Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני עם E350 גדולה וישנה שקצת יוצאת דופן בחניון של המשרד שמלא במכוניות בנות פחות מ 5 שנים. באחד מוויכוחי הרכב במשרד ניסו לשכנע אותי להחליף לסינית חדשה וכטיעון השתמשו ביכולות האקטיביות של מערכות בטיחות המודרניות. לפי הסיפורים ששמעתי כל אחד כבר ניצל מספר פעמים עקב מערכת שמירת נתיב, מניעת עקיפה, בלימה אוטונומית וכו'.

נשמע לי מוזר כל הסיפור הזה כי אני עם רכב בן 17 שמערכת הבטיחות המתקדמת ביותר שלו היא ESP (שנכנסת לפעולה מפעם לפעם) ולא זכור לי ב 10 שנים האחרונות מקרה של תאונה אצלי שהייתה יכולה להמנע ע"י מערכות בטיחות אקטיביות.

השאלה הא אם אני בר מזל 😄 או שהם ממש מגזימים?

למישהו קרה מקרה בו הוא אמר לעצמו "אם זה לא היה מותקן אצלי הדבר הזה אז הייתי יוצא בחתיכת נזק"? כמה פעמים זה קרה?

• אהבתי 1
  • תגובות 138
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

קרה לי פעם אחת, נסעתי בכביש החוף לכיוון דרום, בנקודה שבא כביש 2 מתפצל ל20. נסעתי על בקרת שיוט אדפטיבית בנתיב שממשיך ישר על כביש 2, הכביש לא היה עמוס במיוחד. 

פתאום הרכב בלם בחוזקה, בהתחלה לא הבנתי מה קורה, ואז ראיתי רכב מלפני חותך 3 נתיבים לתוך הנתיב שלי, תוך כדי בלימה, כלומר המהירות שלו נמוכה משמעותית משלי. אני לא ראיתי אותו בא, הרכב ראה. 

האם איכשהו יכולתי כן לראות אותו במצב אחר? אולי.. אבל זה נכון לכל תאונה.

ספציפית על מערכת "סטייה מנתיב" יש לי רק דברים רעים לומר (להבדיל משמירה על מרכז נתיב, מערכות שונות). בתנאים של כביש מפותל היא לא מאפשרת לנהג לנצל היטב את מלוא רוחב הנתיב ולהתרחק מהרכבים בנתיב לידו. 

אני תמיד מוצא את עצמי מבטל את המערכת הזו כשאני מתקרב לכביש מפותל 

• רעיון טוב! 2

יום טוב גם לך

פורסם

אישתי קיבלה פעם בלימה כשרכב לפניה התחיל לנסוע בירוק ואז בלם במפתיע.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני קיבלתי כמה פעמים, כולל עצירה מלאה כביש 1 (תוך כדי פקק זחילה על 15...) בגלל שלא יודע למה. 

אני באמת תוהה לפעמים מכמה תאונות הרכב הזה הציל אותי, כי לא זכורות לי תאונות שעשיתי ברכב הקודם שלי... 

אני עוד לא סגור על זה אם המערכת באמת מגזימה, או שבגלל שבתת מודע שלי אני יודע שיש את המערכות האלו אני מרשה לעצמי לקחת יותר סיכונים כי מקסימום הרכב יתקן אותי.

נסיתי לשנות את העולם ולא הצלחתי, 

שיניתי את עצמי והשתנה כל העולם.

(ר' ישראל מסלנט)

פורסם

אתה מחשיב מקרים גם של נהיגה טיפשית/חסרת אחריות ? 

כי אם כן, היה פעם אחת שהתעסקתי במולטימדיה של הרכב יותר מדי במהלך הנהיגה ואם לא הייתה מערכת בקרת שמירת נתיב, ב-99 אחוז הייתי נכנס במעקה בטיחות במהירות גבוה, ולך תדע לאן זה היה מוביל. 

