Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכישת סרס M5 אפס ק"מ

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

יש לי אופציה לרכוש סרס M5 מהחברה יד ראשונה 0 ק"מ שעלתה לכביש ביולי 2025. מתעניין בדגם AWD (4 על 4).

נסעתי ברכב, אהבתי מאוד.

נתנו לי הצעת מחיר של כ- 210 אלף ש"ח, לעומת מחיר של כמעט 250 אלף לחדש לגמרי (אולי יהיה אפילו יותר עכשיו בגלל עליית מס השנה?)

הייתי שמח לשמוע מאנשים שקצת מכירים את הרכב, יתרונות חסרונות וכמו כן עד כמה לדעתכם צפוי להפסיד מירידת ערך עוד 3 שנים ובכלל עד כמה עלול להיות קשה למכור?

החיסרון העיקרי ממה שאני מבין זה הטווח, אבל אני יכול לחיות עם זה לדעתי כי יש לי עמדה בבית ובעבודה.

פורסם

את הסרס 5 כדאי לקחת בליסינג פרטי, יש להם כולל ביטוח ב 2500 ש"ח בחודש, לדעתי, יצא לך ככה הרבה יותר זול. הביטוחים לרכבים חשמליים יכול להיות מאוד יקר, ירידת הערך היא עצומה. לדעתי, ככה אתה מגדר את הסיכונים שלך יותר טוב 

פורסם (נערך)
לפני שעה, guy.a כתב:

את הסרס 5 כדאי לקחת בליסינג פרטי, יש להם כולל ביטוח ב 2500 ש"ח בחודש, לדעתי, יצא לך ככה הרבה יותר זול. הביטוחים לרכבים חשמליים יכול להיות מאוד יקר, ירידת הערך היא עצומה. לדעתי, ככה אתה מגדר את הסיכונים שלך יותר טוב 

לא קיבלתי הצעה לליסינג, אבל באתר שלהם אני רואה שלדגם הזה מציעים ליסינג של 34 אלף מקדמה + 3,400 לחודש ל- 36 חודשים.. זה נשמע לי הרבה פחות כדאי. לפי חישוב מהיר, גם אל מול ירידת ערך חדה במכירה, זה הפסד של עשרות אלפי שקלים, לא?

עריכה:

רואה עכשיו שהסתכלתי בליסינג פרטי, ויש גם הצעה אחרת במחיר שאתה כתבת. מה ההבדל ביניהם?

עריכה אחרונה על ידי Yuval23
פורסם

אני לא יודע, תתקשר מחר ותברר. אני בדקתי על ev6, של אותו היבואן, ההצעה, הייתה 2500 שקל עם 20000 ש"ח בהתחלה, אבל עד שבאתי לקנות נגמר להם המלאי. לדעתי אם ההצעה דומה לקיה, אז זה משתלם מאוד, 

פורסם
לפני 13 שעות, guy.a כתב:

אני לא יודע, תתקשר מחר ותברר. אני בדקתי על ev6, של אותו היבואן, ההצעה, הייתה 2500 שקל עם 20000 ש"ח בהתחלה, אבל עד שבאתי לקנות נגמר להם המלאי. לדעתי אם ההצעה דומה לקיה, אז זה משתלם מאוד, 

סגור, אבדוק מחר בבוקר. תודה!

אשמח לשמוע עוד דעות גם על הרכב עצמו.

פורסם
בתאריך 3.1.2026 בשעה 09:56, guy.a כתב:

אז בדקתי וההצעה היא 20,000 ש״ח מקדמה ו- 3,100 ש״ח לחודש ל- 36 חודשים.

לפי חישוב מהיר זה פחות משתלם מרכישה ב- 210,000 ש״ח, לא? תחת ההנחה שאצליח למכור עוד 3 שנים בכ- 135 אלף ש״ח. אני מניח את זה כי אני גם נוסע מעט מאוד יחסית, כ- 8 אלף ק״מ בשנה.

הדבר היחידי שמפחיד אותי זה שלא באמת אצליח למכור במחיר כזה עוד 3 שנים. כלומר, שתהיה ירידת ערך קיצונית פתאום, או הפסקת פעילות של Seres בארץ. בכל זאת, אין ביקוש של Seres בארץ כמו שיש לטסלה או BYD. זה החשש העיקרי שלי.

לפי החישוב שלי, המסלול של הליסינג יעלה לי עוד כ- 25 עד 30 אלף ש״ח מעבר לקנייה ומכירה (בהנחה שאצליח למכור בכ- 135 אלף ש״ח).

לדעתך שווה לשלם את האקסטרה הזה בשביל להימנע מהסיכון של ירידת הערך?

