Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

מקרה שקרה לי בעבודה, סיפור מטופש אבל הסקתי ממנו מסקנות, הגיגים

השפתיים שלי היו יבשות בימים האחרונות, לא יודע, אולי שינוי מזג אוויר, בדרך כלל קורה לקראת החורף

אז ביקשתי ממישהי שעובדת איתי אם יש לה את הדבר הזה שמורחים במקרה כזה, לבנות תמיד יש דברים כאלה בתיק

חושב שזה נקרא שפתון לחות. בקיצור, כמובן שהיה לה, ואני בצורה טבעית למדי, פשוט עם קצה האצבע לקחתי מהשפתון הזה

איזו מעיכה/פיסה ומרחתי...

והיא התחילה לצחוק בטירוף, אמרה לי שרק בנים יכולים לעשות דבר כזה

עכשיו... אולי זה היה באמת קצת התנהגות גברית או חוסר עדינות או לא יודע מה

ואחר כך חשבתי על זה...

אנחנו באמת מאוד מאוד שונים מהן.

חוץ מהמובן מאליו, ממה עוד זה נובע?

זה מבנה מוח אחר? זה הורמונים? זה מה שלימדו אותנו?

אני מוצא את עצמי אף פעם לא מבין מה מעניין נשים, או יותר נכון אני לא מצליח להבין למה תחומי העניין

שנשים לרוב (לא כולן) מתעניינות בהן, הם כל כך שונים מתחומי עניין שמעניינים אותי או גברים אחרים :)

אני שומע לפעמים שיחות בין נשים, ואני מוצא את עצמי פשוט מסתכל לרגע לתקרה ואומר לעצמי WTF

על מה הן מדברות? 

ועוד משהו שחשבתי עליו
פמיניזם, שיוויון, קידום נשים, העצמה ושאר הדברים האלה

איך זה שאני פוגש מנכ"ליות, לפעמים גם מהנדסות, בעלות עסקים וכו'

אבל אף פעם לא פגשתי טכנאית מזגנים, מפעילת מנוף, מכונאית (כן אני יודע שיש 1 או 2 שהראו בטלויזיה)

למה אני לא פוגש רתכת? או מרכיבת רהיטים? או סבלית? או אינסטלטורית?
זה לא מוזר?

אם נשים נמצאות בכל התחומים, והעולם השתנה, איפה הנשים בתחומים האלה שנחשבים לתחומים שדורשים 

הרבה מאמץ פיזי, לכלוך על הידיים, וחשיבה טכנית

עוד לא מצאתי תשובה
אשמח לסיפורים שלכם/תובנות/רעיונות

פורסם

המשפט שבחתימה..

גברים בונים את העולם

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

סע לפינלנד. בהלסינקי ראיתי אינסטלטוריות שעובדות על צנרת עירונית, כזו בקוטר 60 ס״מ עם עוד 20 ס״מ בידוד תרמי.

או לצה״ל, הטנקיסטיות מ-7.10.

או גלוש בפייסבוק ומצא פרסומים של הנדיווימן.

יש בעולמנו חלוקת תפקידים בין המינים, שחלקה נובעת מהבדלים פיזיים, חלקם כנראה שייכים לגנטיקה וחלקם מהסללה. אני רוא את הנכדה שלי, בת שנה, מנסה להאכיל את הבובה שלה - זה לא נראה לי ממקור חיצוני. הוסף את השמרנות בחברה הישראלית ותקבל את ההסבר.

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

לא מצאת תשובה או לא חיפשת?

זה אחד הנושאים הכי נפוצים בקשקשת האינטרנט... חפש סיכום ב-chatgpt/ai הקרוב לביתך.

בגדול כתבו כבר הכול, יש הבדלים גנטיים מולדים, יש מבנה מוח/נפש שונה ויש כמובן גם השפעות תרבותיות. 

ספציפית לגבי החלק השני של שאלתך - לרוב העיסוקים שציינת יש מרכיב מאוד משמעותי של כוח גופני, עוד לפני שאתה מנסה לפרוץ חסם תרבותי. שני גברים מסוגלים לסחוב פסנתר במשקל 175 ק"ג ב-3 קומות של מדרגות, אין נשים כאלה (אחת למיליון)

עריכה אחרונה על ידי hans
  • אהבתי 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 3 שעות, sperial כתב:

סע לפינלנד. בהלסינקי ראיתי אינסטלטוריות שעובדות על צנרת עירונית, כזו בקוטר 60 ס״מ עם עוד 20 ס״מ בידוד תרמי.

עדיין. גם שם, יש רב לנשים במקצועות ״נשיים״. אפילו יותר ממדינות אחרות במערב, כי שם אפשר להתפרנס טוב בתור מורה, למשל.

או לצה״ל, הטנקיסטיות מ-7.10.

