Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרעד הזה זה דבר טוב. יש לי אותו גם בוולבו. כשאתה יודע שאתה חותך את הקו של הנתיב תתעלם או תאותת אבל בשאר המקרים הוא יחזיר אותך לערנות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 138
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני שעתיים, baruchas כתב:

איזה רכב יש לך? לי יש mg4. אני לא בטוח שהמערכת שלי בטוחה. איך אפשר לבדוק?

קח קרטון של מקרר. תעמיד במגרש חנייה ותנסה לדרוס

נ. ב. בלי מקרר בפנים 

• אהבתי 1
  • מצחיק 2

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 33 דקות, Night Driver כתב:

הרעד הזה זה דבר טוב. יש לי אותו גם בוולבו. כשאתה יודע שאתה חותך את הקו של הנתיב תתעלם או תאותת אבל בשאר המקרים הוא יחזיר אותך לערנות.

המובילאיי שלי רק צועקת על חציית נתיב ללא איתות. ללא רעד או תופעות נוספות. 

דבר אומלל זה. אם רק היה לי כח להשתיק את הזבל הזה לפני כל נסיעה... בלאט, אפשר לכבות אותה אבל היא מתעוררת לחיים בהתנעה הבאה. עד היום לא קרה אפילו פעם אחת שהיא עזרה לי במשהו. פעם אחת. היא צועקת לרוב אחרי שאני כבר הגבתי. בשאר המקרים היא מדמיינת מכשולים, נתיבים וכדומה. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני כשעה, nadavd4 כתב:

קליאו שכורה בחו"ל, כביש עם קצת עיקולים ואני בטוח שלרכב יש בעיה בציריות, כי מידי פעם בסיבובים ההגה רעד כמו משוגע... בסוף מסתבר שזו ההתראה שלו לסטייה מנתיב, ובאותו רגע שגיליתי את זה כיביתי את המערכת.

בנסיעה מול השמש הרכב היה בטוח שאני עומד להתנגש במשהו והתחיל לצפצף כמו משוגע לכמה שניות, כהתראה לפני בלימה. למזלי זה היה רגעי בלבד, כי את המערכת הזו אי אפשר לבטל.

מבחינתי רנו קיבלו פה ציון גרוע...

דווקא בקליו המערכת לסטייה מהנתיב עובדת מצוין.

פורסם (נערך)
לפני כשעה, Night Driver כתב:

יש עיני חתול בהפרדה ופסוני הרעדה בשול הימני שגורמים להרעדה של ההגה😀

אני וחבר מהעבודה יצאנו מראש העין לתערוכה בת"א בג'ילי שלו. חוץ מכמה קטעים בכביש הבין עירוני זה כל הזמן התריע. לא בטוח כמה באשמת הרכב וכמה באשמת מע"צ...

אני, בלי המערכת הזו, נתקל בהרעדה עקב סטייה לשוליים (שלא בכוונה) לעיתים ממש נדירות.

עריכה אחרונה על ידי Haim_gds
תוספת
פורסם
לפני כשעה, falou כתב:

נ. ב. בלי מקרר בפנים 

נ.ב.ב. אל תשכח שזה עדיין רכב סיני.

לפחות שהקסדה וביטוח החיים יהיו מערביים.

פורסם

באותו נושא, מחקר עצמי של בחור ספרדי על מהירות ושמירת מרחק.

לטעמי, סופר מעניין.

לפני המון זמן,  avargel כתב:

חברים, הבא שעונה לו חוטף כאפה. אני לא צוחק.

פורסם
לפני 7 דקות, waterman כתב:

מחקר עצמי של בחור ספרדי

שיעשה מחקר קודם על השפה האנגלית.

לקח לי איזה דקה להבין שזה אנגלית, ועוד שתי דקות להבין שאני לא מצליח להבין מה הוא אומר.

פורסם
לפני שעה, Night Driver כתב:

מסכים, לדעתי עדיף על הצפצוף הנעים שיש בטויוטה למשל, שכמובן הופך את הרכב של הישראלי הממוצע לצפצפה על גלגלים.
אבל ברנו פשוט היו יותר מידי התראות שווא ברגע שהכביש נהפך לכביש חד-נתיבי מתפתל.

