Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

3 שנים ניסיון עם יונדאי באיון

מול חודשיים עם סיאט אטקה.

לא אהבתי את הגיר של הבאיון, היו לו כל מיני גמגומים בתחילת נסיעה או בכלל בנסיעה במהירות איטית ואז האצה.

בנוסף גם העברת ההילוכים עצמה לא הייתה חלקה מספיק לטעמי.

באטקה העברת ההילוכים חלקה כמו חמאה והגיר בכללי מרגיש בכמה רמות יותר טוב.

נקודה אחת שמשותפת לשניהם ופה דווקא הבאיון קצת יותר טובה,  צריך להיות במוד ספורט כדי להיות מסוגל להוריד הילוך בלי לתת הרבה גז (לטעמי)

יכול להיות שזו בעיה של אופי הנסיעה שלי, אני לאו דווקא נוהג מהר במיוחד אבל כן רוצה לקבל הורדת הילוך כשצריך בלי למעוך את דוושת הגז.

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 52 דקות, TvrSpee12 כתב:

אבל כן רוצה לקבל הורדת הילוך כשצריך בלי למעוך את דוושת הגז.

בבאיון אין 'משוטים' בצידי ההגה להורדת הילוך ידנית?

באטקה למיטב ידיעתי יש כאלה.

בארונה 1.0 שיוצא לי הרבה לנהוג בה, יש משוטים כאלה ונדיר שאני משתמש בהם.

אבל אני תמיד במצב S. מצב D לדעתי נועד בשביל היצרן כדי לעמוד בתקנות זיהום ורעש.

מבחינתי כנהג ה-D מעלה הילוכים מוקדם מדי

וגם מרבה החלפות באופן מוגזם, במקום למשוך קצת כל הילוך ולהקל על המנוע.

• מעניין 1
פורסם
לפני 24 דקות, BoazB11 כתב:

בבאיון אין 'משוטים' בצידי ההגה להורדת הילוך ידנית?

באטקה למיטב ידיעתי יש כאלה.

בארונה 1.0 שיוצא לי הרבה לנהוג בה, יש משוטים כאלה ונדיר שאני משתמש בהם.

אבל אני תמיד במצב S. מצב D לדעתי נועד בשביל היצרן כדי לעמוד בתקנות זיהום ורעש.

מבחינתי כנהג ה-D מעלה הילוכים מוקדם מדי

וגם מרבה החלפות באופן מוגזם, במקום למשוך קצת כל הילוך ולהקל על המנוע.

לבאיון אין משוטים, אפשר לתפעל ידנית מידית ההילוכים.

בשני הרכבים לא השתמשתי במצב הידני פשוט במצב ספורט כדי לקבל הורדות הילוכים סבירות.

בבאיון אני חושב שהמודים גם משנים את תגובת הדוושה עצמה ולא רק של הגיר ו ECO או ב NORMAL הרכב בקושי זז.

בסיאט הרושם שלי שהספורט שולט רק על הגיר לא הרגשתי בהבדל בתגובת הדוושה עצמה.

פורסם

רק לוודא - שתי המכוניות לחלוטין לא היברידיות?

כי dct היברידי מאוד נעים בפקקים !

לעומת זאת אוקטביה עם dsg ו 1.5 טורבו שיש לה איזה שטות של micro hybrid פחות נעים כי זה מכבה כל הזמן את המנוע בגלישה ואז כל הקטע של בלימת מנוע לפעמים קיים ולפעמים לא קיים.

ואיזה שנתון?

לטענתי הacc של הקוריאניות ההיברידיות הכי נעים בשוק של מכוניות המשפחה.

יש דרך לנתק את השטות הזאת של הetech הזה??

פורסם
לפני 8 שעות, דג כתב:

מיותר לנסוע במצב ידני בגירים האלו...

הרי גם ככה רוב הבלאי נובע ממצב בו הקלאצ'ים מוחזקים על חצי בתחילת נסיעה מעמידה או בזחילה ממש איטית בפקק.

במעבר בין הילוכים במהלך נסיעה הבלאי אפסי... ההילוך כבר משולב ומסונכרן, הקלאצ'ים שם מתקתקים מעבר במינימום זמן.

בכל מקרה לעניין השרשור, משלל תחלואות הטכנולוגיה ברכבים המודרנים דווקא הגירים האלו (רובוטי כפול מצמדים) רכיב די אמין בתחזוקה ותפעול נכון ויש להם יתרונות ואיכויות שלא סתם הקנו להם את מעמדם בשוק.

