Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא יודע מה אתכם, אני ממש אהבתי את תקופת המלווה. עברתי אותה עם אבי. 

בפעם הראשונה שעליתי לרכב, אמר לי "עכשיו תשכח מכל מה שלימדו אותך! ותתחיל ללמוד את חוקי הכביש".

נקודות בעיתיות, חשיבה מקדימה, איך לצפות דברים, איפה יכולות להיות בעיות ועיזים, איך נהג ממוצע מגיב לשיטואציות מסויימות, הרבה מאד ידע איכותי וכל כך נכון. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תגובות 138
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כנראה למדת מזמן, התפקיד שלי בלימוד הנהיגה היה להזהיר את המורה כשיש משטרה באזור כדי שהוא יוריד את הטלפון...

• מבאס 1

נסיתי לשנות את העולם ולא הצלחתי, 

שיניתי את עצמי והשתנה כל העולם.

(ר' ישראל מסלנט)

פורסם

מלווה היה יכול ודאי לעזור לי, אבל להורים שלי לא היה מעולם רישיון נהיגה והאחים שלי הוציאו אחריי...

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם (נערך)
בתאריך 2.7.2025 בשעה 22:25, Shay_u כתב:

כולם פה טהרני נהיגה שבטוחים שמערכות בטיחות אקטיביות פוגעות באיכות הנהיגה. תתקדמו, אתם נשמעים כמו כל מתנגד קידמה אי פעם.

העולם מתקדם, נהגים לא מרוכזים בנהיגה בכל מקרה, אני מעדיף עולם שבו משתמשים בבקרת שיוט אדפטיבית ומכבים את המוח בגיבוי בלימה אוטונומית מאשר נהג עייף ולא מרוכז שלא יבלום בזמן ויפגע בי. נהגים לא מרוכזים ותאונות היו גם לפני שהמציאו מערכות בטיחות אקטיביות.

טוב אחי.

קראת לכולם פה לודיטים עכשיו ואתה גם בטוח שאתה צודק ואפילו סבור שאתה מודרני אחושילינג בזמן שכולם פה בומרים.

גושפנקא לך.

עריכה אחרונה על ידי DAHUJI
פורסם

קיץ שעבר קיבלתי את הגולף גיטיאיי שהזמנתי עם כל מערכות הבטיחות. 

שעת לילה מאוחרת ואני בכביש מפותל בניו יורק סטייט (מרחק שעות מהעיר ניו יורק) טסים עם עוד גולף שפגשתי במקרה בכביש. 

הכביש היה עם נתיב אחד לכל כיוון וביניהם נתיב מיוחד לאנשים שצריכים לפנות שמאלה. 

אני לא יודע כמה מכם מכירים את הכבישים בצפון אמריקה אבל בחלקם יש נתיב אמצעי כתום שממנו אתה יכול לעצור ולפנות שמאלה הנתיב נמצע בין הנתיבים הנגדיים ממש באמצע הכביש. 

זא שאם יש נגיד נתיב נסיעה צפונה ונתיב נסיעה דרומה בינהם יהיה נתיב כתוב שאתה נכנס אליו כשאתה צריך לפנות שמאלה והנתיב נמצע שם כדי שלא תתקע את התנועה. 

איזה תייר החליט בלילה שהוא לא משתמש בנתיב האמצע כדי לפנות שמאלה או שהוא פשוט לא יודע על קיומו ופשוט עמד אחרי עיקול ואותת שמאלה באמצע נתיב נסיעה. 

אני הייתי מאחורי הגולף באדי שלי ופתאום הרכב שלי מצפצץ ובולם באותו הרגע הגולף שמלפני שוברת שמאלה ואני רואה מולי את הטמבל שעצר באמצע הכביש. 

אין לי הסבר ללמה הרכב שלי בלם לפני שהגולף שמלפני בלמה ואיך בכלל הרכב זיהה את הסכנה. הכל קרה בשבריר שניה ואני גם הספקתי להתחמק מהרכב של התייר. 

הרכב הגיב הרבה לפני שאני בכלל הבנתי מה קורה. 

• אהבתי 2
פורסם

אין ספק שמערכות הבטיחות האקטיביות יכולות למנוע תאונות במקרים מסויימים. יתרה מזאת, אין ספק שאפשר למצוא גם מקרים בהם מערכת בטיחות תמנע תאונה כשמאחורי ההגה נמצא נהג מיומן ומרוכז. זאת מכיוון שגם נהג מיומן ומרוכז לא יכול למנוע כל תאונה, והתגובה והדיוק של מערכת בטיחות ממוחשבת יכולות להיות טובות יותר משל בן אדם.

