Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גופי תאורה מאלי אקספרס

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב, 

לאחרונה אישתי מתעניינת בגופי תאורה באלי אקספרס, נראה שיש לזה המון הזמנות והמלצות, גם בישראל. 

מנגד, אבא שלי, חשמלאי מוסמך, ממש מתנגד לזה, טוען שהמוצרים שם לא עומדים באף תקן ושזה מסוכן. מצד שני, אבא שלי לא חסיד של הזמנות מאלי באופן כללי ודי מזלזל במוצרים שם. 

אשמח לשמוע את דעת חברי הפורום, האם למישהו יש ניסיון (חיובי או שלילי) או ידע בנושא. 

ברוכים תהיו.

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

פורסם (נערך)

יש מכל הסוגים.

נורות עם הברגת e27 - בטוחות למדי. יש לי כמה שמחזיקות כבר שנים למצמץ, ויש כאלה שעלו גרושים ומתות תוך שנה.

לגבי גופים מעוצבים עם led - או צמודים לתקרה - יש כאלה שפשוט נמסים מחום תוך כדי שימוש (מניסיון) ויש מעטים שבנויים כמו שצריך ועולים יותר. בשני המקרים תוחלת החיים עלובה למדי - אז הפסקתי לקנות.

בנוגע לגופי תאורה עם תושבות ל-e27 - שוב, תלוי, הגופים הזולים מכילים תושבות והדקים מאלומיניום צבוע ולא נחושת, ויצא לי להיתקל גם בקרטון/נייר פה ושם. לא בתקן ולא מומלץ. הגופים היקרים יותר יכילו תושבת מנחושת וזה יהיה לרוב מצוין בתיאור המוצר. את אלה אני מרגיש בנוח לקנות ולהתקין.

המחירים לגופי תאורה בערץ זה שערורייה, אבל אם מחליטים להתפשר קצת על העיצוב אני ממליץ לבחור בגופים של ניסקו - עמידים מאוד מניסיון, והמחירים עדיפים על פני התרמית הזאת שנקראת "רשתות תאורה".

בשורה התחתונה - אני מזמין המון מעלי מכל קטגוריה אפשרית, ספציפית גופי תאורה זאת קטגוריה בעייתית אצלם.

עריכה אחרונה על ידי hans
  • אהבתי 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

מעלי לא הזמנתי מעולם גופי תאורה.

לפני 13 שנה הזמנתי גוף אחד מסין דרך איביי - גוף כם 3 תושבות E27. המעצבת היתה המומה מהרעיון, אבל עד היום אני אוכל לאורו בוקר, צהריים וערב.

מצד שני, הרבה גופים שנראו מרשימים על המסך נצפו בחנויות בארץ והתגלו כעלובים ביותר.

מבחינתי הבעיה המרכזית בגופי תאורה אינה עצם המחיר, אלא שגופי תאורה LED נוטים להתקלקל יחסית מהר (בדרך כלל הדרייבר) ולא ניתן לתקנם. נורות מתברגות עברתי לרכוש את הזולות כי אין הבדל באורך החיים בין אוסרם ללינג-לונג.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

יצא לי להזמין לא מעט דברים מהסוג הזה מאליאקספרס, לא רואה איזושהי בעיתיות עם הסחורה שמגיעה משם (לרוב זה גם בדיוק מה שנמכר כאן).

לציין שאני לא משתמש בנורות E27 בכלל.
תסמוך על ה common sence שלך אם ראית משהו חריג - ובגופים רציניים תשקיע יותר ואל תלך על האופציה הזולה ביותר.

הרכיב שנוטה להתקלקל ברוב המקרים הוא הדרייבר, גם בסחורה שנקנית בארץ וגם מאליאקספרס. זה חלק שניתן להחלפה.