מה שכתבתי לנסוע רק ידני עם dct/dsg מסיבה פשוטה עם היצרנים בנו אותו מכאנית כמו גיר רגיל, משמעות הדבר תבין מיזה שלכך הוא נוצר למרות האפשרות לסוע אוטומטי. נכון ועוד קודמיי הוסיפו שיש לך שיפטרים על ההגה מה עשו אותם ליופי? פשוט בארץ שלנו הגיר הרגיל ירד מהפרק מחמת עצלות של נהגים, להכניס ראשון ושני עד תחילת רעידות בפקקים עם מצמד רגיל עלתה לנו ביוקר שאין היצע של תיבות רגילות וזולות ואמינות הרבה יותר. והתוצאה שצריך להתמודד עם טכנולוגיה חדשה פה בארץ ומתחילות בעיות שגורמות לכיס להתחורר אז באים בטענות, צריך להתמודד זה מה רצו אוטומטי ופלנטרי גם יורד מהפרק ביגלל תקנות זיהום אוויר אז מה נשאר  כפול מצמד או חד מצמד או חשמלית/היברידית.

פורסם

רק ש-dsg ממשאינה חדשה. הגיעה ארצה לפני כ-15 שנה.

ולגבי פקקים - מציע לך לנסוע סביב בריסל, אמסטרדם או באזל. שם יש פקקים אמיתיים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 2 דקות, sperial כתב:

רק ש-dsg ממשאינה חדשה. הגיעה ארצה לפני כ-15 שנה.

ולגבי פקקים - מציע לך לנסוע סביב בריסל, אמסטרדם או באזל. שם יש פקקים אמיתיים.

אם היא כבר לא חדשה, מה הסיפור הזה שעדיין רכב עם תיבה רובוטית עם תקלה במצמדים צריך תכף להוציא משכורת פלוס לתקן את הבעיה הזאת?

פורסם

תבחין בין שני דברים:

שחיקה נורמלית בגלל חיכוך, בדיוק כמו במצמד בגיר ידני או בבלמים - מתרחשת באופן נורמלי כחלק מפעולת התיבה, וניתן להאט אותה בנהיגה נכונה. החלפת מצמדים מסיבה זו אינה בגדר תקלה ואתה לריךצלתחשב אותה בדחוק כמו את החלפת צלחות הבילום או הביטוח המקיף.

תקלה ב״מיכאטרוניק״ - זו אכן תקלה, אבל תקלות מקבילות קיימות גם בתיבות אחרות. למשל של ניסאן, סוזוקי ועוד כמה תיבות רציפות.

אגב, נניח שתבחר בטויוטה קורולה - את מה שתחסוך בזכות האמינות המיכאנית תשלך כל שנה לחברת הביטוח.

בסופו דשלדבר לכל רכב ייתרונות וחסרונות, אתה צריך לחפש את החבילה המתאימה לצרכיך.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הנסיון שלי הוא עם קונה 2022 מנוע 1.6 טורבו ותיבה כפולת מצמדים

לאןמת גולף גיטיאיי 2024 מנוע 2.0 טורבו עם dsg q381 אם אני לא טועה. 

שתי הרכבים בבעלותי מהיציאה מהסלון. 

הגיר בגולף טוב יותר בכל מצב, לא היה לי דפיקות בשום הילוך, לא בזחילה ולא ברוורס. 

התגובה של הגיר מושלמת גם בנסיעה איטית שהגיר קופץ בין 1-2-3 וגם בנסיעה מהירה. 

יש מד טמפרטורה לגיר אז אני יכול להגיע גם שהוא לא מתחמם אצלי מעבר ל100 מעלות כשאני מתגרזן איתה בימים חמים. 

הגיר של הקונה גם מעולה, כן היו לי איתו דפיקות לעיתים רחוקות והוא גם ללא ספק איטי יותר. הוא מעולה בנסיעה בין עירונית. 

פורסם (נערך)

לגבי טכנולוגיה חדשה, עד מתי היא חדשה?

גיר אוטומטי כפול מצמדים נהגה כבר בסוף שנות ה-30 ובשנות ה-60 יוצר לראשונה.

ה-dsg, הגרסא של פולקסווגן נכנסה ב-2003 וכבר 20 שנה שהתיבות האלה תופסות נתח שוק משמעותי.

