Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

teclast T50 לניווט בשטח. מלבד זאת זרוקים בבית 2 אייפדים שאף אחד לא משתמש בהם. 

• רעיון טוב! 1

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם

@borsood תראה, את הקורסים במתימטיקה בטכניון עשיתי לפני 50 שנה. אחד משני עטי הלאמי ששימשו אותי עדיין שמיש עם המילוי המקורי. מכל מקום, אחד החבר׳ה שהזכרתי קודם סיים את התואר השני בטכניון בתחום הנדסי לפני 4-5 שנים, עדיין עם עט, נייר ומחשב נייד. והבן הצעיר שלומד דווקא מדעי החברה משתמש באותם אמצעים.

על התהליך הקוגניטיבי של כתיבה קראתי פעם איזה מאמר מעניין, הטענה היתה שכתיבה מצריכה עיבוד המידע, מה שמסייע לקליטתו - לעומת הקלדה ש״עוקפת״ את תהליכי ההבנה והזכרון.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני כשעה, borsood כתב:

לאטך

ניסיתי להשתמש בלטקס אבל זה כל כך היה קשה מההתחלה שויתרתי ונשארתי עם וורד לעריכת מסמכים

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני כשעה, borsood כתב:

משהו כזה

image.gif.e26dd7e06ee9db673a2cc560b709c312.gif

• מצחיק 2
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם

את הנוסחה החשובה אי אפשר לכתןב בעורך של הפורום. אולי בבוקר אחפש עט ונייר משובץ ואנסה לעצב אותה לטובת קהל הקוראים.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 7 שעות, sperial כתב:

עדיין עם עט, נייר

גם אני הייתי בטוח שאין לזה תחליף, עד שלפני כשנה ישבה לידי ברכבת סטודנטית. היא פתרה באייפד+עט חכם תרגילים באלגברה לינארית בטבעיות כזו, שיצאו לי העיניים מהחורים. זה היה שילוב של נוחות של עט עם עוצמה של מחשב. אני מבין למה הצעירים בשרשור הזה כותבים שזה עכשיו מאסט בלימודים גבוהים.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 12 שעות, Liviur כתב:

לא נכון עם המקלדת המקורית של אפל

היא מעולה ברמה של לפטופ טוב

תזכיר לצופינו בבחריין כמה עולה המקלדת...

ברור שאפשר לצרף גם מקלדת איכותית, ועכבר ושות', אבל אז גם הוספת סירבול של טופלופ.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)
לפני 47 דקות, פינדר כתב:

שלפני כשנה

^^זה^^

קרה משהו טכנולוגי בשנים האחרונות שאיפשר למסך ולחרט להחליף את הנייר והעיפרון.

אני מכיר מתוך שימוש את האבולוציה של השימוש במסכי מגע משך הרבה מאוד שנים. את השינוי האחרון הזה - רק תיאורטית. כפי שפות״ש מחפש סיבה או תירוץ לרכוש טאבלט אני מחפש - וטרם מצאתי - תירוץ לקנות חרט.

עריכה אחרונה על ידי sperial

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 8 שעות, sperial כתב:

אחד משני עטי הלאמי ששימשו אותי עדיין שמיש עם המילוי המקורי

אני עשיתי את התואר עם עט בלוגרף אחד משנת תשכ"ט (אמיתי, יש עליו הקדשה עם השנה) ודפדפת אחת. 

אמנם אחרי זה גם ככה השתמשתי במחברות של אחרים אבל בהחלט הכתיבה עוזרת להפנמה.

העט אגב, עדיין כותב 😁

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

אגב, קראתי טענה דומה לגבי התהליך הקוגניטיבי של קריאה - שלצורך לימוד קריאה מספר יותר יעילה מקריאה ממסך. איני זוכר את ההסבר, אבל נתנו משקל אפילו למשקל הספר ולדפדוף הלוך ושוב, כאשר, מצד שני, צויינה עדיפות המכשיר האלקטרוני לחיפוש מידע.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם
לפני 16 שעות, SlowRide כתב:

אולי עבור סטודנטים זה יכול להחליף מחברת, לא בדקתי.

יכול, סטודנט שלמד איתי (השותף שלי לפרוייקט) התחדש בטאבלט עצבני למדי (סמסונג, לא זוכר דגם) והשתמש בו כמחברת לכל דבר ועניין. נחמד, יעיל למדי ואולי אפילו נוח, למי שקצת יותר צעיר ממני. אני מעדיף את הכתיבה שלי על גבי דפים. זה מה יש. 

לפני 13 שעות, lanosforce כתב:

אפרופו לפ-טופ 

עולה ירך 

ירך-על. נו, כמו של דוגמניות כזה, כנראה. 

לפני 10 שעות, borsood כתב:

ניסית לכתוב משהו כזה בוורד? (אפשרי אבל איטי להחריד) גם בלאטך זה לא מאד פשוט.

{\displaystyle r_{-1}=\sum _{i=0}^{l-2}\alpha _{i}b^{l-2-i}}

אכן מתסכל. 

בטאבלט זה קל יותר? איך?

לפני 28 דקות, sperial כתב:

אגב, קראתי טענה דומה לגבי התהליך הקוגניטיבי של קריאה - שלצורך לימוד קריאה מספר יותר יעילה מקריאה ממסך. מצד שני, צויינה עדיפות המכשיר האלקטרוני לחיפוש מידע.

הזכרת לי שלא מזמן חבר לעבודה בא אלי למשרד ושאל אותי אם יש לי טיפקס, אמרתי לו שאין לי, אתה רואה שצג המחשב שלי נקי.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

7 עמודים, בטח נאמר, סיבה טובה לקנות טאבלט זה ילד.
מכשיר לצריכת יוטיוב עבור ילדים, טאבלט סיני ב-300 שקל כנראה יעשה את העבודה ומי שאוהב את אפל יצדיק לעצמו רכישה של אייפד.
הם רואים המון שטויות ביוטיוב אבל גם לומדים שם לא מעט, זה יכול להיות חשבון וזה יכול להיות כישורים לרכיבה על אופניים/אופנוע.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 9 דקות, netanel1014 כתב:

קניתי טאבלט לילדים שישחקו בו. 

מעבר לזה אין באמת שימוש. חשבתי אולי ללמוד איתו אבל אני משתמש במחשב נייד. טאבלט מיותר. 

הדגשתי מה שחשוב. זה מאוד אינדיבידואלי, וזה גם משתנה כי הצרכים שלך משתנים עם הזמן. וגם הטכנולוגיה משתנה.

פורסם

היום כל תכנה שמכבדת את עצמה מייצרת משוואה מכתיב. כלומר אני כותב בעט משוואה והתכנה הופכת את זה לכתיב מודפס כאילו שהקלדתי את הנוסחה. 

בכללי מי שיודע להשתמש ולנצל, אז טאבלט טוב זה אחלה כלי ללימודים/עבודה/פנאי והיתרון הגדול שלו זה שהוא שלושתם בתוך אחד ונייד מאוד. 

אבל רוב האנשים קונים טאבלט מסיבות אחרות. 

פות"ש, למה לא טאבלט זול מעלי (שהם לא רעים) ואז תחליט אם בכלל אתה משתמש ואז תמצא אולי אחד יותר מוצלח? 

• מעניין 1

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• תוכן חדש...