פורסם

עבור נסועה נמוכה של 8K ק"מ בשנה הייתי קונה יונדאי טוסון או קיה ספורטז היברידיים מאובזרים לא רע ועם ירידת ערך הרבה יותר נמוכה

פורסם

המבצע שהם מפרסמים, המחיר נמוך יותר. באמת צריך לשאול אותם לגבי המבצע, לגבי הרכב עצמו, לדעתי זה רכב טוב אם אתה לוקח אותו בליסינג, במחיר שהם מפרסמים, שווה, אם אתה רוכש אותו ב 200000 שח, היום יש רכבים בקטגוריה עדיפים ממנו החל מאקספנג זיקר ועד byd סיליאון 7. לגבי הצעה עסקית, הקיה ספורטאז הייברידי תהית עסק כלכלית עדיפה. תפסיד פחות כסף אחרי 3 שנים 

Screenshot_20260102-230000_Facebook.jpg

פורסם

היי,

לקרוב משפחה היה את הרכב לפני מתיחת הפנים.

הרכב הרגיש לא בשל וממש סיני

היו לו מלא דברים שלא הצליחו לסדר 

יכול להיות אצלו נפל על רכב לימון מה שנקרא היו כל התקלות האפשרויות

מהרגע הראשון שקיבל את הרכב לא היה אפשר להטעין והיה צריך להחליף חלק וזה גרר אותו כמה פעמים לנסוע להרצליה לנסות לפתור את הבעיה ולא הצליחו עד שלקחו אותו למוסך

אפילו הסינים(מחול) הגיעו במיוחד לראות מה הבעיות ברכב שלו בשביל להבין למה יש לו המון בעיות

לאחר מכן באנדרואיד אוטו שלא היה מתחבר ומתנתק כל הזמן

ועוד כל מיני דברים קטנים שלא זוכר כרגע

בכל אופן

שדרג לאחר זמן מאוד קצר לזיקר X

טל.

פורסם
לפני 4 שעות, mottis כתב:

עבור נסועה נמוכה של 8K ק"מ בשנה הייתי קונה יונדאי טוסון או קיה ספורטז היברידיים מאובזרים לא רע ועם ירידת ערך הרבה יותר נמוכה

כן אבל אז הרבה פחות נהנה מהרכב עצמו..

לפני 3 שעות, guy.a כתב:

המבצע שהם מפרסמים, המחיר נמוך יותר. באמת צריך לשאול אותם לגבי המבצע, לגבי הרכב עצמו, לדעתי זה רכב טוב אם אתה לוקח אותו בליסינג, במחיר שהם מפרסמים, שווה, אם אתה רוכש אותו ב 200000 שח, היום יש רכבים בקטגוריה עדיפים ממנו החל מאקספנג זיקר ועד byd סיליאון 7. לגבי הצעה עסקית, הקיה ספורטאז הייברידי תהית עסק כלכלית עדיפה. תפסיד פחות כסף אחרי 3 שנים 

קודם כל המחיר שאתה רואה בתמונה שלך זה עבור הדגם החלש יותר, 2x4 ולא 4x4 שאני מעוניין בו, ודבר שני כמובן שיש אותיות קטנות ומסתבר שהמחיר הזה לא כולל אגרת רישוי, שמוסיפה עוד כ- 300 ש״ח בחודש.

לגבי הרכבים העדיפים - חקרתי לעומק על כל אלו. אם תסתכל בדגמים שלהם שמשתווים או מתקרבים לדגם 4x4 של סרס (490 כ״ס ו- 4.5 שניות מ- 0 ל- 100), כולם עולים לפחות 235 אלף.. לכן אני בכלל שוקל את העסקה הזאת. מציעים כאן רכב חזק מאוד, במחיר זול מהמתחרים שלו (שוב - אם אתה משווה לדגמים הנכונים מבחינת ביצועים).

לגבי קיה ספורטאז, פחות מעוניין. כלומר, ברור שככל שתרכוש רכב זול יותר אז תפסיד פחות מהירידת ערך. בלי קשר אפילו למותג. אני מחפש בכל אופן חשמלי - או סרס או אחת המתחרות. לא נעול בהכרח על SUV.

לפני שעתיים, BRAVO_SX כתב:

היי,

לקרוב משפחה היה את הרכב לפני מתיחת הפנים.

הרכב הרגיש לא בשל וממש סיני

היו לו מלא דברים שלא הצליחו לסדר 

יכול להיות אצלו נפל על רכב לימון מה שנקרא היו כל התקלות האפשרויות

מהרגע הראשון שקיבל את הרכב לא היה אפשר להטעין והיה צריך להחליף חלק וזה גרר אותו כמה פעמים לנסוע להרצליה לנסות לפתור את הבעיה ולא הצליחו עד שלקחו אותו למוסך

אפילו הסינים(מחול) הגיעו במיוחד לראות מה הבעיות ברכב שלו בשביל להבין למה יש לו המון בעיות

לאחר מכן באנדרואיד אוטו שלא היה מתחבר ומתנתק כל הזמן

ועוד כל מיני דברים קטנים שלא זוכר כרגע

בכל אופן

שדרג לאחר זמן מאוד קצר לזיקר X

טל.

כן, שמעתי כל מיני דברים רעים על הדגם לפני מתיחת הפנים, כמו למשל החיבור לאנדרואיד אוטו וגם המתלים הרכים והריסון של הרכב, אבל למיטב הבנתי טיפלו בבעיות האלו במתיחת הפנים שנעשתה (M5). אם מישהו כאן יודע אחרת אשמח לשמוע.