היוצא מן הכלל שמעיד הכלל (ואני כותב את זה בתור מי שהאקס שלו הייתה צלפית בסדיר)

יש בעולמנו חלוקת תפקידים בין המינים, שחלקה נובעת מהבדלים פיזיים, חלקם כנראה שייכים לגנטיקה וחלקם מהסללה. אני רוא את הנכדה שלי, בת שנה, מנסה להאכיל את הבובה שלה - זה לא נראה לי ממקור חיצוני. הוסף את השמרנות בחברה הישראלית ותקבל את ההסבר.

כאמור, במדינות שיש בהן הכי הרבה פחות הסללה, ההבדלים עדיין קיימים, ויותר ממדינות אחרות. יענו, כאשר מורידים אילוצים, נשים הולכות עוד יותר דווקא למקצועות נשיים.

אני חושב שכחברה מה שאנחנו צריכים לדאוג לו זה שאלו שלא מתאימים/מתאימות לשטנץ הרגיל, מקבלים הזדמנות שווה, למרות החריגות. לא יעזור, זה הרבה יותר קל להתייחס למישהו שהוא כמוך, ככה שאם יש מהנדסת אחת בקבוצה של כמה גברים, יהיה איתה ולה יותר קשה להשתלב. 

• אהבתי 3

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 10 שעות, boli19 כתב:

ועוד משהו שחשבתי עליו

נכתבו על הנושא מאות ספרים ומחקרים.

הבעיה הגדולה היא לסנן. בגלל שזה לא נושא ניטרלי אלא מאוד טעון מבחינה חברתית, דתית, מסורתית ופוליטית, חלק גדול נכתב כשהמסקנה הרצויה מסומנת מראש.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)

לא רק בפינלנד, בתאילנד המון נשים בתחום הבניין, זה מאד מקובל במזרח.

אני לא כ''כ חושב שאשה יותר חלשה פיזית מגבר, למעט חריגים,

לנשים, בנוסף יש יתרון חוסן נפשי על גברים, וכח סבל גם, זה כמובן משליך על

חוסן גופני. דרך אגב עבדתי ביניין לפני הרבה שנים , אם יש ניסיון

ועובדים בצורה נכונה העבודה ממש לא קשה, רק לא כ''כ נקיה.

גם אני הייתי שבוי בסברה הזו של האשה החלשה והגבר הג'נטלמן, ככל שאני מתקדם

בגיל ובניסיון אני מבין שזה אחרת. אני בן 61 כך שיש לי טיפה ניסיון.

בעבודה של ישנם מצבים קשים של נשיאת נכים קשים, אני הצעתי עזרה לאחת מקסימה שעובדת

איתי ונראה שהיא נעלבה. עדיין אנחנו בקטע של סיוע חברי, הדדי, אבל לא ג'נטלמני.

זה ממש לא מקובל, וטוב שכך.

לגבי  ''girls talk'' שיחות נשים לעיתים רבות לא מובנות לי, פה אני באמת נוטה להסכים איתך,

אני מקשיב להן לפעמים בעל כרחי וממש לא מצליח לפעמים להבין על מה הן מבזבזות את זמנן.

פה באמת יש שוני חשיבתי, אבל מעולם זה לא הפריע לי, ולא עיניין אותי.

עריכה אחרונה על ידי yossy
טעות כתיב

פורסם
לפני 15 דקות, yossy כתב:

לא כ''כ חושב שאשה יותר חלשה פיזית מגבר, למעט חריגים

יותר חלשות ובסדר גודל משמעותי. עובדה בלתי ניתנת לערעור. 

• אהבתי 4
  • רעיון טוב! 2

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 7 שעות, falou כתב:

כאמור, במדינות שיש בהן הכי הרבה פחות הסללה, ההבדלים עדיין קיימים, ויותר ממדינות אחרות. יענו, כאשר מורידים אילוצים, נשים הולכות עוד יותר דווקא למקצועות נשיים.

אני לא בטוח שזה נכון לשוודיה, למיטב ידיעתי אין פה יותר מורות או נשים במקצועות נשיים מאשר במקומות אחרים בעולם. ייתכן וזה קשור לחופשת הלידה הארוכה שגברים לוקחים.

נכון שזה לא נדיר לראות נשים במקצועות גבריים כמו נהגות משאית, חשמל או אינסטלציה, אבל הן בהחלט מיעוט גם שם.

אגב גם בלימודי הנדסה הן מתרכזות למשל בביולוגיה ולא בהנדסת מחשבים

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 43 דקות, yossy כתב:

אני לא כ''כ חושב שאשה יותר חלשה פיזית מגבר, למעט חריגים,

לנשים, בנוסף יש יתרון חוסן נפשי על גברים, וכח סבל גם, זה כמובן משליך על

חוסן גופני. דרך אגב עבדתי ביניין לפני הרבה שנים , אם יש ניסיון

ועובדים בצורה נכונה העבודה ממש לא קשה, רק לא כ''כ נקיה.