ובכל מקרה ההשוואה לידני היא לא מדויקת אחד לאחד.. אופן הפעולה דומה אך עדיין יש הבדל מהותי גדול והוא המצמד השני דהיינו ההילוכים הבאים כבר משולבים - בפועל חוץ מחסכון בזמן והפסד כוח במעבר בין ההילוכים בזמן נסיעה, נחסך גם בלאי שיכול להיווצר על ידי העברה ידנית של נהג לא מיומן.

ממליץ אגב גם להפסיק להאשים את המדינה בכל דבר... הגישה שבכל העולם הכל סבבה ורק בישראל פקקים ומחלות זה עיוורון. לא חסרים פקקים ושיבושי כביש באירופה, גם לא במדינות המרווחות והמתוקצבות ביותר... אתה מוזמן לסיבוב בסטוקהולם רבתי.

וכמו שסיכם ספיראל לכל רכב יש יתרונות/חסרונות ופרופיל הוצאות שצריך לקחת בחשבון.

לפות''ש -

מהחוויה שלי עם כמה רכבים של הקונצרן, dsg היא התיבה נוחה, מהירה, שקטה ושווה בסיכום הכללי. תכניס הוצאות תחזוקה צפויות לחישוב הקניה. לדעתי זה לא מהווה חסם והיתרונות עולים על החסרונות. אתה תהנה מרכב עם מערכת הנעה מהטובות בשוק.

עריכה אחרונה על ידי דג
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 4 שעות, Stangg כתב:

הנסיון שלי הוא עם קונה 2022 מנוע 1.6 טורבו ותיבה כפולת מצמדים

לאןמת גולף גיטיאיי 2024 מנוע 2.0 טורבו עם dsg q381 אם אני לא טועה. 

שתי הרכבים בבעלותי מהיציאה מהסלון. 

הגיר בגולף טוב יותר בכל מצב, לא היה לי דפיקות בשום הילוך, לא בזחילה ולא ברוורס. 

התגובה של הגיר מושלמת גם בנסיעה איטית שהגיר קופץ בין 1-2-3 וגם בנסיעה מהירה. 

יש מד טמפרטורה לגיר אז אני יכול להגיע גם שהוא לא מתחמם אצלי מעבר ל100 מעלות כשאני מתגרזן איתה בימים חמים. 

הגיר של הקונה גם מעולה, כן היו לי איתו דפיקות לעיתים רחוקות והוא גם ללא ספק איטי יותר. הוא מעולה בנסיעה בין עירונית. 

תפוזים לאשכוליות.
DSG רטוב זו פריווילגיה לכיס מעט יותר עמוק.

אני חושב שהדיון כאן הוא סביב הDQ200. הגרסה הישנה am הוחלפה לטובת 0cw סביב 2016-2017. 
השחיקה עדיין אותה שחיקה וגיר יבש עדיין רגיש לחום אבל המכטרוניקס היה אמור להכשל פחות.

ב-GTI יש את DQ250 שהוא לא נטול בעיות אבל למרות הוראות היצרן עדיין דורש החלפת שמן וזה עסק לא זול בפני עצמו.

הGTI החדשות מגיעות עם DQ381 עם 7 הילוכים ובכנות, אני לא מעודכן בבעיות שיש שם. מאז שהרכב חצה את רף ה300 אש״ח, איבדתי עניין.

בגרסאות ההיברידיות יש גיר חדש לגמרי, עם כמה יכולות חדשות.
ממה שקראתי בפורומים של אאודי סביב A3, יש לא מעט צרות אבל הן פחות סביב הגיר ויותר... אאודי.

• אהבתי 1
פורסם

ברור שיש תחזוקה שוטפת ברכבים האלה - והיא לא מהזולות בשוק.

עזבו גיר, זה שלכל המנועים האלה צריך טיימינג - זה זול?

בסוף חוזר לעקרון הפשוט - שצריך להתייחס להוצאות הרכב כמכלול ולהחליט אם שווה את זה או לא. ואם לא, אז איך האלטרנטיבות? (על פי רוב, בדר''כ פחות איכותיות מבחינת חווית נהיגה ואיכות הכללית של הרכב)

פורסם

סיפור הטיימינג במנוע הליטר הוא חידה בעיני. במוסך מדברים על פעם ב-8 שנים, ברשת מצאתי מספרים עד 15 שנים ולמעלה מ-200,000 ק״מ עם טענה שזה עדכון יצרן. למי להאמין? לא יודע. אני מניח שכשיבוא הזמן אלך לחומרה.

ברכבים קודמים שהיו לי (טויוטה וסובארו משנות ה-90) היה מדובר ב-4-5 שנים. 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...