Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

האנטיביוטיקה ממש לא פתרה את בעיית ה״מחלות המועברות ביחסי מין״ (זה המונח המעודכן כבר הרבה שנים). נכון, יש טיפול יעיל בחלקן, אבן הן מוסיפות להוות בעיה משמעותית בבריאות הציבור. וזה בלי להזכיר את HIV שהוא מחלה כרונית עם הרבה מאוד סיבוכים.

אז הגלולה איפשרה יחסי מין עם סיכון נמוך להריון ובחלק מהחברות - אלה שממילא יחסן לכך היה יותר פתוח - לדחות את גיל הנישואין והלידה. אבל חברות שמרניות? ממשיכות לשדך בגיל 16-18. הכל פעל במקביל - נשים החלו לצאת לעבודה, נשים רכשו יותר ויותר השכלה, הסתיימה ההפרדה בין בנות לבנים בבית הספר - הרבה מאוד גורמים תורמים.

ולגבי אותה ״הסללה״ - אני בספק אם חוג הריקודים הוא המסליל. היא רואה את אבא המהנדס? היא רואה את אמא (שאנחנו לא יודעים במה עוסקת, אבל אני בטוח שבעבודה תובענית לפי כישרונותיה). היא רואה את המשפחות של חברותיה? אם היא רואה את הנשים לומדות ועוסקות במגוון מקצועות זה פותח לה את העיניים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 53 דקות, Haim_gds כתב:

לא מדויק, המאפיין החשוב יותר הוא טכנולוגיה. לדעתי פריצת הדרך החלה עם ה"נול של ג'ני" (ג'ני הטווה) מסוף המאה ה 16 אאל"ט שאפשר לקבוצות של נשים להרוויח כסף שלא במסגרת המשפחתית/משקית/כפרית.

מדוייק מאוד. 

מאז המאה ה-16 לא ראינו עלייה בעצמאות נשים בסדר גודל של המאה ה-20, נכון?

אפשר לכלול בטכנולוגיה גם את מכונת הכביסה ותנור האפייה, אבל מלחמות העולם הביאו להכרח לצאת מהבית, ופתחו עולם שלם של יכולות בפני נשים.

אחרי מלחמת העולם הראשונה העולם גם נכנס לתקופה של בליינות ומתירנות מינית, שנקטעה ע"י השפל הגדול ולאחריו המלחמה. לאחר מלחמת העולם השנייה נכנס העולם המערבי דווקא לתקופה של שמרנות יחסית, עד לאמצע שנות ה-50'. משם כבר התחיל שינוי רבתי, בחסות הגלולה, הטלוויזיה וכו'.

קצב השינוי הזה מהיר מכל מה שהיה לפניו, ומבחינות רבות אנחנו עוד מוצאים את דרכנו בתוך המהפך המגדרי הזה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 14 שעות, sperial כתב:

לגבי הסללה - כשלמדתי בתיכון היו שיעורי ״מלאכה״. הבנים למדו לנסר ולשייף, הבנות לגזור ולתפור. אם-אמא של ההסללה. 

כשלמדתי בחטיבה, שיעורי המלאכה התחלקו ל-2 בגדול. 

בחצי הראשון של השנה, כולנו יצרנו תיק - כולל התפירה. 

בחצי השני, כולנו יצרנו "משהו" לבחירה אישית, התנאי- לשלב עץ ופרספקס. שזה חיתוך, כיפוף ועוד. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 14 שעות, boli19 כתב:

אני לא חושב שיש דבר כזה "הסללה"

ודאי שיש. היא הולכת ופוחתת, בעולם המערבי, אבל קיימת.

אוכל לספר לך שהמחזור שלי ביסודי היה הראשון שבו שיעורי מלאכה היו מעורבים, והפסיקו לשלוח את הבנים לנגרות ואת הבנות למלאכת יד. ואנחנו לא מדברים על שנות ה-50, אלא אמצע שנות השמונים.

והיו כאלה שמחו על כך. גם בחטיבה, כשהבנים הצטרפו לשיעורי כלכלת בית.

ונכון, שיעורי ההתעמלות היו מעורבים גם, אבל למה התלבושת האחידה של הבנים היתה גופיה ושל הבנות חולצה?  זו אומנם לא הסללה, סתם הפרדה מטופשת חסרת בסיס.

ואתה חושב שבנות שרצו לשחק בהפסקות במשחקי כדור ״עם הבנים״ במקום לקפוץ בחבל זכו לקבלה מוחלטת? לא מצד הממסד, אלא הבנים עצמם. חלקם לעגו, גם חלק מהבנות.

אז כן, היום זה פחות מורגש. אבל המושג ״טום בוי״ עדיין קיים לתאר ילדה שמעדיפה לקלוע לסל מאשר לשחק עם בובות.

פורסם
לפני 34 דקות, Be roo כתב:

גם בחטיבה, כשהבנים הצטרפו לשיעורי כלכלת בית.

כבר שכחתי מזה, שביסודי גם אני למדתי שיעורי כלכלת בית. 

לא שאני מבין איך ביסודי זה אמור לעזור. 

ונכון, שיעורי ההתעמלות היו מעורבים גם, אבל למה התלבושת האחידה של הבנים היתה גופיה ושל הבנות חולצה?

אה... זה לא בדיוק תלבושת "אחידה" :lol:

אז כן, היום זה פחות מורגש. אבל המושג ״טום בוי״ עדיין קיים לתאר ילדה שמעדיפה לקלוע לסל מאשר לשחק עם בובות.

תני לי בובה של הרובוטריקים ואני אעדיף לשחק איתה מאשר לקלוע לסל... גם בגילי היום :rofl:.

יש בימינו בובות חצי אוטונומיות, משהו מטורף לגמרי, מדברות, משנות צורה - בתגובה לדיבור! אומרים להם לשנות צורה- משנות צורה! 

מגניב ו-3/4.

אם יבוא לך לתת לי מתנת יומולדת מאוחרת :lol: (נאמר לחלוטין בצחוק! ואין לשייך למשפט זה שום כוונה אחרת).

אני לא אוהב כדורסל, אמר הברווז המתנשא לגובה של 1.87 מטר. שמשום מה כולם בטוחים שאני חייב לאהוב וטוב בזה. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 18 שעות, boli19 כתב:

למה גיל הפרישה של נשים הוא 62 וגברים בגיל 67?

הגיל פרישה של נשים עלה ל 65. גברים נשאר 67.

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

פורסם (נערך)

גיל הפרישה לנשים בתהליכי עליה מ-62 ל-65, נכון להיום הוא 63 והתהליך יושלם ב-2035, כאשר ילידות 1970 יגיעו לגיל 65. זה גיל זכות לפרוש, חובה לפרוש (לפי דרישת המעסיק) הוא 67 לשני המינים.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...