Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גופי תאורה מאלי אקספרס

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעה, sperial כתב:

פות״ש רכש גם גופי תאורה צהבהבים, למשל נורות הפחם לפינת האוכל. הבעיה שנורות אלה גם בהספק נמוך.

אם אתה רוצה תאורה חזקה אתה צריך את הלבן ה״קר״ (6000K ומעלה).

אישית העפתי את כל נורות ה-2700K לטובת נורות 6000-6500K כדי לקבל את התאורה הרצויה לי. החריג היחיד הוא הסלון בו השארתי גוון מעט יותר חמים, 4000K. אבל יש מי שמעדיף תאורה קלושה, כמו בבתי מלון.

אין שום קשר בין עוצמת תאורה לצבע.

6500K זה לבן כחול. זה ממש לא אור יום. יותר לרופא שיניים, פחות לבית שחיים בו בעיקר בשעות הבוקר והערב.

רוצים יותר לבן? קחו 4000 או 4500K. אצלי כל הבית זה 3000K ואני מבסוט לגמרי.

מדגיש שוב את נושא הflicker free. שלא תסיימו התקנה , תרצו לצלם כמה יצא יפה ותגלו שאתם באולם דיסקוטק.

בסלון יש לי גוף עגול ענק צמוד תקרה עם שלושה מצבי תאורה - תאורה מהצד, נהדרת בלילה ולסרט וכו - נדמה לי 20W, תאורה כלפי מטה, נדמה לי 80W, סה"כ 100W. 

לדעתי 54W  כמו הגוף האליפטי ששמו פה - בגלל שזה מופנה  הצידה, זה עלול להיות קצת חלש. מצד שני זה גוף שאפשר למקם יותר נמוך. מצד שלישי - ההספק של זה לסמ נשמע גבוה כי זה"כ זה פס אליפטי. אבל זה ההספק של ה220V, ממש לא ההספק שהולך לתאורה וממש לא מדד לעוצמת ההארה. רק לזכור שהספק מאוד גבוה לשטח נמוך == חום גבוה === צריך לפנות אותו + צריך להצמיד את הפס לגוף אלומיניום שיפנה את החום + סיכוי טוב למעגל שרוף. בגוף כזה, אם אין שנאי למעלה, אז הוא 220V ישירות בלי שנאי.

עוד משהו - גופים שמעבירים בין כמה צבעים - העוצמה לא זהה. נניח מאוורר תקרה של מחסני תאורה - אנחנו אוהבים את הצהוב יותר. אבל הוא חלש, האור יום חזק יותר - או שמוחזר יותר מהקירות, גם אפשרות. התוצאה זה חדר מואר יותר. המצב של האור הלבן כחול מזעזע. כמו מסך מחשב של שנות ה2000.

• רעיון טוב! 1
  • תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

פורסם

בדוק פעם בחנות את עוצמת התאורה המוצהרת של נורות בגוונים שונים - תמיד ה-6,000K יהיה גבוה מה-3,000K עבור אותו הספק חשמל. ואם תחליף נורות צהבהבות בכחלחלות באותו הספק תרגיש את ההבדל סובייקטיבית.

אישית אני לא מסוגל לסבול את האור הצהבהב של תאורת 3000K ומטה. לגמרי מעדיף את האור הכחלחל ה״קר״. 

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...