Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, רציתי לשאול את דעתכם.  מתלבט בין סיאט לאון למאזדה 3, מחפש הנאה מהנהיגה.  מצד שני, חשוב לי גם אמינות כי זה אחד הדברים שיגרמו לי להתחבר לאוטו. השאלה שלי היא כזאת, כמה באמת המאזדה רחוקה מהלאון (במידה וכן) מההנאה על ההגה. ואם כבר מזדה 3 אז האם הצב׳ק יותר מהנה מהסדאן. 

(לא מדבר על מראה אלא על הנאה וחוזק) 

אם יש כאן עוד המלצות לעוד רכבים שלא חשבתי עליהם אשמח לשמוע. השנים שאני רוצה לרכוש הם 2020/2023

פורסם

מאזדה 3 אחת המכוניות הכי מתקשרות ומהנות לנהיגה שיש

מבחינת ביצועים הם די דומים ללאון עם מנוע 150 כ"ס פשוט פחות מומנט זמין וצריך סלד גבוה יותר

צריכת דלק עדיפה ללאון, אמינות לטובת המאזדה

פורסם (נערך)

תלוי מה מהנה בשבילך.

התנהגות: ה-3 מפתיעה לטובה, העברת משקל קלילה והזנב יוצא.

מנוע: למרות המספרים (משווה לגרסת ה-150), הלאון מרגישה מהירה יותר ועם פוטנציאל שיפור נוסף בעלות נמוכה.

תחליט מה חשוב יותר מבחינתך.

בהצלחה.

עריכה אחרונה על ידי o.r
פורסם

המולטימדיה בדגמי מאזדה מתופעלת באמצעות גויסטיק בין המושבים (יכול להיות שבמאזדה 3 המסך מתפקד כמסך מגע כשידית ההילוכים במצב P), הרעיון שעומד מאחורי הגישה הזו טוב באופן עקרוני, אבל באופן מעשי ממש לא נוח וגורם להפניית מבט מהכביש.

אם כבר מאזדה 3, שווה להתאמץ ולרכוש את הדור הרביעי שמציג שיפור ניכר באיכות, במרחב ובעיקר באבזור הבטיחות.

פורסם

מציע שתבדוק פוקוס St line בגרסת 1.5 טורבו. 

מחיר ביטוח כמחצית מהשתיים.

אמינות יחסית טובה לעומת הלאון ואולי קצת פחות מהמאזדה. 

טיפולים שוטפים זולים יחסית לליאון. 

צריכת דלק גבוהה מהלאון ודומה למאזדה. 

פחות איכותית מהשתיים. 

לדעתי מהנה יותר לנהיגה מהשתיים. 

זולה יותר לרכישה משתיהן. 

פורסם

תודה לכל העונים. 

אני גם כיוונתי למאזדה, רציתי לוודא שהמאזדה לא רחוקה מאוד מהליאון. העדיפות שלי היא דלק ואולי פחות מומנט זמין לטובת אמינות וסחירות.  

העיקר שהמאזדה מהנה ושווה. 

ועכשיו לשאלה השניה, האם דגם ההצב׳ק הוא מרגש יותר? או שזה רק מראה חיצוני (שפחות מדבר אלי). 

אגב מי שיודע נתון של השתיים מאפס למאה אשמח אם יגיד לי. 