קשה להסכים עם זה

אתה לא חושב שאישה חלשה פיזית מגבר?
הרי זה הוכח במאות מחקרים. אני לא חושב שזה נושא שנתון לויכוח.

נשים סובלות משברי מאמץ ועוד שלל בעיות, במיוחד לאחר שירות כלוחמות או בתפקידים שנחשבים קשים פיזית.

אפשר להתווכח על הרבה דברים שקשורים לשוני בין המינים

על כוח פיזי אני לא חושב שאפשר.

אם זה היה כך, אז היינו רואים עשרות ומאות נשים במערך כיבוי אש למשל.

פורסם
לפני 10 שעות, falou כתב:

+1.

גם בסקנדינביה שם כמדיניות יש דגש חזק מאד לשיוויון מגדרי ניתן לראות שיש מקצועות שהם נשיים במובהק וגבריים במובהק.

בשוודיה לדוגמא, נשים מהוות:
96% מהגננות,  88% ממקצועות הסיעוד, 74% מהמורות.

מנגד, גברים מהווים:

98% מהנגרים והיערנים, 97% מהטכנאים (חשמלאים, אינסטלטורים, בתעשיה וכו'), 91% מנהגי המשאיות, ואפילו במקצועות שלא צריכים "כוח פיזי" כמו לדוגמא מפתחי תוכנה גברים מהווים 79% מהשוק.

מקור - הלמ"ס השוודי

המצב דומה בפינלנד ונורווגיה.

אפשר לראות המון בנות צעירות שבוחרות במקצועות "גבריים" בגימנסיה, אבל בפועל רובן לא ממשיך בשוק העבודה במקצועות האלה...

אלו שספיראל רואה בטיולים זה נדיר. גם אני מידי פעם רואה נהגת אוטובוס בארץ.

היתי פעם בביקור מהעבודה במכרה בפינלנד, מתוך כל הגברים שעבדו במכרה היתה חשמלאית אחת שהיתה חדשה בעבודה ועם המון מוטיבציה ושמחת חיים. חזרתי לאותו מכרה אחרי חצי שנה, והיא כבר הספיקה לעבור לתפקיד כוח אדם.

מנגד דווקא פגשתי הרבה נשים במקוצות "גבריים" דווקא במדינות דרום מזרח אסיה, ולדעתי זה נובע מאילוץ כלכלי - כאשר אין ברירה וצריך לפרנס בן אדם יעבוד במה שיש... ברגע שיש בחירה ורווחה כלכלית אנשים יבחרו את מה שהם אוהבים.

למה נשים אוהבים א' וגברים ב'? שאלה...

פורסם
לפני שעתיים, boli19 כתב:

אתה לא חושב שאישה חלשה פיזית מגבר?

על כוח פיזי אני לא חושב שאפשר.

נראה לי שמספיק לצפות בתחרויות ספורט ולראות שגברים מהירים יותר בריצה ובשחיה, קופצים גבוה ורחוק יותר, זורקים ומניפים רחוק יותר וכבד יותר, קולעים יותר וכו' וכו'...

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

הדוגמאות שהבאתי מראות שדברים אפשריים וקיימים. לאו דווקא שהם נפוצים.

חייב לומר שברפואה - שבאופן כללי הופכת בהדרגה למקצוע נשי - רואים לא מעט נשים במקצועות שנחשבים קשים פיזית, למשל מקצועות כירורגיים ״גדולים״. לא יכול לתת מספרים, אבל מכיר כמה וכמה מנתחות כלי דם - כולל מנהלת מחלקה - ומדובר במקצוע שנחשב תובעני פיזית.

@yossy נשים חלשות מגברים. תתחיל בבדיקת הגובה הממוצע ועבור לבדיקת מסת השריר.

וקוריוז - בקבוצת אסטרונאוטים חדשה שעליה בכריזה נאסא השבוע, ארבעה גברים ושש נשים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כשאתם מדברים על תחומי עיסוק גבריים ונשיים, תפרידו בין מה שאישה יכולה לעשות לבד (למשל לנהוג באוטובוס עירוני או מלגזה) לבין מה שהיא תידרש לעשות בקבוצה (למשל לעבוד באתר בניה או מוסך). אני מניח שההבדל ברור, ומכאן גם הבחירה שלהן להימנע ממקצועות מסויימים.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 3
פורסם
לפני 11 שעות, yossy כתב:

אני לא כ''כ חושב שאשה יותר חלשה פיזית מגבר

זו שורה של תלמיד קולג woke  מה pnw

• רעיון טוב! 1

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

• תוכן חדש...