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)

איפה אתה משיג אותם? עוד לא ראיתי שני גופים עם אותו דרייבר ובעיקר אותם קונקטורים. אבל אתה עוסק בתחום, אולי יכול לייעץ.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • רעיון טוב! 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הזמנתי מספר גופי תאורה של yeelight אבל זה מותג מאוד מוכר וכולם עובדים בלי בעיה כבר 6 שנים

כי החיים הם לא רק קו ישר PSI

פורסם (נערך)

גם אני משתמש כבר לדעתי 8-9 שנים בנורות של yeelight. הראשונה נשרפה לי לפני כמה חודשים. יש לי 15-20 נורות שלהם והם מעולים!

עריכה 29 נורות! 

22 באפליקציה ועוד 7 נורת BT 

IMG_4442.jpeg

עריכה אחרונה על ידי סולל הדרך
  • מעניין 1
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, topop כתב:

בוקר טוב, 

לאחרונה אישתי מתעניינת בגופי תאורה באלי אקספרס, נראה שיש לזה המון הזמנות והמלצות, גם בישראל. 

השנקל שלי. 

הזמנות והמלצות זה נחמד, אבל לא מעיד בשום פנים ואופן על עמידות המוצר לאורך זמן, אלא שההמלצות האלו נוצרו בנקודת זמן קרובה מאד לקבלת המוצר. מה עבר על המוצר מאז שהותקן, זה הנתון שמעניין אותך, ולרוב לא תמצא על זה מידע באיזור ההמלצות. 

לפני 4 שעות, topop כתב:

מנגד, אבא שלי, חשמלאי מוסמך, ממש מתנגד לזה, טוען שהמוצרים שם לא עומדים באף תקן ושזה מסוכן. 

יש בזה משהו, כן. 

לדים (מתח נמוך) זה יותר בטוח מאשר חשמל 220. אני לא יודע על איזה גופים חשבתם בדיוק. 

אישית אני כנראה הייתי מחליט לרכוש מאמאזון, אם לא בארץ. אבל הייתי נרתע בעצמי מעלי. 

רכשתי בעבר בעלי מוצרים בודדים ביותר של 220 ואני מאד חשדן לגביהם (מטען לסוללות, כולם דמויי ומתאימים למקיטה- ולא זוכר מה עוד. לא משאיר אותם ללא השגחה).

אלקטרוניקה, מופעל סוללות וכדומה, אין בעייה מבחינתי עם עלי (תלוי מה, לא הייתי קונה סוללות 18650 ליתיום מעלי למשל אבל מכשיר נטען עם סוללת ליתיום מובנית, כן).

לפני 4 שעות, topop כתב:

אשמח לשמוע את דעת חברי הפורום, האם למישהו יש ניסיון (חיובי או שלילי) או ידע בנושא. 

רכשתי לדים מעלי בעבר (פס גמיש) לפרוייקט. איכות נמוכה, ריצודים. עושה את העבודה שהוא תוכנן אליה, אבל לא הכי טוב בעולם. 

אם תחליטו להזמין מעלי, תנמיכו ציפיות מראש. כמו שציינתי אני כנראה הייתי הולך על אמאזון.

עריכה. 

אחרי שזה נאמר. ובהתאם לתגובות כאן. 

יש מותגים מוכרים גם לגופי תאורה (מסתבר, לא ידעתי. לא בקיא בתחום..)- הסיכוי להידפק עם אחד מהם נמוך משמעותית. YEELIGHT שצויין פה, הוא של שיומי אם הבנתי נכון. 

עריכה אחרונה על ידי ברווז

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

הבנת נכון. בארץ הם משווקים על ידי רשת שיומי.

אני ממש לא בעניין של מנורות ״חכמות״ ומאז שאין לי תאורת הלוגן גם אין לי דימרים. 

כששיפצתי דירה התאורה היתה אחת הרכישות האחרונות ובהתאם לכך הקמצניות. בהתאם לכך במהלך השנים חלק מהגופים הוחלפו. באחד מהם, דווקא מהיקרים, הדיפיוזר ״התייבש״ ונשבר כשניסיתי לנקות אותו בפסח. עד כה לא מצאתי חומר להחלפה במידות שיאפשרו לי לחתוך תחליף. 5בל התרגלתי.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הבעיה היחידה פה זה בגופי תאורה דקורטיביים.