פורסם
לפני שעתיים, nadavd4 כתב:

הופך את הרכב של הישראלי הממוצע לצפצפה על גלגלים.

על זה פתחתי את השירשור, מערכות סיוע שמקרה הטוב לא עוזרות ובמקרה הפחות טוב ממש מפריעות. ברוב המערכות שאני נתקלתי יש המון False positive שגורם אחרי כמה זמן לחרשות סלקטיבית לאזהרות האלה. ה"סיוע" המכני גרוע יותר כי הוא אינו מאפשר נסיעה חלקה אלא האבקות עם הרכב בנסיעה צפופה.

פורסם

אז תסכם את השרשור, עם ai אן בלי. טבלה של דגם שנת ייצור.

שורה תחתונה - יש הבדלים אדירים במפרטים - רדאר כן לא, הבדלים במימוש, ואני תוהה האם למכוניות היה ota האם היו משפרים את זה. הקטע שאם יצרן יוציא שיפור - כמה יעלה לו להשתיל את זה? זה צריך להיות לפחות קמפיין או אפילו ריקול.

השאלה המעניינת אם יש באמת יצרנים שמודל 25 נניח, שזהה פיזית ל22, מגיע עם תוכנה משופרת ללא שיפור בחומרה.

פורסם (נערך)
לפני שעה, Haim_gds כתב:

על זה פתחתי את השירשור, מערכות סיוע שמקרה הטוב לא עוזרות ובמקרה הפחות טוב ממש מפריעות. ברוב המערכות שאני נתקלתי יש המון False positive שגורם אחרי כמה זמן לחרשות סלקטיבית לאזהרות האלה. ה"סיוע" המכני גרוע יותר כי הוא אינו מאפשר נסיעה חלקה אלא האבקות עם הרכב בנסיעה צפופה.

אני עם הרכב השלישי עם מערכות בטיחות אקטיביות ומספר התראות השווא זניח לחלוטין (ברמה של חודשים בין אחת לשניה). המקום היחיד שהוא היסטרי זה תנועה חוצה בנסיעה לאחור אבל ברמת צפצוף. בלימה מאוד נדירה.

עריכה: נזכרתי בעוד דבר. בוולבו לפעמים הוא מזהה תעלת ניקוז כמכשול ובולם בנסיעה לאחור.

עריכה אחרונה על ידי Night Driver

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
בתאריך 30.7.2025 בשעה 14:52, דוב המערות כתב:

לא השתמשתי במערכות חירום (או לא הופעלה כשאני נוהג).

בקרת שיוט אדפטיבית עושה לי את החיים נוחים יותר בפקקים ובשיוט בכביש 6.

הצחיקה אותי הודעה בלוח מכוונים שהציע לי לעצור לקפה אחרי נהיגה ארוכה (אני חושב שיותר מ-3 שעות) וגם פעם אחת בכניסה לאתר החרמון ה-308 שלי שזיהתה שהטמפרטורה בחוץ נמוכה מ-0 מעלות הזהירה אותי מאפשרות של קרח על הכביש.

אתמול קפצה לי שוב ההודעה על קפה אחרי שעתיים נהיגה כשהאטתי לחפש חניה וירדתי ממהירות שיוט וגם לא הייתי הכי יציב על הכביש, מסתבר שזו מערכת שמנטרת לא רק זמן על הכביש אלה גם סימנים אחרים לעייפות (טויוטה קורולה 2022)

פורסם
לפני 4 שעות, דוב המערות כתב:

אתמול קפצה לי שוב ההודעה על קפה אחרי שעתיים נהיגה כשהאטתי לחפש חניה וירדתי ממהירות שיוט וגם לא הייתי הכי יציב על הכביש, מסתבר שזו מערכת שמנטרת לא רק זמן על הכביש אלה גם סימנים אחרים לעייפות (טויוטה קורולה 2022)

אם אני לא טועה המערכות החדשות גם מנטרות גם סטיות מנתיב ובלימות מאוחרות כדי להתריע על עייפות בצורה מדוייקת יותר. 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...