוצר במעבדה. אבל אני מציין שזה אורגני הכונוה לשרשראות יציבות. חומר שאם ישב במנוע סגור גם בקיץ לא יתחמצן ממש כי 55 מעלות בשמש זה לא רציני בשביל החומר. יקח הרבה שנים. אני חושב.

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם
לפני שעה, גולדן191 כתב:

תיקון קטן לגבי שמן המנוע, @ברווזאתה צודק לא הסברתי טוב, השמן נניח אצלי במנוע הוא 100% סינטטי, זה מדמה את השמן שהיו מזקקים מהנפט ומדובר בחומר אורגני פשוט שלא מגיע מהטבע, לא מגיע מנפט. מיוצר במעבדה. אבל אני מציין שזה אורגני הכונוה לשרשראות יציבות

אתה ממשיך להתבחבש עם הנושא הזה. 

סיכוי טוב מאוד שהשמן אצלך ואצל רבים אחרים, כזה שרשום על התווית "סינטטי מלא", הוא עדין מגרופ III, ותוצר של נפט מזוקק מאוד. ההתוויה כסינטטי הותרה שיווקית בתנאים מסויימים.

רק שמנים מגרופ IV (מבוססי PAO) ולפחות חלק מהשמנים מגרופ V (כדוגמה, מבוססי Ester) נחשבים סינטטים אמיתיים, כאלו שיוצרו במעבדה (ולא על בסיס נפט).

וגם יש שמנים עם תערובות של שמני הבסיס למיטב ידיעתי.

ובכל מקרה כול שמני הבסיס אורגניים, מבוססי קשרים עם פחמן.

אבל לעיתים התוספים למיניהם, דטרגנטים וכד' הם לא.

פורסם (נערך)
לפני 9 שעות, Tom_22 כתב:

אתה ממשיך להתבחבש עם הנושא הזה. 

סיכוי טוב מאוד שהשמן אצלך ואצל רבים אחרים, כזה שרשום על התווית "סינטטי מלא", הוא עדין מגרופ III, ותוצר של נפט מזוקק מאוד. ההתוויה כסינטטי הותרה שיווקית בתנאים מסויימים.

רק שמנים מגרופ IV (מבוססי PAO) ולפחות חלק מהשמנים מגרופ V (כדוגמה, מבוססי Ester) נחשבים סינטטים אמיתיים, כאלו שיוצרו במעבדה (ולא על בסיס נפט).

וגם יש שמנים עם תערובות של שמני הבסיס למיטב ידיעתי.

ובכל מקרה כול שמני הבסיס אורגניים, מבוססי קשרים עם פחמן.

אבל לעיתים התוספים למיניהם, דטרגנטים וכד' הם לא.

אתה צודק בדבר מהותי - אין שום סיבה לנהל דיון האם השמן הוא אורגני או לא. השורה התחתונה שבגלל ומדובר בחומר שמורכב משרשראות ארוכות, הוא מאד עמיד לחמצון כל עוד לא תחשוף אותו לטמפ' גבוהה. 50-60 מעלות בקיץ בב"ש תחת השמש זה לא רציני בשבילו. גם אם האוטו בצבע שחור.

לצורך העניין אם השרשראות היו אנאורגניות, זה גם היה עוזר למנוע חמצון. אבל אני לא חושב שיש חומר אנאורגני עם שרשאות כאלה ארוכות.

מה היתרון של אסטר? אני לא זוכר מהלימודים, אבל אני חושב שזה גם איזשהו יתרון שמקשה על חמצון. אבל לא בטוח. 

בקיצור, הקבוצות הפונקציונליות במקרה הזה פחות חשובות מאורך השרשרת.

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם
בתאריך 8.1.2026 בשעה 16:05, Buki כתב:

אני בדעה שלהחליף שם שמן פעם בשנה זו תחזוקת יתר וזה לא תורם לכלום.  

שמע, אני לא לגמרי יכול להסכים אתך. 

בסופו של יום, רכב זו מכונה מורכבת, שנועדה לעבוד עם תחזוקה ספציפית ושוטפת. במהלך התחזוקה לפעמים גם מגלים בעיות שבלי התחזוקה הזו יכול להיות שלא היו מוצאים בזמן. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

לא חייב להסכים כמובן.

