Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

זכור לי רק פעם שהבלימה האוטונומית עבדה זה היה במהירות של 30 קמש בערך היא בלמה רכב שעצר בפתאומיות לפני (פיגו 3008). בתכלס הייתי מספיק לבלום לבד היא סתם הייתה היסטרית בהגזמה. חוץ מהמקרה הזה לא זכור לי עוד פעם.

• תגובות 138
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 23 שעות, אלעדית כתב:

אני נוהג בעיקר על רכבים ישנים, אבל כשאני מקבל רכב חדש ליום-יומיים, מדהים כמה המוח האנושי מסתגל בקלות למערכות ו"מכבה" הגנות - כשאני חוזר לרכב שלי לוקח לי כמה דקות "להתאפס" ולהבין שאני צריך להחזיר אלי את הבקרה המקסימלית.

הערה חשובה ותובנה מאוד מדוייקת. לא מצפה אחרת שיקרה.

זה בדיוק מה שקרה כשאפליקציות הניווט (Waze למשל) נכנסו לשימוש תדיר ונהיו מאוד נפוצות, שאנשים כבר לא זוכרים מסלולים, איך להגיע ואיך לנווט. הם לא זוכרים כבישים בעיר שלהם ובקושי מסתדרים.

זה בדיוק מה שקרה כשמכשירי הטלפון הסלולרי נהיו מאוד נפוצים, כשאף אחד כבר לא זוכר שום מספר של אף אחד מלבד את של עצמו (פעם היינו ספר טלפון מהלך של מספרי בזק של משפחה וחברים).

וכו'.

כשהמוח מקבל את האפשרות והזכות לנוח ולהנות ולא להתאמץ, הוא לא לוקח אצבע, אלא הוא חוטף על כל היד כולה עם הכתף וחלק מהגב. המוח חוטף את האפשרות שלא להתאמץ בצורה כל כך הדוניסטית שהוא פשוט מכבה את עצמו.

כנ"ל עם AI... בעוד כמה שנים טובות (עשור?) להמון אנשים לא יהיה מושג קלוש כמעט איך לחצוב מידע לבדם באינטרנט, להגיע למאגרי מידע, לברר, למצוא, לחפור, להתעסק, לגרד מתחת לפני השטח, ללמוד איך לחפש ולמצוא וכו'.

Its destined to be.

• אהבתי 5
  • רעיון טוב! 1
פורסם

גם אצלי, הבלימה האוטונומית עזרה במספר פעמים, והיו מקרים שהיא סתם בלמה (כמו למשל, בירידה לחניון, המערכת "חושבת" שתעלות הניקוז זה איום כלשהו, ובולמת את האוטו לבד).

מערכות אחרות? מנסיון אישי, כמעט ולא עזרו ובעיקר הפריעו.

לכן, מה שמעניין אותי בעיקר במערכות בטיחות, זה עד כמה בוגרת הבלימה האוטונומית (ואפשר ,כבונוס,  לבדוק עד כמה בשלה בקרת השיוט האדפטיבית).

אה, וגם עד כמה ניתן בקלות לנתק את שאר מערכות הבטיחות.

ולפי מה שהתרשמתי מהפוסט הזה,  במרבית המקרים, ככה זה המצב אצל אחרים.

פורסם

כן,

המערכת מזהה התקרבות מהירה מדי ואז מציעה לבלום.. 

פעם קרה לי גם בפקק שהאוטו בלם אותי, כשהוא הבין שיש אוטו מלפנים, קרוב מדי. 

אני חושב שמערכות בטיחות גורמות לנהג לשינוי התנהגותי.. (ע"ע מצלמת רוורס. אני עקרונית ממשיך להביט במראות וכמעט לא מביט במצלמה כי הבנתי שההתנהגות שלי כנהג אחרת).

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

כן, לפני כמה חדשים בכביש 7 לכיוון אשדוד. 

נסעתי על מהירות גבוהה, ופתאום הרכב בולם לי ולא הבנתי למה, היה איזה טמבל/ית, שעצרו בנתיב השמאלי.משהו כמו 500-700 מ' לפני.  זכורה לי התעסקות בטלפון (שלו/ה). 

אולי קיבלה עוקב בonlyfans. לא יודע, כמה קללות והלאה. 

Peugeot  5008 2023 

פורסם
לפני 6 שעות, DAHUJI כתב:

כנ"ל עם AI... בעוד כמה שנים טובות (עשור?) להמון אנשים לא יהיה מושג קלוש כמעט איך לחצוב מידע לבדם באינטרנט, להגיע למאגרי מידע, לברר, למצוא, לחפור, להתעסק, לגרד מתחת לפני השטח, ללמוד איך לחפש ולמצוא וכו'.

