Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

הגיע הזמן לבצע טסט שנתי לרכב מנהלים דיזל מיושן - מדובר בוולבו S80 מודל 2011 מתת דגם  D3.  הרכב אצלי כארבעה חודשים. 
הרכב אומנם עם נסועה מכובדת של  295,000 ק"מ (על מנוע וגיר מקוריים)  אבל במצב מכני וחיצוני שמורים היטב  וללא תקלות ידועות. 

התלבטתי מה לעשות. היו לפני שלוש אופציות : 

1. להביא את הרכב למוסך וולבו מורשה יבואן  שבו טיפלתי מייד לאחר הקנייה לבקש הכנה לטסט והעברתו. 
2.  לתת למכונאי רוסי מבוגר וחביב שאני מכיר 300 ש"ח - הוא באופן מוכח מעביר ככה כל רכב . 
3.  להיות ילד טוב  ולהגיע למכון הטסטים  בעצמי ולהמר על מה שיקרה. 

בסוף הלכתי על אופציה 3 (מטעמי מצפון + הימור עלויות) . 

היות ואני מכיר את המכונים בירושלים שנוטים לחפש בציציות ולהכשיל על כל מה שניתן החלטתי על טקטיקה מתוחכמת / תכמנית : ידעתי שלוחיות הזיהוי אצלי עם ספרות דהויות מאוד  וגם אחת מהן ממש מעוקמת. 
אמרתי לעצמי - אשאיר אותן ככה ואז במכון מייד ימצאו מייד על מה להכשיל (מה גם שבצמוד יש עמדה להנפקת לוחיות חדשות).  אולי בתקווה לא יקפידו יותר מדי על פרמטרים אחרים. 
הרי  עדיף לי לשלם  120 ש"ח על זוג לוחיות שבאמת אינן במצב טוב מאשר להיכשל על דברים יקרים. 

בעיקר חששתי  לגבי עניין זיהום האוויר אם יחליטו להיטפל אלי. לגבי עיניני בלמים והיגוי לא כ"כ דאגתי כי בטיפול הראשוני במוסך וולבו הכל נמצא תקין. 

הגעתי לבדיקה.  

הבוחן שקיבל אותי  התגלה כבחור חביב - לאחר מסירת הטפסים והקלדה במחשב  ביקש שאפתח מכסה מנוע.  פתח - הביט 5 שניות - סגר בטריקה ואז התחיל מייד בבדיקת זיהום האוויר בדיזל.
לא חיבר לי כלום ברכב ואמר לי - "תן גז למקסימום" . 
ריחמתי על המנוע הקשיש ונתתי פעם אחת "גז" לסל"ד 3,500. (בתנאי נסיעה רגילים הרכב לא עובר אף פעם 2,500 , החלפת ההילוכים מתרחשת בד"כ סביב 2,000 סל"ד ...) 
שמעתי איזה מישהו (בוחן אחר?) אומר משהו לבוחן אבל שמעתי אותו עונה :"זה דיזל". 
הבוחן החליף עימי מספר משפטים של שיחת חולין חביבה ואז ביקש בנימוס שאצא ואתן לו לשבת בכורסת הנהג. הוא נכנס , לחץ פעם אחת מעד 4,000 סל"ד ויצא ואמר לי: "תתקדם..."

המשך הבדיקה היה די ארוך - אבל רק בגלל שהבוחנים היו עסוקים בפטפוט הדדי. 
בהמשך כל מה שעשו -
1. הרימו הרכב למעלה 10 שניות.
2. אמרו לי לסובב הגה ימין ושמאלה. 
3. בדקו בלימה לגלגלים קדמיים ואחוריים. הבוחן אמר לי בחביבות: "אני רואה שאכלת ארוחת בוקר טובה..." בכלל לא ביקש שאפעיל הנד ברקס. אולי בגלל שבוולבו הזו זה בכלל חשמלי...
4. אמרו לי לשים אור גבוה והעבירו בזריזות מכשיר כיוון אורות במשך 5 שניות.  ואז אמר לי הבוחן - "עצור בצד ההוא וגש למשרד" . 