אבל קח דוגמא יותר קיצונית. 

הייתה לי פעם פולקסווגן חיפושית אספנות שנת 1977.

נסעתי בה ב 4 שנים 10 אלף ק"מ זאת אומרת 2500 בשנה. 

לחיפושית אין פילטר שמן אז הוראת יצרן היא החלפת שמן כל  3 חודשים או כל 5000 ק"מ. 

אז מה ברכב שנוסע 2500 ק"מ בשנה הייתי צריך להחליף שמן כמו תוכי כל 600 ק"מ? שזה מה שהוא עשה ב 3 חודשים.

לא עשיתי את זה, החלפתי כל חצי שנה - שנה.

איזה תחזוקה שוטפת צריך לעשות כל 600 ק"מ? זה משהו שרכב בשימוש רגיל עושה בשבוע. 

פורסם (נערך)

כאן מתבקשת שאלה אחרת - כיצד התקדמה טכנולוגיית השמנים במהלך אותן 30 שנה.

כבר הזכרתי את הקורולה 1998 שהיתה לי ושבה היתה המלצה להחלפת שמן כל חצי שנה - שבשלב מסויים הוארכה לפעם בשנה. בחיפושית מדובר בפרק זמן הרבה יותר ארוך. המנוע תוכנן בשנות ה-70 וההמלצות ניתנו בהתאם לשמנים שיוצרו באותן שנים, יתכן שהשמנים כעבור 30 שנה יותר עמידים לשיני הזמן.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני עורך ניסוי ברכב חדש מהחנות שנת 2023.

אני שואף להחלפת שמן פעם ב 4 שנים. (אז היא תגיע ל 10אלף ק"מ).

מה שפחות לראות מוסך, זה המוטו שלי.

(*) נכתב בציניות, עם שמץ רצינות.

פורסם
לפני 59 דקות, sperial כתב:

כאן מתבקשת שאלה אחרת - כיצד התקדמה טכנולוגיית השמנים במהלך אותן 30 שנה.

כבר הזכרתי את הקורולה 1998 שהיתה לי ושבה היתה המלצה להחלפת שמן כל חצי שנה - שבשלב מסויים הוארכה לפעם בשנה. בחיפושית מדובר בפרק זמן הרבה יותר ארוך. המנוע תוכנן בשנות ה-70 וההמלצות ניתנו בהתאם לשמנים שיוצרו באותן שנים, יתכן שהשמנים כעבור 30 שנה יותר עמידים לשיני הזמן.

מנוע של חיפושית תוכנון על ידי פרדיננד פורשה לפני מלחמת העולם השניה...

כפי שכתבתי  מרווח ההחלפה שהקצר הזה הוא גם בגלל שאין במנוע הזה מסנן שמן וגם בגלל שהמנוע מקורר אוויר והשמן משמש גם לקירור מנוע ואולי טמפרטורת עבודה של השמן גבוהה יותר.

כמבון שהייתה התקדמות טכנולוגית ואין מה להשוות וכו', סתם הבאתי את זה כדוגמא.

היצרן קבע שאת השמן  במנוע הנ"ל צריך להחליף כל 5000 ק"מ, הגיוני מאוד בהתחשב בתקופה ובמבנה המנוע אבל הוא כמו כל היצרנים האחרים הכניס מרווח זמן 3 חודשים. שזה נגיד הזמן בו נהג ממוצע עובר 5000 ק"מ.

אז נשאלת  השאלה אם הרכב עבר ב 3 חודשים רק 500 ק"מ, האם צריך להחליף שמן? 

אני החלטתי שלא צריך, בתקופה שהאוטו היה אצלי הכל היה תקין ולא היו תקלות, אבל כמבון שזה לא נבדק לאורך עשרות שנים או מאות אלפי ק"מ. 

זו רק דעה שלי, אין לראות בזה המלצה.