פורסם

ה 3 והלאון 2 קונספטים שונים ביחידת הנעה.
ה 3 מנוע 2 ליטר אטמוספרי 165 כ"ס וגיר אוטומטי פלנטרי 6 הילוכים.
הלאון מנוע 1.5 ליטר טורבו עם גיר רובוטי 7 הילוכים. המומנט שלו מושג בסלד יותר נמוך משמעותית מה 3.
התאוצה של ה 3 0-100 בסביבות 8.3 שניות. הלאון אני חושב שפחות.
אני חושב שאופי הנסועה יותר חשוב פה. אם אתה משתמש ברכב יום יומית כולל בפקקים, גיר רובוטי פחות מתאים שם וברכב זה עשוי לקבל תקלות בלאי. אם אתה נוסע בעיקר מחוץ לעיר לרובוטי יש יתרון על הפלנטרי, כולל צריכת דלק יותר נמוכה משמעותית. אם תשדרג ללאון 2 ליטר הגיר שם מוצלח יותר והרכב חזק הרבה יותר.
ב 3 קיימת מערכת G-Vectoring Plus שמהדקת את הרכב בסיבובים ע"י הפחתת מומנט לגלגל קדמי חיצוני והגברה של הקדמי פנימי.
לשני הרכבים ישנם קהלים אוהדים - יש כאלה שאוהבים מאוד את ה 3 וכנ"ל אחרים שמעדיפים את הלאון. ממליץ לבצע נסיעת מבחן על שניהם.
אישית אני מחזיק CX30 - גרסה מעט מוגבהת של ה 3, ומאוד נהנה מנהיגה ברכב. אם אתה בוחר ב 3 - להנאה בנהיגה מומלצת ההצ'בק בשל זנב קצר יותר וחלוקת משקל טובה יותר. בגרסת ספיריט יגיעו מנופים לשליטה בתיבת ההילוכים מההגה.
הייתי מתייעץ גם עם @zaf בנושאי VAG.

פורסם

תודה על ההמלצה 😊 אבל קטונתי מלהיות יועץ מומחה. עם זאת ולאור הפחדים/החששות/הפחדות בכל מה שכרוך במנועי טורבו וגירים שאינם פלנטרים, אני תומך בבחירה ברכבי מאזדה. 

היטיב להציג את זה bass driver בכל הקשור לרכבים האלה . 

למי שבאמת מבין קצת איך דברים פועלים, במה כרוכה בעלות על רכב טורבו/כפול מצמדים , שמירה על משטר תחזוקה ראוי ושימוש בחלפים ושמנים המומלצים על ידי היצרן , ההמלצה שלי היא בכיוון vag ודומיו. 

למי שמחפש קצת יותר ״פילפל״ בהתנהגות מנועי ה 2 ליטר (190/200/235/280/290/310/333) של vag ההנאה מובטחת בהשוואה למקבילות אטמוספריות.  

• אהבתי 2

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 15 שעות, BassDriver כתב:

ה 3 והלאון 2 קונספטים שונים ביחידת הנעה.
ה 3 מנוע 2 ליטר אטמוספרי 165 כ"ס וגיר אוטומטי פלנטרי 6 הילוכים.
הלאון מנוע 1.5 ליטר טורבו עם גיר רובוטי 7 הילוכים. המומנט שלו מושג בסלד יותר נמוך משמעותית מה 3.
התאוצה של ה 3 0-100 בסביבות 8.3 שניות. הלאון אני חושב שפחות.
אני חושב שאופי הנסועה יותר חשוב פה. אם אתה משתמש ברכב יום יומית כולל בפקקים, גיר רובוטי פחות מתאים שם וברכב זה עשוי לקבל תקלות בלאי. אם אתה נוסע בעיקר מחוץ לעיר לרובוטי יש יתרון על הפלנטרי, כולל צריכת דלק יותר נמוכה משמעותית. אם תשדרג ללאון 2 ליטר הגיר שם מוצלח יותר והרכב חזק הרבה יותר.
ב 3 קיימת מערכת G-Vectoring Plus שמהדקת את הרכב בסיבובים ע"י הפחתת מומנט לגלגל קדמי חיצוני והגברה של הקדמי פנימי.
לשני הרכבים ישנם קהלים אוהדים - יש כאלה שאוהבים מאוד את ה 3 וכנ"ל אחרים שמעדיפים את הלאון. ממליץ לבצע נסיעת מבחן על שניהם.
אישית אני מחזיק CX30 - גרסה מעט מוגבהת של ה 3, ומאוד נהנה מנהיגה ברכב. אם אתה בוחר ב 3 - להנאה בנהיגה מומלצת ההצ'בק בשל זנב קצר יותר וחלוקת משקל טובה יותר. בגרסת ספיריט יגיעו מנופים לשליטה בתיבת ההילוכים מההגה.
הייתי מתייעץ גם עם @zaf

תודה לך על התשובה המפורטת, 

בסופו של דבר נסיעת מבחן זה הדבר הכי טוב. 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...