כמובן שעברתי חלק את הטסט ללא שום ריג'קטים . יכולתי להיות עם וינקרים/מאותתים תקולים, אורות בלם תקולים , מנוע מוחלף עם מספר מחוק  ועוד מרעין בישין...

העיקר שעברתי בשלום. אולי חלק מזה נובע שהרכב למרות היותו בן 15 באמת שמור מאוד - גם בניראות וגם מעשית. 

ניתן לראות את רישום הבדיקה - מה נראה ? ככה בודקים זיהום אוויר במנוע דיזל ?  אין בכלל רישום סל"ד

20251228_162311.thumb.jpg.d9aa66c6719f7bad362b3aad77641b4a.jpg20251228_162255.thumb.png.6d628542b1b1e84b7d216a87a474aa82.png20251220_141909.thumb.jpg.2e7afbbbcd0cd6e72840f0da09331b22.jpg20251220_141943.thumb.jpg.fab253c00037b19b05c9a7181ec10301.jpg20251212_130200_HDR.thumb.jpg.e8f726f50de9b42ec9e2abd04fb30acd.jpg20251118_183827_HDR.thumb.jpg.fadf45be76448d9a8ec96ad3db8e75b8.jpg20250830_085616_HDR.thumb.jpg.93d1e4406dfd1e81a3b1aba401895cff.jpg

• אהבתי 3
פורסם

לא הבנתי למה בכלל חשבת שיכשילו אותך... הרכב נראה מטופל ושמור ואפילו הלוחיות נראות בסדר.

יש הבדל בבדיקת הגזים של דיזל ובנזין. קומפי כתב על זה באחד השרשורים לאחרונה.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

ב c3 פיקאסו דיזל 2010 הייתי עם 350 אק’’מ מנוע מקורי (ונוזל פאף חצי ריק) ועברתי חלק וחוקי

הבודק אומר לי לפני ’’נראה שבאת מסודר’’.. למרות שכלל לא הכנתי לטסט למעט שטיפה קטנה להזעת שמן..

• אהבתי 1

משתדל לעזור

פורסם

אני נזכר כעת שבפאביה דיזל 2008 שלי, היתה עם 408 אק’’מ בשעון, ומעולם לא יצא ’’ריח של דיזל’’ מהאגזוז, ולא טיפה אחת של עשן

אחח היו ימים.. אין כמו ה TDI של ואג!! 

• אהבתי 1

משתדל לעזור

פורסם (נערך)

לגבי תצרוכת הדלק - אכן הרכב מאוד חסכוני. 
 ניתן לראות שבמד המרחק T1  הרכב נסע 154.2 ק"מ - ובנסועה זו צריכת הדלק לפי המחשב (שבבחינה שעשיתי אכן מאוד קרוב למציאות) הייתה 26.3 ק"מ/ לליטר. 
חובה לציין - מדובר בנסיעה במסלול ירושלים - תל אביב - ירושלים שנעשתה ללא פקקים בבינעירוני , רובה עם בקרת שיוט במהירות 95 קמ"ש , וכללה כ-15 ק"מ פקוקים למדי בת"א. 
במהירות שיוט כזו הרכב בהילוך שישי בסל"ד 1,500. 

בצילום שצירפתי ניתן לראות נתון די מדהים של טווח  1950 ק"מ על מיכל שאינו ממש מלא , נסע 154 ק"מ ממילוי מלא. התכולה הרשמית  70 ליטר סולר. 
20251118_183833_HDR.thumb.jpg.aad35ce210e97bb10b25b6ce9203ad6f.jpg

20251118_183827_HDR.thumb.jpg.30ad105a834b6ec67cb5c9e468351858.jpg

עריכה אחרונה על ידי orankohn
  • אהבתי 4
פורסם

אני משנת 2002 נוסע על דיזלים, חלקם היו עם קילומטרז' יותר גבוה משל הוולוו.

