Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 21 שעות, KipodYam כתב:

רק לוודא - שתי המכוניות לחלוטין לא היברידיות?

כי dct היברידי מאוד נעים בפקקים !

אכן, DCT היברידי נעים. שמה זה סיפור הפוך:

ברכבים ההיברידיים של יונדאי/קיה אכן יש גיר רובוטי דו-מצמדי,

אבל, מתברר שבהילוכים הנמוכים המנוע החשמלי פועל במקום הגיר, והוא למעשה גורם לשחיקה מזערית בקלאץ'(לרוב זאת עיקר הבעיה - שחיקה בהילוכים ראשון/שני).

ברכבים היברידיים של יונדאי/קיה, בסידור הזה הקלאץ' מחזיק מעמד הרבה יותר (גם שמעתי מעל 100 אלף בלי שום בעיה). 

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אגב, באוקטביה - 

יש דרך לנתק את השטות הזאת של הetech הזה??

לדעתי זה גומר את הקלאץ.

ממה שאני יודע - שאלתי לפני כמה חודשים אצלי וקציני רכב לא מכירים מקרים של בעיות dct ברכבים היבריידים בליסינג,  שזה בעיקר 3 דגמים - איוניק היברידי ואלנטרה וקיה נירו.

אתם יודעים כמה זמן לוקח לרכב ליסינג עד שהוא נכנס למוסך עד שהוא חוזר?? סיוט של כל קצין רכב. במיוחד אם אין מוסך יבואן קרוב.

• רעיון טוב! 1
פורסם

שאלה האם אפשר לבדוק את מצב המצמדים, מוח גיר, הגיר בכללותו ברכב עם גיר דו מצמדי משומש שחושבים לקנות?

אני מתכוון ספיציפית לסקודה או סיאט.

פורסם
לפני 21 דקות, elielectric כתב:

שאלה האם אפשר לבדוק את מצב המצמדים, מוח גיר, הגיר בכללותו ברכב עם גיר דו מצמדי משומש שחושבים לקנות?

אני מתכוון ספיציפית לסקודה או סיאט.

לא מכיר שניתן לבדוק את הגיר מלבד לסרוק תקלות. הכי חשוב זה להתעדכן בשגרת הטיפולים שהיצרן קבע ולבדוק אם הרכב המדובר מכיל היסטוריה שכזו.

פורסם
בתאריך 13.11.2025 בשעה 03:47, axSupreme כתב:

תפוזים לאשכוליות.
DSG רטוב זו פריווילגיה לכיס מעט יותר עמוק.

אני חושב שהדיון כאן הוא סביב הDQ200. הגרסה הישנה am הוחלפה לטובת 0cw סביב 2016-2017. 
השחיקה עדיין אותה שחיקה וגיר יבש עדיין רגיש לחום אבל המכטרוניקס היה אמור להכשל פחות.

ב-GTI יש את DQ250 שהוא לא נטול בעיות אבל למרות הוראות היצרן עדיין דורש החלפת שמן וזה עסק לא זול בפני עצמו.

הGTI החדשות מגיעות עם DQ381 עם 7 הילוכים ובכנות, אני לא מעודכן בבעיות שיש שם. מאז שהרכב חצה את רף ה300 אש״ח, איבדתי עניין.

בגרסאות ההיברידיות יש גיר חדש לגמרי, עם כמה יכולות חדשות.
ממה שקראתי בפורומים של אאודי סביב A3, יש לא מעט צרות אבל הן פחות סביב הגיר ויותר... אאודי.

לא רואה שהוא שאל רטוב או יבש או דגם ספציפי. 

במקרה יש לי ניסיון עם שתי הגירים אז שיתפתי. 

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

אגב מה ניפסק הלכה למעשה לגבי גיר רובוטי dct/dsg, למרות שהנושא ניטחן ישר והפוך לאורך שנים בזחילה בפקקים: השחיקה של המצמד, האי זוגי הראשון קוראת כאשר משחררים את דוושת הבלם וגולשים בלי לתת גז או שחובה לתת מעט גז בהדרגה?(ברור לי חד משמעית שגלישה אם דוושת הבלם וחוזר חלילה שוב, לחיצה על הבלם עיקר השחיקה מצמד משוחרר חלקית).מה יותר מומלץ לדעתכם, בעליות ברור לי שחייב לתת מעט גז אני מדבר על מישור בעיקר וגם ירידות?יום מבורך🙂

עריכה אחרונה על ידי Oren_Barazani
פורסם

לדעתי רצוי להיות החלטי.

כדי להתקדם לאט לאט במישור מומלץ לתת מעט גז, ככה הרובוט 'מבין' שנוסעים,

ולפחות ב-DSG שאני מכיר, הראשון מספיק קצר כדי לזחול ממש לאט עם מצמד סגור.

הרובוט מתוכנת לרצות את הנהג, גם במחיר של שחיקת מכלולים,

ו'מישור' כפי שאתה חש אותו במושב הנהג הוא לרוב לא בדיוק מישור,

וכל מי שרוכב על אופניים (עם פדלים) מגלה שיפועים קלים שברכב נדמים כמישור...

בעליות כפי שאמרת, זה ברור שצריך לתת גז, כנ"ל בירידות. תקבל מצמד סגור ובלימת מנוע אם לא תיתן גז.

בלי גז במישור אתה לא באמת יכול לדעת אם המחשב החליט שצריך הפרדה חלקית של המצמד (חצי קלאץ') או לא.

כמובן שבתמרוני חנייה וכדו', אם אין ברירה זוחלים כמה מטרים 'על הברקס' עם חצי קלאץ'.

בקיצור - אחת ההתרגלויות שנדרשות כדי לצמצם בלאי, היא להיות 'כירורגי' על הגז,

כלומר לסגל תנועה מאוד עדינה עם רגל ימין בעת הצורך.

פורסם
בתאריך 13.11.2025 בשעה 19:01, elielectric כתב:

כל גיר אפשר לדעת מה מצבו גם ללא קוד תקלה, אבל גיר DSG דורש היכרות אוזן רגישה והיכרות עם התת דגם בשביל להבין שמשהו מתחיל להישחק במערכת

מלמעלה - אם יוצאים בקיק מהמקום ויש רעש של חיכוך או מכה בהעברת הילוך אז זה סימן שהמצמדים שחוקים,

לגבי מוח גיר אז מסתכלים על השהייה בהעברת הילוך אבל זה אינדוודואלי לתוואי ולדגם הספציפי

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...