קצת בעופטופיק, אבל הבעיה עם ה-Ai היא שהוא מנסח בשבילך.

לנסח=לחשוב. ל-Ai אפשר לזרוק כמה משפטים מבולגנים, והוא כבר עושה סדר.

כשלא מנסחים גם לא חושבים, וזה שריר שמסוכן לאבד אותו 

מעבר לזה, אתה צודק. אני יודע מהנהיגה שלי שאני כבר לא מודאג שהרכב יגיע למגבלות. הוא בד"כ נמנע מזה בעצמו, ואם לא, מקסימום מתקן קצת.

זה הכי בא לידי ביטוי בהאצה מסיבוב. פעם הייתי צריך לתת גז מדוד. היום אני דורך את הדוושה ושהאוטו ייסתדר.

• רעיון טוב! 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

לי היו שני מקרים - 

כביש 4 רכב לפני בלם, הייתי במרחק סביר לחלוטין ממנו, איזה 110 קמש ואולי יותר, אבל לא קלטתי שהוא בולם בלימת חירום. לא הייתי ממש קרוב אליו, אני חושב שאני התחלתי לבלום בעדינות, ואז הרכב שלי צפצף והוריד את הדוושה עד הרצפה. סיימתי במרחק 50סמ ממנו במצב עמידה.

מקרה שני - רמזור עירוני כביש דו נתיבי שנוסעים בו 60 ואפילו קצת יותר, יש ברוב המקרים גל ירוק בכיוון הזה. הרמזור התחיל להבהב, היה רכב לפני במרחק סביר, היה לי ברור שהרכב עובר וגם אני אחריו - בירוק. לא כתום ולא ירוק כתום. ירוק סביר. אני לא משחק את המשחקים האלה של לגנוב ירוק.

לתדהמתי הרכב לפני דפק בלימת חירום, עצר בסוף המעבר חנייה. עוד לפני שהספקתי להבין מה קורה, הרכב שלי צפצף ובלם, אמא של הבלימות. אני עצרתי לפני המעבר, היא עצרה אחרי. נהגה בו תיכוניסטית צעירה, עם אבא שלה צורח עליה. על הרכב מדבקת ענק של חבד נדמה לי. ההשגחה האלוהית שהקוריאנים שלחו הצילה אותם ואותי.

• אהבתי 2
פורסם

שאלות לבעלי המערכות האקטיביות - 

האם בכל הרכבים שבהם יש בלימה אוטונומית, הבלימה היא עד לעצירה מוחלטת?

האם היא פועלת בכל מהירות? גם בזחילה בפקק וגם ב100+?

האם יש רכבים שבהם המערכות קיימות, אך ידועות כמזייפות? 

האם ברכבים הראשונים שמצויידים במערכות אלו, שהיום כבר בני כמעט עשור, המערכות עדיין עובדות באופן תקין? האם הן רגישות ונוטות להתקלקל?

פורסם

כל רכב והמערכות שלו, אין כללים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 5 דקות, Step כתב:

האם בכל הרכבים שבהם יש בלימה אוטונומית, הבלימה היא עד לעצירה מוחלטת?

האם היא פועלת בכל מהירות? גם בזחילה בפקק וגם ב100+?

מהניסיון שלי בסיאט איביזה 2024 - כשאני מפעיל  בקרת שיוט אדפטיבית - בהגעה לרמזור כשיש רכב לפניך, האוטו בולם עד עצירה מוחלטת. האוטו גם מדליק מנורה וכתוב "בלום".  גם מתחיל נסיעה אם האוטו שלפניך מתקדם, תוך שמירה על מרחק ממנו. 

במהירות נסיעה מ-60 קמ"ש האוטו מתחיל להפעיל את מערכת הסטיה מנתיב, כך שההגה רוטט ושומר על הנתיב שלך.

• אהבתי 3

Skoda Fabia 2025 

פורסם

אותי אישית הצילה בלימה אוטונומית פעם אחת, ובכלל הייתי על אופניים...

נכנסתי לכיכר, מימין ג'יפ מרצדס מתקרב לאיטו לכיכר. הבנתי לפי המהירות שהוא עוד רגע עוצר,

אבל תוך כדי ההתקדמות שלי אני קולט שהנהג עסוק במשהו באיזור הברכיים שלו ועוד שנייה הוא עלי,

ואז כשני מטר ממני הרכב פשוט נשתל בכביש. הנהג נזרק קדימה והרים מבט מופתע של "מה קרה פה?!?"