אבל... אין גם ספק שקיומן של מערכות הבטיחות האקטיביות משפיע על אופן הנהיגה של אנשים. זה טבעי, ולא צריך להתכחש לזה. אנשים שיודעים שיש מערכת ששומרת עליהם, ירשו לעצמם יותר - כמה יותר, משתנה מאדם לאדם, אבל כך או כך, זה משפיע.

והשאלה לגבי המערכות האלה צריכה להיות - האם היתרון שלהם במקרים מסויימים (כמו בפסקה הראשונה) שווה את הירידה בריכוז ואיכות הנהיגה של הנהגים. והירידה הזו בריכוז בעייתית בפרט כי המערכות לא מושלמות.

אני לא יודע לכמת את התשובות לשאלות האלה. אני אישית מעדיף להסתמך על עצמי ולהיות בלי מערכות אקטיביות, אבל אני לא יכול לטעון שיש לכך בסיס מדעי ויכולות מוכחות מול מערכת אקטיבית. יכול להיות שאני סתם מתנגד קדמה.

• אהבתי 4
פורסם (נערך)
לפני 37 דקות, chrono כתב:

יכול להיות שאני סתם מתנגד קדמה.

אני לא חושב שאתה מתנגד קדמה, אלא (כמוני וכמו רבים כאן) פשוט אוהב לנהוג...

מצד שני אני לגמרי מבין כאלה שהנהיגה עבורם היא טורח וכורח,

וככל שיש יותר 'שומרים' מסביבם, כך הם יותר רגועים (ומתפנים למסכים...)

עריכה אחרונה על ידי BoazB11
פורסם
בתאריך 30.6.2025 בשעה 10:34, אלעדית כתב:

זה קצת ביצה ותרנגולת

אני נוהג בעיקר על רכבים ישנים, אבל כשאני מקבל רכב חדש ליום-יומיים, מדהים כמה המוח האנושי מסתגל בקלות למערכות ו"מכבה" הגנות - כשאני חוזר לרכב שלי לוקח לי כמה דקות "להתאפס" ולהבין שאני צריך להחזיר אלי את הבקרה המקסימלית.

ברור לי שמי שנוהג ברכב עם מערכות נוהג בצורה שונה ממה שאנחנו נוהגים ביום יום. ואני לא מדבר על חסרי אחריות. אפילו אנשים נורמטיביים.

נכון מאוד, זו גם המסקנה שהגעתי אלייה.

רוב הכמעט תאונות שתוארו הן "נשיקות" פגוש לפגוש במהירות נמוכה יחסית שנמנעו ע"י מערכות ההגנה. לא שאני מזלזל בזה אבל בגדול מדובר בהפעלת ביטוח ותו לא.

בתאריך 1.7.2025 בשעה 15:51, KipodYam כתב:

ואז הרכב שלי צפצף והוריד את הדוושה עד הרצפה. סיימתי במרחק 50סמ ממנו במצב עמידה.

ד"א באותו נושא, בפעם הבאה שיהיה הוויכוח הנוסף הנוגע לצמיגים כדאי להפנות לשירשור הזה ולציין שההשקעה הנוספת בצמיגים חוסכת תיקוני פגוש או תביעה ביטוחית. 

בתאריך 1.7.2025 בשעה 21:51, sperial כתב:

איפה שהשתמשתי יחסית הרבה בבקרת שיוט ״טפשה״ היה עם הגראנד צ׳רוקי במערב קנדה, נהיגה של 300-500 ק׳מ ביום בכבישים פתוחים (אם כי לא מהירים). וגם במצב הזה שיחקתי לא מעט במהירות, אם כי השליטב ביד המקום ברגל. ופה ושם גם בסוזוקי שלי בכבישים 2 ו-6, שבהם אני נוסע אחת למספר חודשים.

מדהים, תיארת אותי כל בוקר/ערב על כביש 6😊 אם התנועה קלה אז מאוד נוח להציב על 113 קמ"ש ולשייט במנוחה במסלול הקרוב לימני.

בתאריך 2.7.2025 בשעה 13:33, motior כתב:

מצלמת רברס מבחינתי מאוד שימושית כי רואים בה יותר מאשר במבט אחורה או במראה. בעיקר שימושית לי לא כשאני חונה אלא כשאני יוצא מחניה ברברס ויכול לראות 

לא ממש מבין, אני עם שתי מראות וזמזם קרבה. לא זכורה לי הפעם האחרונה שהייתי צריך להציץ במצלמה. ה"בלימה האוטומטית" ברוורס נראית לי כקשקוש שהוכנס ע"מ לקבל דירוג בטיחותי ותו לא. למעשה זה חיבור בין הזמזם קרבה לבלם☺️ קצת קשה לי להאמין כי נהג כלשהו ימשיך לנהוג ללא בדיקה לאחר התרעת הקירבה.

