Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
בתאריך 30.6.2025 בשעה 08:59, Igalz כתב:

קרה לי פעם אחת, נסעתי בכביש החוף לכיוון דרום, בנקודה שבא כביש 2 מתפצל ל20. נסעתי על בקרת שיוט אדפטיבית בנתיב שממשיך ישר על כביש 2, הכביש לא היה עמוס במיוחד. 

פתאום הרכב בלם בחוזקה, בהתחלה לא הבנתי מה קורה, ואז ראיתי רכב מלפני חותך 3 נתיבים לתוך הנתיב שלי, תוך כדי בלימה, כלומר המהירות שלו נמוכה משמעותית משלי. אני לא ראיתי אותו בא, הרכב ראה. 

האם איכשהו יכולתי כן לראות אותו במצב אחר? אולי.. אבל זה נכון לכל תאונה.

ספציפית על מערכת "סטייה מנתיב" יש לי רק דברים רעים לומר (להבדיל משמירה על מרכז נתיב, מערכות שונות). בתנאים של כביש מפותל היא לא מאפשרת לנהג לנצל היטב את מלוא רוחב הנתיב ולהתרחק מהרכבים בנתיב לידו. 

אני תמיד מוצא את עצמי מבטל את המערכת הזו כשאני מתקרב לכביש מפותל 

יש לי ברכב מערכת של בלימה או התרעה מהתנגשות לא יודע האמת ולא כזה אכפת לי, היא לא מציקה כמעט אף פעם, פעמיים קשה לי שהיא צפצפה בכניסה לעבודה ליד השער החשמלי, אבל לא שמתי לב אם היא בלמה או לא.

לגבי סטיה מנתיב יצא לי לנהוג על רכב שיש לו את החרא הזה, ובשני מילים זה סכנת נפשות, כל הזמן זה מנסה לשלוח אותך למעקה או לקיר, מעבר ללנהוג ברכב צריך גם לריב איתו שלא יהרוג אותך, סהכ כיף גדול.

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

• תגובות 138
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

המערכות השונות ברכב שלי מעולם לא נדרשו לעבוד.

רק - ביום הראשון עם הרכב הנוכחי, בכניסה ברוורס לחניה הפרטית בבית, הרכב בלם פתאום בעצמו.

לא ראיתי דבר גם לא במצלמה וגם החיישנים לא צפצפו.

יצאתי מהרכב וניגשתי לראות מאחור.

ראיתי גבעול של קוץ שצמח לו מסדק באספלט עד בערך לגובה הפגוש האחורי.

תלשתי את הקוץ וחזרתי לרכב.

נסעתי קדימה מטר, עצרתי והתחלתי שוב לנסוע לאחור. הפעם הרכב לא בלם בעצמו.

אבל, אולי המערכות ברכבים שמסביבי מנעו תאונות עם הרכב שלי ועל כך יש לברך.

פורסם
לפני כשעה, ברווז כתב:

זו בדיוק הסיבה שלא התקנתי במשך שנים מצלמת רוורס ברכב הקודם- קל להתרגל ואז אתה חסר אונים ברכב ללא המצלמה. 

למצלמת רוורס יתרון מובנה של העדר שטחים מתים.

לא ברורה לי ההמנעות מטכנולוגיה בטיחותית, רק כי אולי תפגוש ברכב בלי...

גם הטענה שתהיה "חסר אונים" בלי המצלמה היא הגזמה פראית.

לפי ההגיון הזה, לדוגמא, עד שלכל הרכבים לא היה ABS, היה על ציבור הנהגים להמנע מנהיגה ברכב עם ABS, כי פתאום הוא לא יצליח לעצור בכלל...

כנ"ל לגבי ESP וכו'.

זה לא הגיוני.

• אהבתי 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

זה שלא היתה לי תאונה 20 שנה לא אומר שלא יכולה להיות אחת עוד שעה (אני מדבר על תאונות עם רכב. אחרות אני מקפיד לעשות על בסיס שבועי).

נדיר מאוד שמערכות הבטיחות מתערבות לי וגם כשהן מתערבות אלה מקרים שהייתי רואה ומגיב גם עצמונית אבל באותה המידה אפשר לדבר על חגורת בטיחות שנכנסת לפעולה רק בתאונה.