פורסם

צ'נגן דיפאל so5 נמכרת בפועל רק עם מנוע אחורי ותאוצה של 7.3 שניות לא משהו לרוץ לחברה.

הגירסה עם 2 המנועים לא התחילה עדיין להמכר בפועל בישראל וטווח הנסיעה שלה גם די קטן 435 ק"מ לעומת גירסת ההנעה האחורית 485 ק"מ ופער המחיר בינה לבין גירסת המנוע האחורי גדול מאד 190,000 ₪ לעומת 160,000 ₪.

יש לך mg s6 עם 2 מנועים מאיצה ב- 5.1 שניות שזה יותר מהיר מהדיפאל so5 שמאיצה ב- 5.5 שניות למרות הספק קטן יותר (360 כ"ס לעומת 435 כ"ס בדיפאל. ההספק בדיפאל נראה לי מנופח) והיא עולה 189,000 ₪.

רק 10,000 ₪ יותר מגירסת ההנעה האחורית של ה- mg s6 ומהבחינה הזאת היא מציאה.

יש הנחת השקה של 4,500 ₪.

הטווח שלה הוא 485 ק"מ לעומת 530 ק"מ בגירסת ההנעה האחורית אבל 485 זה עדיין טווח יפה.

אני אישית לא רואה צורך בתוספת הביצועים כשזה בא על חשבון טווח הנסיעה ועולה יותר כסף ברכישה, אבל למי שכן רוצה אז ה- mg s6 עם שני המנועים זאת אחלה עיסקה. 

המחירים של הסרס m5 מנופחים.

מה שכן היא יפה נראית כמו פורשה 😁 (הסרס 5 הקודמת נראתה פחות טוב).

פורסם (נערך)
בתאריך 3.1.2026 בשעה 09:56, guy.a כתב:

צריך לקחת בחשבון המון כוכביות שאתה רואה כזה פרסום

הGT LINE נגמר מזמן - אין במלאי

הדגם הסטנדרטי זה מקדמה של 14K ש"ח + תשלום חודשי של 2190 לא כולל הגבלת קלומטרג' (נראה שאתה כמעט לא נוסע אז פחות משמעותי),

ביטוח השבה לקדמות ועוד כל מיני זוטות.

עריכה אחרונה על ידי llaavvii
פורסם (נערך)
לפני 19 שעות, elielectric כתב:

צ'נגן דיפאל so5 נמכרת בפועל רק עם מנוע אחורי ותאוצה של 7.3 שניות לא משהו לרוץ לחברה.

הגירסה עם 2 המנועים לא התחילה עדיין להמכר בפועל בישראל וטווח הנסיעה שלה גם די קטן 435 ק"מ לעומת גירסת ההנעה האחורית 485 ק"מ ופער המחיר בינה לבין גירסת המנוע האחורי גדול מאד 190,000 ₪ לעומת 160,000 ₪.

יש לך mg s6 עם 2 מנועים מאיצה ב- 5.1 שניות שזה יותר מהיר מהדיפאל so5 שמאיצה ב- 5.5 שניות למרות הספק קטן יותר (360 כ"ס לעומת 435 כ"ס בדיפאל. ההספק בדיפאל נראה לי מנופח) והיא עולה 189,000 ₪.

רק 10,000 ₪ יותר מגירסת ההנעה האחורית של ה- mg s6 ומהבחינה הזאת היא מציאה.

יש הנחת השקה של 4,500 ₪.

הטווח שלה הוא 485 ק"מ לעומת 530 ק"מ בגירסת ההנעה האחורית אבל 485 זה עדיין טווח יפה.

אני אישית לא רואה צורך בתוספת הביצועים כשזה בא על חשבון טווח הנסיעה ועולה יותר כסף ברכישה, אבל למי שכן רוצה אז ה- mg s6 עם שני המנועים זאת אחלה עיסקה. 

המחירים של הסרס m5 מנופחים.

מה שכן היא יפה נראית כמו פורשה 😁 (הסרס 5 הקודמת נראתה פחות טוב).

קודם כל מסכים איתך שהמחירים של סרס מנופחים, לכן אני שוקל את העסקה של ה0 ק"מ, ב- 210,000 ש"ח. בנוסף, כמו שציינת, הסרס נראית מאוד טוב בעיניי, גם מבחוץ וגם בפנים, וזה גם פקטור עבורי. אני בעיקר חושש מירידת ערך דמרטית פתאום של הסרס, או שפתאום מפסיקים פעילות בארץ.. וכו'. כאילו זה לא סביר אבל מצד שני זה לא טסלה או BYD שנראה שהם כאן כדי להישאר..

שקלתי בעבר גם את MG ודיפאל, אבל ויתרתי נטו בגלל המראה שלהן האמת, שהוא מאוד סטנדרטי בעיניי.

עריכה אחרונה על ידי Yuval23
פורסם

שמעתי ביקורת אחת טובה ממישהו בעבודה לגבי הדגם החדש של הסרס. לא מכיר יותר מזה, אבל נראה שיש שינוי מהותי מהקודם.

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...