מה שאני מוצא מכל הדיון הזה הוא שלחלק ממערכות יש צידוק וכדאי שיהיו (בלימה אוטונומית למשל שגם אם טועה אז טועה לחומרה) וחלק פשוט מיותרות ומפריעות. אם לסכם, מהניסיון שלי עד היום (מיליון ק"מ?) אני יכול להרגיש מספיק בטוח עם מערכות הבטיחות הקיימות אצלי ואני לא רואה תמריץ להחלפת הרכב.

פורסם
לפני 32 דקות, Haim_gds כתב:

רוב הכמעט תאונות שתוארו הן "נשיקות" פגוש לפגוש במהירות נמוכה יחסית שנמנעו ע"י מערכות ההגנה. לא שאני מזלזל בזה אבל בגדול מדובר בהפעלת ביטוח ותו לא.

אלא אם זה לא רכב אלא ילד על קורקינט.

לפני 33 דקות, Haim_gds כתב:

לא ממש מבין, אני עם שתי מראות וזמזם קרבה. לא זכורה לי הפעם האחרונה שהייתי צריך להציץ במצלמה. ה"בלימה האוטומטית" ברוורס נראית לי כקשקוש שהוכנס ע"מ לקבל דירוג בטיחותי ותו לא. למעשה זה חיבור בין הזמזם קרבה לבלם☺️ קצת קשה לי להאמין כי נהג כלשהו ימשיך לנהוג ללא בדיקה לאחר התרעת הקירבה.

לגבי חניות מסכין ב 100% ואני באמת כמעט ולא מסתכל במצלמה (חיישני רוורס ושלושת המראות). תנועה חוצה זה כבר סיפור אחר כי שדה הראיה מוגבל.

אחד הדברים היותר מעצבנים זה מתיחת חגורות הבטיחות בזיהוי סכנה של מישהו שהולך להיכנס בך מאחור. כשאתה עומד בשמאלי ויש לידך נתיב ריק לפנייה שמאלה הרבה פעמים הוא מזהה את הרכה שהולך להיכנס לנתיב וחונק אותך.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני שעה, Night Driver כתב:

אחד הדברים היותר מעצבנים זה מתיחת חגורות הבטיחות בזיהוי סכנה של מישהו שהולך להיכנס בך מאחור.

את זה לא הכרתי. אצלי בענתיקה יש מתיחה אוטומטית של חגורות הבטיחות (באמצעות פיצוץ קטן:mm_sad:) זמן קצר לפני שהכריות אוויר מתנפחות וזו מתיחה חד פעמית.

פורסם
בתאריך 1.7.2025 בשעה 21:51, sperial כתב:

מצטרף לבועז. ניסיתי את בקרת השיוט האדפטיביתֶשל הארונה 3 פעמים או 10 ק״מ וחזרתי לנהיגה רגילה. מעבר לכך שהארונה משמשת אותנו כמעט רק בעיר, ועם הטופוגרפיה של חיפה אני מעדיף את העיניים, הידיים והרגליים שלי על הבקרות. חוץ מזה, מוט בקרת השיוט של הארונה נמצא במיקום מאוד לא נוח והתפעול לא אינטואיטיבי.

איפה שהשתמשתי יחסית הרבה בבקרת שיוט ״טפשה״ היה עם הגראנד צ׳רוקי במערב קנדה, נהיגה של 300-500 ק׳מ ביום בכבישים פתוחים (אם כי לא מהירים). וגם במצב הזה שיחקתי לא מעט במהירות, אם כי השליטב ביד המקום ברגל. ופה ושם גם בסוזוקי שלי בכבישים 2 ו-6, שבהם אני נוסע אחת למספר חודשים.

יש לך בארונה את הסטיק הזה בצד שמאל מתחת לידית איתות?

אני ממש אהבתי את התפעול שלו, היה לי ממש נוח. 

קיבלתי בחו"ל רכבים אחרים עם בקרת שיוט אדפטיבית, היה לי פחות נוח לתפעל אותם מאשר את הארונה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אכן הסטיק הנסתר.

בסוזוקי (ובגרנדבצ׳ירוקי שבה נהגתי בקנדה) כפתורי בקרת השיוט (הטיפשה) על ההגה, נראים לעחני הנהג ונגישים עם האגודל הימני, ולא צריך לנחש את הסטטוס ואת מספר הקליקים שעשית, ולנסות למשש את לחצן שינוי המהירות מאחורי החישור של ההגה. 

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לא יודע. הרגיש לי הרבה יותר אינטואיטיבי מאשר בקופרה פורמנטור או בפאסאט שקיבלתי בהשכרה.

גם המערכת של טויוטה, יונדאי וטסלה די אינטואיטיביות לתפעול. את כולן ניתן לתפעל עם האגודל הימני.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...