זאת אומרת עברתי 22 או 23 טסטים עם דיזל, לא נכשלתי על זיהום אוויר באף אחד מהם.

בבדיקת זיהום אוויר לדיזל לא נבדק ההרכב הכימי של העשן אלא כהות העשן עם מכשיר אופטי.

זאת אומרת בודקים כמה חלקיקי פיח (אותם חלקיקים שעושים את העשן השחור שנפלט מדיזלים) יש בעשן.

את הבדיקה מבצעים  בניוטרל על ידי האצת מנוע לסל"ד מקסימלי 3 פעמים ועושים ממוצע בין 3 בדיקות.

• רעיון טוב! 3

פורסם

האוטו נראה מלוקק וזה משמעותי מאוד כשאתה נכנס לטסט עם אוטו בו 14 שנראה ככה. 

תהנה. 
כיף לקרוא את הדיווחים שלך , עוד מהימים שהייתה לך קורולה סוף ניינטיז 😄

• אהבתי 1

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
לפני 14 שעות, Buki כתב:

בבדיקת זיהום אוויר לדיזל לא נבדק ההרכב הכימי של העשן אלא כהות העשן עם מכשיר אופטי.

בגדול מה שרציתי להגיד, אני חשבתי שכפי הנראה לא הייתה להם סיבה לחבר משהו למדידות, מאחר ולא יצא עשן שחור או משהו בסגנון. אני לא יודע איך נראית בחינה של דיזל, למדתי מהתגובה משהו חדש, תודה. 

עוד אפשרות אחת, ממה ששמתי לב - לא שאני מכוון לזה, אבל קורה (בעיקר כי קשה לי לקום מוקדם מדי בבוקר)- אם אני מגיע למכון לקראת שעת הסגירה שלו (כשעה לפני הסגירה), כולם ממהרים לסגור ולא תמיד עושים בדיקת גזים. בטסט האחרון שעשיתי, בדקו- אבל מאד חיפפו. לא שיש לי מה לחשוש, אני דואג לטפל בזמן, מנוע בנזין עם פחות מ-140K אפילו שהרכב בן 9+ (2016). 

בעבר, עם הרכב הקודם, הייתי רוכש פחית K44 לפני הטסט, שיהיה. נגמלתי מזה. לא רואה טעם. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני שעתיים, ברווז כתב:

בגדול מה שרציתי להגיד, אני חשבתי שכפי הנראה לא הייתה להם סיבה לחבר משהו למדידות

תמיד אמורים לחבר מכשיר מדידה לבדיקת כהות העשן. 

יכול להיות שבטסט הספציפי של פותח השירשור לא חיברו, לא יודע למה. 

• אהבתי 1

פורסם

לא כל המכונים זהים במיקום עמדות הבדיקה.

איני מכיר את מיקום עמדת הבדיקה של פליטת מזהמים ברכב דיזל במכון הנ״ל(מ.מ.מ ירושלים), אך אני משאר שהיא נמצאת בכניסה במסלול יעודי.

השערה זו באה לפי התנהלות הבוחנים וסיפורו של פות״ש(הערה של בוחן למשנהו, תוצאות הבדיקה), כנראה שלא רצו ל״טרטר״ את פות״ש ממסלול למסלול.

בניגוד לבד׳ מזהמים ברכב בנזין, המכשיר חייב להיות מחובר לצינור הפליטה כדי שתתקבל תוצאה. ברכב דיזל, גם ללא התחברות מתקבלת תוצאה(אפס כהות) כפי שניתן לראות בפלט של פות״ש.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם
לפני כשעה, kompy כתב:

במסלול יעודי

להבנתי מסלול יעודי קיים מהתקופה שהיו בודקים זיהום בדיזל בעומס, שזה היה עד איזור שנת 2005.

אם לדוגמא המכון נפתח אחרי 2005, לאיזה מטרה צריך את המסלול העיודי?

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...