פורסם
לפני כשעה, Haim_gds כתב:

אני עם E350 גדולה וישנה שקצת יוצאת דופן בחניון של המשרד שמלא במכוניות בנות פחות מ 5 שנים. באחד מוויכוחי הרכב במשרד ניסו לשכנע אותי להחליף לסינית חדשה וכטיעון השתמשו ביכולות האקטיביות של מערכות בטיחות המודרניות. לפי הסיפורים ששמעתי כל אחד כבר ניצל מספר פעמים עקב מערכת שמירת נתיב, מניעת עקיפה, בלימה אוטונומית וכו'.

נשמע לי מוזר כל הסיפור הזה כי אני עם רכב בן 17 שמערכת הבטיחות המתקדמת ביותר שלו היא ESP (שנכנסת לפעולה מפעם לפעם) ולא זכור לי ב 10 שנים האחרונות מקרה של תאונה אצלי שהייתה יכולה להמנע ע"י מערכות בטיחות אקטיביות.

השאלה הא אם אני בר מזל 😄 או שהם ממש מגזימים?

למישהו קרה מקרה בו הוא אמר לעצמו "אם זה לא היה מותקן אצלי הדבר הזה אז הייתי יוצא בחתיכת נזק"? כמה פעמים זה קרה?

נושא מעניין

מישהו רץ לכביש, במרדף אחרי איזה קטנוע, מסיבה לא ברורה. לי היה ירוק בצומת שהתקרבתי אליה, האטתי, הוא חלף לפני בריצה לכיוון אחד ואז... ברגע אחד שבר והתחיל לרוץ חזרה, לכיוון השני. אני בלמתי, אבל אם הוא לא היה עוצר, הייתי פוגע בו. קלות. האם מערכת בלי אוטונמית ברכב הייתה עובדת טוב יותר? אולי.

מצד שני, כשאני בולם חירום, אני בולם חירום... יענו, הברקס ברצפה בכל הכוח.

ה-Game Changer העיקרי הוא ללא ספק מערכות ה-ESP, ששינו לגמרי את איך שרכב ננהג. אנשים שלא הכירו רכבים בלי לא זוכרים איך מרגיש לנהוג על כביש רטוב, בלי שומר אלקטרוני. חוויה אחרת לגמרי. 

אבל האם מערכות הבקרה של ימינו מוסיפות משמעותית?

אני מניח שזה תלוי כמה כל נהג מרוכז בנהיגה. לי יש קצת הפרעת קשב, אז אני נוהג מאוד מרוכז, מתוך הרגל. אנשים שקצת יותר מעופפים, אזהרת סטייה מנתיב וכו' יכולים מאוד לעזור. רק בשבוע שעבר רכב לא נכנס בי, כי המערכת תיקנה אותו. היינו בתנועה צפופה והוא פיספס אותי לגמרי, כשלי לא היה לאן לברוח, אבל הרכב תיקן אותו (לא יודע אם אקטיבית או לא).

מאוד עוזר גם בלימה אוטונומית בנסיעה לאחור, בייחוד כאמצעי ללא לדרוס גמדים או סתם ילדים או סתם לא להכנס בפטריית בטון שמזנקת לכיוון הרכב.

בקיצור, אני חושב שזה כן שיקול, אבל האם הייתי מוותר על הכיף של המרצדס בשביל זה...?!

לא.

לפני כשעה, Igalz כתב:

ספציפית על מערכת "סטייה מנתיב" יש לי רק דברים רעים לומר (להבדיל משמירה על מרכז נתיב, מערכות שונות). בתנאים של כביש מפותל היא לא מאפשרת לנהג לנצל היטב את מלוא רוחב הנתיב ולהתרחק מהרכבים בנתיב לידו. 

אני תמיד מוצא את עצמי מבטל את המערכת הזו כשאני מתקרב לכביש מפותל 

כנ"ל, אבל אני חושב שזה בגלל סימון הנתיבים הקלוקל בישראל. 