לא הייתי מוותר על אוטו קיים שאני אוהב בשביל זה אבל באותה המידה לא הייתי מתפשר עליהן בהחלפת רכב.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אני רואה יתרון גדול במצלמת רוורס, ישנם שטחים מתים מאחורי הרכב שלא נראית במראות הצד ולא במראה האחורית, המצלמה נותנת עוד זוית ראיה. 

פשוט לא להשתמש רק בה ולהסתמך עליה באופן אבסולוטי, במשך הרבה שנים נהגתי ברכבים שבהם המראה הפנימית היתה מיותרת,  טנדרים, ורכבים ללא חלון אחורי ולמדתי לעשות רוורסים עם מראות הצד בלבד, ככה גם למדתי מאבא שלי שהיה בעברו נהג רכב כבד.

היום אני ממשיך להחנות ולעשות רוורסים עם מראות הצד, אבל הנוכחות של המצלמה שבה מעיפים מבט ורואים שאין מכשולים שנמצאים בשטח המת שמראות הצד לא רלוונטיות לגביו מאוד עוזרת.

בנוסף אין כמו המצלמה כשאני מתחבר לנגרר, שם החיים כבר בעולם אחר לגמרי...

פורסם

לא יודע אם מערכת בטיחות ,אבל ביונדאי יש לי את הSOS שאני מפחד ללחוץ עליו.

מעניין מה זה עושה.טלפון למשטרת דרום קוריאה?לקים?

• מצחיק 2
פורסם

פיג׳ו 3008, מחלון זמן קצר שבו נמכר עם בקרת שטח מת אקטיבית.

יצאתי לעקיפה מנתיב ימין דרך הנתיב המרכזי אחרי שבדקתי מראות והכל. פתאום הרכב נותן לי דחיפה קטנה בהגה, ואני חוזר לנתיב הימני. משמאלי חולף איזה טייס שהיה בנתיב שמאל ויצא לעקיפה מימין בנתיב המרכזי. לא היה לי סיכוי לראות אותו מראש עם המהירות שהוא נסע בה. אם לא היה לי את המערכת, הייתי תלוי ביכולת שלו להבחין בי ולבלום.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 8 דקות, TheArcane כתב:

פיג׳ו 3008, מחלון זמן קצר שבו נמכר עם בקרת שטח מת אקטיבית.

זה לא מגיע בכל דגמי הפרימיום מ2018?

פורסם
לפני כשעה, falou כתב:

למצלמת רוורס יתרון מובנה של העדר שטחים מתים.

?

איזה שטחים מתים יש, כשאני עושה רוורס לתוך חנייה, שעברתי אותה וראיתי שאין שם מכשולים?

אני משתמש בה רק בשביל שאוכל להיצמד ללא חשש ומורא לרכב שמאחורי בתמרון החנייה. 

לפני כשעה, falou כתב:

לא ברורה לי ההמנעות מטכנולוגיה בטיחותית, רק כי אולי תפגוש ברכב בלי...

גם הטענה שתהיה "חסר אונים" בלי המצלמה היא הגזמה פראית.

ברכב הקודם, לא הייתי זקוק למצלמה. זה היה בגדר NICE TO HAVE. 

בסוף התקנתי בו אחת בעצמי כדי שיהיה לי טיפה יותר נוח בתמרונים צפופים. 

ברכב הנוכחי, תהיה חסרה לי יכולת וידוא כי המראה המרכזית חסרת תועלת במצבים של רוורס. אני יכול להסתדר עם המראות צד, בערך, שוב- הטמבון של הרכב נוראי מבחינת הניראות שלו, לא רואים טוב את הקצה שלו כי הקימורים הם מחוץ לטווח המראה... אז ברכב הזה, בלי המצלמה, אני בבעייה.

לפני 49 דקות, Night Driver כתב:

זה שלא היתה לי תאונה 20 שנה לא אומר שלא יכולה להיות אחת עוד שעה (אני מדבר על תאונות עם רכב. אחרות אני מקפיד לעשות על בסיס שבועי).

זה נכון. 

לפני 26 דקות, Roycohen1979 כתב:

אני רואה יתרון גדול במצלמת רוורס, ישנם שטחים מתים מאחורי הרכב שלא נראית במראות הצד ולא במראה האחורית, המצלמה נותנת עוד זוית ראיה. 