אין לך מושג מה תקבל ואיך זה יראה בבית שלך.

גופי תאורה גנריים פשוטים לא כאלה יקרים גם בארץ, והחיסכון באמת משתלם אם אתה צריך לחכות עכשיו חודשיים עד שתגיע חבילה?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אני אולדפאשן, לא אוהב גופי תאורה לד חד פעמיים.

קניתי באלי אקספרס גופי תאורה עם נורות E27, נראות לי בסדר.

קניתי גם גוף לד מאלי למראה כיור אמבטיה, אבל הייתה לו בעיה של ריצוד שמדליקים וונטה. אז עשיתי לו המרה ל2 נורות לד e14 דקות, ויצא אחלה, בדיוק נכנס.

--------------------------

Škoda Fabia IV TSI&DSG

פורסם

הבעיה שהיום גופים מעוצסים הם עם לד חד פעמי. כששדרגתי תאורה בשנים שאחרי השיפוץ נאלצתי לעבור לגופים כאלה. אז לא שלא נשארו אגסים, אבל בין חצי לשני שליש מהם הוחלפו לחד פעמיים. זה מה שיש בחנויות.

נורות e14 הן מבחינתי מנורות קריאה בלבד.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זה הכיוון שהעולם הולך אליו. אותו דבר גם בפנסי רכב.

פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, ברווז כתב:

השנקל שלי. 

..

רכשתי לדים מעלי בעבר (פס גמיש) לפרוייקט. איכות נמוכה, ריצודים.

... 

יש מותגים מוכרים גם לגופי תאורה (מסתבר, לא ידעתי. לא בקיא בתחום..

אם אין לך היכרות עם המוצר אז מה אתה תורם לשרשור? לא חייבים להגיב בכל שרשור ע"ע ספריאל... הגיבו פה מספיק שהזמינו וחוו בעצמם.

לפני שעתיים, SlowRide כתב:

אין לך מושג מה תקבל ואיך זה יראה בבית שלך.

...

גופי תאורה גנריים פשוטים לא כאלה יקרים גם בארץ, והחיסכון באמת משתלם אם לחכות עכשיו חודשיים עד שתגיע חבילה?

אתה חי בעולם מקביל או בחור... אצלי הזמנות מגיעות בין 10 ל-20 יום. גג 22 עם חגים באמצע.

לגבי "איך זה נראה" - בשביל זה יש תמונות של הגולשים, ואצל מותגים/מוכרים נורמליים גם שרטוט עם מידות. בלי תגובות מצולמות פשוט לא קונים, זה קל ונכון כמעט לכל מוצר שם.

ולא, גופי תאורה בארץ הם כן יקרים.

מצורפת דוגמה של גופי תאורה דקורטיביים מעל שולחן אוכל עם הברגת e27 ונורות מאיקאה. לא זוכר מחיר, אבל שליש מחיר בכיף וחיבורים נורמליים עם תושבת מנחושת.

IMG-20241222-WA0007~2.jpg

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

גופי תאורה פשוטים בארץ הם לא יקרים, גם לא ביחס לעלי. אני מדבר על בתי מנורה תלויים פשוטים או לדים עגולים צמודי קיר/תקרה.

גופים דקורטיביים כאלה כמו בתמונה שלך, יש יקר ויש זול ולדעתי תמיד מומלץ לראות איך זה נראה במציאות. אם מצאת משהו שראית בעיניים ואהבת במחיר זול משמעותית, תזמין. אבל על עיוור על סמך תמונות של אנשים לא הייתי מזמין.

המשלוח האחרון מעלי הגיע אלי אחרי חודשיים. פיה לצינור גינה עם מקציף לסבון. הוזמן כדי לשטוף את הרכב. הגיע בחורף כשכבר אין בו ממש צורך.

כשאתה צריך את החבילה כמה שיותר מהר היא תמיד תתעכב ככל הניתן. זה החוק.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

• תוכן חדש...