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אחרי נהיגה בכלי רכב ללא מערכות בטיחות אני ממש רוצה לומר שאני מעדיף בלי. אבל אני לא יכול לומר את זה כי זה מטופש.

לא אחת התערבה לי מערכת בטיחות בנהיגה, ולמעט שני מקרים ההתערבות היתה מיותרת. 

אבל היו את אותם שני מקרים בהם המערכת מנעה תאונה. ממש ככה. 

ולכן אני כיום מעדיף רכב עם מאשר רכב בלי.

כמו במבי, גם אני לא הייתי מחליף את ה E350 בשביל זה. סע ותהנה. 

• רעיון טוב! 1

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

זה קצת ביצה ותרנגולת

אני נוהג בעיקר על רכבים ישנים, אבל כשאני מקבל רכב חדש ליום-יומיים, מדהים כמה המוח האנושי מסתגל בקלות למערכות ו"מכבה" הגנות - כשאני חוזר לרכב שלי לוקח לי כמה דקות "להתאפס" ולהבין שאני צריך להחזיר אלי את הבקרה המקסימלית.

ברור לי שמי שנוהג ברכב עם מערכות נוהג בצורה שונה ממה שאנחנו נוהגים ביום יום. ואני לא מדבר על חסרי אחריות. אפילו אנשים נורמטיביים.

• אהבתי 4
  • רעיון טוב! 2
פורסם

צריך לזכור שהאוכלוסיה בפורום הזה לא מייצגת. זה לא שכולם פה נוהגים הכי זהיר, או עם אינסטינקטים של טייס קרב, אבל בכל זאת יש פה אנשים שיותר מודעים בעת נהיגה מעצם היותם חובבים.

ואומנם המערכות הללו לא משלמות (ולו רק מעצם העבודה שאין סטנדרט להתנהגות שלהן), אבל אין לי ספק שבקרב כלל אוכלוסיית הנהגים היו לא מעט תאונות שנמנעו בזכותן. יתכן שגם היו כאלה שנגרמו בגללן, כאמור הן לא מושלמות. גם כריות אויר ידועות כגורמות לפציעות לא קלות במקרים מסויימים.

• אחראי פורום
פורסם
לפני שעה, Haim_gds כתב:

לפי הסיפורים ששמעתי כל אחד כבר ניצל מספר פעמים עקב מערכת שמירת נתיב, מניעת עקיפה, בלימה אוטונומית וכו'.

אז הם נהגים רשלניים שבתת המודע שלהם כבר סומכים על המערכות שיצילו אותם.

איך אמר פה יפה פעם בגירה? מערכות עזר לסימוס.

אני כמו falou, עקב לוחמה יומיומית בהפרעות קשב אני אקסטרה בפוקוס על הכביש, ההתראות שאני מקבל הן שווא.

• אהבתי 2

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם
לפני 5 שעות, Haim_gds כתב:

לפי הסיפורים ששמעתי כל אחד כבר ניצל מספר פעמים עקב מערכת שמירת נתיב... 😄 

ניצל מספר פעמים?

אחד כזה צריך לבדוק טוב טוב עם עצמו, מה לקוי בצורת הנהיגה שלו.

תאונה שהייתה לי, לפני כעשר שנים, לא ניצלתי בגלל שלא הייתה לי מערכת בלימה אוטונומית, אבל למדתי כמה חשוב שיש מערכת כזאת.

אפשר להיות טוב, להקפיד ולהזהר. ברגע אחד קטנטן נקלעים לתאונה.

לסיפור המעשה: באחד מהאמשים נהגתי בדאסטר ורציתי להחליף דיסק במערכת, כנהג אחראי לא עשיתי זאת תוך כדי נהיגה, נכנסתי למגרש חנייה, חניתי בצד.

כאן פישלתי, ניסתי אחרי זה לשחזר בראש את מעשי, הסתכלתי והקשבתי לצילום במצלמת הרכב ועדיין לא הבנתי... למה לעזאזל לא הרמתי את בלם היד.