זה תלוי מאד ברכב בסופו של דבר. 

היתרון הגדול ביותר מבחינתי של המצלמה הוא היכולת שלה לראות חתולים\כלבים שצצים להם לפתע. 

בעצם, יש עוד אחד. 

שדה הראייה שהיא מציעה לי בעת יציאה מהחנייה עם הישבן, טוב משמעותית מזה שיש לי בלעדיה. אני יכול לראות להרבה יותר רחוק אם מגיע רכב או לא ולפי זה לתכנן את תזמון היציאה.

• אהבתי 2

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

מאז שיש לי מכוניות עם מערכות כאלה (2.22) קרו כמה פעמים שהרכב בלם - בכל המקרים זה היה כשהייתה האטה בתנועה והוא החליט שלא שמתי לב לכך. במקרים אלה לדעתי הייתי מספיק ערני ובולם בעצמי אבל המערכת נכנסה לפעולה מוקדם יותר. אולי גם אני צריך להגיב מוקדם יותר? לא יודע, אבל עד היום לא הרגשתי שהמערכת "הצילה אותי מתאונה".

בבקרת שיוט אדפטיבית גם אני בקושי משתמש. מעדיף להרגיש שאני שולט בעצמי על המהירות ועל שמירת המרחק.

מצלמת רברס מבחינתי מאוד שימושית כי רואים בה יותר מאשר במבט אחורה או במראה. בעיקר שימושית לי לא כשאני חונה אלא כשאני יוצא מחניה ברברס ויכול לראות 

לפני 23 דקות, jr12 כתב:

לא יודע אם מערכת בטיחות ,אבל ביונדאי יש לי את הSOS שאני מפחד ללחוץ עליו.

מעניין מה זה עושה.טלפון למשטרת דרום קוריאה?לקים?

אמור להתקשר למוקד מד"א אם אני לא טועה. 

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם

תשתדל להימנע מחנייה עם הישבן לכיוון הכביש. 

עוד יותר בטיחותי ממצלמה.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני 37 דקות, Step כתב:

זה לא מגיע בכל דגמי הפרימיום מ2018?

מ-2017 אפילו, אבל מאז מתיחת הפנים המערכת מתריעה בלבד ולא מנסה למנוע אקטיבית מעבר לנתיב לא פנוי. האשימו בזה אז את משבר השבבים, אבל היום אני כבר עם דגם 2025 ועדיין היא פסיבית בלבד.

פורסם
לפני 30 דקות, ברווז כתב:

איזה שטחים מתים יש, כשאני עושה רוורס לתוך חנייה, שעברתי אותה וראיתי שאין שם מכשולים?

הקורות מאחור, מסגרת החלון ושדה הראייה שלך.

זה של מצלמה רחב יותר.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 21 דקות, amosbmw כתב:

תשתדל להימנע מחנייה עם הישבן לכיוון הכביש. 

לך אני אגיד מה שהוא אמר:

לפני 20 דקות, motior כתב:

לפעמים אפילו לא אפשרי

אני נמנע ככל הניתן מחנייה עם הישבן לכיוון היציאה. באדיקות. 

הרבה יותר נוח לי להיכנס ברוורס לחנייה. כמלגזן עשיתי רוורסים אפילו לפני שהיה לי רכב משלי :lol:, שלא לדבר על תמרונים צפופים במיוחד- דבר שנותן לי יתרון גדול בכבישים הצרים שאני עובר דרכם תדיר. 

זה לא תמיד אפשרי. יש חניות שלא מאפשרות את זה (באלו שבאלכסון, למיטב זכרוני, זה אפילו לא חוקי להיכנס ברוורס- אם כי אני לא 200% סגור על הנקודה הזו). זה אולי טכנית אפשרי, אבל מסובך יותר משמעותית מחד, ומציב את החרטום ליציאה בכיוון הלא נכון מאידך. בחניות האלו המצלמה לא פחות ממדהימה, היא קולטת את התנועה המגיעה מרחוק, גם כשאני טחוב בין 2 רכבים גבוהים ועם חלונות מושחרים כך ששדה ראייה אמיתי אין לי. לא צריך להסתכן בלהתגנב לכביש, אני יודע מתי עוברים רכבים ומתי בטוח לצאת. 

• אהבתי 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...