אני חושב שמגיע כאן צל"ש למערכת של מרצדס.

כמה שאני יודע (כפי שנכתב מעלי) לא כל מערכת מזהה אופניים, ולא כולן מגיבות במהירות נמוכה ובעצירה מלאה.

• אהבתי 5
פורסם
לפני 9 דקות, Step כתב:

האם יש רכבים שבהם המערכות קיימות, אך ידועות כמזייפות? 

יש אזהרה בספר הרכב שחוקי הפיזיקה עובדים תמיד ולכן לא לחשוב שהאוטו עכשיו תמיד מדייק..

לכן הנהג תמיד תמיד צריך להיות עירני ומרוכז בנהיגה.

Skoda Fabia 2025 

פורסם
בתאריך 30.6.2025 בשעה 10:34, אלעדית כתב:

זה קצת ביצה ותרנגולת

אני נוהג בעיקר על רכבים ישנים, אבל כשאני מקבל רכב חדש ליום-יומיים, מדהים כמה המוח האנושי מסתגל בקלות למערכות ו"מכבה" הגנות - כשאני חוזר לרכב שלי לוקח לי כמה דקות "להתאפס" ולהבין שאני צריך להחזיר אלי את הבקרה המקסימלית.

ברור לי שמי שנוהג ברכב עם מערכות נוהג בצורה שונה ממה שאנחנו נוהגים ביום יום. ואני לא מדבר על חסרי אחריות. אפילו אנשים נורמטיביים.

מסכים עם זה. ה"סטטיסטיקה" האישית שלי היא - מעל 20 שנות נהיגה, מעל 100 אלף קילומטרים (כנראה מתקרב ל-200), רובם ככולם ברכבים ללא מערכות אקטיביות מלבד ABS, ולא מעט נסיעות בחו"ל במגוון ארצות. אפס תאונות (חוץ מ-2-3 זניחות, במהירות אפסית). ועם זאת, בשנה שעברה כשנהגתי בארה"ב ברכב עם תיקון אוטומטי של סטייה מהנתיב, המערכת מנעה תאונה כשהתחלתי לסטות מהנתיב בזמן שהיה רכב לידי.

• רעיון טוב! 1
פורסם

מרצדס e200 שכורה בגרמניה, בלמה אותי כשעשיתי רוורס החוצה מחניה ללא שדה ראייה ועבר מאחוריי רכב שבכלל לא ראיתי.

פיג׳ו 3008, חודש מהיום שקניתי אותה כבר הצילה אותי מתאונה במהירות נמוכה כשהרכב מלפניי בלם בפתאומיות ואני קצת חלמתי.

שתי מקרים שבהם המערכות האלה הצילו אותי מיום ממש גרוע.

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, saar5555 כתב:

הניסיון שלי בסיאט איביזה 2024 - כשאני מפעיל  בקרת שיוט אדפטיבית - בהגעה לרמזור כשיש רכב לפניך, האוטו בולם עד עצירה מוחלטת. האוטו גם מדליק מנורה וכתוב "בלום".  גם מתחיל נסיעה אם האוטו שלפניך מתקדם, תוך שמירה על מרחק ממנו. 

במהירות נסיעה מ-60 קמ"ש האוטו מתחיל להפעיל את מערכת הסטיה מנתיב, כך שההגה רוטט ושומר על הנתיב שלך.

ינעל העולם, העתיד כבר כאן בחיי. ממש בחזרה לעתיד לא פחות.

אני קורא את הפסקה הזאת וסליחה על הבורות והבומריות, אבל אני לא אחד המבינים הגדולים בשיט הזה, אין הרבה אנשים שאני מכיר אישית עם רכבים חדשים עם המערכות הנ"ל שיסבירו לי עליהם ויראו לי פיזית ובעיקר לא נתקלתי/נהגתי בהן בעצמי בפעולה - לקרוא את הפסקה שלך זה כמו לקרוא משהו שנכתב בעתיד.

אז שאלה ברשותך - מה נשאר לך לעשות?

לבלום לא בלמת, ללחוץ על דוושת הגז גם לא לחצת, ומעל 60 קמ"ש אתה אפילו לא שומר על הנתיב ולא מתקן את ההגה.

אז באמת שואל מה נשאר לך לעשות? (לא בהתרסה, נטו שאלה).

רק לפנות? לגלגל את גלגל ההגה לכיוון הרצוי?...

עריכה אחרונה על ידי DAHUJI

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...