ולהמשך, פתחתי את תא הכפפות, הוצאתי את אוגדן הדיסקים, התחלתי לחפש דיסק מסויים... ואז בום מרים את הראש ומוצא את עצמי כמה עשרות מטר למטה תקוע ברכב.

אז... תודה לבורא עולם שנתקעתי ברכב ושלא פגעתי בבן אדם.

ומי שחושב שלו זה לא יכול לקרות, שלא יהייה בטוח בכל מאת האחוזים, ולכן כל תוספת בטיחות עוזרת.

פורסם

אני לפעמים בתחושה שהמערכות קצת זהירות מדי שלא נאמר מגזימות בתגובה שלהם.

רכב חצה את לפני 3 נתיבים, הייתי באמצעי והוא היה בשמאלי והחליט לחתוך לימני כדי לצאת במחלף, המערכת ישר בלמה אותי למרות שגם היה לו מקום וגם התחלתי פשוט במעבר של נתיב לשמאלי, סוג של חיתוך אלכסוני במטרה לשמור ממנו מרחק.

מה שקרה זה שהסטיה מנתיב נלחמה בי שלא אעבור נתיב כיוון שלא הפעלתי איתות ימינה, וגם דפקה לי ברקס אגרסיבי, מהסוג שהראש כבר מכין את עצמך שהרכב מאחוריך יפגע בך, מזל שלא היה אף אחד מאחור.

המערכת קיבלה החלטה שונה ממה שאני התכוונתי לעשות, מצד ימין וגם מצד שמאל לא היה אף רכב, זה לא שהיא מנעה ממני לעבור נתיב כי זיהתה רכב מאחור בנתיב הימני, היא פשוט קיבלה החלטה שלדעתי היתה שגויה.

אז אם היא הצילה אותי ? לעולם לא נדע, אבל היא כן התערבה אז ניתן לה להנות מהספק.

את אשתי אגב היא כן הצילה, בלימה של רכב לפניה בתנועה איטית כשהעין היתה בהתעסקות עם המולטימדיה, חסכה לנו תאונת פגוש לפגוש, אני בחלט יכול להבין איפה היא מועילה, גם אם לא תמיד מדובר בהצלת חיים.

• רעיון טוב! 1
פורסם

אף פעם לא ניסיתי לבד.

אבל הארונה שאני נוהג בה פעם אחת כבר הפעילה את הבלימה האוטונומית.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם (נערך)

בן דוד, בירידות ועקומות חדות מאחד מיישובי השומרון, 3 לפנות בוקר - הרכב (לקסוס כלשהו) בולם הרבה לפני שהנהג מבחין באתון צעירה עומדת במרכז הנתיב

המהירות ירדה מ80-90 לאזור ה30 ברגע המגע

האתון ז"ל, הלקסוס ז"ל, בן הדוד יצא עם שריטות קלות.

אז כן, מערכות בטיחות מתקדמות מצילות חיים 

יש לי את הסירטון של התאונה אבל לא קיבלתי את רשותו לשתף. אנסה לשאול בהמשך.

עריכה אחרונה על ידי avargel
ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

זכור לי במקצת שהיא בלמה או עזרה בבלימה(כנראה שאם לא אז אני הייתי בולם יותר חזק לבד אבל מאוחר יותר אז טוב שהיא בלמה) והיו מיקרים שהמערכת רק הבהבה עם או בלי ציפצוף מה שגרם לי לשמור יותר מרחק מהרחב מלפנים.

בהונדה סיוויק המערכת ממש טובה וקלה לתפעול ודרך כפתור בהגה אפשר לבטל גם שמירה על מרכז נתיב בקלות.
זה מדהים שהמערכת של הונדה כבר מ 2017 (דגמי טורבו) ברמה גבוה מאוד ולחשוב שבדגמים החדשים יותר זה משופר.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...