• רעיון טוב! 1

פורסם

שאלה היסטורית - עד מתי יוצר המנוע המקורי של החיפושית? הרי הדגם עבר הרבה שדרוגים. אין דין מנוע מ-1938 כדין מנוע מ-1977

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• פיתרון
פורסם

תודה לכל המשתתפים בדיון. השאלה התעוררה מסקרנות ולא מחיסכון כספי , והתעוררה אחרי שבעל מוסך מורשה לרכב שלי אמר שאין בעיה לבצע החלפה גם מעבר לשנה . אני מקפיד על  שמן לפי התקן של היצרן כולל פילטר מקורי ומבצע החלפה לפי דרישת היצרן במוסך שאני עובד איתו עשרות שנים. כמובן שכל שאר החלקים הנדרשים מטופלים בהתאם. אגב הנסיעות כמעט כולן בינעירוניות .  

• אהבתי 1
פורסם
לפני 5 שעות, zvikas כתב:

תודה לכל המשתתפים בדיון. השאלה התעוררה מסקרנות ולא מחיסכון כספי , והתעוררה אחרי שבעל מוסך מורשה לרכב שלי אמר שאין בעיה לבצע החלפה גם מעבר לשנה . אני מקפיד על  שמן לפי התקן של היצרן כולל פילטר מקורי ומבצע החלפה לפי דרישת היצרן במוסך שאני עובד איתו עשרות שנים. כמובן שכל שאר החלקים הנדרשים מטופלים בהתאם. אגב הנסיעות כמעט כולן בינעירוניות .  

בפורומים זה הרבה פעמים התחביב של האנשים ולכן הם רוצים לתחזק בצורה המקסימלית, רוב האנשים ימליצו לך להחליף כל שנה כי העלות של השמן והעבודה זניחה ביחס לעלות מנוע + עבודה

פורסם
בתאריך 7.1.2026 בשעה 10:40, davemustaine87 כתב:

יצרנים קובעים שנה או קילומטרים כי הם צריכים מדד אוניברסלי שיכסה את זה. בתכלס מה שקובע זה שעות מנוע. 

בגלל זה מי שנוהג בתנאים כמעט אך ורק עירוניים עם עצירות מרובות כמו מוניות למשל- עושים טיפול בחצי מהקליומטראז שרכב זהה היה עושה בבעלות פרטית. 

זה גם הגיוני- לי בתור מישהו שנוסע רק בינעירוני ללא פקקים לוקח 45 דקות לנסוע 60 קילומטר. לנהג מונית בשעות העומס זה יקח 3-4 שעות לכסות מרחק כזה. 

לכן, השאלה המתבקשת צריכה להיות לכמה שעות נסיעה ה-2500 קילומטר האלה מתרגמים? 

אם אתה נוסע רק בדרכים בינעירוניות ללא פקקים כמוני- זה 80 קילומטר בשעה, 2500/80- 31 שעות מנוע. 

אבל אם רק בפקקים שאתה עובר 4 קילומטר בשעה- 2500/4- 625 שעות מנוע. 

ממה שאני מכיר, כול 250 שעות מנוע צריך להחליף שמן- אין שום סיבה להחליף כול שנה שמן שעבר 31 שעות מנוע, מהצד השני - אם אתה רק נוסע בפקקים אז תחליף שמן כול חצי שנה, למרות הקילומטראז הנמוך. 

רק כדרך אגב, במלגזות עושים טיפול שכולל החלפת שמן ופילטרים כל 500 שעות. אז מדוע ברכב יעשו כל 250 שעות?

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

250 שעות זה על  הצד המחמיר, במהירות ממוצעת 30 קמ"ש זה 7500 ק"מ. 

אגב אף פעם בשום מצב גם אם נסעתי רק בכבישים בינעירוניים ללא פקקים לא הגעתי למהירות ממוצעת 80 קמ"ש, מקסימום 50-60. 

אם חלק מהזמן נוסעים בעיר זה 30-35 קמ"ש מהירות ממוצעת. 

אם נוסעים רק בעיר זה יכול להיות כל מספר, יותר נמוך מ 30 כמובן. 

פורסם

אני נוסע בתוואי די שגרתי למרכז - קצת בין עירונית, קצת עירוני פתוח, קצת פקקים.. ממוצע של 23-26 קמ"ש

30 זה יפה.

ואם כבר, אני מהאנשים שמגיעים ליעד ומכבים את המנוע.

נכנסים לרכב מתניעים ונוסעים.

הישראלי המצוי אוהב לשבת בחניה עם מנוע עובד עוד 10 דקות בכל נסיעה.

• מצחיק 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...